Var starten i söndags den sista för Bold Eagle eller fort-sätter han att tävla? Det lutar åt det senare – men först till sommaren. Nu ska ”Örnen” synas i sömmarna och sedan få vila.

Fransmännen hoppades att Bold Eagle skulle kunna utmana Readly Express i Critérium de Vitesse i söndags, men i stället blev det platt fall. Den franska nationalklenoden var tidigt slagen och liknade en skugga av sitt forna jag. Efteråt höjdes många röster om att det kunde ha varit hästens sista start – inklusive ägaren Pierre Pilarski.

I en intervju med Paris-Turf på tisdagen har helgens lopp sjunkit in hos teamet kring Bold Eagle. Nu har man kommit fram till att man ska låta hästen få en längre vila – och sedan testa en comeback till sommaren, innan man fattar ett slutligt besked om fortsättningen för om åttaåringen med nästa 4,5 miljoner euro intjänat i sin karriär.

Något måste vara fel

– Vi har gått igenom loppet mycket och rådfrågat expertis. Den enkla lösningen hade varit att låta hästen avsluta nu, men hans insats var helt enkelt för dålig för att det inte ska vara något fel på honom. Vad som i alla fall är säkert är att, efter att ha gått igenom en grundlig undersökning, kommer Bold Eagle få vila för att sedan ge honom alla chanser innan vi tar något beslut om pensionering, säger Pierre Pilarski till Paris-Turf.

De planerade starterna i Prix de l’Atlantique (20 april) och Gran Premio della Lotteria (1 maj) är nu avskrivna. I stället hoppas man att Bold Eagle ska kunna göra en comeback i ett lopp på den franska landsorten till sommaren – då med tränaren Sébastien Guarato i sulkyn som ett test. Bold Eagle är inviterad till både Hugo Åbergs och Åby Stora Pris.

Läs även: Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9
Läs även: Tävlingskarriären kan vara över för Bold Eagle

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Borta fem år – nu är det dags för comeback

Borta fem år – nu är det dags för comeback

Efter fem och ett halvt års frånvaro är det dags för comeback. Den tidigare unghäststjärnan Norheim Svenn startar i Gävle på fredag.

Norske Norheim Svenn var en av sin kulls bästa kallblod och vann bland annat det norska Kriteriet som treåring. Men en gaffelbandsskada satte stopp för talangen framfart. Tills nu. Den numera tioårige hingsten sattes i träning hos Jan-Olov Persson i höstas och efter ett lyckat kvallopp i januari är det nu dags för en överraskande comeback.

För Norheim Svenn blir fredagens start på Gävletravet den första sedan oktober 2013. Med Ulf Ohlsson i sulkyn går han ut i ett starkt försök i Dubbelcupen vars final avgörs på Romme under påsken. Förstapriset är 50 000 kronor.

Här är startlistan:

2140 volt

1 Bellfaks – Jan-Olov Persson
2 Sjö Vinn – Per Linderoth
2160 meter
3 Uggla I Mossen – Ulf Eriksson
4 Flex – Nathalie Blom
5 Tangen Haap – Björn Karlsson
6 Sjö Odin – Anders Högberg
7 Järvsö Pegasus – Rikard N Skolgund
8 Eldvin – Jörgen Westholm
9 Pydin – Ove A Lindqvist
10 Titan Tabac – Oskar Kylin-Blom
11 Norheim Svenn – Ulf Ohlsson
2180 meter
12 Art Kjarvald – Martin P Djuse
13 Norheim Faksen – Jan-Ove Olsen

Läs även: Mot en överraskande comeback – efter fem år

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Axevalla: "Nyförvärvet - är bäst i stallet?"
Nästa nyhet
Tips Axevalla: ”Nyförvärvet – är bäst i stallet?”

Tips Axevalla: ”Nyförvärvet – är bäst i stallet?”

Tips och analyser Axevalla.

Axevalla. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: Halme kan lätt vara offensiv och vi får se om hon fyrar av 7 Zizou. Bra chans till det då norsken är struken. 6 Nyhet försöker ta emot.

Loppanalysen: Veijo har ett nyförvärv i 7 Zizou  som löpt bra. Vann och avslutade bra från andrapar utvändigt senast och det det norska huvudlaget behövdes aldrig ryckas. Veijo låter mycket nöjd med sin häst som bör tackla även medeldistans som nu. Svårbedömt startsnabb men behöver ingen spets för att hävda sig. Veijo brukar ha vältrimmat och det här ser ut som en fin typ av häst. Skorna får sitta på säger Veijo som räknar med bra chans ändå. Veijo har inte kunnat använda sandbanan i full utsträckning på slutet men jag tror att den här hästen som har så lite pengar på sig från Italien ändå bör hävda sig mycket bra här.

Bergh har med 6 Nyhet som vann i säker stil från spets senast. Möter tuffa konkurrenter nu men Berghs häst har gjort det bra.

2 Thirsty for More fick ett fint smyglopp i det lilla fältet senast och tackade med att speeda till ohotad seger. Kan få en ny fin smörresa och det är nog det som behövs.

1 Edmund med Calle från fint läge är inte helt borta de heller.

Spelförslaget: Lite svårbedömt men jag tror Veijo trots lite sämre förhållanden har 7 Zizou i bra författning och till oddset 2,65 så provar jag en slant som vinnare. Hästen har visat fina avslutningar i Italien.

Axevalla. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Vi lär få se 1 Magic Heart i spets.

Loppanalysen: 1 Magic Heart är en mysig häst som senast trummade på i ledningen och vann med hel del sparat. Avslutningen i debuten näst senast var också bra. Här ser det upplagt ut för ledning runt om för Peters sto. Hon är dock grön ännu och Peter har ännu inte den sprudlande stallformen. Oddset är lågt och inget jag vill kliva in på.

11 Evelina C. vann ett lite billigare lopp senast men gjorde det bra och 12 Emmylou avslutade bra senast. De är tidiga bakom.

2 Ventabs Hillevi kommer från seger men det var ett klent lopp.

Spelförslaget: Mycket bra uppgift för lågoddsaren 1 Magic Heart att leda runt om. Jag står över.

Axevalla. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  1 Fanny V.D. leder ett tag. Troligt att 4 Rcky Bear eller 5 Unlimit Lavec tidigt övertar. Lavec-hästen har ett snävt spår att dras med och kan galoppera.

Loppanalysen: Här gör 12 Börge intressant debut för duktiga amatören Lars Järpedal. Börge är en bra häst i grunden med kriterie och derbymeriter från Danmark. Har haft problem med sin hals och det väser fortfarande i halsen ibland berättar Järpedal och det är givetvis inget plus. Hästen är annars rejält förberedd och då Järpedal säger rejält förberedd så menar han rejält förberedd. Hästen har bland gått ett banjobb efter snabba 1,16,5 full väg och då med tyngre balans än i kväll. Börge låg bra i puls efter jobbet och halsen störde honom inte. Detta kan nog vara min bästa häst i stallet berättar Järepdal så det är rätt starka ord. Fungerar hästen som vi tror så ska det vara bra chans direkt.

4 Rocky Bear är annars kapabel och kan nå spets. Lär sälja sig dyrt då. 5 Unlimit Lavec är inte heller någon även sak. Kan också vara aktuell för spets. Föreligger dock galopprisk från detta spår.

13 Bouncing Ball O.O. rundar många med Calle.

Spelförslaget: Det låter onekligen bra på 12 Börge från sansad och duktig tränare och jag tror han rundar till seger. Oddset som vinnare stannar vid 4,35 och jag spelar. Fullt bra odds.

Axevalla. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: Tvedt är inne på att ladda på rejält med 7 Brainy och jag tror han bombar sig till spets. Det är rätt klena hästar invändigt.

Loppanalysen: Tvedt fick stryka den obesegrade favoriten i lopp fyra men det kan ändå bli en Tvedt-seger. Han har här 7 Brainy som hittat stilen på mycket bra sätt efter kastrering. Vann efter att ha övertagit spets näst senast och slutade tvåa efter ett liknande scenario senast. Hästen hade då problem med halsen berättar Tvedt men det ska vara fullt bra nu och hästen är jobbad för att vara lika bra som näst senast. Nu lättas hästen i balansen och det kan bli barfota runt om. Det är 50-50 på barfota hävdar Tvedt. Körspö är ett plus och han provar för tät. Jag tror det kan lyckas och då bör det vara vettig chans.

2 Barista Oak gick bra senast men detta i skum stil. Kan bli svårt att hinna med här. 11 Warpaint är segstark men även här kan det bli svårt att hinna komma in i matchen.

13 Simb Triumph gör det rätt bra men tufft runda alla. Är nog på gång uppåt i alla fall.

Spelförslaget. Jag tror på norskt och 7 Brainy. Fin häst som hittat stilen efter kastrering. Körspö och kanske spets och kanske barfota runt om ikväll. Vinnare till oddset 3,65.

Axevalla lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 2 Mr Crazed är snabb. 1 Bag’s Simoni med Halme är kanske ännu mer sugen på tät och kan också öppna bra.

Loppanalysen: Här gör då mycket kapable 9 Mack Dragan årsdebut och han får säkert en ny fin säsong. Litet fält nu är det plus och visst kan han börja året med ny seger. Kan ändå behöva loppet för att få spring i benen och det finns motbud. Detta är väl inte årets viktigaste uppgift.

Starthästen 1 Bag’s Simoni får springa barfota runt om ikväll och med bike trots voltstart. Kan spetsa och hålla undan. Kämpade på bra senast men Veijo har ingen superstallform ännu.

2 Mr Crazed är också tidig från fint läge då denne höll bra senast samt dennes stallkompis 6 Viking´s Topline som dock var lite väl seg senast.

Mitt spel blir dock 4 Cantona Mearas. Denne fick en dryg öppning mot spets senast. Släppte spets och fick inte chansen i tid. Ser ut att ha formen där och bör få en fin resa i draget. Duger fint med dylik resa och liras. Vi kan hoppas att favoriten behöver loppet eller blir kvar i kön. Jepson brukar dock inte vilja såsa bort något i onödan. Cantona Mearas kan duga oavsett detta och är klart aktuell med rätt resa.

Spelförslaget: Jag spelar på 4 Cantona Mearas som vinnare. Oddset 4,75.

Axevalla lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: Sprinterlopp och ändå inga riktigt startsnabba hästar. 7 Full Fart kan vissla iväg i full fart och kan nog spets. Troligt att 3  Västerbo Cheers eller 5 Elegant Frost får överta i så fall. Västerbo Cheers har spår invändigt och viss fördel.

Loppanalysen:  Ett öppet sprinterlopp. Min idé är 10 Princess Teemer som var riktigt rejäl och fin vid segern näst senast. Hon travade då utvändigt ledaren under slutvarvet och kusken hade rejält grepp om båda häst och händelser. Bra gjort av hästen och en liknande insats duger bra även om kort distans är till viss nackdel. Senast var hon heller inte lika vass men mest troligt var det då brunst med i bilden. Nu vankas det barfota-körning på min vinnare och det är spännande. Hon har tävlat med barfotabalans enbart en gång tidigare och var då riktigt bra. Sitter bara formen där så borde det vara hygglig chans trots bakspåret.

3 Västerbo Cheers och 5 Elegant Frost är tänkbara för tidig spets och det spetshästen sitter bra till. Båda hästarna är klart dugliga för ett lopp som detta.

9 Right for Glory är ingen vinnartyp men hon är uppåt och kan få en skaplig smygresa. Behöver hjälp på vägen.

Spelförslaget:  En barfotatravandes 10 Princess Teemer är mycket tidig här och till oddset  4,50 deltar jag gärna i vinnarspelet.

Mina samtliga spelförslag:
Axevalla lopp 4 – Vinnare 7 Zizou  till oddset 2,65
Axevalla lopp 6 – Vinnare 12 Börge till oddset 4,35
Axevalla lopp 7 – Vinnare 7 Brainy  till oddset 3,65
Axevalla lopp 8 – Vinnare 4 Cantona Mearas till oddset 4,75
Axevalla lopp 9 – Vinnare 10 Princess Teemer  till oddset 4,50

Avstå spel på:
Axevalla lopp 6 – 5 Unlimit Lavec
Axevalla lopp 7 – 2 Barista Oak
Axevalla lopp 9 – 5 Elegant Frost

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Readly Express inbjuden till Olympiatravet
Nästa nyhet
Readly Express inbjuden till Olympiatravet

Readly Express inbjuden till Olympiatravet

Efter sina framgångar i Frankrike är Readly Express på språng mot Elitloppet. Men blir det en start också i Olympiatravet på vägen dit? Nu är han inbjuden.

Sprinterdebuten hade knappast kunnat gå bättre. Readly Express följde upp utklassningen i Prix de France med att vinna Critérium de Vitesse på snabba 1.08,9 under söndagen. Nu vill förstås alla ha den Timo Nurmos-tränade fantomen i sina storlopp. Nu har Readly Express blivit inbjuden till Olympiatravet.

– Readly Express har fått en officiell inbjudan och jag kommer att prata mer med Timo Nurmos senare i veckan så får vi se hur han lägger upp det. Timo har inte lovar något hundraprocentigt ännu, säger Jon Walter Pedersen, Åbytravets sportchef, till Kanal 75.

Till Kanal 75 säger Pedersen att också Dijon, stark tvåa i Critérium de Vitesse, är aktuell för en start i Olympiatravet och att man såklart hoppas att Propulsion väljer storloppet den 27 april på sin väg mot Elitloppet.

Läs även: Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
PdA-succén Looking Superb - startar på nytt
Nästa nyhet
PdA-succén Looking Superb – startar på nytt

PdA-succén Looking Superb – startar på nytt

Det blev ingen paus. Prix d’Amérique-chocken Looking Superb startar igen. Redan på onsdag finns norrmannen med i ett ”vanligt” lopp i Laval.

Den norska succén Looking Superb slog igenom med dunder och brak genom seger i Prix Ténor de Baune och följde upp med överraskande silver i Prix d’Amérique. Men efter ett tufft lopp i Prix de Paris senast tog tränaren Jean-Michel Bazire hem hästen till sin träningscamp igen. Någon längre vila var det dock inte fråga om – Looking Superb startar igen på onsdag.

Jean-Michel Bazire tar med hästen till ovalen i Laval och kör sexåringen själv i onsdagens quinté-lopp. Förstapriset är 24 750 euro och Looking Superb står med 25 meters tillägg på grunddistansen.

Här är startlistan:

2850 volt

1 Nancy America – Franck Nivard
2 Divine Mesloise – Alexandre Abrivard
3 Calaska de Guez – Nicolas Bazire
4 Allegro Nonantais – Matthieu Abrivard
5 Black Jack From – Eric Raffin
6 Volcan du Garabin – Lorenzo Donati
7 Dream de Nilrem – Alexis Prat
2875 meter
8 Super Fez – William Bigeon
9 Looking Superb – Jean-Michel Bazire
10 Beau de Grimoult – Franck Anne
11 Coach Franbleu – Yoann Lebourgeois
12 Cobra Bleu – Pierre Vercruysse
2900 meter
13 Abydos du Vivier – Francois Lagadeuc
14 Barrio Josselyn – Ludovic Mollard
15 Be Mine de Houelle – Loïc Guinoiseau
16 Dexter Fromentro – Pierre Levesque

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Arazi Boko slog till direkt - vann i årsdebuten

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson