Efter flera starka andrapris var det äntligen dags för Sauveur. Och det var ingen bluffseger direkt – sexåringen var tuffast från dödens i Ulf Thoresen Grand International.

Sauveur har verkligen växt in i eliten den här säsongen. Men efter andrapris i både Olympiatravet, Harper Hanovers och Norrbottens Grand Prix saknades fullträffen.

Äntligen en fullträff. Foto: ALN

Den kom dock på söndagen när Åke Lindbloms urstarke Echo-son visade vem som bestämde i Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg. Sauveur tuggade ned Papagayo E. från dödens.

– Ja, vad ska man säga…han är fantastisk. Hästen öppnade hyggligt i dag utan att jag behövde trycka av honom, jag kände att han var stark på sista bortre och var mest orolig för de som kom bakifrån. Det är ingen vanlig häst det här, han är grym, stenhård, sa Åke Lindblom i ATG Live.

Quick Fix var snabbast ut bakom bilen och spetsade. Betrodde B.B.S. Sugarlight ägnade sig åt galopp i den första kurvan och fick dagen förstörd.

Lindblom på gott humör, såklart. Foto: ALN

Favoriten Papagayo E. jagade första årssegern och Ulf Ohlsson styrde resolut fram för att överta efter 500 meter avverkade på 09,3. I ledningen kunde Papagayo E. dämpa – en bit. Varvet gick efter 12,3.

Men det var inte Sauveur nöjd med. In över den sista bortre långsidan på Jarlsbergs-ovalen började han sätta rejäl press på ledaren.

Ur den sista svängen syntes att Papagayo E. inte skulle ha med segern att göra den här gången.

Urstarke Sauveur kopplade greppet, men i spåren avslutade Ringostarr Treb med en rejäl spurt efter att ha letat sig ut från tredje invändigt. Sauveur förvisade dock allt motstånd ända in över mållinjen och kunde ta segern, värd en halv miljon norska kronor.

– Han har gjort det ruggigt bra i flera storlopp, så det var kul att han fick vinna det här. Det var en av mina roligaste segrar, sa Åke Lindblom.

Segertiden stannade vid fina 1.11,2a över 2100 meter. Ringostarr Treb tvåa, före Rod Stewart, båda klockades till 11,3. Repay Merci smet förbi Papagayo E. i kampen om fjärdepriset (båda 11,5). Anna Mix (11,6) lade beslag på sista pengaplatsen som sexa.

Du kan se loppet här.

***

Fin Je t'Aime Express. Foto: ALN

*Anders Jahres Pokallopp med 200 000 norska kronor i förstapris, fick se en vass Je t’Aime Express spåra hela vägen för sin tränare Peter Untersteiner.

Femåringen anförde i friskt tempo, varvet på 11,3, ryckte ur sista sväng och höll undan för en sylvasst avslutande D.D’s Hitman. Klockorna visade på segertiden 1.11,7a över 2100 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Your Highness vinnare igen – lätt i La Capelle

Your Highness vinnare igen – lätt i La Capelle

Your Highness var tillbaka i vinnarcirkeln på söndagen. Det blev väldigt lätt med Örjan Kihlström i sulkyn på banan i La Capelle.

Efter åtta raka segrar, bland annat i flera nordiska storlopp, fick Your Highness senast ge sig då hon stötte på övermakten i Bold Eagle.

Men vid söndagens storlopp Prix de la Communauté de Communes Thiérache du Centre, i franska La Capelle, var det svenska superstoet tillbaka som vinnare. Örjan Kihlström körde den av Fabrice Souloy tränade segermaskinen.

Vann igen. Foto: ALN

Det blev heller ingen direkt svår uppgift för favoritspelade Your Highness. Värsta konkurrenten Robert Bi galopperade till på köpet in i den första svängen och lämnade vägen mot segern öppen för sjuåringen.

Örjan Kihlström avancerade fram som första häst i andraspår och kunde överta ledningen från Black d’Avril när fältet gick in över bortre långsidan. Ingen skulle därefter komma i farlig närhet.

Säker Örjan. Foto: ALN

Your Highness tänjde på stegen över det långa upploppet och gick bekymmersfritt undan till seger före en fint avslutande Booster Winner.

Förstapriset här var 45 000 euro och segertiden stannade vid 1.10,8a över 1609 meter (vilket utgör ett varv på La Capelle-banan).

Billie de Montfort, som travade loppet igenom på innerspår, höll farten bra till tredjepriset. Moving On hamnade långt bak i fältet, provade i spåren men fick nöja sig med sjundeplatsen. Going For Gold Zaz diskades.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Jarlsberg
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Jarlsberg

Söndag: Extra V75-tips till Jarlsberg

V75 Jarlsberg 10 juli

Omgången: Extra V75 på Jarlsberg och jag tycker att det finns en mycket bra spik som jag tycker bara ska vara bäst. Jarlsbergs bana mäter 1000 meter och anses vara en av de snabbaste i Norge. Tänk på att körspö inte är tillåtet och att voltstart är annorlunda mot i Sverige.  

Bästa spiken: 3 D.D.’s Hitman (V75-3) hamnade fel på det senast på de flesta vis men han gick ändå 08 sista halvvarvet ute i tredjespår utan rygg och nu tror jag att han vinner hur de än kör!

Roliga spiken: 6 Beautys Cash (V75-5) lättas i balansen och ska ha mycket bra spetschans!

Utgångshästar:
15 On Hold
(V75-1) borde ha toppchans, men med vissa frågetecken nöjer jag mig med att spela utgång.
4 Playboy Face (V75-4) satt fast med gott om sparat senast och känns kraftigt på gång och det finns chans på spets tror jag.

V75-förslaget är på 2772 kronor.

15/ 9-3-2-5-13-14-4-1-7 (11-6)
6-1-10-11-5-3-2 (8-9)
3 D.D.’s Hitman (10-6)
4/ 10-3-1-2-12-6-7-5-8-9-11 (4-10)
6 Beautys Cash (12-11)
5-7-6 (10-9)
3-1-10-2-9-11-4-5-8-12-6-7 (3-1)

1x7x1x12x1x3x12 = 1512 kr
10x7x1x1x1x3x12 = 1260 kr

DD-förslag på 900 kronor:

5 – 3 x 700
5 – 9 x 200

V75-1:

Ranking: A: 15 B: 9-3-2-5-13-14-4-1-7 C: 11-6-12-8-10 

Spetsanalys: Pantin borde köras till ledningen senast ur första kurvan och får nog gå där sedan. Annars vill kanske Mc Vet överta.

Loppanalys: 15 On Hold är storfavorit och det är en bra uppgift för honom, men har inte vunnit på några starter och detta är en vinnarhäst. Han galopperade oväntat senast, och det brukar han inte göra men han kom tillbaka klart bra och formen verkar ändå vara bra. Han har fått tre lopp i kroppen och formen ska vara nära topp nu, även om det blivit lite knepigt för honom och han har även mycket pengar på sig så han möter tuffa hästar. Nu är det enklare hästar och han bör ha bra chans att kliva runt dem. Utgång känns rätt, lite osäkert är det med många att runda och galoppen senast. Dessutom jättefavorit.

Pål Buer har fått bra snurr på 9 Urakas Gilbak och han vann ett V75-lopp näst senast efter perfekt resa i ledarryggen och enkelt undan över upploppet. Senast hamnade han lite på mellanhand då vinnaren stack i sista sväng men gick bra upploppet ner innan han föll ur och hoppade 75 kvar som fyra.

3 Pantin var bra vid segern och gick fullt godkänt över upploppet senast som trea. Åke bör köra till ledningen och testa där. Segern togs via spets efter ett varv.

2 Mc Vet var riktigt förbättrad senast då han bara flög undan framme i ledningen och även om det kom en häst som skjuten ur en kanon så höll han undan enkelt. Borta sedan dessa 27/5, men bör vara i ordning om man går ut i stayerlopp denna dag. Trivdes i spets senast i alla fall.

5 Standing Ovation visade form senast då han gick bra till slut och kan duga.

V75-2:

Ranking: A: 6 B: 1-10-11-5-3-12 C: 7-2-4-8-9

Spetsanalys: Netherlee’s Dream öppnade snabbt mot snabbare hästar från innerspår näst senast och nu borde det vara bra spetschans. Treatmenice var snabb med samma spår näst senast, men kom inte förbi den innanför men borde komma ner bakom.

Loppanalys: Segervana 1 Netherlee’s Dream (vunnit 8/16 starter) är favorit och det är första starten för Frode Hamre, även om det är samma kusk som tidigare. Hon var snabb från innern näst senast men kunde inte svara efter en bit men då hon hittade loss avgjorde hon säkert. Slagen tidigt senast och klart sämre, men intressant debut för bättre tränare och det kan vara så enkelt att hon spetsar hem loppet.

Jag litar inte helt på henne och garderar. 6 Tooltime är bra för loppet och hon har varit mycket hårt spelad mot bättre hästar under förra hösten utan att leverera. I år har hon bara startat två gånger, och hade pausat till senast då hon var mycket bra och avgjorde rätt så enkelt från kön via 12 sista 700. Inget spetsbud, men hon är tuffast i fältet och jag tror hon kan fixa det även om det skulle bli dödens. Given etta.

10 S,J.’s Victoria var klart rejäl vid segrarna som radades upp under våren, och vann åkande från dödens senaste gången hon var ute över 1600 meter. Senast var det efter vila och över 2609 meter och det kändes som det var väl tufft efter vila, och hon var inte lika bra. Med det i benen ska formen peka uppåt igen och den vitgrå hästen står fint inne i loppet och är aktuell.

Jag vill även ha med 11 Wordie Hanover tidigt då hon går ner i klass, trots att hon står stenhårt inne i loppet. Senast hängde hon med positivt i Stosprinterkvalet och var inte långt efter Treasure Kronos och gänget som fyra på 11,7.

V75-3:

Ranking: A: 3 B: 1-10-6 C: 9-2-5-4-8-7

Spetsanalys: Je t’Aime Express ska inte ha några problem med att hålla ledningen.

Loppanalys: 1 Je t’Aime Express och 3 D.D.’s Hitman blir hårt betrodda och vi tror att den senare har mycket bra chans att vinna loppet. Om vi tar dem i nummerordning så har Peter Untersteiner perfekt läge med sin nyttiga pålle, och han fullföljde bra senast efter invändigt lopp bakom Volstead  över långa distansen. Det var vass avslutning och även om han inte tog något över upploppet så var han med i samma 08,5 sista 500. Han borde ta ledningen och kan rinna undan, men han vinner inte så ofta och jag tycker han möter en klart bättre häst.

D.D.’s Hitman är en skjutare, det är jag helt övertygad om och han var med och slogs med Nuncio och grabbarna i USA som unghäst och var inte långt efter denne. Han vrålspurtade i debuten för Petri Puro bakom Buzz Mearas och vann sedan enkelt från ledningen i taktiklopp. Hoppade bort sig i Norge, och senast blev det mesta fel. Av någon anledning tappade han 50 meter före start då han missade starten och fick jaga bilen, men släpade ändå många meter. Kördes avvaktande i löjligt låga tempot, men gick en jäkla avslutning i spåren utan rygg och var nästan så man trodde han skulle koppla grepp om Volstead i slutsvängen. Krafterna tröt lite, men han höll ändå strålande och var mycket bättre än Je t’Aime Express som slickade sargen. Jag tror han vinner även om det blir dödens och spikar!

 V75-4:

Ranking: A: 4 B: 10-3-1-2-12-6-7-5 C: 8-9-11

Spetsanalys: Edson Boko öppnade bra då han var i Sverige och kördes till ledningen efter 200 meter och efter 500 meter vid de med framspår. Kan komma till spets, men jag tror att Playboy Face kommer öppna snabbt och kan ta sig förbi.

Loppanalys: 10 Solitario Jet blir troligen favorit och han imponerade vid segrarna då han visade riktigt vass speed och flög fram till seger i vida spår. Han hade varit med i segerstriden under Elitloppet om han inte galopperat i sista sväng, han var med i draget i det stenhårda tempot då och Ebony Boko kom tillbaka efter galopp. Senast fick han fint hänglopp, men var kall då han hoppade 400 kvar och inte frisk. Nu har han stått över och formen är oviss så han ska garderas.

Jag spelar utgång på 4 Playboy Face som känns kraftigt på gång. En häst Walmann hyllade tidigt, men han har inte utvecklats och nu körts uppbyggande. Han såg jättefin ut senast där han satt bakom ledaren och det var massor sparat men han fick aldrig chansen och det var otryckta grejer. Han kan öppna och nu tror jag att Kenta kastar loss och blåser till spets och spelar utgång!

3 West Coast hittade nya växlar utan skor och med stängt och var tapper tvåa på V75, såldes sedan till Norge och gjorde debut för Frode senast. Vann från dödens i lite trög stil som tidigare, men det blir lätting från skor till barfota nu och hon kan vinna även om 1600 knappast är rätt för henne.

V75-5:

Ranking: A: 6 B: 12-11-3-5-9-7 C: 2-10-8-4-1

Spetsanalys: Digital Star ska laddas, men den har inte alls visat nog mycket snabbhet för att kunna ta emot Beautys Cash och jag tror hårt på Ohlsson till spets!

Loppanalys: Klar favorit verkar 3 Digital Star bli med smickrande rad då han har fyra raka segrar. Dock inte helt övertygande sådana. Senast kom hon loss sent och lyckades hinna ifatt precis på linjen och före det dödens och avgjorde för en del påminnelser. Frode menar att det är spets som gäller, och kanske blir han snabbare med bike som det verkar bli men han blev över från innern och har bara varit okej från start.

Det måste bli svårt att svara min vinnare 6 Beautys Cash som jag spikar! Hon är en bra frontrunner  och senast kan vi glömma då hon hamnade illa på det i Åmål. Före det var hon klart bra vid spetssegern och hon öppnar väldigt snabbt första 100 och ska ha bra spetschans. Lättas dessutom i balansen och det ska göra henne än snabbare, och det finns ingen här som kan eller vill mosa henne så det bör bli lagom fart och sticka undan. Spik!

Jag nämner några av de bättre norskarna, 12 Kicking Classic visade bra skalle näst senast då han gick förbi i tät strid och senast var han fullt bra i skymundan då han backades loss i spåren på upploppet och gick bra hela vägen in.

11 I Am the Tiger galopperade under angrepp som trea i vettigt långlopp senast och är osäker, men brukar vinna då han travar hela loppen.

5 Escape Boko gick med i ryggar senast och tog på vinnaren hela vägen in i hygglig avslutning och före det överlägsen efter att ha körts till spets. Kolle nu och han får nog bättre fart på hästen.

7 Trespasser är stark men ser smålurig ut, dunkade undan från ledningen senast och höll klar marginal för drivning då han är trög. Värre läge nu.

V75-6:

Ranking: A: 5-7-6 B: 10-9-4-2 C: 1-3-8

Spetsanalys: Quick Fix tar ledningen men ska inte behöva bråka mot dessa kanoner över full väg. Den som kommer först av de bästa får överta tror jag och räknar med att Papagayo E. har chans att svara ut Sugarlight och spelar på det gällande DD.

Loppanalys: Topphästar som sig bör i Ulf Thoresens Minne med 500.000 norska till vinnaren! Hemmalaget har laddat med sina för dagen två största stjärnor och jag tror att det är dags för 5 Papagayo E. att få vinna mot eliten igen. Han har haft lite stolpe ut och matchades illa så han fick aldrig den plats i Elitloppet världsmästaren trodde sig ha hemma. Han var grymt tapper på Åby och kunde absolut fått en plats, Ohlsson menade efter det loppet att Myron skulle önskas lycka till att hitta 16 bättre hästar… Han fick pusta då man stod över den helgen och gjorde lillcomeback senast i Oslo GP och kördes för framtiden, men Ohlsson hyllade fräschören rejält i värmningen och det tar jag till mig denna gång med lopp i kroppen. Han kan öppna bättre än man tror och med perfekt spår mitt på vingen kommer han ha chans att köras till spets – och lyckas det bör han också vara vinnaren. På DD spikar jag, men tar med två fegstreck på V75.

7 B.B.S.Sugarlight såg bättre ut än på hela våren senast då han städade av dem i spåren i Kalmar på snyggt vis och han visade form och fräschör som kommer räcka långt. Han är väldigt startsnabb och nu då han slipper möta de värsta startraketerna så kan det vara så att han blåser till spets. Mycket avgörs i starten, och han är snabb med spår långt ut.

6 Sauveur är ruskigt bra och han har staplat tapperhetsmedaljer då han varit utbra tvåa i tre storlopp under våren och sommaren, nu senast i Bodens miljonlopp och trots att han blev avhängd i våldsamma speedrycket så höll han på att ändå hinna fram till Propulsion. Det är vingelrisk nu, men han är så bra så han kanske bara är bäst? Dock klar favorit och inget att spela DD med för mig.

V75-7:

Ranking: A: 3-9 B: 10-2-1-11-4-5-8-12 C: 6-7

Spetsanalys: Lurigt, om Twister Bi hoppar igen före start som två senaste loppen – sköter han sig får han överta tidigt för alla har respekt för honom. Republique annars i spets? Dock har han blivit över från innern, men han var snabb för tre starter sedan och det känns ovisst!

Loppanalys: 3 Twister Bi är dum men snabb som få och sköter han sig lär han rusa hem detta med en gäspning. Han har dock hoppat före start två senaste loppen, och även om Solberg kanske är Norges bästa kusk så är det en svår häst att köra första gången. Jag spelar mest DD med honom, för han har klart bäst segerchans och jag går emot favoriten i DD-1, men på V75 tar jag chansen och målar igen loppet. Det är hästar som slår varandra lite hur som helst och då känns rätt att kunna jobba på jätteskrällarna som deltar.

Klar andrahandare på tidiga streck är 11 Target Kronos som det blev fel för senast efter blytung inledning i toktempo, men det är en frontrunner med fel läge och utan pisk nu och bara en av flera.

Jag spelar DD med 9 Ridolini Park som man spände bågen med i Harpers och körde för spets första 500, sedan blev det kalla ryggar och långt efter och det var för bra hästar med. Han har varit bra före och sett stark ut flera gånger och han har bra bit över upploppet, vilket flera av dessa inte har. Skulle formen sitta där och favoriten gör bort sig kan han vinna.

10 Stormbringer räknas också bakom favoriten då han visade fin form och vass speed senast och kan gå med i draget nu. 1 Republique var positiv senast och fick bara ge sig till kapabel häst i Glen Ord Superb som jätteskräll. Bra läge och även om det inte blir spets så får han lopp i draget på innern och det kanske är rätt melodi?

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Heders-Harry" kan än - skrällde i Gulddivisionen
Nästa nyhet
”Heders-Harry” kan än – skrällde i Gulddivisionen

”Heders-Harry” kan än – skrällde i Gulddivisionen

”Heders-Harry”, han kan än! Det blev ”gamlingarnas” kamp när Harry Haythtrow inför hemmapubliken tog ned Spring Erom i Gulddivisionen.

Få hästar har blivit så synonyma med V75 som Harry Haythrow. Tioåringen firade sin 90:e (!) start på V75 – med att återvända till vinnarcirkeln efter Gulddivisionen.

Segerstriden i högsta klassen på Halmstadtravet utspelade sig mellan två evigt unga krigare – Elvaårige Spring Erom fick motvilligt ge sig mot ”Heders-Harry”.

Harry slog till som 18-oddsare. Foto: ALN

– Harry Haythrow är en fantastisk saga och han har varit nästan uträknad ett tag. In på upploppet hörde jag dånet från publiken, det var två gamla härliga hästar som gjorde upp, sa kusken Johan Untersteiner.

Harry Haythrow var, som ofta förr, raskast från start och spetsade. Efter 500 meter, på 1.10, lämnade han över rodret åt Spring Erom. Mellby Viking tog ett initiativ och synade dödens med 1300 meter kvar.

När fältet gick in genom sista sväng testade Spring Erom, i dag körd av Örjan Kihlström, att rycka med någon längd. Mellby Viking kunde här inte hänga med, men för Harry Haythrow kom luckan perfekt från vinnarhålet.

Den tioåriga valacken kunde avgöra säkert sista biten efter lite fajt mot Spring Erom. Det här var hästens först seger i Gulddivisionen sedan Arvid Stjernswärds Minne i januari 2015. 150 000 kronor var förtjänsten och 1.12,2a över 2140 segertiden.

– Jag känner en liten klump i halsen efter det här, att få visa upp honom inför hemmapubliken den här dagen, det känns lite extra, sa tränaren Johnny Johansson.

Solvato, som hamnat som sista häst utvändigt från sitt innerspår, levererade en rykande avslutning via fjärdespår i sista kurvan, och nådde tredjeplatsen.

King City tog dem i spurten. Foto: ALN

***

*”Gubben i lådan”-special av Örjan Kihlström i Silverdivisionen. Från fjärde inner blev det fritt 300 kvar med King City som avgjorde säkert i spurten. Roger Walmann tränar vinnaren som kom i mål på 1.10,9a över 1609 meter. Favoriten Fridericus felade redan före start.

*Oskar J Andersson fick sätta dit segern i finalen av Wången Cup. Till sin hjälp hade han Bula Bula Am som till slut vann väldigt lätt på 1.11,7a över 2140 meter. Det är Marcus Lindgren som tränar.

*Playing Tua och Thomas Uhrberg vann Summer Meeting Mares på fina 1.10,7a över 1609. Comebackande D’One fick här nöja sig med en sjätteplats.

Läs även: Treasure Kronos var bara bäst i Stosprintern

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Treasure Kronos var bara bäst i Stosprintern
Nästa nyhet
Treasure Kronos var bara bäst i Stosprintern

Treasure Kronos var bara bäst i Stosprintern

Vilken som var bästa hästen i Stosprintern rådde det inga tvivel om. Treasure Kronos redde ut det hela från dödens – och gav Christoffer Eriksson en ny fin framgång.

I höstas segrade Treasure Kronos och Christoffer Eriksson i Breeders Crown. Efter ett brons i Drottning Silvias Pokal tidigare i våras, var man på Halmstadtravet åter tillbaka i vinnarcirkelns glans.

Treasure och Christoffer. I topp igen. Foto: ALN

Raja Mirchi-dottern synade dödens direkt och kunde därifrån avgöra utan större problem. En seger som inbringade 60 000 euro.

– Det är riktigt stort. Det har gått fantastiskt bra för mig en längre tid och det är kul att få sätta pricken över i, i de här större loppen, sa kusken Christoffer Eriksson efter en ny stor triumf.

Loppet blev kört så som de flesta hade spekulerat. Andrahandaren Faye Bros höll enkelt upp ledningen och Treasure Kronos klev snart fram utvändigt. Efter 11,8 första 500 ökades takten på slutvarvet; 11,3 visade klockorna efter en kilometer.

Riordan och Eriksson. Foto: ALN

500 meter kvar började Treasure Kronos bli ledarinnan allt mer närgången och bakifrån kom inga jättefarliga anfall.

Saken var under kontroll, Jerry Riordans Italien-födda sto kopplade greppet och gick undan över upploppet.

– Hon är så pass bra att jag trodde hon skulle klara det från dödens, vi fick också styra lite som vi ville. Jag kände redan 500 meter kvar att vi hade greppet om ledaren, men man vet ju aldrig vad som kan komma bakifrån, sammanfattade Christoffer Eriksson.

Segertiden stannade vid 1.11,1a över engelska milen, en tiondel från löpningsrekordet. Tränaren Jerry Riordan noterades här för sin första seger i Stosprintern.

– Det är en lättnad, det är den första känslan man får. Vi har lagt ned mycket tid på det här, hon var favorit och hon levde upp till det, sa Jerry Riordan.

Bacio, som travade i andra par utvändigt, avslutade bra och lade beslag på andrapriset före Faye Bros som fick tredje-priset efter att ha anfört loppet.

Du kan se loppet här.

Läs även: ”Heders-Harry” kan än – skrällde i Gulddivisionen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: En lång väg tillbaka för Solvato

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson