Med montéstjärnorna Traders och Bilibili borta ur leken var det istället dags för Dexter Fromentro att bära favoritskapet och han gjorde ingen besviken.

Efter tredjeplatsen i Prix Du Cornulier har Thomas Levesque-tränade Dexter Fromentro slagit sig i toppskicket bland monté-eliten och Prix De L’Ile De France (170 000€) red som Camille Levesque sexåringen som vanligt.

Camille Levesque – Foto: Gerard Forni

Ekipaget höll mestadels till mitt i fältet under första halvan av loppet men successivt sökte man sig framåt och när det började dra ihop sökte man slagläge. 800 kvar valde Levesque dödens och jakten på ledande Valse De Reve.

In på upploppet hade man slagit kopplat greppet om denne men i bakvatten hade Daelia De Vandel hittat loss och stoets spurt var vass för Matthieu Abrivard.

Segermarginalen för Dexter Fromentro blev ändå säker och Camille Levesque kunde till och med kosta på sig en segergest kort före mål.

Förstapriset i grupp I-loppet var 76 500€ och detta var Qwerty-sonens mest penningstinna seger i karriären.

Se Prix De L’Ile De France här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vilken helg, Yannick Gingras! – vann 13 lopp

Vilken helg, Yannick Gingras! – vann 13 lopp

Rekord eller inte? Att vinna tretton travlopp på en och samma helg är det inte många som gör. Men Yannick Gingras har minst sagt haft en helhelg hittills.

Kanadensaren rivstartade på fredagen med ett äkta hattrick och kunde till slut att räkna hem sju segrar på Meadowlands. Fem av dessa tränas av Ron Burke och en var i passgång.

På lördagen var det återigen Meadowlands som gällde och Gingras segertåg fortsatte med sex besök till vinnarcirkeln. Fem passgångartriumfer och enda travsegern kom med Ron Burkes Try Try Again.

Totalt vann alltså Yannick Gingras tretton lopp fredag och lördag medan Ron Burke kunde tillgodoräkna sig elva fullträffar. Hatten av!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Eskilstuna

Söndag: Grand Slam 75-tips till Eskilstuna

Omgången: Sundbyholm utanför Eskilstuna står värd för söndagens omgång. Ett par fina, men även ett par riktigt dåliga lopp bäddar nog för vettig utdelning. Spelmässigt använder jag mig av två spikar och ett lås och tror att det är rätt väg mot full pott.

Spikarna
10 Incredible Smart (GS75-3) avlade maiden på bra sätt senast och är hästen i loppet. Bakspår över korta häcken är inte kul, men normalt rundar hon dessa utan större problem.

2 Veiled (GS75-4) gör montédebut och visst är det en liten chansning att spika. Hästmässigt känns dock Veiled helt överlägsen och hon har även en duktig ryttarinna i sadeln. 

GS75-systemet:
GS75-1: 1,4,6,10 (res 2-11)
GS75-2: 6,7 (res 1-11)
GS75-3: 10 Incredible Smart (res 2-4)
GS75-4: 2 Veiled (res 6-3)
GS75-5: 1,3,4,5,6,7 (res 8-2)
GS75-6: 2,3,4,7,8,10 (res 6-5)
GS75-7: 1,2,3,4,5,7,9 (res 8-10) 

4x2x1x1x6x6x7 = 2016 rader/kronor

DD-spelet:
2,4,7,8,10 – 7 x 100 kronor
4 – 7 x 500 kronor

Totalt 1000 kronor

 

Loppanalyser

Analys Eskilstuna GS75-1:

Ranking: A: 1-4. B: 10-6. B/C: 2-11. C: 5-9-7-8-3. 

Spetsanalys: Få startsnabba gör kanske att 1 Maintainability håller upp sitt innerspår? Annars blir det nog 6 Davy Jones Sisu till tät efter en bit tillsammans med Ohlsson.

Loppanalys: Ett hyggligt långlopp inleder och tipset till 1 Maintainabilty som har två lopp i kroppen. Senast såg sjuåringen stark ut men kunde inte plocka ner Pontiac S.W. som fått bestämma i tät. Scarlet Knight-dottern bör närma sig toppformen och skulle Lennartsson hålla upp tät blir ekipaget mycket svårslaget.

4 Mr Deauville platsar också i A-gruppen. Fuxen svarade för en fin långsida senast, men galopperade bort ett andrapris bakom M.T.Malkin 100 kvar. Femåringen är knepig, men sköter han sig är han fartmässigt inte sämre än någon annan i det här loppet.

10 Benju Dana gjorde comeback på svensk mark senast efter en sejour i Frankrike. Valacken gick anständigt där och bör vara förbättrad. Räknas om det blir lite tempo på loppet. 

Slutligen streck för favoriten 6 Davy Jones Sisu som sällan gör ett dåligt lopp. Han vinner däremot inte så ofta, men skulle Ohlsson ta sig till spets är mycket vunnit. Kan vinna även från andra positioner, men är inget jag tycker man kan gå på som favorit. 

 

Analys Eskilstuna GS75-2: 

Ranking: A: 7-6. B: 1-11. B/C: 3-8-10-2-4-5-9. C: -.

Spetsanalys: Lågklassigt voltstartslopp = omöjligt. Sätter knapp fördel till springspåret 6 Pegasus All Over som har en rutinerad kusk i vagnen.

Loppanalys: Ett riktigt dåligt lopp om man bortser från favoriten 7 Skinny Dipping som presterat bra i samtliga sina starter. Senast avgjorde hon via spåren och femåringen klarar av en hel del grovjobb. Springspår är nog bästa tänkbara för felfri avgång, men hon har öppnat långsamt tidigare och det är risk för vingel. Normalt en toppchans utan strul, men jag väljer att dubbla med en som är mer stabil.

Det är 6 Pegasus All Over jag tänker på. Fyraåringen har ännu inte vunnit, men har mött klart tuffare motstånd. Senast tappade han några längder till slut på Selfie Brodde, men den hästen hade varit megafavorit i det här loppet. Körs dessutom av en rutinerad amatör och från springspår kan det mycket väl bära av till tät. Bra chans att rinna undan, om favoriten kommer bort.

Övriga känns sämre men lägesgynnade 1 Cheese Action L.W. (gick godkänt senast) och 11 Lady L.S. (comeback i ny regi och visat kunnande) kommer först bakom mina två streck.

 

Analys Eskilstuna GS75-3:

Ranking: A: 10. B: 2-4-1-3-8-6. B/C: 12-5-7-11. C: 9.

Spetsanalys: 8 Episod är snabbast men har samtidigt sämsta läget. Kanske ändå fördel 4 Classic Joy från ett bättre spår och hon har öppnat hyggligt tidigare.

Loppanalys: Här tror jag kort och gott att favoriten 10 Incredible Smart bara vinner. Ready Cash-dottern återkom efter kortare uppehåll senast och då kom även första segern. Spangenberg körde tidigt till tät och hästen gick undan på ett fint sätt. Fyraåringen har visat fart även tidigare och bör dessutom vara förbättrad med lopp i kroppen. Bakspår över kort distans är såklart inte optimalt, men utan allt för mycket strul tror jag att ekipaget sänker allt. Given spik.

Bakom är det vidöppet. 2 Sissy Face höll tappert näst senast och får agera förstareserv från sitt fina utgångsläge. 4 Classic Joy är också tidig vid gardering. Hon gick hyggligt senast efter vila och kan öppna. Kommer Djuse till tät kan det räcka långt. 

 

Analys Eskilstuna GS75-4: 

Ranking: A: 2. B: 6-3-9-4. B/C: 10-1-5. C: 7-8.

Spetsanalys: 6 Quiet Please och 7 All Knight är snabbast. Av dessa borde det bara vara Quiet Please som är intresserad av att ridas i tät.

Loppanalys: Ett rätt skapligt montélopp där 3 Sebastian Hall troligtvis blir favorit. Sexåringen har höjt sig under sadel och senast avgjorde han efter att ha attackerat 800 kvar. Emilia Leo är vass och visst ska ekipaget räknas med chans. 

Jag spikar dock emot och chansar lite med 2 Veiled som gör montédebut. Zola Boko-dottern är hästmässigt helt överlägsen och Jennifer L Oscarsson är också riktigt duktig. Tränare Dahlén meddelar att Veiled gått några bra jobb under sadel och borde inte starta om man inte tror att hästen ska funka. Jag går som sagt på det, för fungerar hon blir jag mycket förvånad om det inte blir seger.

Vid gardering är 6 Quiet Please given. Sjuåringen har verkligen tänt till i montén och kan dessutom öppna bra. Nämner även 9 Assumetoberich som gjort det bra i disciplinen på slutet och ska med om man inte spikar. 

 

Analys Eskilstuna GS75-5: 

Ranking: A: -. B: 6-4-1-7. B/C: 3-5. C: 8-2.

Spesanalys: Flera som kan lägga iväg bra bakom bilen. 1 Explosive de Vie håller nog upp tät, men frågan är om Jim kör där eller inte? Blir nog 4 Sheriff Bi till spets om man väljer att släppa.

Loppanalys: Åtta miljonärer gör upp och ska man vara ärlig har nog samtliga passerat sina bästa dagar. Storfavorit blir 6 Nappa Scar som jag också placerar först i ranken. Sjuåringen vann ett billigt lopp senast, men intrycket var fint då han avslutade runt 12 sista rundan. Gången före spurtade han till säker seger och formen är på topp. Ohlsson upp är intressant, men det skulle kunna bli dödens och jag vill inte göra något med ekipaget till den höga procenten. 

4 Sheriff Bi gör en småspännande comeback i ny regi. Åttaåringen var tidigare bäst i tät och det troliga är att Jorma sänder från start. Kommer ekipaget till tät blir det inte lätt att plocka ner. 

1 Explosive de Vie låter Oscarsson väldigt nöjd med. Det var dock längesen Explosive Matter-sonen presterade, men från ett perfekt utgångsläge bör det bli spets eller rygg på ledaren.

7 Kadett C.D. är inne på sin sista tävlingssäsong och har gjort två lopp efter lång frånvaro. Senast såg han fin ut som fastlåst bakom Ajlexes Cubano och formen är i antågande. Lär inte komma till tät, men hittar Eriksson de rätta ryggarna fäller ekipaget många över upploppet. 

Streck även för 3 Calamara´s Girl som gör första starten för Oskar Kylin Blom. Betalar även för 5 Galactica som jag inte tycker såg som bäst ut senast. Tränaren låter uppåt och fungerar den före detta Stochampionats-vinnaren är hon inte sämre än någon annan. 

 

Analys Eskilstuna GS75-6: 

Ranking: A: 4. B: 10-3-8-7-2. B/C: 6-5. C: 9-11-1-12.

Spetsanalys: 4 On Stage Indika lär laddas men jag är inte helt säker på att han kommer förbi 3 Feel the Love. Ändå fördel den förstnämnde. 

Loppanalys: Ett kortlopp där jag tror att 4 On Stage Indika vinner om han kommer till tät. Femåringen offrades senast i en personlig vendetta och var ursäktad då. Kåre meddelar att hästen i alla fall känns fin efter och kommer Jorma förbi de invändiga är segerchansen stor. 

Jag är inte helt säker att tipsettan kommer till tät och garderar med B-hästarna.

10 Bombitti S.I.R. stack undan över upploppet senast när tussarna rycktes för första gången. Det blir urryckare igen och Adrian Chip-sonen sänker många under slutrundan.

3 Feel the Love var ute på V75 och gjorde det skapligt även om det var stumma ben till slut. Kan komma till tät vilket ökar chanserna, men även med en ryggresa räknas nioåringen tidigt. 

8 Tirunesh håller knallform och skulle Kim trilla ner i ett vettigt slagläge kan det gå till en procent. Bortglömd är även 7 Fourteenosix som är kapabel och har ett lopp innanför västen. Slutligen betalar jag för 2 Titan Igiro som jag inte tycker är så pjåkig och har ett fint läge.

 

Analys Eskilstuna GS75-7: 

Ranking: A: 7. B: 2-1-9-5-4-3. B/C: 8-10-12. C: 11-6.

Spetsanalys: 2 Incora Zon tror jag tar hand om tät initialt och jag blir inte förvånad om Jussila väljer att köra där.

Loppanalys: 1 Adore You blir hårt betrodd i avslutningen och Revenue-dottern är rätt bra. Senast var hon ute i ett Margareta-lopp och gick fullt godkänt efter galopp. Lurigt läge då ekipaget riskerar att bli över, men är inte borta om det löser sig. 

Givna tipset till 7 Karissa Bo som dessutom ser ut att bli bortglömd. Femåringen är rejäl och gjorde lillcomeback senast. Då orkade hon inte hela vägen från tät men lär vara bättre nu. Utgångsläget är inget vidare, men blir inte Tietz hängande tror jag att hästen är tuffast i fältet. Spik på DD men på GS75-kupongen streckar jag även samtliga B-hästar. 

2 Incora Zon fick inte riktigt chansen senast. Sexåringen är kvick ut och min spetsfavorit. Ska räknas från tät men kan gå även med lucka till slut.

9 Hercules Boko kunde inte svara över upploppet senast men var fullt godkänd. Mycket intressant med Jepson upp och det borde lösa sig fint från bakspåret med startsnabb rygg. 

5 Lajos Euro har fortfarande inte vunnit lopp, men hästen är inte så dålig och jag tycker han ska streckas. 4 Dancing Vilma har haft form länge och kan vinna om det klaffar. Slutligen streck för 3 Ivan som är klart bra i grunden.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
STL: Sorbet och Kihlström bara bäst i guldfinalen
Nästa nyhet
STL: Sorbet och Kihlström bara bäst i guldfinalen

STL: Sorbet och Kihlström bara bäst i guldfinalen

STL-finaler på Åby stod på schemat denna lördag och i Gulddivisionen väntade 400 000 kronor på vinnaren. 

Åby Arenas Lopp, STL Gulddivisionens final, blev verkligen ett rivigt lopp där det släpptes friskt på första rundan. Nimbus C.D. var allra snabbast från start, men Robert Bergh gjorde ingen ansträngning när ”Ludde” kom med Dante Boko efter 400 meter och första 500 travades efter 11,6.

Målgång – Foto: ALN

I det läget satt Örjan Kihlström utvändigt om ledaren med Sorbet, men Örjan körde till och fick överta täten efter 900 meter.

Zenit Brick hittade andra ytter för Björn Goop men varvet kvar sände han fram Timo Nurmos-travare i dödens.

På sista bortre långsidan sprack fältet upp rejält när bland annat Dante Boko kastade in handduken och därbakom tvingades bland Speedy Foxy Vicane ut i spåren och ”Stålmormor” kom bort helt.

Sorbet – Foto: ALN

I slutsvängen såg detta ut att stå mellan Zenit Brick och Sorbet, men den sistnämnda såg klart starkast ut medan hans utmanare började hissa nödflagg.

Istället återkom Nimbus C.D. med en mäktig slutrökare, och Kihlström hann bli aningen orolig sista biten men Super Photo Kosmos-sonen höll undan med säker marginal.

Tredje raka för Daniel Redéns åttaåring som vann på 1.13,7a/2140 före Nimbus C.D. och Timone Ek.

Örjan Kihlström – Foto: ALN

Örjan blev också dubbelsegrare när det äntligen var dags för Erik Sting att sätta nosen först.

I en rivig Silverdivision tog Disco Volante hand om täten efter 400 meter, men Stefan Melanders adept hade sannerligen inte sin bästa dag och var slagen tidigt.

200 meter från mål kvar var utgången oviss men längst ute i banan dök ”gubben i lådan” upp med Timo Nurmos-travare som hann fram kort före mål. Segertid 1.14,5a/2140 meter – 300 000 i förstapris.

Victory Topline – Foto: ALN

Nurmos var också svaret i Klass II-finalen men där kunde Johan Untersteiner kuppa sig till täten med varvet kvar tillsammans med pappa Peters Pastor Power. Detta på bekostnad av Victory Topline.

Ändå var Jorma Kontio som drog det längsta strået. För finländaren serverade femåringen en fin slutrunda och på upploppet kunde Timo Nurmos-travare slugga sig till seger på 1.15,2a/2140 meter. Förstapris 250 000 kr.

Okaloosa Bell – Foto: ALN

I Coin Perdus stolopp blev det spets och slut för Okaloosa Bell som tränas av hemma-amatören Lars Järpedal. Ulf Ohlsson höll upp ledningen från innerspåret i volten och första 1000 travades på 17,2.

Varvet kvar fick sällskap av favoriten Southwind Feji och Mikael J Andersson försökte verkligen på slutrundan men Ohlsson höll de övriga stången. 250 000 in på kontot och segertid 1.16,0/2140 meter.

Wingait C.H. – Foto: ALN

Stefan Persson både tränar och satt själv upp bakom Wingait C.H.– vinnaren i Bronsdivisionen final. Stefan var fint med från start och tog rygg på sin namne Söderkvist som ledde loppet länge med Dolan Spring.

Men sjuåringen fick drömresa i vinnarhålet, och när konkurrenterna kört klart avgjorde Persson säkert på open stretch före en tapper Hawk Cliff. 250 000 kronor var den triumf värd och 1.14,4a/2140 visade klockan.

Crossfire Simoni – Foto: ALN

I Åby Travskolas lopp blev det många galopper och Björn Goop kunde hitta till täten från tillägg efter 600 meter med Peder Mykla. Lutfi Kolgjini synade dödens med Rushmore Face och i slutsvängen såg det ut att bli seger med hem till Vomb.

Med Bo Falsig hade smugit in det längsta med Crossfire Simoni som säkert kunde avväpna en tapper Rushmore Face sista biten. Femåringen kom i mål 1.15,2/2140 meter och 250 000 kronor in på kontot.

Tony Löfqvist – Foto: ALN

Ännu större glädjescener blev såklart det när Vikings Preacher frälste Tony Löfqvist. Det gick undan rejält från start när Sebastian Journey höll ledningen och klockan visade sedan snabba 1.13 på varvet.

Erik Adielsson lotsade fram vinnaren i dödens varvet kvar och kunde sedan ta över taktpinnen på sista bortre. Det blev stumma ben sista biten men segermarginalen var ändå säker i denna Klass I-final. Segertid 1.14,5a/2140 meter och 250 000 i förstapris.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
General du Parc vinnare i Gotlands frånvaro
Nästa nyhet
General du Parc vinnare i Gotlands frånvaro

General du Parc vinnare i Gotlands frånvaro

I obesegrade Gotlands frånvaro blev det seger för General Du Parc i Prix Paul Viel (100 000€).

General Du Parc har slutat tvåa tvåa gånger om bakom Gotland men i dennes frånvaro var det nu dags Lejacque D’Houlbec-sonen att få en efterlängtad fullträff.

Alexandre Abrivard körde Frédéric Prats treåring och man inledde loppet utvändigt om ledaren. Där blev det press på ledaren och när täten övertogs efter drygt 800 meter hade det gått i 13-tempo.

Nästa mellantid visade att det fortsatt gått undan och på upploppet fick Abrivard jobba. Gensvaret lät inte vänta på sig och ekipaget utökade avståndet ner till övriga. Tiden i mål noterades till 1.14,4/2175 meter och 45 000€ stod det på segerchecken.

I stoloppet Prix Roquepine (100 000€) blev det seger för Sébastien Guarato-tränade Green Grass. Körande Gabriele Gelormini inledde i andra ytter men kördes sig front mitt i loppet och sen var loppet i princip över.

Bold Eagle-dottern vann detta Grupp II-lopp med gott om krafter kvar och segertiden skrevs till 1.14,5/2175 meter. Förstapris 45 000€.

Se Prix Paul Viel här 
Se Prix Roquepine här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Peter Ingves in i Tusenklubben - redan i maj

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson