Pastore Bob såg länge ut att gå mot segern i Seinäjoki-Race men det slutade i finländsk succé. Formstarke Atupem fångande in ledaren – i en målfotostrid.

Den av Antero Tupamäki tränade sexåringen Atupem har börjat säsongen strålande. Till lördagens storlopp Seinäjoki-Race kom hästen som obesegrad i år i fyra starter och klarade sitt första möte med eliten galant – hemmahoppet fångade in Pastore Bob till seger på linjen.

Johan Untersteiner begav sig till Seinäjoki för att köra Pastore Bob. Det uppdraget började enligt planerna när svensken enkelt tog sig till ledningen för att öppna första halvvarvet på 1.12. Det hade förvandlats till 1.13 på varvet när Trendy Ok fick dödens. Bakom skuggade Santtu Raitala med Atupem som avvaktade till mitt i sista sväng innan han drog i höger-tömmen för att ta upp jakten på ledaren.

Trendy Ok orkade inte från dödens och släppte ut Chief Orlando från vinnarhålet. Pastore Bob fick köra undan det som gick men Atupems avslutning var rivig. Fajten var stenhård över upploppet och de båda möttes över mållinjen helt lika. Målfotot fick tillkallas – vilket visade att det var Atupem som fått nosen först. Segertiden skrevs till 1.11,8a på 2100 och vinnare belönades med 70 000 euro. Atupem erhåller också en direkt biljett till Finlandia-Ajo.

Pastore Bob, trea i det här loppet i fjol, fick således nöja sig med silvermedaljen i år. Chief Orlando avslutade kvickt och var inte långt efter toppduon som trea. On Track Piraten bjöds en invändig resa, gick okej över upploppet men var aldrig med i toppstriden.

Här kan du se loppet.