Det blev guld för Philippe Allaire när hans träning Charly du Noyer tog hem den spännande upplösningen av Grand Critérium des 3 Ans.

Söndagen var en fullspäckad travdag på Vincennes. Dagens högst doterade löpning var de franska treåringarnas största uppgift för året: Grand Critérium des 3 Ans.

Det slutade i en spetsseger för Ready Cash-sonen Charly du Noyer, som tidigare i höstas även tog hem den italienska klassikern Orsi Mangelli.

Ready Cash - en stolt far. Foto: ALN

Yoann Lebourgeois skötte tömmarna bakom Charly du Noyer som tog ledningen direkt och faktiskt skulle hålla den positionen ända hem över mållinjen. Men det hårdnade till ordentligt sista biten.

Pierre Vercruysse kom fram snabbt genom sista sväng med sin Cobra Bleu och dessa båda lämnade övriga fältet. Cobra Bleu kröp ned i rygg på ledaren och attackerade förnyat över upploppet. När de kom fram över linjen var de båda hästarna helt jämsides men målfotot hade räddat Charly du Noyer.

Vinnaren belönades med 108 000 euro efter sin seger på 1.13,6 över 2700 meter, samma tid som tvåan Cobra Bleu noterade. Bronset gick till Combattante (14,3). Favoriten Coquin Bébé kunde i sista sväng inte följa från andra utvändigt och nöjde sig med sjättepriset.

För kusken Lebourgeois var det här första segern i loppet, men för Philippe Allaire den andra – han vann även som tränare till Charly du Noyers far Ready Cash 2008.

Du kan se loppet här.

Läs även: Bold Eagle tillbaka med ett bang

Läs även: Un Mec d’Heriprie vann Prix du Bourbonnais

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Goop vs Ohlsson: Goop fortsatt med greppet

Goop vs Ohlsson: Goop fortsatt med greppet

Sjutton tävlingsdagar kvar på året och Björn Goop leder alltjämt med fyra segrar upp. Det är ställningen i den allsvenska kuskligan.

Det är den sista månaden av 2015 och kampen om segern i den allsvenska kuskligan utkämpas mellan Björn Goop och Ulf Ohlsson. Följ striden varje dag här på travnet.se.

Ohlsson jagar. Foto: ALN

Några större positionsändringar blev det inte i toppen av kuskligan under helgen som gick. Båda kuskarna lämnade Gävletravets tävlingar på söndagen med en seger var. Därmed skiljer fortsatt fyra pinnar dem emellan.

Vecka 51 inleds i Färjestad. Björn kör på sin hemmaarena åtta hästar, medan Ulf gästar med fyra styrningar.

Här är ställningen per den 13 december:

1 Björn Goop, 343 segrar
2 Ulf Ohlsson, 339
3 Örjan Kihlström, 246
4 Erik Adielsson, 212
5 Jorma Kontio, 195
6 Peter Untersteiner, 182
7 Johnny Takter, 167
8 Johan Untersteiner, 146
9 Robert Bergh, 138
10 Magnus Jakobsson, 131

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Färjestad

Måndag: V4-tips till Färjestad

Omgången
Färjestadtravet kickar igång veckan med lunchtrav och en rätt trevlig omgång. Björn Goop har ett par fina chanser på förhand som skulle utöka avståndet till Ulf Ohlsson i den allsvenska körsvensligan. Jag tycker ändå att omgångens bästa spiken kör av Jonas Moberg och jag tror Paleo Pride bara är bäst i den tredje avdelningen.

Spiken
6 Paleo Pride (V4-3)

Dragen & skrällarna
6 M.T.Homer (V4-1)
2 Ed Force (V4-2)
11 Racke V.O.P (V4-4)

V4-systemet (x3)
V4-1: 1,2,5,6,7,9,10,11,12 (res 8-3)
V4-2: 2,5,7 (res 3-12)
V4-3: 6 Paleo Pride (res 6-7)
V4-4: 1,6,7,11,12 (res 5-4)

9x3x1x5 = 135 rader

810 kronor

Dubbelförslaget
2,7 -6 x 500

1000 kronor

V4-1

RANKING A: 9-10-1-6. B: 11-5-2-7-12. C: 8-3-4.

Spetsanalys:
1 Mr Sethos är snabb ut men jag är inte helt övertygad om att man kan hålla upp innerspåret och det finns dessutom ett par snabba konkurrenter utvändigt. Både 2 Love You Silvio och 5 Stardust S.I.R är inte så tokiga. Ovisst!

