Quarcio du Chene gör comeback – och möter Ivar Sånna. Det blir ett sevärt lopp på Axevalla.

Den elvaåriga Quarcio du Chene har den senaste tiden tränats för att prova vingarna på tävlingsbanan igen. Efter det att hästen gick ett kvallopp på Färjestad i mitten av mars, är han nu redo för comeback. Det blir första starten på nästan två år för Björn Goop-travaren som senast sågs i Oslo Grand Prix 2013.

Ivar Sånna går en spännande säsong till mötes. Foto: ALN

Någon enkel omgivning blir det emellertid inte när loppet körs på Axevalla kommande tisdag. För en hel del meriterade hästar finns med i startlistan, trots att förstapriset bara når upp till 30 000 kronor.

Allra mest intressant är femårige Ivar Sånna som vi ju minns kämpa heroiskt som tvåa bakom Poochai i Derbyt i höstas. Jan Hellstedts kulltopp gör här årsdebut efter att senast ha synts till på Solvalla i december.

I övrigt kan nämnas fina namn som Art on Line, Kriterie-vinnaren Rokkakudo och kämpar som Spring Erom och forne Elitloppstrean Rakas. Så här ser startlistan ut:

2140 auto

1 Simb Ruby – Thomas Dalborg
2 Rokkakudo – Stefan Söderkvist
3 Art on Line – Mikko Aho
4 Fraternity Party – Erik Berglöf
5 Rakas – Per Lennartsson
6 Quarcio du Chene – Björn Goop
7 Spring Erom – Dan Widegren
8 Perfect Toll – Peter Untersteiner
9 Ivar Sånna – Thomas Uhrberg

Läs även: Quarcio du Chene klarade kvalet galant

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Brad de Veluwe till Staro som avelshingst

Brad de Veluwe till Staro som avelshingst

I förrförra veckan rapporterades att Brad de Veluwes tävlingskarriär med all sannolikhet var över. Nu stallas han upp som avelshingst hos Staro International.

Sjuårige finländaren Brad de Veluwe drabbades av en gaffelbandsskada efter starten i Olympiatravet förra året. Efter att hästen under hösten flyttats till Reijo Liljendahl i hopp om att återkomma till tävling, slog stjärnan olyckligt upp samma skada igen.

Tävlingskarriären är därmed med all sannolikhet över för den tiofaldiga miljonären. Och redan nu kan hingststationen Staro International i skånska Ramkvilla meddela att man har klart med Brad de Veluwe som hingst inför kommande avelssäsong.

Priserna är satta till 25 000 kronor i levande fölavgift och 3000 kronor i bokningsavgift.

Andover Hall-avkomman tog under sin karriär 26 segrar på 38 starter. Efter att ha vunnit det mesta i de finska årgångsloppen tog hästen en bejublad seger i Sprintermästaren, Europaderbyt och Orsi Mangelli. Som femåring slutade han fyra i finalen av Elitloppet.

Läs även: Karriären befaras över för Brad de Velwue

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Boys Going In till Johan Untersteiner
Nästa nyhet
Boys Going In till Johan Untersteiner

Boys Going In till Johan Untersteiner

Kulltoppen Boys Going In återvänder till Sverige efter sina äventyr i Frankrike – och kommer till Johan Untersteiner.

Halmstadstränaren Johan Untersteiner får in ännu en riktigt spännande begåvning till sitt stall. I dagarna anländer femårige Boys Going In.

Untersteiner den yngre. Foto: ALN

– Jag kan ju inte dagsstatus på hästen, men självklart är det inspirerande och glädjande att få in hästar av den här kalibern, säger Johan till Travronden.

Going Kronos-sonen inledde sin karriär hos Fredrik Persson där han tidigt seglade upp som en av kullens vassaste travare. Han slutade sexa i Kriteriet och fyra i Breeders Crown som treåring och följde upp fyraåringssäsongen med tredjepris i Kungapokalen och att trava in sig till final i Europaderbyt.

I höstas flyttades hästen till Frankrike och Fabrice Souloy, men rönte föga framgångar. På tre starter, den senaste på Vincennes i början av februari, blev det noll kronor inkörda.

Boys Going In kan hittills i karriären skylta med 8 segrar på 26 starter och ett konto fyllt med nästan 1,6 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efterlängtad comeback för Rusty Dust
Nästa nyhet
Efterlängtad comeback för Rusty Dust

Efterlängtad comeback för Rusty Dust

Det var den 23 oktober 2011 senast han startade, men på söndag är det tid för en efterlängtad comeback för Rusty Dust.

Den Tomas Malmqvist-tränade dansken Rusty Dust klassades som bäst i kullen som treåring och avslutade den säsongen med fyra raka segrar, det danska Kriteriet inkluderat. Men därefter tog det stopp för talangen. Återkommande skadebekymmer har hållit hästen borta från tävlingsbanan i 3,5 år.

I mitten av mars gjorde så den i dag sjuåriga hingsten ett kvallopp på Jägersro. Allt gick väl, hästen godkändes och travade 16,8 över 2140 meter. På söndag är det tid för en tävlingscomeback som måste vara synnerligen efterlängtad.

Tillsammans med Kasper K Andersen beträder Rusty Dust Köpenhamns-banan Charlottenlund. I ett enklare lopp under påskdagen står hästen med 20 meters tillägg. Loppet har ett förstapris på 12 500 danska kronor. Så här ser startlistan ut:

2000 volt

1 Chippen Rollax – Birger Jörgensen
2 Repeat to Try – Karina Rindom
3 Moyen Age – Axel Jacobsen
4 Nevele Bork – Mikael Dahlqvist
5 Bully Beatdown – Tobias N Jonassen
6 Mr Arkansas Rose – Kenneth Nielsen
2020 meter
7 Princeton – Ken Ecce
8 Scirocco Sisa – Steen Juul
9 Rusty Dust – Kasper K Andersen

Läs även: Borta över tre år – unghäststjärna i kvallopp

Läs även: Inga problem i kvalloppet för Rusty Dust

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Åby: "Formen är ändå inte så tokig"
Nästa nyhet
V4 Åby: ”Formen är ändå inte så tokig”

V4 Åby: ”Formen är ändå inte så tokig”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han är tillbaka efter en kortare paus och är inte jobbad i några tuffare farter. Vila var inplanerad och formen bör ändå inte vara så tokig. Jag tror dock att ha kan behöva loppet men som de flesta vet finns det fint grundkunnande i honom när han väl håller sig på benen. Han kan dock inte lägga bort 40 meter på galopp i starten, vilket han haft tendens att göra, och ändå vinna. Barfota fram, säger Ulf Stenströmer om Linus Wibb (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Åby. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Filene va Bene – Hon verkar vara i fin form och det här loppet ser lämpligt ut. Jag skulle gärna vilja komma till spets men jag vet inte hur snabb ettan är. Hon har en känslig hals och det kan tänkas att vädret idag passar henne illa. Det blir barfota runt om, säger Peter Untersteiner.

4 Massana Macay – Han har löpt bra och kan vi komma ner på innerspår och få en bra resa så är han en av de som kan duga. Förhoppningsvis blir det barfota runt om och jänkarvagn, säger Veijo Heiskanen.

5 Angelo Azzuro – Han hostade efter förra starten men har jobbat bra inför det här. Det blir spännande med Goop upp nu och hästen är snabb ut. Dock verkar inte hästen trivas på Åby så vi får hoppas Björn kan få bort det spöket. Det blir öppet huvudlag, vanlig vagn och skor runt om. Jag har lite förhoppningar, säger Cecilia Ahlborg.

8 Remain Garbo – Han gick ett bra lopp senast och jag tror han kommer tävla på samma nivå igen. Det känns normalt i träningen och nu finns det lopp i kroppen. Det blir barfota bak som senast, säger Flemming Jensen.

11 Man Winner – Han har gjort det bra i tuffare gäng och han är rätt bra på att springa med andra hästar. Nu är motståndet lämpligare och visst kan han duga då formen är bra men det är tufft från detta läge. Vi kör honom barfota runt om och Inga ändringar, säger Thomas Uhrberg.

Lopp 2, V4-2

3 Aponi Bell – Hon var fin i kvalet men inte lika bra i loppet senast. Jag tror hon kan en 15-tid och det kan vara ett rysarbud i loppet. Hon är medelsnabb från start och går med helstängt huvudlag. Jag funderar på att minska dövningen lite då hon varit lite loj och gått med både huva och tussar, säger Lars Järpedal.

7 Sugarbaby – Hon håller okej form och galoppen senast var mitt fel då jag ville få henne att öppna snabbt från start. Det är felfri avgång som gäller i första hand och hästen har viss kapacitet även om hon aldrig vunnit lopp. Det blir barfota runt om igen, säger Flemming Jensen.

8 Caddie In Love – Hon gjorde det jättebra senast mot bra hästar tycker jag. Nu har vi hamnat långt ut och jag får ligga lågt. Skor runt om, säger Michael Lönborg.

9 Loppan – Hon vann ett billigt lopp senast men gjorde det bra. Jag tycker fortfarande inte hon visar det lilla extra och hon får visa lite till. Johnny får bestämma taktiken men jag tycker hon är allra bäst på speed. Eventuellt barfota bak nu, annars skor runt om igen, säger Michael Lönborg.

10 Steady Brodda – Hon har sprungit med handbromsen men det finns fart i henne. I dag provar vi barfota runt om och med rycktussar så får vi se om det blir något positivt. Vi testade henne med rycktussar i jobb och hon blev skraj och idag kan det ge bra effekt, säger Peter Untersteiner.

14 Goosebumps Pellini – Hon känns bra men jag har varit lite besviken på henne. Hon borde löpa bra idag men det ser tufft ut från detta utgångsläge. Hon tävlar med skor runt om, säger Peter Untersteiner.

Lopp 3, V4-3

1 Big Bill Bac – Jag var lite besviken på honom senast även om vi fick stryk av en bra häst då. Senast löste han innerspåret och kan jag hålla spetsen kör jag där men på Åbys bana med open stretch är det ju inte hela världen om man inte får täten. Han går som vanligt med murphy och barfota bak, säger Ola Samuelsson.

2 Sensei – Vi har ett bra läge och jag hoppas vi kan nå täten för då ska han köras där, lång distans är hans bästa. Han var lite sämre senast än vad jag hoppats. Nu blir det barfota runt om, säger Michael Lönborg.

5 Hahnemann – Han har varit borta länge men kändes fin i kvalet som fastlåst i rygg på ledaren. Det känns som att han kommer behöva loppet för att närma sig dem rätta formen och jag tror inte han är redo att segerstrida direkt. Skor runt om, säger Anders Svanstedt.

7 Linus Wibb – Han är tillbaka efter en kortare paus och är inte jobbad i några tuffare farter. Vila var inplanerad och formen bör ändå inte vara så tokig. Jag tror dock att ha kan behöva loppet men som de flesta vet finns det fint grundkunnande i honom när han väl håller sig på benen. Han kan dock inte lägga bort 40 meter på galopp i starten, vilket han haft tendens att göra, och ändå vinna. Barfota fram, säger Ulf Stenströmer.

8 Spik Party – Hon är ute efter rätt distans men ska mest igång nu efter att fått pusta lite då hästen tappade formen. Hon kommer gå barfota fram, säger Flemming Jensen.

9 Red Hot Snapper – Det gick lite för fort när han galopperade senast och han är lite känslig. Det blir barfota bak nu då han lätt trampar igenom utan skor bak. Jag tycker han är en av 4-5 hästar som ska räknas i loppet. Hästen är stark och läget är bra med en startsnabb rygg. Taktiken beror på hur tempot blir i loppet tror jag, säger Lars Järpedal.

12 U.P.W. Sund – Hästen verkar ha fin kapacitet men jag är inte tvärsäker om han kommer fungera då hästen dras med aktionsbekymmer. Om han travat in sig och känns bra kan jag tänka mig ett offensivt upplägg. Barfota bak, säger Flemming Jensen.

Lopp 4, V4-4

1 Itami – Hon är bra i ordning och känns bra men spåret är sämsta tänkbara. Jag hade hellre tagit spår femton. Det ser ut att bli femtepar invändigt eller något liknande. Det finns även viss galopprisk. Jag är inne på barfota runt om idag, säger Veijo Heiskanen.

2 Javier Palema – Han löpte faktiskt lite förbättrat senast och jag tycker hans två senaste lopp varit bättre än hans tidigare insatser. Vi har börjat ridträna honom vilket jag tror fått honom att tända till en aning och han känns jättefin. Jag tycker att han tävlat väldigt ojämnt men nu ser förutsättningarna intressanta ut. Är han bara så bra som han kan vara är en framskjuten placering fullt möjlig. Barfota runt om, säger Anders Svanstedt.

3 Venividivici Karsk – Det ser bra ut för honom med ett bra läge. Jag kommer köra vad som går från start men han är ingen raket ut. Hästen var vass vid segern på Mantorp men kan tyvärr inte tävla barfota nu, vilket är lite synd. Bland de tre hoppas jag på, säger Carlos Söderström.

10 Miss Jägers – Hon tränar fint men det är svårt att veta hur hon presterar i lopp. I dag vill jag att hon ska få en positiv upplevelse av det hela och det blir ett snällt upplägg. Vi kör henne med skor runt om, säger Calle Göransson.

12 Önas Ida – Hon har ett dåligt spår men är på väg uppåt i form och avslutade fint senast med huvan kvar. Hon har dåliga fötter och ska gå med skor. Det blir järnskor bak som senast och lätta aluminiumskor fram, säger Lars Grönberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Oaks-ettan Face'Em i årsdebut på Gävletravet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson