Den bjuds en annorlunda omgång på Solvalla den här lördagen. V75 Champions ska avgöras – men tre av de inkvalade kuskar missar matchen.

Svenska Travligan (STL) pausar den här helgen, i stället avgörs på Solvalla V75 Champions, tidigare V75-mästaren. Konceptet ändrades till förra året då det i stället för att avgöras genom ett lopp, nu körs genom en kuskmatch över sex lopp för de femton som vunnit flest segrar på rikstoton förra året.

Några av de kuskar som kvalat in missar dock tillställningen. Per Lennartsson och Robert Bergh beger sig på semester, medan Joakim Lövgren är avstängd. Därför får Rikard N Skoglund, Kevin Oscarsson och norske toppdrivern Tom Erik Solberg plats bland de femton som gör upp om titeln. Fältet lockade inte fulla fält i två av de sex loppen, varför just nämnde Solberg, samt Peter Ingves, Kim Eriksson, Kevin Oscarsson och Kaj Widell får nöja sig med att köra i fem.

De tävlande kuskarna är:

Erik Adielsson
Christoffer Eriksson
Kim Eriksson
Björn Goop
Peter Ingves
Carl Johan Jepson
Örjan Kihlström
Jorma Kontio
Ulf Ohlsson
Kevin Oscarsson
Rikard N Skoglund
Tom Erik Solberg
Johan Untersteiner
Peter Untersteiner
Kaj Widell