Franck Nivards fina eftermiddag fortsatte på Vincennes och kusken tog även hem Prix Du Bourbonnais tillsammans med Un Mec D’Heripre. 

Fabrice Souloys sjuåring kunde köras sig till front efter 800 meter och sen blev det tämligen odramatiskt. Orlando Vici-sonen drog på i jämnt tempo men Trebol såg aningen närgången ut i slutsvängen. Kusken Gabriel Angel Pou Pou tittade utåt flera gånger men in på upploppet stack Un Mec D’Heripre undan och Trebol hade inget att åka med. Både Moses Rob och Village Mystic spurtade vilt ute banan men vinnaren nådde man aldrig och segertiden skrevs till blev 1.14,7/2.850 meter.

Detta var årets andra så kallade B-lopp och segern var värd 54 000 euro. Kvarstår gör Prix de Bourgogne den 3:e januari och Prix de Belgique den 17:e samma månad.

Du kan se loppet här.

Läs även: Allaires Charly höll undan i franska Kriteriet

Läs även: Bold Eagle tillbaka med ett bang

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vincennes: Bold Eagle tillbaka med ett bang

Vincennes: Bold Eagle tillbaka med ett bang

Sebastien Guaratos Bold Eagle var tillbaka på banan under söndagens tävlingar på Vincennes och återigen stod fyraåringen som en vinnare.

Europaderbyvinnaren fick överta ledningen tidigt i detta lopp över 2700 meter men Franck Nivard släppte direkt till Briac Dark som drog upp rejält tempo på loppet. Bold Eagle kunde smyga med i vinnarhålet och när marschordern kom fanns det vara ett ekipage på banan. Man kunde närmast defilera hem prischecken 54 000 euro och intrycket sista biten var att han mest var ute på en joggingtur.

Du kan se loppet här.

Läs även: Un Mec d’Heripre vann Prix du Bourbonnais

Läs även: Allaires Charly höll undan i franska Kriteriet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Gävle
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Gävle

Söndag: V64-tips till Gävle


V64 Gävle 13 december

Omgången:
Två högklassiga kallblodslopp på lappen, men få hästar och ojämna dessutom gör att omgången känns halvkall spelmässigt.

Spiken:
9 Vicky Corner
(V64-4) är snabb och borde ha riktigt bra chans att blåsa till dessa sista halvvarvet.

V64-förslaget är på 1.680 kronor (enbart V6).
V64-1: 3-4-2 (7-1)
V64-2: 10-5-8-4-3-2-6-1 (9-7)
V64-3: 3-1 (4-6)
V64-4: 9 Vicky Corner (3-4)
V64-5: 9-6-7-10-8-4-11 (12-2)
V64-6: 8-9-5-1-2 (3-7)

3x8x2x1x7x5 = 1680 kronor

DD-förslag
6,9-8 x 500

1000 kronor

 

V64-1:

Ranking: A: 3-4-2 B: 7-1-5-6 C: –

Spetsanalys:
Klack Kalle tog ledningen enda med framspår i volt, och bra chans att göra det igen.

Loppanalys:
Två jättefina norska kallblod ska göra upp, dessa är kulltoppar och riktigt bra båda två! 3 Tangen Jerkila spetsade hem ”Hoppekriteriet” hemma i Norge, motsvarande Oaks här hemma och var då ensam på plan över upploppet. Hon var okej näst senast men lite seg och kan bättre, och hade problem med magen. Senast var det hopplöst från tillägg då ledande Tem Mixi 40 meter före öppnade 25 första halvvarvet. Trots att Jerkila gick en ruskig sista 700-ing rådde hon inte på ledaren efter snygg kuskinsats av Solberg, men bra var hon ändå på 27 blankt. Bra chans mot dessa och täta starter är ok.

4 Tangen Loke har utvecklats rejält och var verkligen smällfin vid segern i kvalet till Derbyt. Han spelades till 7,30 i finalen och många trodde han skulle utmana Galileo och Tangen Piril, men han var mycket sämre till finalen. Pausade efter det, men har tagit två raka nu och senast var han fin då han klev undan. Det borde vara uppåtform med tätare starter då det var dryga tre veckor mellan de loppen. Lite tufft inne, men ändå given.

2 Klack Kalle har varit hårt spelad mot bra hästar, efter två galopper spelades han till 48 för tio senast i lopp med 100.000 i första, men hoppade på nytt. Kvalade om och Jorma upp och perfekt inne. Svårfångad från spets?

 

V64-2:

Ranking: A: 10-5-8 B: 4-3-2-6-1 C: 9-7-11-12

Spetsanalys:
Cavat On Track följde bilen till ledningen senast och har bra spetschans. Tagit spets 3/4 senaste med bra framspår. Donnell Transs R. kördes till spets efter 150 meter i 10-öppning i Sverige 2014 från spår 2, dags att ladda igen, hålet på favoriten kanske?

Loppanalys:
5 Cavat On Track blir jättefavorit med fyra segrar på fem starter. Han fick segern till skänks då Mr Mayday galopperade med segergrepp kopplat näst senast, men var bra ändå. Senast ännu bättre då han flög till ledningen och hade lekstuga i jättefin stil. Kommer han till spets på nytt är det givet segerbud. Ändå för stor favorit.

Jag tror en hel del på finska 10 Juiceman som är rejäl. Han var inte som bäst på Solvalla näst senast då han inte var körbar till slut, men rätt bra hästar var där framme och Zelma vann. Senast var han mycket fin då han stack till ledningen och bara dundrade undan med sparade krafter. Kanske går han bäst i spets då han får gå på innerspår, men med lite öppning biter det bra sista 700!

8 Svart Kronos var rejäl i spåren vid segern och Björn Goop upp på Freddans hästar brukar vara riktigt växel då de ofta är vältränade och tål att gå lite.

4 Donnell Transs R. borde öppna riktigt bra nu, var bra med senast utan chans mot invändiga. Spets och släpp till favoriten kan vara segermelodin. Rankas upp på det scenariot.

 

V64-3:

Ranking: A: 3-1 B: 4-6-7 C: 5-2

Spetsanalys:
Sjö Odin har tagit spets 3/3 i Sverige och har spetschans. Brenne Rödi är kvick och öppnar hon som 30/6 då hon var jäkligt rapp efter några steg, ja då spetsar hon. Kanske snabbare som då mitt i banan än med innerspår? Torpa Nicklas spetsade i 21,5-öppning från innern, utmanar. Pyramiden har spetsat alla fyra med framspår men nu svårt.

Loppanalys:
Sju hästar med men mycket bra hästar. 1 Brenne Rödi fick inte fäste senast menar Mjölneröd och hon var dålig från spets då hon kunde öppna nära på 31 första 500. Ändå slagen redan 350 kvar och kastade sig på en töm på upploppet, blev 30 meter efter vinnaren. Hon var struken före och kanske även behövde loppet? Gick bra efter startgalopp före det och riktigt vass förtre starter sedan då hon gav Järvsörappen strid till linjen på vass tid, med 50 meter till klungan. Öppnar bra, men kan bli över och jag går emot.

3 Sjö Odin är intressant med Ohlsson och äntligen framspår och spetsläge. Han är riktigt rask och jag tror på spets och han är inte långt efter Järvsörappen och de andra i kulltoppen. I Svenska Derbyt hängde han med gott som trea. Han har stått med tillägg, dryga sådana eller bakspår varje gång länge, och kanske tänder till där framme igen? Dessa bör göra upp!

4 Torpa Nicklas har det strulat för, men han var bra vid spetssegern då han vann trots tuffa 21,5 första halvvarvet.

 

V64-4:

Ranking: A: 9 B: 3-4-2-12-7-8-1 C: 5-6-10-11

Spetsanalys:
M.T.He’s Mine höll spets från innern i somras i 10-öppning och vann loppet. P.J.Winner kunde inte svara Klöver All Over senast från innern, men är snabb och borde kunna köras till ledningen. Next Photo Diamant spetsade och släppte senast, kan vara med och köra.

Loppanalys:
9 Vicky Corner
känns för bra för dessa hästar och jag tror hon sveper dem lite hur hon vill. Hon har mycket bra fart för sin klass, och nu är det betydligt enklare hästar med mot på sistone. Hon satt fast näst senast bakom hästar då hon såg fint ut opressad där Fossens Bonus spetsvann. Senast tappade hon travet i slagläge i andra ytter, och har varit ifrån lite efter det. Lär vara åtgärdad och i stridsduglig författning. Det är enkla hästar med och bör dessutom bli körning första halvvarvet. Jag tror Vicky Corner blåser ner alla och spikar!

Betrodd är 3 P.J.Winner som är obesegrad från ledningen efter sex försök i den positionen, starka papper det! Efter segern i Amatör SM då han var bra har det bara blivit galopper, och nu har han fått kvala om. Han tappade travet till slut senaste loppet. Formen är svårbedömd, och även om det kan bli ledningen går jag emot.

4 Next Photo Diamant har inte direkt kämpat, senast såg han rätt bra ut men orkade inte utmana över upploppet efter smyglopp. Kan få sitt lopp igen och har chans om de bästa sviker. 2Hubby Star är bättre än raden och läget perfekt. Även han aspirerar på ledarryggen.

 

V64-5:

Ranking: A: 9-6-7 B: 10-8-4-11-5 C: 12-2.

Spetsanalys:
Zoofin var snabb ut senast bakom bilen och stack till ledningen. Bra chans att åter forceras till front med springspår. Juni Roadrunner har tagit ledningen fyra raka försök i volt men släppt tre senaste och bör då göra så igen. Fantastic Four spetsade från spår 2 i volt med Lång, spetschans nu med.

Loppanalys:
9 Feeka S.E. blev jag imponerad av i debuten då hon visade jättefin uppsyn och agerade som en färdig häst. Kördes till spets efter 500 meter och bara lunkade undan och det drev finfint för henne. Jag spikade henne starten efter, och hon kördes vaket till spets från bakspår men var slagen tidigt och summor sämre än i debuten. Visst var det lite bättre motstånd, men hon var inte alls samma häst. Pausat nu tyder på att hon inte var frisk och jag tror fortfarande att hästen är ytterst duglig för sin klass!

6 Zoofin är stallkamrat till Feeka och hon höll bra från ledningen senast där Tricia var starkare över upploppet. Det var ändå 13-öppning och 12-avslutning och det duger bra här. Borde dessutom bli spets på nytt och första segern kan komma.

7 Fantastic Four var fin vid spetssegern på Solvalla, Ohlsson och springspår borde innebära snabbstart då han tog spets från spår 2 för Lång. Stumnade i dödens senast.

8 Firewire har varit klart förbättrad två senaste loppen, och senast var bra gjort att ta sig förbi Tweet Hanover i fin duell långt före resten. Visst löste det sig perfekt i slutsvängen efter invändigt lopp, men hästen är klart på gång.

4 Juni Roadrunner kan skrälla från ledarryggen, som hon borde komma åt här på sin startsnabbhet i volt.

 

V64-6:

Ranking: A: 8-9 B: 5-1-2-3-7-12-6 C: 4-11-10 

Spetsanalys:
Ella Hammering har tagit spets fyra senaste med bra spår bakom bilen, gör det på nytt sedan får vi se taktiken och vem som kan komma och testa.

Loppanalys:
Här tror jag på finsk seger genom 8 Fine By Me som bara blir bättre och bättre, och han har varit riktigt rejäl två senaste segrarna. På Solvalla näst senast flög han fram i mycket vida spår från köposition och avgjorde lekande lätt. Senast lät Harry de andra köra rommen av sig, vilket de gjorde med besked, och över upploppet var det defilering och stark stil. Hästen blir mycket tung att stå emot trots det risiga spåret, men han brukar hamna en bit ner i kön oavsett läge.

9 Financial Secret är bra och han har fin form då han sköt till rappt upploppet ner bakom Salong då han kom loss sent näst senast på V75. I finalen klaffade det dåligt och han var aldrig aktuell, men det var helt okej insats. Pausat en månad nu men rätt smygläge och han är tidig.

5 Catch the Cash har fortsatt form men har matchats mot hingstar och bättre hästar två senaste loppen. Senast i Lördagsloppet där hon inte orkade, men helt okej i Klass 1-försök före det och nu Björn Goop upp.

Form har 1 Bonjour Shangri La som plockade ner dem via spåren utan rygg sista halvvarvet senast och var positiv.

 

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75 Åby: Vilken födelsedag Peter Untersteiner!
Nästa nyhet
V75 Åby: Vilken födelsedag Peter Untersteiner!

V75 Åby: Vilken födelsedag Peter Untersteiner!

Åbytravet med 55 miljoner i jackpot och nybliven 55-åring i huvudrollen. Peter Untersteiner fyllde år dagen till ära och firade detta med inte mindre än fyra V75-segrar varav tre som kusk. Tillsammans med tripplande Erik Adielsson fixade han också miljonregn till fyra lyckliga vinnare!

Gulddivisionen, Legolas Minne, var ett ovisst lopp på förhand men det skulle visa sig bli en uppvisning av Dreams Take Time och Peter Untersteiner. Sexåringen satt perfekt till i andra ytter men när Kadett C.D. galopperade i dödens efter 800 meter fick hingsten gå den tunga vägen. Ändå kunde han koppla greppet om ledande Arazi Boko in på upploppet och sen fick vi se Halmstadtränaren brisa undan i överlägsen stil. En övertygande insats och här noterar vi även fina avslutningar av tvåan Thai Broadway och trean Royal Fighter.

Peter Untersteiner inledde annars jackpotomgången med egentränade Pelikan Trio som var frisk på bettet i ledningen hela vägen. Salina D.K. felade bort sig direkt och istället kunde sexåringen flyga till spets in i första sväng. Efter ett varv fick man knappe favoriten Dernier Viking utvändigt om sig men denne galopperade som slagen in på upploppet och då passade ekipaget på att tacka för sig. Efter mållinjen bjöd Untersteiner på den sedvanliga segergesten och stallet lade även beslag på tredjepriset via en fin avslutning av Felicia V.E. som kördes av sonen Johan.

Toppen på en perfekt dag var när födelsedagsbarnet smög in i det längsta i Silverdivisionen med Stanley Ekbergs Bergshults Leffe. Gidde Palema-sonen kunde köra rakt fram längs sargen hela vägen och dök via open stretch sista biten. 83-oddsaren fick nosen före Calvin Borel kort före mål och fixade drygt 15 miljoner till fyra lyckliga system!

Peter Untersteiner var också favorit i Klass II-försöket, men där galopperade hans Thaitec in i första sväng. Även andrahandaren Alvena Ullabella gjorde bort sig och istället såg det ut att stå mellan två hästar från Bergslagen. Örebrotränade Queen Will med Björn Goop i sulkyn övertog taktpinnen tidigt och fick Lindesbergskollegan Jumpingjackofjoy smygande i ryggen tillsammans med Örjan Kihlström. In på upploppet såg det ut att bli en duell mellan dessa men istället kom Erik Adielsson flygande som skjuten ur en kanon med skrällen Scampi och avgjorde lekande lätt. Tränar gör Stig H Johansson och detta var Going Kronos-sonens fjärde seger i karriären.

Adielsson fortsatte flyga lågt

 Det såg nästan likadant en kort stund senare i stoloppet över 2640 meter när Erik Adielsson återigen levererade en sylvass avslutning efter invändig smygresa. Den här gången med stekhete Peter Untersteiners Jetset som liftade med i tredje inner och när man sedan hittade loss på sista borte långsidan såg det ut som om det fanns mycket att åka med. Adielsson tog upp jakten på stallkamraten Steady Brodda sen var det samma visa upploppet ner. Marcus Lindgrens Bula Bula A.M. höll farten starkt från dödens och knep silvret medan Steady Brodda får fullt godkänt för sin insats.

Om inte det var nog vann även Erik Adielsson Bronsdivisionen med egenägde Scellino Luis. Fyraåringen var chanslös i startrusningen och istället fick man nöja sig med tredje invändigt. Återigen lyckades Adielsson hitta rätt väg sista halvvarvet och när luckan kom i slutsvängen kunde man fånga in ledande Only One Winner i god tid före mål. Tredje V75-segern för blå kusk och dagens andra tränarseger för Stig H Johansson. Här kunde det dock ha gått riktigt illa för Bruno Di Quattro som höll på att gå omkull på open stretch men där Frode Hamre lyckades rädda upp situationen med fina körhänder.

HOS” första V75-seger i år

Dagens ”blå-röda” tema fortsatte när Torbjörn Jansson satte dit Hans-Owe Sundbergs Thaiger Exclusive i Klass I-försöket över 1640 meter. Från bricka sju fick ekipaget ingen lätt resa fram och via tredjespår nådde man fram till dödens efter 500 meter. När ledande Lumberjack Joe felade i ledningen med varvet kvar kunde hingsten överta täten och sen blev det tämligen odramatiskt på slutrundan. Metallic Beat spurtade fint via stretchen och både Qualis Talis och King Sir Kir gjorde det bra i spåren men åt Thaiger Exclusive fanns det inget att göra.

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jan Schön slutar som proffstränare
Nästa nyhet
Jan Schön slutar som proffstränare

Jan Schön slutar som proffstränare

Nästa år fyller Jan Schön 60 år och i och med det slutar proffs och fortsätter som amatör. Ett beslut som växt fram säger Bollnästränaren till Trav Gävleborgs hemsida och att han dessutom drabbades av prostatacancer i fjol har påverkat beslutet.

– Det är klart att sjukdomen har påverkat mitt beslut och gjort att man inte orkar lika mycket längre, men på sistone har värdena gått neråt och det känns ganska bra. Min sambo Beate Persson och en tjej som heter Sara Roos har hjälpt oss mycket och det är jag glad för.

Jan Schöns stall har i år sprungit närapå 600 000 kronor och hans namnkunnigaste häst på träningslistan är Robis Salvation som vann V75 på hemmabanan förra året.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen Delicious i Prix De Bourbonnais

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson