Det blev finsk sisu redan från första sekunden i V86 från Vaggeryd. Veijo Heiskanen hade ställt i ordning och Mika Forss körde förtjänstfullt till seger två gånger om. Dessutom sprudlade det rejält om vinnaren i Smålandsstayern, Alfas Da Vinci.

Benjamin Evo krossade alla sina konkurrenter och körande Mika Forss körde verkligen som att han satt bakom bästa hästen. 13oo meter från mål bytte han ut andra ytter mot dödspositionen och framme i täten höll Johnny Takter ett jämnt,högt tempo bakom Friend Of Nature.

Den Veijo Heiskanen-tränade fyraåringen klev fram ordentligt i slutsvängen och 100 meter från linjen avgjorde Kadabra-sonen på klasshästens vis. Segertid 1.13,6a/2140 meter och drygt 25 minuter senare var det dags igen.

Trecciadoro Rex - Foto: ALN

Trecciadoro Rex höll planenligt upp innerspåret till en början men Peter Untersteiner pressade tufft med Julia Af Solnäs och Forss valde att släppa över kommandot i första kurvan.

Men luckan kom i rättan tid för Trecciadoro Rex och ledaren var chanslös att värja sig. Cantab Hall-dottern sprintade förbi på pigga ben och succén för konstellation Heiskanen/Forss var ett faktum.

Alfas Da Vinci - Foto: ALN

Smålandsstayern över 3640 meter vanns av Alfas Da Vinci och Joakim Lövgren efter en mäktig slutrunda. Ekipaget satt faktiskt sist av alla varvet från mål och i det läget såg det ut att bli långt fram till ledande Qahar Q.C. 

Nioåringen fick draghjälp på sista bortre och när Lövgren gav full marchorder i slutkurvan fullkomligt flög fuxen fram i spåren. Man såg direkt vart segern skulle gå och i och med denna seger klev Orlando Vici-sonen över fem miljoner i intjänade pengar – detta karriärens 100:e start!

– Han är en tävlingsmaskin. När det blir race vet han verkligen vad det handlar om, sa Joakim Lövgren i segerintervjun!

Kenneth Haugstad - Foto: ALN

Moni To Spare tog hem Bronsdivisionen efter att ha spårat varenda meter av loppet. Kenneth Haugstad såg ut att gå mot en enkelt seger men Västerbo Exact fick upp farten ordentligt efter smygresa.

Det hårdnade till mot linjen men Niklas Johanssons-travare höll undan med knapp marginal. 110 000 kr in på kontot och 1.13,4a/2140 blev segertiden.

Southwind Feji - Foto: ALN

Pär Hedbergs obesegrade löfte Southwind Feji ställdes inför sin tuffaste uppgift hittills i karriären och stoet infriade favoritskapet när hon gav grabbarna en rejäl knäpp på näsan.

Mikael J Andersson prickade perfekt från springspår och valde att hålla ett jämnt tempo i front. I’m Magic och Panther Face försökte bli närgångna sista biten, men Muscle Hill-dottern vet alltjämt inte hur det känns att förlora ett travlopp. Sju av sju!

Star Advisor Joli - Foto: ALN

Ledning från start till mål var det också för Sofia Aronssons startkanon Staro Advisor Joli. Kim Eriksson bombade till täten per omgående och hade sedan full kontroll resten av vägen på 1.13,0a/2140 meter.

Även Diamantstoförsöket vanns från ledningen. Carl Johan Jepson i hästägarfärger förvaltade innerspåret till ledningen med Raoul Engblom-tränade Zoccer City. Över upploppet kunde ekipaget glida undan med säker marginal och denna triumf var värd 100 000 kronor.

Farouk B.R. - Foto: ALN

Fyraårige Farouk B.R. smög med i vinnarhålet och klev in i handlingarna tillsammans med Björn Goop när tätduon Goliath Boko och Gretzky Boko hade kört klart.

 

Muscle Hill-sonen avgjorde lekande lätt över upploppet och detta var hästens tredje seger i femte starten.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sauveur försvarar titeln i Ulf Thoresens

Sauveur försvarar titeln i Ulf Thoresens

I Orebro Intn’l blev Balfour för svår att nå men den gruvliga revanschen kom i Harper Hanovers-lopp på Solvalla. Nu är det tänkt att Sauveurs nästa uppgift blir att försvara en titel i Norge.

Sauveurs insats under Elitloppshelgen, var kanske bara den näst svettigaste, men den gick ändå till historien. Björn Goops travare avväpnade hela fältet i Harper Hanovers och gjorde det på världsrekordet 1.12,0/3180 meter.

– Det var en häftig känsla. Det kändes skönt när jag förstod att det skulle gå vägen, sa tränaren och kusken Björn Goop efter segern i styrkeprovet.

Sedan dess har det varit tyst om sjuåringen men nu är det klart vart nästa start blir.

– Han fick en paus efter Harpers för att återhämta sig. Nu siktar vi på att gå ut på Jarlsberg i Ulf Thoresens Grand International, ett lopp som han vann förra året, säger Björn Goop i en intervju till Travronden.

Loppet på Jarlsberg går av stapeln 9 juli. I fjol vann Sauveur loppet från dödens på 1.11,2/2100 meter med förra tränaren Åke Lindblom i sulkyn. En seger som var värd drygt en halv miljon svenska kronor.

 

Läs också ”Sauveur på världsrekord i Harper Hanovers”
Läs också ”Stenhård Sauveur från dödens i Ulf Thoresens”

Läs Travrondens artikel i sin helhet här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Matchningen klar för Nuncio
Nästa nyhet
Matchningen klar för Nuncio

Matchningen klar för Nuncio

Nuncio får inget sommarlov om någon nu trodde det. Stefan Melander har aviserat nästa start för sin storsjärna och vad passar bättre än midsommar i Dalarna.

Nuncios nästa start blir alltså i Midsommarloppet på Rättvik på Midsommardagen den 24 juni skriver Stefan Melander i sin krönika i Expressen. Där ligger förstapriset på 100 000 kr och efter det är planen att han ska laddas mot Årjängs Stora Sprinterlopp 15 juli.

Läs krönikan här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V86: Peter G Normans vecka har bara börjat
Nästa nyhet
Inför V86: Peter G Normans vecka har bara börjat

Inför V86: Peter G Normans vecka har bara börjat

Peter G Norman reser till V86-tävlingarna Vaggeryd med råg i ryggen. Konstigt vore väl annars med segrar både måndag och tisdag och nu jagar stallet en fullträff för tredje dagen i rad.

I måndags vann fyraårige Yippiee på Eskilstuna. I går löste det sig perfekt för fina fuxan Pastell Tilly från rygg ledaren på Fornaboda och tränare Peter G Norman kan inte klaga på veckans inledning. Till kvällens tillställning på Vaggeryd har man dessutom två av stallets formstarkaste travare till start och först är Broad Bahn-sonen Autobahn i V86-inledningen.

– Autobahn tränar på fint efter senaste loppet och blir allt bättre. Han lottades till tacksamma förutsättningar, och när jag talade med Erik Adielsson häromdagen, trodde han hästen ska kunna öppna snabbt från springspår. Dessutom är Jespson, som kör den här gången, en vass startkusk. Sen kanske det blir svårt att ta sig förbi ettan ändå men vi får se. Hästen är i alla fall i gott slag och han ska ses med chans. Han har gått med bike i de två senaste starterna men nu blir det vanlig vagn.

Skulle den fina statistiken gå i stöpet redan där kanske det blir Island Life som för hålla fanan högt. Sexåringen imponerade vid segern senast men har lottats till luriga förutsättningar.

– Han känns också jättefin men missgynnas av bakspår. Dessutom står de tuffaste motståndare där framme och det är t.ex. inte helt lätt att kliva fram i dödens och plocka ner Moni To Spare. Vi måste ha flyt med både tempo och positioner men en plats bland de tre främsta känns inte omöjlig.

Och chansen för en eventuell fortsättning på succeéveckan finns. I lopp sex på Rättvik på torsdag startar All Star som var duktig senast trots att han inte var på topp.

– Han var dålig halsen och kändes lite trög. Ändå var prestationen bra och han fick dessutom stryk av två duktiga hästar.  Han har gått ett 22-jobb efter och fick ett fint utgångsläge, avslutar Peter G Norman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Trot Kronos glänste i Heiskanens dubbel
Nästa nyhet
Trot Kronos glänste i Heiskanens dubbel

Trot Kronos glänste i Heiskanens dubbel

Veijo Heiskanen skickade två hästar till V64-tävlingarna på Lindesberg och båda lyckades få med sig blomster hem till stallet.

Fridericus hade inte fått till det på ett tag men kunde ta täten från innerspåret tillsammans med Björn Goop. Man fick tidigt en närgången Billy Flynn på utsidan men sjuåringen höll undan i säker stil.

Då fick stallkamraten Trot Kronos slita med för havren. Körande Jorma Kontio gjorde slag i saken efter ett drygt varv då han byte ut andra utvändigt mot dödspositionen. Framme i täten var ledaren Floyd P.Boko aningen het och på sista bortre långsidan gjorde Kontio slag i saken.

Trot Kronos forcerades till täten 500 meter från mål och sade sedan farväl till sina konkurrenter. Muscle Hill-avkommans segermarginal skrevs till nio längder och intrycket var smått lysande på nya rekordet 1.14.5/2640 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Intressant nyförvärv till Mattias Djuse

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson