Jägersro V64

Omgången:  En tisdags-omgång på Jägersro där jag skriver en lapp och gör det med två singelstreck och ett par på snudd på heltäckta lopp. Mina spikar ska avgöra bakifrån och detta på Jägersros erkända spetsbana. Lite vågat givetvis men jag har god tro att de ska lösa respektive uppgift och sedan har vi möjlighet att jobba in ett par härliga skrällar. Vi har jackpot och som vanligt spelar jag enbart för alla rätt.

Spikarna: 9 It’s My Boko i V64-3 samt 9 Capture i V64-6.

V64-förslag: Enbart för alla rätt
2,3,4,5,7 (1-6)
11,12,13 (5-10)
9 It´s My Boko
(3-4)
1,2,3,5,6,8,9,11,12 (10-3)
Alla startande (11-1)
9 Capture
(15-6)
5x3x1x9x14x1 = 1890 rader

DD-förslag: 1,4,5,6 – 9 x 250 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 2 B: 3-5-4-7 C: 1-6

Spetsanalys: Triton Norrgård öppnade bra och vann från tidig spets senast. Bra läge men Mr Pellegrino är sylvass ut och tog sig förbi Triton Norrgård då de möttes.

Loppanalys: 2 Triton Norrgård kommer från seger där han tidigt var i tät. Skulle han nå ledningen på nytt så är det toppchans men det borde bli tufft med startraketen 4 Mr Pellegrino med i listan. Denne spetsasde mot Triton senast och vann. Är behandlad och har varit ifrån därefter. Är säkert på hugget nu efter uppehåll och drar iväg ock kan hålla hela vägen från spets. Litet fält och spets är extra bra.

Tidigt bud är 3 J.H.Mannerheim som kapacitetsmässigt inte behöver darra här. Johan visar ingen vidare bra stallform och det finns frågetecken. 5 Prosperous är också en häst med bra kapacitet men det strular ofta. Felfri bör han strida och det är goda träningsrapporter. Steckar också 7 Thunder Peak som höll full bra efter tung resa mot Triton Norrgård senast. Dessa får plats på lappen.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 12-13-11 B: 5-10-6-7-9-14 C: 8-2-4-3

Spetsanalys: Nemo Rols är snabb och har bra chans att dra iväg till tät efter ett tag. Borga Diamond kan nog streta emot ett tag.

Loppanalys: Ett montélopp och 12 Bonnies Celebrity bara vinner och vinner då det vankas monte. Gör det väldigt bra och brukar krossa sina konkurrenter. Bra chans på nytt men hästen ska inte vara helt lätt med voltstart och det föreligger galopprisk. Någon galopp lär han inte ha råd med och jag garderar med två hästar. Bonnies blir klar favorit.

13 Uappa di Azzurra vann i överlägsen stil i monté senast trots att han inte var med första biten. Kan säkert vara vassare även under den biten av loppet nu och bör strida. Intrycket senast var klart bra och det här är en tuffing.

Streckar även 11 Kung Edward som det är mycket goda rapporter på efter träningsjobben  inför denna monté-uppgift. Har bra kunnande och kan säkert hävda sig väl.

Dessa höjer sig och jag nöjer mig så.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 9 B: 3-4-7-2-1-6-10-8-11 C: 5-12

Spetsanalys: Velegance spetsade senast med framspår och är bra iväg. Spring Alone är lite av en rusartyp första biten och lär dra iväg.

Loppanalys: Här blir det mycket fokus på Peters nyförvärv 3 Velegance och mest på misstanke då. Hästen har inte visat någon stjärnstatus och Peter har också en låg stallform för tillfället. Hästen kan öppna bra och visst kan det bli ledning runt om i ett lopp utan större profiler men det ser ut att kunna bli bra fart på loppet första biten och det blir nog inget gratis i spets. Peter är i alla fall nöjd med jobben och det blir bike på.

Jag spikar 9 It’s My Boko. Denne var fin vid segrarna men startgalopperade senast. Har varit struken för förkylning därefter men ska träna fint igen. Ska inte behöva galoppera från spår nio och bör få en vettig resa i draget. Bör kunna vara bäst i fältet och spurta till sig seger. Grasso skörde ju fina framgångar i vagnen och kusken är bra. Jag spikar.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 3-1 B: 6-11-5-2-12-9-8 C: 10

Spetsanalys: Dream of Nature har bra spetschans från spår ett.

Loppanalys: Ett amatörlopp med fördel ston och inga större hjältar bland deltagande hästar. Ett allmänt rörigt lopp och jag vill ha skräll och tar streckar friskt.

3 Enjoy Ginco är klart intressant men tyvärr är hästen långt ifrån lätt och det kan vara svårt för amatör. Gick i mål med sparat senast och träningsrapporerna är klart positiva. Felfri kan han mycket väl visa sig bäst.

1 Dream of Nature kommer från en något billigare seger. Är spetsfavorit och det är värdefullt. Givet bud och dessa två a-rankas.

6 Hip Hurray Boko duger mycket bra men får sällan till det. Är tillfixad och kanske i ordning. 11 Vanyar Pil kommer från starka Lugauers stall och kommer från seger. Tufft läge nu dock. 5 Tax Shelter hade sparat i mål näst senast.

Jag tar med nio hästar.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 11 B: 1-5-6-4-3-2-13-14-12-7-10-9-8

Spetsanalys: Bara två hästar på startvolten och frågan är vem som vill anföra fältet över de tre varvet. Fashion Fine Wine kan nog vara den som leder länge.

Loppanalys: Ett stayerlopp och 11 Sevilla blir stor favorit med sina 64 procent. Har varit stark och bra och var duktig vid segern näst senast. För tre starter visade han upp en 12-runda till slut från kön. Bör kunna runda till seger här över utslagsgivande lång distans. Senast blev det galopp men det var också en

rörig situation i den vevan. Jag tycker ändå att hästen såg lite väl skum ut i sin aktion och som storfavorit gör jag att vältningsförsök. Tippar honom ensam a-häst men står över på DD och på V6 plockar jag även här med samtiliga bakom. Det är öppet om han skulle göra bort sig.

Spelmässigt kul är 1 Borups Racing som visat mycket fin form och inte alls är så hårt betrodd. Fick sent fritt senast och sköt till bra och här bör det bli en fin resa. Kan skrälla. Två procent biter bra.

5 Diamond Hall (bra efter galopp näst senast) är bra och bör hävda sig fint här. Det gäller även 6 Panamera (vann med Sjunne senast).

4 Zio Tom Jet är mycket svårbedömd i första Riordan-starten i Sverige. Vann från spets näst senast men stumnade till en del och senast blev öppningen lite väl tuff. Voltstart nu och det föreligger säkert galopprisk. Streckas men känns inte superhet. Får ändå en DD-peng.

3 Valentin är mycket kapabel men frågan är om geisten finns kvar efter alla problem. Lite tveksamt. 2 Fashion Fine Wine kan spåra loppet länge. 13 Twigs Briard har bra styrka då formen finns där.

Jag tar med alla.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 9 B: 15-6-7-10-1-2-12-14-3-4-8 C: 11-5-13

Spetsanalys: Echelon har läge för spets men Roger kan vara sugen med Gaya di Quattro som kan öppna bra.

Loppanalys: 15 Harran Boko har visat fint kunnande men senast blev han trött. Han blir hårt betrodd här från knepigt läge. Han har tagit sina segrar efter tidig tätkänning så det finns frågetecken. Blir det ett offensivt upplägg som kan kosta på eller blir det ett snällare upplägg och kanske för långt fram?

6 Echelon har läge för spets men senast stumnade hästen helt och var inte kurant. Jag går emot de två betrodda hästarna och spikar 9 Capture. Denne har varit bra i mest varje start på slutet. Senast orkade han inte riktigt i och för sig från spets i V75 över lång distans. Får nu smyga över medeldistans och det tror jag kan passa honom bra. Sitter formen där, vilket jag tror så bör det räcka bra och jag spikar. Capture kan nog fälla dessa sista halvvarvet.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson