Nu är det klart för världens tuffaste travlopp. På söndag avgörs Prix d’Amérique på Vincennes. Startlistan är nu definitiv.

Ett förstapris på 450 000 euro, eller i kronor räknat nästan 4,2 miljoner, väntar på vinnaren i Prix d’Amérique när loppet körs på Vincennes på söndag eftermiddag.

Det blir den 94:e upplagan av loppet som har kommit att räknas som det kanske mest prestigefyllda i världen. Här presenteras några av de hetaste namnen inför söndagens batalj:

Favoriten:

Bold Eagle. Foto: ALN

Bold Eagle – är loppets stora favorit. Den nya franska travkungen är blott fem år men räknas bli nästa stora superstjärna. På sina totalt 23 starter i karriären har han vunnit 20 lopp. Senast lattjade han med motståndet i Prix de Belgique. Tränas av Sébastien Guarato och körs av Franck Nivard som vunnit loppet tre gånger tidigare.

Utmanarna:

Timoko – fältets vinstrikaste travare som visade strålande form när han vann Prix de Bourgogne. Har tidigare vunnit både Elitloppet och Prix de France. Gör här sin femte raka start i Prix d’Amérique. Var i fjol trea i loppet och körs i år, liksom i fjol, av Björn Goop.

Timoko. Foto: ALN

Up And Quick – är loppets titelförsvare och slutade tvåa bakom Maharajah för två år sedan. Har varit med i flera av ”B-loppen” men där inte visat samma gnistrande form som förra året. Men det är på söndag som det gäller och många tror att han klivit framåt mycket i form till den här uppgiften. Kusken Jean-Michel Bazire har vunnit tre gånger tidigare.

Voltigeur de Myrt – slutade överraskande tvåa i Prix d’Amérique i fjol och har därefter tillhört de bästa i Europa. Tävlade flitigt på nordisk mark i fjol och deltog bland annat i Elitloppet. Höll bra som tvåa i Prix de Belgique senast och kommer med säkerhet i toppform.

Voltigeur de Myrt. Foto: ALN

Akim du Cap Vert – sexåring som alltid tillhört årgångstoppen och i år hoppas ta klivet in den yttersta eliten. Tung spurtare som segrade i första ”B-loppet” Prix de Bretagne och senast var trea i Prix Tenor de Baune.

Svenskarna:

Mosaique Face – ett av de två svensktränade hoppen. Lutfi Kolgjini kör själv hästen som blev Sveriges vinstrikaste under fjolåret, vann Trotting Masters-finalen och slutade tvåa i Elitloppet. Har inte haft några framgångar i de två starter som gjorts i de förberedande loppen i Paris.

Oasis Bi. Foto: ALN

Oasis Bi – den andra av de svensktränade. Italienaren tränas av Mantorps Stefan P Pettersson. Hade ett lysande fjolår med silver i både Olympiatravet och Oslo Grand Prix, samt fjärdepris i VM-loppet. Avslutade piggt i Prix de Belgique senast.

Norrmännen:

Lionel – ett av två norska bidrag i loppet. Har förvandlats till en världsstjärna i regi Fabrice Souloy och haft stora framgångar på fransk mark. Segrade i Prix Tenor de Baune tidigare i vinter vilket säkrade en plats i det här loppet. Ska köras av Örjan Kihlström som vann med Maharajah för två år sedan.

Support Justice. Foto: ALN

Support Justice – norrman nummer två. Har förberetts för Prix d’Amérique en lång tid. Deltog i alla de stora loppen på nordisk mark i fjol och fick sin efterlängtade seger i Åby Stora Pris. Har därefter laddats enbart mot denna uppgift. Fick ett tufft lopp i Prix de Belgique senast.

Här är startlistan till Prix d’Amérique:

2700 volt

1 Athos des Elfes – Joel van Eeckhaute
2 Nephenta Lux – Alessandro Gocciadoro
3 Lionel – Örjan Kihlström
4 Viking de Val – Eric Lambertz
5 Moses Rob – Pierre Levesque
6 Soléa Rivellière – Sébastien Olivier
7 Bird Parker – Yoann Lebourgeois
8 Support Justice – Eric Raffin
9 Oasis Bi – Pierre Vercruysse
10 Bold Eagle – Franck Nivard
11 Un Mec d’Héripré – Roberto Andreghetti
12 Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini
13 Akim du Cap Vert – Franck Anne
14 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
15 Univers de Pan – Philippe Daugeard
16 Tiégo d’Etang – Christian Bigeon
17 Up And Quick – Jean-Michel Bazire
18 Timoko – Björn Goop

Senaste vinnarna (klicka för att se loppen):

2015: Up And Quick – Jean Michel Bazire 1.12,2
2014: Maharajah – Örjan Kihlström 1.13,3
2013: Royal Dream – Jean-Philippe Dubois 1.11,9
2012: Ready Cash – Franck Nivard 1.12,0
2011: Ready Cash – Franck Nivard 1.12,1

Läs även: Prix de Belgique: Uppvisning av Bold Eagle
Läs även: Vincennes: Mot Prix d’Amérique för Lionel
Läs även: Critérium Continental: Oslagbara Bold Eagle
Läs även: Timoko och Goop visade Prix d’Amérique-formen
Läs även: Un Mec d’Heripre vann Prix du Bourbonnais
Läs även: Prix de Bretagne: Akim du Cap Vert i spurten
Läs även: Olsson: Att vinna Prix d’Amérique som femåring

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Mantorp ”Han ska streckas men det är ingen spik”

V4 Mantorp ”Han ska streckas men det är ingen spik”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Jag trodde nog han skulle ha presterat bättre senast. Han känns bra och formen sitter nog där. Nu blir det sommarskor. Han ska streckas men det är ingen spik. Det blåser och det är inte säkert att jag vill ha spets med honom idag, säger Claes Svensson om Quarter Of An Hour i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Mantorptravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

V4-1

DREAM IN MATCHTOWN – Det blev helt fel för honom senast och jag tycker han var ursäktad. Annars tycker jag att han har gått skapligt och nu får vi chansa framåt direkt och försöka hitta ett fint slagläge. Det kan säkert bli en hygglig slant om det löser sig. Inga ändringar, säger Henrik Johansson.

BABELSBERG FILEMAX – det har strulat en massa så det har tagit tid. Först blev jag själv skadad av en häst och sedan blev hästen skadad. Han var inte testad i några snabbare farter inför debuten senast men chockade oss. Han var inte alls tagen efter loppet och det verkar som att hästen har en tredje lunga i sin stora bog. Ändå hade en markeringspinne fastnat i hjulet och bromsande hästen rejält. Han är mycket speciell den här hästen och efter senast gjorde han sig illa i hagen men nu är han jättetaggad i jobben igen. Det är bara Niclas som klarar honom och det går inte att kliva av hästen efter loppet. Han kan nog lätt en 16-tid och det blir nog tidig spets. Det är nog ingen galopprisk och han reser bra. Vi planerar inga ändringar och det här blir spännande, säger Cohny Bäckström-Buchmann.

BOTTNAS BARON – har är rätt stark av sig men springer och ställer lite. Hoppas han kan öppna hyggligt. Banan är fin och idag kör vi med sommarskor. Han gjorde sig illa lite efter senast och stod över något men det är nog ingen fara. Han ska räknas, säger Micael Stjernström.

TEYLA – hon har pustat något men har tränat på och allt verkar bra. Hon kan öppna snabbt men vi är inte nöjda med att fått spår ett. Hon är nog allra vassast med ryggresa. Vi kör med brodd bak, säger Jesper Hedqvist.

 

V4-2

STAR GWEN – har gjorde comeback för oss efter att ha varit hemma hos ägaren och han var riktigt bra. Han känns fin efteråt och ska vara minst lika bra nu. Han är stark så distansen oroar inte. Nu blåser det rejält och det gör att vi kanske siktar på ett rygglopp idag. Vi får se. Det är nog vår bästa chans, säger Jesper Hedqvist.

QUARTER OF AN HOUR – Jag trodde nog han skulle ha presterat bättre senast. Han känns bra och formen sitter nog där. Nu blir det sommarskor. Han ska streckas men det är ingen spik. Det blåser och det är inte säkert att jag vill ha spets med honom idag, säger Claes Svensson.

COOL STYLE – Han hade varit borta sedan i maj innan Rommstarten men stod för en ganska bra prestation och ska ha gått framåt rejält med det loppet i kroppen. Vi möter ett par duktiga konkurrenter nu men han duger i klassen och han ska räknas med chans. Inga ändringar, säger Johan Sedström.

DIGITAL MOTION – Han ogillade att trava i ledningen senast och är mycket bättre med ryggresa som näst senast. Dessutom hoppas vi slippa brodd som senast. Han känns bra i jobben men det gäller att det blir lite fart på loppet. Får tvåan spets och bestämma blir det värre för oss, säger Edvin Ceka.

V4-3

TURBOY – Han galopperade när han skulle koppla greppet i tävlingsdebuten och följde upp det med ett alldeles för tufft upplägg senast. Insatsen var väl ändå bra och jag är nöjd med båda hans insatser. Detta är en fin häst som jag tror en hel del på och han är både okomplicerad och startsnabb. Skulle vi komma till ledningen tror jag han blir svårslagen. Vi lättar honom en aningen till denna start, säger Anders Svanstedt.

BARRY WESTWOOD – Han fick inte alls fäste på banan senast eftersom vi använde fel broddar och vi glömmer den starten. Han var duktig gången innan det och jag räknar med en minst lika bra insats nu. Sen är det svårt för mig att bedöma hur långt det kan räcka men jag tror på min häst. Inga ändringar, säger Anders Wester.

BONGIOVI AM – han kändes lite sämre med brodd senast och ni blir det sommarskor. Han är allra bäst med tätkänning så vi får köra till lite. Det ser lite tuffare ut nu, säger Joakim Wallin.

MR VA BENE – Han har inte startat på ett tag och var direkt dåligt i sitt senaste framträdande. Nu känns han fin igen och vi har tränat på rätt rejält. Detta är en häst som man måste köra på hela vägen och därför tycker jag att kusken passar bra. Hästens båda segrar har faktiskt kommit från utvändigt ledaren och jag tror han kan hamna vettigt på det från springspår. Att han måste gå med skor är kanske inte optimalt men det är heller inget som ska vara avgörande, säger Gerry Korman.

V4-4

CARROTLOVER – Han blev störd till galopp senast och hade varit längre fram ut det. I starten innan det hakade han på bra vid sargen efter en invändig löpning och jag tycker han känns fin för dagen. Utgångsläget är perfekt och min häst är startsnabb. Jag kan tänka mig att släppa men inte till vem som helst. Det är heller inte otänkbart att jag testar i spets om jag kommer dit. Inga ändringar, säger Henrik Johansson.

MAGNUS P.H. – har fick starta lite väl tätt och gjorde sig dessutom illa efter senast och fick ta igen sig. Han är dock tränad sedan augusti men jag har runt sextio hästar på gården och har själv genomgått en större operation så det har varit lite dåligt med folk som trimmat. Han ha dock fått ett par banjobb med 1.18 full väg som snabbast med låg puls. Han lär dock behöva loppet men har varit bra efter uppehåll tidigare. Han är nog tre sekunder sämre med skor som nu så det är inget plus. Taktiken är upp till kusken, säger Mikael W Johansson.

KEEP IT LAUNCHER – Hon har ryckt upp sig på slutet och hakade bra från rygg ledaren senast. Spåret är kanske lite långt ut på vingen men kommer hon bara till härifrån kan vi vara bland de tre främsta med lite tur. Inga ändringar, säger Johan Sedström.

LAPONIA BOY – Han var jättebra senast och lyckas till och med ta sig till sin favoritposition ledningen från bakspår. Han går väl egentligen bara där så Johan får kasta loss rejält från det är tråkiga utgångsläget för det är hästens enda chans att vinna loppet. Såklart kan det kosta men han är i toppform. Inga ändringar, säger David Persson.

FLAVIA BOKO – hon var lite mer loj med cant-see-back-huvudlag senast och nu ändrar vi tillbaka till helstängt. Dessutom är det plus med sommarskor idag och hon känns bra. Vi hoppas på bra tempo, säger Joakim Wallin.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lottat och klart i Prix Du Luxembourg
Nästa nyhet
Lottat och klart i Prix Du Luxembourg

Lottat och klart i Prix Du Luxembourg

I väntan på den definitiva startlistan till Prix d’Amerique är det nu också klart med med vilka deltagare vi får se i uppladdningsloppet Prix Du Luxembourg som körs under lördagen på Vincennes.

Bara elva hästar till start i Prix Du Luxembourg men precis som i helgens största höjdpunkt finns här ett par hästar med svenskanknytning. Det blev dessutom riktigt intressanta utgångslägen på samtliga tre ekipage och kanske får vi se ett blågult segerkalas?

Beckman, som i Sverige bland annat tränades av Åke Svanstedt, finns numera hos Fabrice Souloy. Hästen kommer köras av Örjan Kihlström och man drog det smaskiga innerspåret bakom startbilen. Jörgen Westholms, Rocky Winner, jagar vinterns andra fullträff på Vincennes tillsammans med Gabriele Gelormini. Sist men inte minst får vi se Adrian Kolgjini komma dundrande från spår fyra med stallets näst största stjärna El Mago Pellini.

Loppet startas med bil, körs över 2100 meter och förstapriset ligger på 49.500 euro.

Prix Du Luxembourg – 2100 meter
1. Beckman – Örjan Kihlström
2. Anna Mix – Pierre Vercruysse
3. Tornado Bello – Pierre Levesque
4. El Mago Pellini – Adrian Kolgjini
5. Trebol – G.a Pou Pou
6. Rocky Winner – Gabriele Gelormini
7. Orione Degli Dei – Roberto Andreghetti
8. Ave Avis – Jean-Michel Bazire
9. Vagabondu Mag – Franck Ouvrie
10. Brutus De Bailly – Bruno Bourgoin
11. Orient Horse – Alessando Gocciadoro

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Örebro
Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Örebro

Onsdag: V4-tips till Örebro

Omgången: Örebro står som värd för dagens lunchtrav och det är faktiskt min nya ”hemmabana”. I tre av avdelningarna hamnar jag tråkigt nog på de betrodda men jag har ett ruskigt fräckt lås i den tredje avdelningen som fixar potentialen i systemet. Jag spikar Love Ain’t Easy (som vinner från tät) och Sjögerås Petiff (som vinner om den sköter sig). När jag spikar Love Ain’t Easy känner jag mig nästan tvingad att spela multi då jag annars har svårt att se hur det ska kunna bli särskilt bra betalt. Allmänt om Örebro är att det viktigaste att tänka på är att upploppet är kort och att det är lätt att ramla undan.

Bästa spiken: 2 Love Ain’t Easy i V4-2 har ett perfekt läge för spets och slut.

Kompletterande spik: 7 Sjögerås Petiff i V4-4 är väldigt osäker men borde vara i en klass för sig om hon sköter sig.

Överstreckad #1: 3 I Dance Alone i V4-1 duger normalt sätt bra men känns lite väl hårt betrodd efter vila och behandling.

Överstreckad #2-3: 4 May Grace i V4-4 är svårbedömd efter vila och är ingen stjärna. Hon känns överstreckad även om hon kan vinna.

V4-förslag:
1,5,7,9 (res 3-13)
2 Love Ain’t Easy (res 4-3)
4,12 (res 6-5)
7 Sjögerås Petiff (res 14-6)
4 x 1 x 2 x 1 = 8 rader/16 kr x 50 system = 400 rader/800 kr
Totalt 800 kr

LD-förslag:
2 – 4,12 x 500 kr
Totalt 1000 kr

V4-1
Ranking: A: 1-7-9 B: 5-3-13-12-4 C: 6-8-2-14-15-11-10

Spetsanalys: Scot Launcher har ett perfekt utgångsläge och är snabb ut. Jag har mycket svårt att se någon lugga honom på tät.

Loppanalys: 1 Scot Launcher återkom efter lite vila senast och svarade för en klart godkänt prestation. Då tog han hand om täten och tempot var hyggligt loppet igenom. När det sedan kom till slutkurvan satt det halvtuffa tempot i benen och femåringen stumnade över upploppet. Då det var efter vila tycker jag att han var fullt ursäktad och med det loppet borde han vara vassare denna gång samtidigt som motståndet inte är det tuffaste. Det luktar spets lång väg och sedan är det hästen att slå. Spets är en grym fördel på Örebro och de övriga får inte ha för långt fram när de svänger in på det korta upploppet.

7 Racke V.O.P. är inte helt okomplicerad men bra de gånger han löper på topp. För tre starter sedan hamnade han omöjligt till i kön men pressades inte alls över mål. Senast mött han omöjliga hästar och han slog då de hästarna som gick att slå. Senast mötte femåringen också tuffare hästar än han ställs mot idag och avslutade då vasst när luckan kom. Motståndet ser lämpligt ut och med rätt resa blir han livsfarlig till slut.

9 A Beautiful Cut kan nog vara loppets mest kapabla häst som nu har två lopp i kroppen. Näst senast blev det helt fel från start och han avslutade fullt godkänt. Senast stämde det inte heller då ryggarna under slutrundan var allt annat än bra och det blev fjärdespår genom hela sista kurvan. Det blev helt enkelt omöjligt att ta något och han får fullt godkänt även den gången. Då det blivit fel för honom på slutet är det svårt att veta riktigt vart han befinner sig formmässigt men känslan är att den är på gång. Spår fyra är ingen fördel men skulle det bara inte häxa den här gången dyker han nog upp på fotot.

5 Pomypom får sista strecket och även om hon kanske är lite av ett lyxstreck tycker jag att hon är streckvärd. Fart har hon alltid visat men det har inte riktigt stämt fullt ut. Sexåringen är nämligen inte särskilt stabil och galopperar oftast. Härifrån blir det inte heller någon snabbstart men skulle kusken få till styrningen är hon inte sämre än någon annan.

3 I Dance Alone duger normalt sätt mycket bra i den här typen av lopp och var riktigt rejäl i dödens näst senast. Nu återkommer han efter lite vila och behandling och det borde behövas lopp i kroppen innan han är på topp. Då han heller är helt stabil bjuder jag på honom som betrodd.

V4-2
Ranking: A: 2 B: 4-3-10-9-12-7 C: 11-5-6-1-8

Spetsanalys: Love Ain’t Easy borde ha bra chans att håll ut Crazy Foot Mambo från start och sitter normalt sätt i tät.

Loppanalys: 2 Love Ain’t Easy har en skräddarsydd uppgift då han har dragit ett perfekt utgångsläge mot väldigt lämpligt motstånd. Han har nu gjort tre starter i ny regi och sett riktigt fin ut. I debuten för tre starter sedan blåste han till tät och var sedan aldrig hotad. Näst senast fick han bakspår på V75 och efter att ha fått göra jobbet under slutrundan stannade han rejält över upploppet. Det är dock inget jag tar allt för hårt på då han mötte tufft motstånd och är klart bäst i den främre träffen. Sexåringen visade också senast att det inte är något fel på formen då han vann smått överlägset från tät. Nu är det kort distans, spets och sedan ska ingen slå honom.

Skulle min spik komma bort tror jag att det kan vara för att 4 Crazy Foot Mambo tog sig förbi från start. Han blir då direkt hästen att slå och är inte lätt att passera från tät.

V4-3
Ranking: A: – B: 12-4-6-5-8-11-7-13-15-14-3-2 C: 9-10

Spetsanalys: William W. kan öppna bra men körs knappast i tät. Sundholms Fatima öppnar snabbt och har bra chans att hitta till tät med offensiva Kern. Utifrån försöker Quentin Frontline men han har inte visat någon startsnabbhet och var chanslös på tät från springspår senast. A Perfekt Trip kan öppna skapligt och kanske kan snuva min spetsfavorit på tät om kusken träffar men klar fördel för Sundholms Fatima.

Loppanalys: Det här är omgångens klart svåraste lopp men då jag tycker att några är lite väl hårt betrodda väljer jag att låsa på två riktigt fräcka.

12 Opus Mind är en rolig tipsetta och även om han inte startat på över en månad måste jag tippa honom. Han har varit ute mot tuffare motstånd än han ställs mot idag och skulle formen vara fortsatt hygglig måste det vara en bra segerchans. För tre starter sedan gjorde han det klart godkänt bakom hästar som Darius Boko och Västerbo Realhigh. Senast blev han över från start innan han kom fram i dödens och fick även gå en tredjerepa till slut vilket blev för tufft. Näst senast gjorde åttaåringen nog sitt bästa lopp på länge då han testade på ett klass 2 försök. Han missade då starten rejält och borde varit uträknad redan där då han mötte hästar som normalt sätt är huvudet högre. 700 meter från mål gick tåget och då hakade även han på. På sista bortre blev han lite avhängd men återkom sedan mycket bra och tog på t ex Cash Lane hela vägen in och var mindre än en längd efter i mål. Detta var alltså trots att kusken helt missade starten. Nu hoppas jag att det inte varit något fel och att formen håller i sig trots uppehållet för då kan det vara dags för seger.

Jag dubblar med 4 Sundholms Fatima som jag tror leder loppet länge, och kanske hela vägen. Det finns inga som kan öppna särskilt bra och jag tror att Kern har bra chans att placera henne i tät. Kern borde sedan köra där då hästen enda seger är tagen från just den positionen. Senast blev hon över från start och hamnade i kön. Det var sedan svårt att ta något till slut men hästen såg fin ut. Det här loppet håller inte särskilt hög klass och då spets är guld värt på Örebro testar jag att betala för henne.

Jag låser alltså på spets och den jag tror är starkast till slut. Detta känns mycket vettigt då ingen av dessa blir särskilt hårt betrodda, fyra och fem procent i skrivande stund.

6 Quentin Frontline och 5 Kabal har båda fin kapacitet men är mer starka än snabba. Ingen av dem är heller särskilt snabba ut och då de sällan får något gratis är det ofta någon som slår av de till slut. Skulle Jakobsson träffa och sända Quentin Frontline till tät har den såklart en bra chans, men då jag inte tror särskilt mycket på det scenariot känns det rätt att stå över honom. Kabal lär tappa från start och få göra grovjobb.

8 Staro Illinois måste ha det serverat men får han sin resa är han vass. Känns lite väl hårt betrodd för en så pass loppberoende häst och jag står med glädje över.

11 Källe Truck vann senast men fick det serverat. Det var ändå ett steg framåt och han får inte nonchaleras helt.

V4-4
Ranking: A: 7 B: 14-6-5-2-4-13-11-15-9 C: 8-1-10-3-12

Spetsanalys: Samtliga på start är hyggliga ut. Jag tror att det står mellan Cassandra Tanic och May Grace. Jag säger knapp fördel för den sistnämnde.

Loppanalys: 7 Sjögerås Petiff får bli min kompletterande spik i omgången för att jag ska få till ett slagkraftigt system. Hon har överkapacitet för det här loppet och har tjänat alldeles för lite pengar i förhållande till sin kapacitet. Det finns dock en förklaring till detta och det är att hon är hopplöst osäker. Det verkar vara näst intill omöjligt att få runt henne felfri och då har ändå kuskar som Björn Goop och Carl Johan Jepsson kört henne. Efter den inledningen tror jag de flesta frågar sig hur jag kan spika och anledningen är enkel. Hon möter ”ingenting”. För tre starter sedan körde Kajsa Ljunghager och då vann ekipaget trots galopp och den här gången tror jag också att hon vinner med en kortare galopp. Näst senast blev det galopp från start och sedan såg hon grymt fin ut. Det handlade då om V75 och motståndet denna gång är betydligt enklare. Jag räknar med att Jepsson tar en lugn start och sedan söker sig framåt över den långa distansen. Oavsett om någon svarar henne i tät eller om hon blir släppt dit spelar det ingen roll, bara hon håller sig på mattan. Hästarna på start är verkligen inget att hålla i handen och enda utmanaren till (en inte diskad) Sjögerås Petiff är nog 14 Lady Of The Lake, men då hon alltid tappar 20 meter från start tror jag aldrig att hon hinner ifatt min spik. Hon ska helt enkelt stå i en klass för sig och det gäller bara att Jepsson får runt henne felfritt, eller i alla fall inte lägger allt för mycket mark på en eventuell galopp, så borde det bli en säker seger över en passande distans.

Som jag nämnde tidigare är Lady Of The Lake klart värst emot och jag var länge sugen att dubbla med henne. Hon är riktigt rejäl men tappar alltid från start och det är nästan som att man får räkna med att hon står 10-20 extra tillägg. Trots det tror jag att hon rundar samtliga om min spik gör bort sig då loppet inte håller någon högre klass.

Bakom dessa två är det riktigt öppet.

Tipsredaktör: Pontus Chorell

Gilla travnet.se på Facebook!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Örebro: "Sköter hon sig förlorar hon inte"
Nästa nyhet
V4 Örebro: ”Sköter hon sig förlorar hon inte”

V4 Örebro: ”Sköter hon sig förlorar hon inte”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var väldigt bra som tvåa efter galopp i ett V75-lopp senast men hon är ju extremt svår av sig. Vi har ännu inte kommit underfund med vart problemet ligger men skulle hon sköta sig fullt ut förlorar hon inte det här loppet. Eftersom det är voltstart kör vi med vanlig vagn vilket är enda ändringen, säger David Persson om Sjögerås Petriff (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Örebrotravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 SCOT LAUNCHER – Han gjorde en helt okej insats senast och känns gin i jobben efter det. Nu fick vi ett bra utgångsläget och eftersom han är startsnabb laddar vi mot ledningen. Därifrån kan han säkert ha lite chans och jag tycker man kan ta med honom om man streckar fyra-fem hästar. Frågan är bara vad det blir för bana eftersom det blivit varmt härikring och provloppen som skulle ha körts idag (läs tisdag) blev inställda. Det är risk för en riktig sörja. Inga ändringar, säger Johan Sedström.

2 PHOTO LAUNCHER – Han gjorde nog bästa lopp i karriären senast men har inte visat mycket innan det och jag vill nog se honom upprepa det. Läget är bra men vi smyger med och hoppas på en slant. Inga ändringar, säger Johan Sedström.

3 I DANCE ALONE – det har varit en del strul med hovböld och veterinärbesök med honom. Nu har vi tränat på men sanden har varit lite frystorkad och inte så tung så det kan saknas lite. Vi är nöjda med en hyggligt bra placering idag, säger Sofia Aronsson.

7 RACKE V.O.P – Han var inte körbar någonting under loppet senast och med tanke på resultatet kunde han säkert ha vunnit om han fungerat som han ska. Ibland springer han och spänner sig, och ibland inte, så men vet egentligen aldrig hur han ska agera. Jag kommer göra vissa småjusteringar på honom som jag hoppas slår väl ut och helt borta är han inte, säger Peter Törnqvist.

13 G.G’S SECRETDREAM – Han blev stressad av omstarten senast, och galopperade, men stod för en fullt godkänd upphämtning. Han har galopperat en del på sistone men jag tycker han känns fina på alla sätt annars. Läget tycker jag faktiskt är perfekt eftersom han ska ha lopp på rulle och han rundar säkert många om det löser. Inga ändringar, säger Pierre Nyström.

Lopp 2, V4-2

2 LOVE AIN’T EASY – har var anmäld till V75 Axevalla men kom inte med. Han känns pigg och fin i träningen och läget och uppgiften passar bra. Vi får se hur banan blir men han klarar nog krävande bana bra. Det är nog värre med hård bana, säger Sofia Aronsson.

3 QUANTUM OUTLOOK – han hade otur och blev tillbakadragen senast och formen är det inga fel på. Med en passande ryggresa så kan han avsluta bra och vara med i striden. Senast var det brodd i skorna men nu siktar vi på sommarskor, säger Eric Martinsson.

4 CRAZY FOOT MAMBO – jag är mycket nöjd med träningsjobben och vi hoppas på en fin och fast bana. Han är bäst då. Kusken får ladda och en löpning i spets eller invändigt med rygg vore det bästa. Inga ändringar, säger Olle Elfstrand.

10 BUBBLY – Hon gick godkänd senast men kunde inte riktigt haka på en duktig vinnare sista biten. Hon har väl kanske ingen toppform men jag hoppas det löser sig så kan det säkert bli en hyfsat framskjuten placering. Samma balans som vanligt, säger Lars-Åke Söderholm.

Lopp 3, V4-3

5 KABAL – Han tappade från start senast och blev dessutom skitnödig mitt i loppet. Han gjorde ändå ett bra lopp men kan prestera aningen ojämnt. Spår fem är väl sådär och ibland tar han i från början och ibland gör han inte det. Man vet liksom inte alltid vart man har honom men skulle han vaknat på rätt sida duger han i klassen. En häst av hans kaliber ska givetvis inte nonchaleras men han är inte så rolig att ge ut som en vinnare med tanke på sin ojämnhet. Inga ändringar, säger Anders Svanstedt.

6 QUENTIN FRONTLINE – Han gör väl okej insatser varje gång men är lite seg från början och vi riskerar att hamna snett på det. Han ska dessutom ha lopp vid sargen för att komma till sin rätt och jag tycker inte att han känns som något hett vinnarbud, säger kusken Magnus Jakobsson.

7 A PERFECT TRIP – Hon fick strykas senast men stod inte över något särskilt och visade fin form som fastlåst på Mantorp i starten innan det. Jag tycker att den insatsen var klart förbättrad och nu fick vi skapligt läge. Jag hoppas hon kan öppna så pass snabbt att vi kommer ner på innerspår och med rätt resa kan hon vara ett platsbud. Inga ändringar, säger Lars-Åke Söderholm.

9 GENTELINA M.J. – Hon visar inte mycket av värde för dagen och är ingenting för spelarna. Det blir att snällt upplägg som vanligt och kan vi hugga en liten slant är jag nöjd. Inga ändringar, säger Juhani Partanen.

Lopp 4, V4-4

4 MAY GRACE – hon har varit hemma hos ägaren men varit tillbaka hos oss sedan december. Hon har fått ett par banjobb med 1.17 full väg som snabbast och jag räknar med en bra insats. Sedan får vi se hur långt det räcker. Vi bör klara spåret på bra sätt och jag får se hur upplägget blir. Distansen bör passa henne fint, säger Markus B Svedberg.

5 VEGA – hon har haft problem med en sena och blir banan alltför svår så stryker vi. Hon gynnas nog inte av distansen men vi provar då det är hemmaplan. En hygglig placering och vi är nöjda, säger Tobias Modigh.

6 VICKY LU SIMONI – Hon gjorde ett kanonlopp senast och han fram till segern trots att vi hade 40 meter att plocka in med halvvarvet kvar. Voltstart är svårare för henne men klarar hon bara det ser detta bra ut. Distansen har hon bara provat en gång tidigare men den ska inte vara några problem och nu möter vi dessutom bara ston. Vi kör med vanlig vagn istället för jänkarbike och jag har en häst som kan vinna loppet, säger Jimmi Ehlers.

7 SJÖGERÅS PETIFF – Hon var väldigt bra som tvåa efter galopp i ett V75-lopp senast men hon är ju extremt svår av sig. Vi har ännu inte kommit underfund med vart problemet ligger men skulle hon sköta sig fullt ut förlorar hon inte det här loppet. Eftersom det är voltstart kör vi med vanlig vagn vilket är enda ändringen, säger David Persson.

8 KICKAN V.O.P – Hon trivdes inte alls på den lösa bana senast utan ska ha det hårt och fast som när Petter körde på Färjestad. Jag misstänker att bana idag blir oerhört lös vilket skulle missgynna henne rejält. Formen är annars inte så tokig men nu är första gången hon provar distansen och slutar hon trea-fyra har hon gjort det bra. Inga ändringar, säger Peter Törnqvist.

14 LADYOFTHELAKE – Hon har inte startat på ett tag men har tränat fint och jag har kört henne i två snabbare jobb. Formen kommer nog inte vara på topp men detta är en rejäl märr som har hävdat sig i tuffare konkurrens än detta. Nu behövs det dock en hel del tur på vägen men jag änder mig inte slagen på förhand. Skor runt om är en ändring men jag tror inte det kommer spela någon roll, säger Pierre Nyström.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Superfölet - efter Bold Eagle och Tamla Celeber

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson