Lördagens Prix Jamin på Vincennes blev en ny stor framgång för Jean-Michel Bazire. Tränaren fick dock själv se sig snuvad bakom Cleangame – när stall-kompisen Blé du Gers satte nosen först.

Grupp 3-löpningen Prix Jamin, även Prix Jean Riaud, med 40 500 euro till vinnaren var lördagens clou på Vincennes. Som så ofta förr på den sägenomspunna kolstybben var det Jean-Michel Bazire med huvudrollen.

”Bazze” satt bakom vinstmaskinen Cleangame som efter 1300 meter körda tog ordentligt sats i spåren och pressade sig förbi den favoritspelade Chica des Joudes. Stoet som haft en riktigt stark säsong synade i stället direkt dödens och såg till att tempot hölls uppdrivet. När upploppet nalkades såg det ut att vara en match de båda emellan, men när Chica des Joudes slog på en galopp var det i stället Blé du Gers som tog upp jakten. För Alexandre Abrivard hade också åttaåringen det torraste spurtkrutet och fångade in stallkamraten Cleangame precis över mållinjen. I vida spår anföll även Anzi des Liards, som inte var många centimeter efter som trea. Samtliga i topptrion klockades till 1.12,5 över 2875 meter.

Mäktig Enino du Pommereux

Sylvain Roger har en tanks i Critérium des 4 Ans-vinnaren Enino du Pommereux. I Prix Henri Levesque för femåringar-na tog han årets första seger i en stil som imponerande stort. Loppet kördes i friskt tempo där täten skiftade flertalet gånger men när Excellent kommit till spets efter drygt halva distansen tog Matthieu Abrivard plats i dödens med Enino du Pommereux. Därifrån kom han att krossa fältet – över upploppet stack Coktail Jet-sonen undan med flera längder för att fastställa segertiden till 1.11,0 över 2175 meter, en seger värd 45 000 euro. Finlandia-Ajo-aktuelle Eridan gick en fullt godkänd avslutning bakom för att bli trea.

Se Blé du Gers seger här och Enino du Pommereux här.