Efter succén i Seinäjoki-Race i helgen – nu väntar Olympiatravet för Atupem. Kretsen kring den nya finska stjärnan tackar ja till en Åby-resa.

Antero Tupamäki-tränade Atupem har fått en knallstart på säsongen och visade i lördags att han gör sig gällande även mot eliten, när han besegrade Pastore Bob i Seinäjoki-Race. Det var hästens femte seger på lika många starter i år. Nu väntar det stora elddopet för sexåringen.

Atupem har tilldeltas ett wild card till Olympiatravet – och kretsen kring hästen har valt att tacka ja. Det skriver Ravinetti. Genom sin seger i Seinäjoki fick Atupem också en direkt biljett till Finlandia-Ajo som körs den 4 maj, en vecka efter Olympiatravet. Om Atupem kommer att starta i båda loppen är dock osäkert.

Därmed är sju av tio hästar klara för Olympiatravet. De tre återstående platserna kommer att fyllas i veckan, minst en av platserna står söndagens vinnare av Rommeheatet till förfogande. Startlistan blir definitiv nästa måndag.

Klara för Olympiatravet är:

Atupem (wild card)
Bahia Quesnot (wild card)
Cokstile (wild card)
Cyber Lane (wild card)
Day or Night In (invkalad)
Milligan’s School (inkvalad)
Propulsion (wild card/inkvalad)

Läs även: Atupem fångade in Pastore Bob i Seinäjoki-Race