Carabinieri var aktuell för start i Prix de Cornulier men en skada satte stopp för det. Nu befarar man att hästen kommer få en lång frånvaro från tävlingsbanan.

Peter Untersteiner-tränade Carabinieri, med över fem miljoner i prispengar, tävlade på Vincennes under vintern och efter en mersmakande debut under sadel fanns hästen anmäld till det största montéloppet Prix de Cornulier. Åttaåringen fick dock plockas bort från loppet sedan han drabbats av en skada. Nu är Carabinieri hemma i Sverige igen där man kan konstatera att det dröjer ett tag före han är tillbaka i tävlings-selen igen.

– Hästen har fått en senskada och kommit hem till Halmstad. Han blir borta länge och vi får kolla upp honom igen om ett par månader och se hur skadan läkt. Nu trampar han vatten och Carabinieri kan bli borta drygt tio månader, säger tränaren Peter Untersteiner till Sulkysport.