Lannem Silje tjusade kallblodsfansen med sina enorma resurser, men avslutade karriären definitivt i fjol. Nu börjar dottern Lannem Stina visa vem hon brås på.

Norska Lannem Silje hölls som världens bästa kallblod under en tid, innan en skada satte stopp. Hon återkom sedan för ett antal starter under förra året men avslutade definitivt sin tävlingskarriär efter en start under OGP-dagen.

Fast under sitt första uppehåll blev Lannem Silje också mamma. 2017 föddes stoet Lannem Stina med Dotterud Teddy som far. Nu har också den förstfödda börjat förbered-as för tävling och rapporterna antyder att hon tycks ha ärvt sin mammas talanger. Nyblivna tvååringen Lannem Stina var på måndagen inne på den lokala banan Årbogen för träning och visade redan 1.40-farter. Den Norska sajten trav365.no rapporterar om det – och menar att hon är i det närmaste en kopia av mamma.

– Om hon är en ny Lannem Silje törs jag inte säga, det snacket får vi ta om ett år. Men hon är väldigt lik sin mor. Hon är heller inte lika tuff än som hon var, men jag känner att det finns där. Men är hon bara i närheten är det väldigt bra, säger ägaren och tränaren Ola M Skrugstad till trav365.no.