Det tog nästan två år innan det definitivt var avgjort – men nu är äntligen sista ordet sagt. Perfect Spirit vann Hambletonian 2017.

Hambletonians upplaga 2017 går till historien. För första gången i världens största treåringslopp blev målettan diskad och utan prispengar. What the Hill passerade mållinjen som vinnare, men domarna bedömde att han stört en medtävlare på vägen och fråndömde ekipaget segern. Därmed var det tvåan i mål Perfect Spirit, då tränad och körd av Åke Svan-stedt, som korades till vinnare.

Loppet var dock inte avgjort då. Efter protester från What the Hills ägare, åtskilliga turer och slutligen ett civilrättsligt mål har det dröjt nitton månader före den slutliga domen fallit. Och New Jersey Racing Commissions beslut står fast – Perfect Spirit vann Hambletonian den 5 augusti 2017. Hästens ägare, SRF Stable, har nu också fått återstoden av prispengarna. Det skriver Hambletonian Society i ett pressmeddelande.

Se Hambletonian 2017 här.