I lördags gav han Propulsion en rejäl match – nu kommer belöningen. Hemmahästen Muscle Hustle är den senaste i raden att bjudas in till Olympiatravet.

Muscle Hustle stod för en toppinsats i Guldbjörken där han såg till att Propulsion fick kämpa rejält för segern. Efteråt hoppades tränaren Robert Bergh att det skulle innebära en plats i Olympiatravet. Så blir det också, nu meddelar Åbytravet att Muscle Hustle får ett wild card till storloppet den 27 april.

– Muscle Hustle gjorde ett topplopp i lördags och jag vet att Robert har varit nöjd med hästen under vintern och haft Olympiatravet som delmål för honom under året. Han har tidigare visat sig duga fint i Åby Stora Pris och det är extra kul med en hemmahäst i årets upplaga, säger Jon Walter Pedersen, Åbys sportchef.

I Olympiatravets final får Muscle Hustle stifta bekantskap med en ny kusk – Björn Goop. Han kommer ersätta Robert Bergh som är avstängd. Därmed är i nuläget åtta platser fyllda till miljonloppet, en av de återstående kommer erbjudas vinnaren av Rommeheatet på söndag.

Klara för Olympiatravet är:

Atupem (wild card)
Bahia Quesnot (wild card)
Cokstile (wild card)
Cyber Lane (wild card)
Day or Night In (invkalad)
Milligan’s School (inkvalad)
Muscle Hustle (wild card)
Propulsion (wild card/inkvalad)

Läs även: Efter succén: Atupem tar plats i Olympiatravet
Läs även: Inget stoppar Propulsion: ”Älskar den här hästen”