Mycket talar för en ny superduell på Åbytravet. Både Propulsion och Readly Express är nu inbjudna till Olympiatravet.

Åby Stora Pris i fjol blev en omedelbar klassiker i svensk travsport. Readly Express och Propulsion möttes på linjen efter en häftig duell där det blev det uppförstorade målfotot som till slut tilldömde den senare segern. Om sex veckor kan de mötas igen – på samma bana.

I helgen fick Readly Express en inbjudan till Olympiatravet och via ett pressmeddelande på onsdagen berättar Åby-travet att också Propulsion tilldelats ett wild card. Båda hästarna är dessutom klara för start i Elitloppet, månaden senare.

En självklar drömhäst

– Propulsion är självklart en drömhäst att få till Olympia-travet, alla kommer ihåg fjolårets Åby Stora Pris upplopp och den upplevels-en vill vi gärna bjuda vår publik på en gång till. Om vi skulle få till en revansch-uppgörelse mellan Propulsion och Readly Express, vore det fantastiskt kul, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Readly Express vann i helgen som gick Critérium de Vitesse och laddas mot Elitloppet, som för övrigt ska bli hästens sista start. Propulsion har preparerats på hemmaplan sedan starten i Prix d’Amérique. Tränaren Daniel Redén menar i pressmeddelandet att Olympiatravet ligger perfekt i tiden för Propulsions framtida matchning.

Wild card till Dijon

Åbytravet kan även meddela att även fransmannen Dijon tilldelats ett wild card till Olympiatravet, det efter andra-platsen i Critérium de Vitesse. En insats som ju dessutom gav hästen en plats i Elitloppet. Tränaren Romain Derieux tackar för inbjudan och ska överväga beslut de närmaste dagarna.

– Nu finns två wild card kvar och de får jag hålla på i några veckor för mycket kommer säkert hända inom de närmaste, säger Jon Walter Pedersen.

Inbjudna till Olympiatravet:

Dijon
Propulsion
Readly Express

Se Åby Stora Pris 2018 här.