Loppanalys:
Öppet sprinterlopp inleder och läge att måla på direkt. 9 Edlance spetsade senast men fick tuff press första halvvarvet och tempot fortsatte vara uppskruvat hela vägen. Fyraåringen orkade inte stå emot hela vägen men insatsen får ändå ses som plusbetonad. Skor senast var inget plus enligt stallet men statistiken säger faktiskt att valackens samtliga tre segrar tagits med just skor. Givet bud.

1 Mr Sethos felade från start senast, och tappade mycket mark, men stod sedan för en starkt upphämtning. I starten innan det gick han fullt godkänt till fjärdeplatsen från andra ytter och både lyckas Carl Johan Jepson hålla upp innerspår är hälften av loppet vunnet.

10 Safe Amour har två segrar i raden och både togs från spets i fin stil. Senast fick Love You-sonen en tung resa fram till dödens men höll starkt och räknas trots bakspår.

6 M.T.Homer har avslutade fint ett par gånger på sistone men vinner sällan.Varenne-sonen kan dock duga om det bjuds in till det och han ska med på lappen.

11 Remison galopperade senast, och känns kanske mest som ett långskott här, men Ulf Ohlsson jagar Björn Goop i körsvensligan och kanske kan trolla fram en seger här.

5 Stardust S.I.R har inte rosat marknaden på sistone men kan en del i grunden och jag vågar inte lämna honom utanför kupongen.

Stig Sjögrens duo 2 Love You Silvio och 7 Ruee Vers Geants streckas också tillsammans med 12 Kemas Barolo.

V4-2

RANKING A: 2-7-5. B: 3-12-1-6-8. C: 11-10-4-9.

Spetsanalys:
3 Royal T.K. är snabbast ut startblocken men får 5 Azzaro La Marc över sig direkt. Björn Goop lär vara ute efter att överta ledningen med Michael Larsson vill köra i spets säger han i förhandsintervjun.

Loppanalys:
2640 meter och autostart men en favorit från Jimmi Ehlers stall körd av Björn Goop – 5 Azzaro La Marc. Treåringen vann direkt i comebacken senast och gjorde det på ett bra sätt i ett förvisso enklare lopp. Muscle Hill-sonen har inte alltid haft lätt att hålla sig till rätt gångart men felfri är han naturligtvis given. Jag tycker dock att han riskerar att få svar från start och dessutom kan värsta hotet lägga press utvändigt.

Jag släpper inte 7 Newman Broline som kan brukar köras på styrka och som kan trycka upp tempot i detta lopp. Femåringen skötte sig fullt ut senast och vann då ett enklare lopp på Mantorp. Valacken har haft nära till galopp och felade troligtvis bort ettor på både Åby och Färjestad i starterna innan. Skor runt om är kanske inget plus, och han står dessutom tufft inne, men å andra sidan känns detta som Lindy Lane-sonens distans.

2 Ed Force hade varit längre fram utan strul i slutsvängen senast och femåringen går sällan en dålig insats. Gå alltid med skor och har perfekt utgångsläge. Passas om de två topprankade tar ut varandra och går före favoriten på LD-spelet!

V4-3

RANKING A: 6. B: 4-8-11-10-7. C: 1-3-9-5-2

Spetsanalys:
4 Hunter Manhan missar har inga hästar utvändigt om sig och får fint anlopp från spår fyra i volten. Tror inte Micke J Andersson missar detta tillfälle.

Loppanalys:
Återigen ett lopp över 2640 meter men denna gång voltstart och här går jag All-in på Jonas Mobergs 6 Paleo Pride. Femåringen har varit rejält på gång ett tag och vann på ett rejält sätt senast. Hingsten fick gå utvändigt ledaren hela vägen men tog över på sista bortre långsidan och sen var det spel mot ett mål. Förutsättningarna ser minst lika bra ut den här gången och jag tycker inte motståndet är värre än senast. Distansen är han bästa och han går dessutom alltid med skor!

Det som oroar är Micke J Anderssons bakom 4 Hunter Mahan får överta ledningen och sedan bestämma. Femåringen är inte alls så tokig i grunden men jag tror ändå att Paleo Pride är huvudet högre. Klar tvåa på rankingen men bakom tycker jag det är jämnt skägg. Ska man strecka vidare i detta lopp måste man ha med både 8 Zivertson, 11 Max Not Sand, 10 Smirre Creek och 7 Flörten.

V4-4

RANKING A: 1. B: 6-7-11-12-5-4-13-2-8. C: 14-15-10-3-9.

Spetsanalys:
1 Waffel har idealiska förutsättningar för att ta täten och bör ha god spetschans.

Loppanalys:
Svensk Travsports Grundserie och inte lätt att bena ut denna låga klass. Risken är väl att Björn Goop lyckas hålla ledningen med 1 Waffel och sen kan mycket väl detta lopp vara över. Fyraåringen har aldrig missat spets från framspår och karriärens båda segrar har varit spets-och-slut.

Det kommer dock två herrar från springspår som inte brukar vara blyga och min förhoppning är att antingen Anders Svanstedt eller Mikael J Andersson gör lopp av det hela.

6 Lotus Raccon var Svanstedt inte nöjd med senast men hästen var klart bra som tvåa på Färjestad i slutet av oktober. Vann dessutom på ett bra sätt i starten innan det och får fyraårige bara till det kan han utmana.

7 Clerk Hörsta har alltjämt en nolla i segerkolumnen men visar bitvis takter som gör att man måste ha honom i åtanke.

Jag plockar med två hästar från tillägg också och det är 12 Alfredo Di Stefano och 11 Racke V.O.P. Den sistnämnda spelades till favorit i ett breddlopp på Örebro senast men var slagen tidigt från dödens och sprang och kvävde sig enligt tränare Peter Törnqvist. Detta är dock en spurtstark herre som inte ska nonchaleras. Alfredo Di Stefano är en krånglig typ men han har också en hel del fart under hovarna.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Färjestad: "Bra chans leda från start till mål"
Nästa nyhet
V4 Färjestad: ”Bra chans leda från start till mål”

V4 Färjestad: ”Bra chans leda från start till mål”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han höll bra senast och var nog även i behov av det loppet i kroppen. Nu är läget bra och har han tagit senaste loppet bra, vilket vi får tro så har han möjligheter att leda detta lopp från start till mål, säger Anton Sverre i Björn Goops stall om Waffel i V4-4.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

9 Edlance – Han höll bra senast och klaffar det med positioner från bakspåret så bör han dyka upp i striden. Han kan vara lite ojämn men kunnandet räcker långt här, säger Anton Sverre i stallet.

Lopp 2, V4-2

2 Ed Force – Han krokade ihop med ett annat ekipage senast men gick ändå jättebra och hade säkert vara med i striden annars. Han gör alltid sitt i loppen och håller verkligen fin form för dagen. Förutsättningarna ser klockrena ut och spår två är det bästa eftersom han inte är någon startraktet. Skor runt om med brodd bak, säger Björn Beckman.

3 Royal T.K. – Han har haft en del problem med hälsan men nu verkar han fin och han var positiv i ett 20-jobb inne på Färjestad nyligen. Han lättas från järn till aluminiumskor och dessutom blir det helstängt huvudlag nu. Han öppna bra och målsättningen är att köra i ledningen. Jag tror han ska kunna vara med i främre träffen, säger Michael Larsson.

5 Azzaro la Marc – Han var jättebra i comebacken och vann på ett övertygande sätt. Han känns smidig och fin efter det och detta är en häst jag håller högt. Jag tycker att han är stark och borde passa på distansen. Vi möter tuffare motstånd nu men jag är optimistisk. Skor runt om med broddar var inga problem senast och det blir samma igen, säger Jimmi Ehlers.

7 Newman Broline – Han är uppanmäld denna gång men jag är så pass nöjd med honom att jag tror han ska kuna matcha detta motstånd också. Senast vann han på ett bra sätt och han är kapabel. Han har dock galopperat bort en hel del pengar men skötte sig alltså senast. Distansen är ett plus för honom och han kan dessutom öppna helt okej. Jag måste fortsätta tro på honom och skor på tror jag inte är någon stor nackdel, säger Anders Svanstedt.

12 King Zeus – Formen är bra på honom för tillfället men från det här läget blev det nog för tufft. Vi behöver ordentligt med hjälp med tempot för att komma in i matchen, säger Mikael J Andersson.

Lopp 3, V4-3

1 Red Door – Hon tränar rätt så bra och läget är fint. Vi får se hur långt det räcker men att vinna blir svårt, säger Mikael J Andersson.

4 Hunter Mahan – Han vil helst han fast och fin bana och det får vi inte idag även om Färjestadbanan är rätt fin för årstiden nu. Han gynnas heller inte av distansen. Han fungerar bäst i ryggar och jag släpper gärna ledningen om vi kommer dit. Platsbud, säger Mikael J Andersson.

5 Whosyourdaddy – Han har väl gjort det skapligt sedan han kom tillbaka men detta är ingen stjärna och dessutom möter vi ett par dugliga konkurrenter den här gången. Läget gillar jag men vi smyger med och ser vad som bjuds, säger kusken Erik Berglöf.

7 Flörten – Han gör stabila prestationer hela tiden och har framför allt blivit säkrare på benen. Nu är det rätt distans för hans del och får han bara ett anständigt lopp brukar han kan avsluta bra. Han har vunnit med skor tidigare men det kommer säkert krävas broddar bak vilket känns som ett minus, säger Peter Törnqvist.

10 Smirre Creek – Han är helt ok i jobben men det blir ett annat upplägg idag. Han brukar springa i ledningen men nu som sjuåring måste vi börja lära honom att springa i ryggar och därför anmälde vi till tillägg. Vi får se hur han löser det. Senast blev han för het med helstängt huvudlag och vi öppnar upp huvudlaget nu, säger Inge Olsson.

11 Max Not Sand – Han var inte bra senast och jag hade förväntat mig mer. Han kändes mest seg och jag har egentligen ingen bra förklaring till varför. Täta starter eller kanske var det skorna men å andra sidan flöt travet bra. Jag tycker han känns svårbedömd på grund av det och är Paleo Pride lika bra som när vi mötte honom näst senast slår vi inte den. Inga ändringar, säger Marcus Hultman.

Lopp 4, V4-4

1 Waffel – Han höll bra senast och var nog även i behov av det loppet i kroppen. Nu är läget bra och har han tagit senaste loppet bra, vilket vi får tro så har han möjligheter att leda detta lopp från start till mål, säger Anton Sverre i stallet.

4 Chip Line – Han kändes riktigt fin på Örebro för tre starter sedan men det blev också ett försiktigt upplägg den gången. Sen har han varit över till Norge två gånger och jag har varit nöjd med båda starterna. På Bjerke krokade han ihop med ett annat ekipage och hade säkert varit tvåa eller trea utan den incidenten. Sen släppte vi till en favorit som gick med punktering på Drammen så det blev bara fel kan man säga. Hästen känns i alla fall jättefin men spår fyra i volten är inte bra och jag hoppas han tar sig iväg i starten. Han har agerat lite knepigt i loppen men det börjar ta sig och felfri kan det säkert bli fina pengar. Skor runt om har fungerat bra i Norge, säger Tom Horpestad.

5 Herr Åkerman – Han gör det bra mest varje gång när han inte strular till det för sig. Formen är det inga fel på men jag är inte säker på att han reder ut spår fem i starten. Felfri duger han i klassen och vi kör med samma balans som senast, säger Erik Berglöf.

6 Lotus Raccon – Han var klart sämre senast och hängde mycket på en töm och därmed tycker jag han känns svårbedömd nu. Andraplatsen var på Färjestad var klart bra och är han bara vid sina sunda vätskor ska han kunna sluta långt framme. Han kan öppna skapligt och ledningen skulle vara intressant. Inga ändringar, säger Anders Svanstedt.

7 Clerk Hörsta – Han har smygform men det har strulat en hel del. Han kan vara lite bynglig från detta spår men kommer jag till spets så kör jag där. Från sjätte hade jag trott på spets men nu kan det bli värre. Jag räknar detta som min bästa chans i omgången, säger Mikael J Andersson.

11 Racke V.O.P. – Han hade varit jättebra i ett provlopp innan senaste starten men var rent utsagt en besvikelse. Han blev het och kvävde sig så med tanke på det känns det som att vi måste ta ett steg tillbaka. Vi börjar om från början men detta är en duglig häst som dessutom vill ta sig förbi andra hästar. Sett till utgångsläge och senaste insatsen måste jag ligga lågt men skulle det stämma optimalt är han inte helt borta. Skor runt om och förmodligen måste vi köra med broddar bak, säger, säger Peter Törnqvist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Un Mec d'Heripre vann Prix du Bourbonnais
Nästa nyhet
Un Mec d’Heripre vann Prix du Bourbonnais

Un Mec d’Heripre vann Prix du Bourbonnais

Franck Nivards fina eftermiddag fortsatte på Vincennes och kusken tog även hem Prix Du Bourbonnais tillsammans med Un Mec D’Heripre. 

Fabrice Souloys sjuåring kunde köras sig till front efter 800 meter och sen blev det tämligen odramatiskt. Orlando Vici-sonen drog på i jämnt tempo men Trebol såg aningen närgången ut i slutsvängen. Kusken Gabriel Angel Pou Pou tittade utåt flera gånger men in på upploppet stack Un Mec D’Heripre undan och Trebol hade inget att åka med. Både Moses Rob och Village Mystic spurtade vilt ute banan men vinnaren nådde man aldrig och segertiden skrevs till blev 1.14,7/2.850 meter.

Detta var årets andra så kallade B-lopp och segern var värd 54 000 euro. Kvarstår gör Prix de Bourgogne den 3:e januari och Prix de Belgique den 17:e samma månad.

Du kan se loppet här.

Läs även: Allaires Charly höll undan i franska Kriteriet

Läs även: Bold Eagle tillbaka med ett bang

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Bold Eagle tillbaka med ett bang

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson