Dagens största favorit höll. Nadal Broline följde upp segern senast med en ny då han i lekande lätt stil tog hem Legolas Minne på vassa 1.10,6 i decemberluften.

Efter en stark tävlingssäsong men med en hel del stolpe ut, verkar det nu ha blivit proppen ur för Nadal Broline. Reijo Liljendahls tuffing följde upp segern i Silverhästen senast, med att på väldigt lätta hovar hemföra också Legolas Minne, lördagens Gulddivisionen på Åbytravet.

– Han sviker oss aldrig den här gubben. Man blir lite darrig på rösten, för jag tycker så mycket om den här hästen. Han har haft form en längre tid nu, men man är ju alltid lite orolig; hösten är lång och det är inte alltid så lätt det här. Jag är så tacksam att Erik fick vinna med honom nu också. Ser han bra ut kanske det blir V75-finalerna också, sa Reijo Liljendahl i ATG Live.

Uppgiften blev enkel för Nadal Broline. Erik Adielsson fick iväg storfavoriten snabbt från start och höll ut Västerboonthenews som kort senare svarade med en galopp. I och med det var i princip loppet nog redan över. Ledaren klockade första 500 i underkant 1.09 och fortsatte hålla farten relativt högt där framme i front. Motståndet behövde aldrig göra sig något besvär, även om Turno di Azurra gick en fin avslutning, Nadal var i sin egen klass. Segertiden stannade vid trevliga 1,10,6a/1640 meter, en stark tid med årstiden i åtanke.

*****

*Stenhård slutstrid i Silver-divisionen. Favoriten Velvet Gio tryckte sig till ledningen med två varv från mål och fick en stund senare Olle Rols utvändigt om sig. Kampen dessa båda emellan var tuff när man nådde upploppet, men ledaren höll ifrån sig den utvändiga uppvaktningen. Fast invändigt kom nu Jörgen Sjunnesson loss på open stretch med norske Gigant Invalley som svarade men en vass spurt – för att snuva favoriten precis på linjen. 1.14,0a/2640 travade vinnaren som tränas av Truls Desserud.

*Skön hemmaseger i Klass 2. Anders Christiansson skötte spakarna bakom Vikings Preacher som tränas av Tony Löfqvist som fick njuta första tränar-segern på V75. Fyraåringen hittade fram till spets efter ett halvvarv, men fick strax senare loppets stora favorit Arch Lane utvändigt om sig. Fast ledaren skulle aldrig släppa honom förbi sig, försvarade sig helhjärtat hela vägen och vann säkert på 1.15,4a över 2640 meter.

*Rick Ebbinge brukar alltid ha att köra med när han kommer till Sverige, med Velten Versailles var det inget undantag. Nederländ-aren kom till dagens treåringslopp med fyra segrar på lika många försök och visade att han dög gott också i svensk konkurrens. Velten Versailles kom tidigt till ledningen och höll utan större problem ifrån sig Townshend Broline i avslutningen. 1.14,4a/2140 visade klockorna.

*Stoloppet till Peter Untersteiner och formstarka femåringen Stonewashed Diamant. Tyskan fick ett angenämt lopp i andra par utvändigt och gav sig iväg till attack med drygt 600 meter kvar. Man tog sig snabbt fram i dödens, för att koppla greppet ur sista sväng och enkelt hålla undan för piggt avslutande jätterysaren Thorn Bird. 1.13,2a/2140 meter var vinnartiden.

*Petri Puro-tränade Martin de Bos är verkligen ingen bluff. Insatsen i Klass 1 var riktigt stark. För Kim Eriksson fick fyraåringen efter en bit i tredjespår syna dödens med 1500 meter kvar av loppet och skulle där förbli resten av resan. Greppet om ledaren kopplades ur sista sväng men då satte Baxo Epice som liftat med i rygg in stöten. Martin de Bos vägrade dock att ge sig och höll undan med minsta marginal på 1.13,9a/2140.

*Apropå Rick Ebbinge – i Bronsdivisionen kom dagens andra V75-viktoria. Segervapnet den här gången var Tuxedo Bi som kom med fyra raka segrar i bagaget. Valacken fick en fin resa som trea i andraspår, kunde följa i rygg när anfallet drogs upp redan 800 meter kvar. Favoritduon Exclamation Mark och Hawk Cliff som gått i spets och dödens, stod handfallna över upploppet, när Ebbinge lät sin häst trava på för fullt över upploppet. Mycket enkelt vunnet på 1.13,7a full distans. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Örebro

Söndag: Grand Slam 75-tips till Örebro

Grand Slam 75, Örebro 16 december

Omgången: Ett par fina lopp men även ett par lågklassiga när Örebro arrangerar söndagens GS75-tävlingar. Spelmässigt går jag ut hårt med två singelstreck som jag tror bara är bäst i sina respektive lopp.

Spikarna

8 Indy Lane (GS75-3) gillar jag skarpt och Ready Cash-sonen får Jorma åter i vagnen. Bra chans oavsett position.

3 Romance Amok (GS75-2) är hästen i loppet och från ett fint utgångsläge tror jag hon är tuffast till slut.

Överspelade

10 Tayson Bi (GS75-1) ser ut att bli en del spelad, men jag tror han är helt chanslös mot de bästa i loppet.

4 Imakethecashquick (GS75-3) vann senast men det var billigt. Spår fyra i volt tillsammans med Pierre Nyström känns inte hett.

10 Åsens Aragorn (GS75-6) är ingen stjärna och segern senast var inte imponerande.

9 Mill Ultra & 10 X.L.Bygg Palema (GS75-7) tycker jag inte är några ”hästar” och båda drar alldeles för mycket streck i avslutningen.

GS75-systemet:

8 Indy Lane (3-2)
3 Romance Amok (1-2)
1,2,3,8,10,11,12,14 (7-4)
2,5,10 (1-8)
1,3,6,8 (5-7)
1,3,4,9 (2-5)
2,4,6,7,8 (11-9)

1x1x8x3x4x4x5 = 1920 rader/kronor

DD-spelet:

3 – 4,8 x 350 kronor

3 – 2,6,7 x 100 kronor

Totalt 1000 kronor

Loppanalyser

Analys Örebro GS75-1:

Ranking: A: 8. B: 3-2. B/C: 6-10-5. C: 4-7-1-11. D: 9.

Spesanalys: 1 Inception är snabbast ut men borde inte vara intresserad av att köra i tät. 3 Eelis har öppnat bra tidigare och lär få överta. Sedan är frågan om Forss vill köra där eller om han släpper till 8 Indy Lane?

Loppanalys: Ett fint lopp över tre kilometer inleder och jag spikar favoriten 8 Indy Lane som går ner rejält i klass. Fyraåringen har gjort några ruskiga lopp utan att fått vinna och senast var han fullt godkänd som trea. Jorma tillbaka i sulkyn är ett plus och distansen ska inte vara något problem. Vid ett offensivt upplägg kan ekipaget få överta tät, men oavsett position tror jag att Ready Cash-sonen är tuffast till slut. Given spik!

Värst emot är 3 Eelis som gjorde comeback senast på Sundbyholm. Han fick väl inte riktigt chansen då, men såg inte som bäst ut och det kan varit banan som ställde till det. Mika Forss upp för första gången är intressant och han kan nog välja om han vill köra i spets eller släppa till favoriten. Oavsett lär hästen få en fin resa och bra chans om Indy Lane kommer bort.

Nämner även 2 My Dream Art som är tidig vid gardering. Fyraåringen är härdad i tuffa gäng och har ett fint utgångsläge.

Analys Örebro GS75-2:

Ranking: A: 3. B: 1-2-4. B/C: 6-7-5. C: 12-9-10-11-8.

Spesanalys: 1 Cessna S.S. kan öppna och med hjälp av att starten går på 1609 m tror jag att hon håller upp. Utmanar gör 5 Donna Dixie men fördel den förstnämnda.

Loppanalys: Ett kortlopp för ston och favorit blir Timo Nurmos-tränade 3 Romance Amok. Fyraåringen har gjort fyra starter under sensommaren/hösten och hon gick bra i de två första. Näst senast blev det galopp och sist såg hon inte som bäst ut i uttagningarna till Breeders Crown. Pausar en dryg månad efter det och jag räknar med att Nurmos presenterar henne i ett fint skick. Stoet är van att möta vassa kullkamrater och går ner ordentligt i klass och från ett fint utgångsläge måste det vara en toppchans oavsett resa. Spik!

Bakom varnar jag lite för 1 Cessna S.S. som leder länge om Svantesson lyckas hålla upp tät. 2 Cikoria Frazer gick hyggligt på en dålig bana senast och kan spurta förbi många över upploppet. Nämner även 4 Sundsholms Fatima som har viss fart men svårt att sätta nosen först. Mika Forss upp istället för Kern är dock ett jätteplus och ekipaget känns som ett givet streck om man inte spikar Romance Amok.

Analys Örebro GS75-3:

Ranking: A: 10. B: 11-3-8-12-1-2-14. B/C: 7-4-13. C: 6-9-5.

Spesanalys: 1 Our Girl är min klara spetsfavorit och jag gissar att man även kör henne där.

Loppanalys: Ett treåringslopp för ston där det inte är många som har imponerat. Tipsettan känns given och den går till 10 Ithaki Boko som höll bra som tvåa näst senast. Sist körde Jorma offensivt men blev hängande i tredjespår och det var inte så mycket att säga om att hon ledsnade lite till slut. Enklare motstånd den här gången och Chocolatier-dottern borde ha gått framåt med de senaste två loppen i kroppen. Bra chans utan strul men jag garderar med B-hästarna.

11 Happy Confess har mött tuffa hästar under året och gjorde senast comeback i ett lunchlopp. Hon gick skapligt då men är säkert bättre den här gången och ska räknas.

3 Quuen Adele gjorde debut på svensk mark senast och höll bra efter att attackerat 700 kvar. Finskan har inte imponerat i hemlandet, men utgångsläget är bra och hon kan spräcka segernollan.

8 Janai fick inte chansen senast men såg fin ut. Bra smygläge och med lucka till slut kan Kim sätta dit henne. 12 Fruska Am gjorde nåt bra lopp tidigt i karriären och är inte så tokig. Kan gå som helt bortglömd. 1 Our Girl är spetsfavorit och den positionen brukar vara värd mycket i den här typen av lopp. 2 Estelle Brodda var rätt bra vid segern men har i övrigt inte imponerat. Tobbe upp igen och Raja Mirchi-dottern är inte borta. Slutligen streck för Ready Cash-dottern 14 All Cash som har en del fart.

Står över hårt betrodda 4 Imakethecashquick som jag inte blivit imponerad av. Spår fyra och Pierre Nyström i vagnen känns dessutom iskallt.

Analys Örebro GS75-4:

Ranking: A: 10-2-5. B: 1. B/C: 8-9-3. C: 4-7-12-6-11.

Spesanalys: 2 So Long Losers öppnade snabbt senast men spår längre in nu är inte en fördel och jag tror att 5 Pastorns Lady tar sig förbi. Blir inte förvånad om Partanen sedan kör där med den sistnämnda.

Loppanalys: Ett fyraåringslopp där vi hittar omgångens största favorit i 2 So Long Losers. Fyraåringen öppnade bra till tät senast och vann enkelt. Det är en skön lunk i honom och han har sett bra ut vid spetssegrar i Finland. Hästen är långstegad och spår långt in tror jag inte är någon fördel och det är risk för en tung löpning utvändigt. Kan vinna ändå men till den höga spelprocenten måste jag prova att gardera.

Jag gillade intrycket på 10 Palais Bourbon i dennes comeback senast. Qwerty-sonen hade varit borta i ett år inför det, men sköt till rejält den sista biten och var inte tom i mål. Utgångsläget är sådär men skulle det bli lite körning blir jag inte förvånad om ekipaget spurtar förbi samtliga över upploppet. Rolig tipsetta till ett par spelprocent.

Streck även för spetsfavoriten 5 Pastorns Lady som har två lopp i kroppen. Höll bra från tät senast och skulle Partanen få bestämma en bit kan hon rinna undan.

Övriga känns sämre men värst mot mina tre streck är 1 Winner Bac. Han borde dock få positionsproblem från sitt innerspår och Svedberg vinner inga lopp på beställning.

Analys Örebro GS75-5:

Ranking: A: 3. B: 1-6-8. B/C: 5-7. C: 9-10-4.

Spesanalys: 1 Rafiki Fri är seg från start och lär bli över. 3 Doctor Doxey Zenz är min klara spetsfavorit, speciellt efter strykningen. Utmanar gör 6 Just Wait And See men tror inte att han kommer förbi.

Loppanalys: Favoriten 3 Doctor Doxey Zenz står inför en passande uppgift och normalt leder han hela vägen. Fyraåringen har gjort några ruskiga lopp under året och vunnit ett par V75-lopp. Löper han på topp vinner Mathias Anderssons ögonsten det här loppet men hästen har varit sämre på slutet även om han var något förbättrad senast. Borde leda hela vägen men ekipaget blir stor favorit och jag testar att gardera.

1 Rafiki Fri är häst mot häst inte sämre men spår 1 i volt är inte optimalt för femåringen. Senast var hästen ute i V75-finalerna, men hamnade omöjligt till och var chanslöst trots en stark avslutning. AIK lär försöka ta sig ut i andraspår så fort det går och jag blir inte helt förvånad om ekipaget plockar ner favoriten den tunga vägen.

6 Just Wait And See återkommer efter vila men det låter bra och skulle han sno åt sig ledningen stiger vinstchansen avsevärt. Ett givet garderingsstreck.

Plockar även med skrällen 8 Destiny Am som inte har vunnit på drygt två år. Muscle Hill-sonen har faktiskt betydligt bättre form än raden och Tobbe upp känns spännande. Dessutom ett bra smygläge och med klaff kan överraskningen var ett faktum.

Analys Örebro GS75-6:

Ranking: A: 3. B: 1-4-9. B/C: 2-5-6-10-11-12. C: 8-7.

Spesanalys: 1 Chocoboy har öppnat vettigt men innerspåret känns inte som någon fördel och risk att han blir överflyglad. Svårbedömt vem som sitter i tät efter en bit, kanske 3 Ufo del Rio om inte Koskela tar sig ut framför?

Loppanalys: Favorit blir 1 Chocoboy som gjorde comeback senast och vann ett V86-lopp direkt på fint sätt. Koskelas pålle är inget skämt och kan dessutom öppna bra men jag tror ändå att innerspåret kan bli en fälla. Blir ekipaget över krävs tur men löser det sig slutar man i striden.

Tipset ges till 3 Ufo del Rio som galopperade bort en V86-seger för tre starter sedan. Efter det körde Petter offensivt till tät men hästen blev lite pigg och fick ge sig den sista biten mot en bra häst. Senast blev det galopp kort efter start men upphämtningen var fullt godkänd i skymundan. Varenne-sonen är något strulig men sköter han sig är det bra chans och jag spikar på DD-spelet.

På GS75-lappen streckar jag förutom favoriten 4 Pomeroll Am och 9 O.M.Dustin. Den förstnämnde har gjort flera fina lopp och får Haugstad till styrningen räknas ekipaget tidigt. O.M.Dustin är väl ingen stjärna men han gick fullt godkänt senast och var inte långt borta från segern. Att Mika Forss hoppar upp är ett jätteplus och utgångsläget är bra, pass upp!

Analys Örebro GS75-7:

Ranking: A: 8-4. B: 6-7-2. B/C: 11-9-10-12. C: 5-1-3.

Spesanalys: 5 M.T.Lindsey och 6 Garbo Boko är snabba men tveksamt om någon av dessa är intresserade av att köra i tät. 8 On Stage Indika är kvick och tar han sig förbi 4 Better Boss är mycket vunnit. Först fram av de sistnämnda bör få överta.

Loppanalys: Ett hyggligt lopp avslutar och favoriten 4 Better Boss vann på ett vettigt sätt senast. Det var första loppet på tre månader och fyraåringen är säkert ännu bättre den här gången. Mika Forss upp för första gången är alltid intressant och skulle han hitta till tät är mycket vunnit.

Favoriten är ett givet streck men tipset till 8 On Stage Indika som är en riktigt fin häst som även kan öppna rappt. Jorma borde ladda trots åttondespåret och kommer ekipaget till tät är mycket vunnet. Kan gå även från andra positioner, men från spets är det den klara förstahästen i loppet och 6-7 % är alldeles för lite.

Streck även för B-hästarna där 6 Garbo Boko gör debut i ny regi. Femåringen såg inte bra ut i sina sista starter hos Goop men har gjort det bra tidigare. Är snabb ut och med rätt resa kan det bli seger direkt.

7 Fedex Cup har knallform och även om motståndet är tuffare och utgångsläget dåligt är han rolig till ett par procent. 2 Ufo Jet spurtade bra näst senast och fullföljde godkänt som tvåa sist. Fint läge och med rätt resa fäller han många till slut.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Comeback för Nimbus C.D. - kvalar i nya regin
Nästa nyhet
Comeback för Nimbus C.D. – kvalar i nya regin

Comeback för Nimbus C.D. – kvalar i nya regin

Det var två och ett halvt år sedan senast som Nimbus C.D. startade. Men nu kan hästen vara på väg mot en ny comeback. För Robert Bergh väntar i nästa vecka ett kvallopp.

I träning hos Stefan Hultman hade Nimbus C.D. en stark säsong 2015 som femåring och vann då bland annat Jubileumspokalen. På kontot för den numera åttaårige valacken finns lite drygt tre miljoner. Men det var i juni 2016 senast som vi såg den elegante fuxen i tävlingssammanhang. Nu kan Nimbus C.D. vara på väg mot en förnyad comeback.

Under 2016 övergick Nimbus C.D. i regi Pasi Aiko och under säsongen gjorde han sex lopp, var bland annat tvåa i Prins Daniels lopp, men segrarna uteblev. Hästen fick därefter en kort sejour i Frankrike innan han återvände till Sverige. För Peter Untersteiner gick han ett kvallopp i augusti förra året, men i stället för come-back väntade ny vila på grund av gaffelbandsbesvär.

I våras bytte Nimbus C.D. tränare igen – och återfinns numera i Robert Berghs stall. Och det är för honom som det på onsdag stundar vad som kan vara början på vägen tillbaka. Fuxen är anmäld till ett kvallopp på Bergsåker med tränaren själv i sulkyn. (Foton: ALN).

Läs även: Efter lång frånvaro: Nimbus CD till Robert Bergh

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jerry Riordan starkt kritisk kring Twister Bi
Nästa nyhet
Jerry Riordan starkt kritisk kring Twister Bi

Jerry Riordan starkt kritisk kring Twister Bi

En av världens bästa travhästar i fjol, men efter ett år fyllt av motgångar kom beskedet att Twister Bi slutar tävla. Förre tränaren Jerry Riordan är nu starkt kritisk.

Förra årets hade Twister Bi en fenomenal säsong på tävlingsbanan vilken bland annat inkluderade segrar i Oslo Grand Prix och VM-loppet. Totalt travade hästen in nästan tio miljoner kronor och var en av världens hetaste. Men hästen drabbades av problem med lungorna och efter årets säsong, kantad av bakslag, kom tidigare i veckan beskedet att sexåringen slutar för att i stället ägna sig åt en avelskarriär.

Hästen tränades under det framgångsrika 2017 av Jerry Riordan, men i somras flyttades Twister Bi till Timo Nurmos regi. I en intervju med norska Trav og Galopp-Nytt är den förre tränaren nu öppen med sin kritik kring det som hänt stjärnhästen.

– Jag sa till ägarna redan i vintras att Twister Bi var lungblödare och att det bästa vore att sända honom till USA, där hade han kunnat tävla med medicinen Lasix som motverkar att det blöder från lungorna. Jag sa att han med rätt behandling, och i träning hos Svanstedt eller Takter, skulle springa runt den amerikanska eliten och i tillägg tjäna miljoner som avelshingst, säger han till tgn.no.

Riordan menar att han och de italienska ägarna då var överens om framtiden, men i stället valde man att byta tränare och prova Twister Bi hos Timo Nurmos. I hans regi gjorde hästen comeback i höst, men gjorde bara en start. Lungproblemen konstaterades vara tillbaka.

– Så de flyttade hästen bara till Timo Nurmos. Det får ägare göra, det är deras rätt och egendom. Men jag blev besviken när Nurmos i intervjuer berättade i vilket dåligt skick han var, och hur mycket bättre han blivit efter att ha varit hos honom. Nonsens, Nurmos visste hela tiden att hästen var lungblödare, han berättade det bara inte. När han sedan gjorde comeback var hästen värre än någonsin. Jag vill gärna vara lojal mot alla mina kollegor, men sättet som Nurmos behandlat mig och Twister Bi-fallet på är jag förbannad över, säger Jerry Riordan. (Foton: ALN).

Läs även: Fortsatta problem – nu slutar Twister Bi tävla

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Fler än Nadal har chans från Reijos stall
Nästa nyhet
Inför V75: Fler än Nadal har chans från Reijos stall

Inför V75: Fler än Nadal har chans från Reijos stall

Det var en efterlängtad seger som Nadal Broline tog senast då han besegrade Propulsion i Silverhästen. På lördag är siktet inställt mot ny seger på Åby – men Nadal är inte den enda vinstmöjligheten från stall Reijo Liljendahl.

Åttaårige Nadal Broline har haft sin bästa säsong på banan i år. På elva starter har hästen travat in över två miljoner och på meritlistan finns en bronspeng från Elitloppet, andrapris i Årjängs Stora Sprinterlopp och en fjärdeplats i Sundsvall Open Trot för att nämna ett urval.

Fast segrarna hade uteblivit under en lång tid, när han i sin senaste start tog en förlösande sådan i Silver-hästen på Solvalla. Efter spets runt om förpassade valacken bland andra PdA-satsande Propulsion till det slagna fältet. Nadal Broline är en av flera chanser som Reijo Liljendahl har när V75 körs på Åby.

– Ja, men det tycker jag att det ser positivt ut igen. Hästarna är i bra form, sedan är det höst och man vet aldrig; det är ju infektioner och sådant som kan sätta käppar i hjulen, säger Reijo Liljendahl till travnet.se.

När Nadal Broline vann senast, var det hästens andra seger i år; den första kom i Algot Scotts Minne på just Åby i mitten av maj. Nu återvänder han till Mölndalsovalen och måste ses med goda chanser till att upprepa bedriften, den här gången är det Legolas Minne på menyn.

– Hästen gick ju fint senast, han är i bra form och som det känns i jobben är han lika fin som han var inför senaste starten. Det var en bra insats, hästen fick ändå göra jobbet själv i ledningen, men han fick ett gynnsamt utgångsläge då för en gångs skull och det hjälpte oss.

En välförtjänt seger, som det heter?

– Det kan man säga, men du vet hur det brukar vara i den här branschen; travet är inte alltid rättvist.., säger Reijo.

Erik Adielsson återtar tömmarna bakom Nadal Broline på lördag, då Ulf Ohlsson befinner sig på semester. Ekipaget lottades till innerspåret bakom bilen i det relativt lilla fältet, ett läge som tränaren ser som det bästa. Förhoppningen är nog att kunna göra en repris på det senaste loppet.

– Ja, det är ett perfekt läge för vår del. Det är där han ska vara. Sen om det är någon som är snabbare från början och tar en längd på honom så får kusken hitta på något annat helt enkelt. Det är inget som oroar oss direkt och hästen har ju visat att han går lika bra bakifrån. Det är klart att man måste tro på en vettig vinstchans den här gången också.

Nadal Broline lär bli klar favorit i Gulddivisionen, men Solvallatränaren har fler ess i rockärmen. I Bronsdivisionen (V75-7) selar han ut Exclamation Mark som varit ett flitigt bi på V75 den senaste tiden och nu ser ut att ha ett fint läge för en fullträff på rikstoton.

– Jo, men han var bra senast. Hästen hade inte startat på ett tag inför det och det var nog ett formhöjande lopp som han fick då. Han hade haft en lätt förkylning efter loppet före det, men det släppte fort, han tappade inte så mycket på det och har gått bra i jobben.

Du tror på bra chans här också?

– Jag tycker att han ska ses med en bra chans, eftersom han fått ett vettigt utgångsläge här. Hästen är snabb från start, även om det är kusken som får lägga upp taktiken och inte jag.

Exclamation Mark är dock bara en av två Liljendahl-träningar i loppet. På utsidan av honom startar Mellby Emeralds som senast gjorde en avstickare till Bjerke. Femåringen lär nog få färre streck på sig än sin ett år yngre stallkollega, men tränaren tycker inte heller att han är borträknad ur leken.

– Han gör det också bra, men jag tror inte riktigt att han gillade de snäva svängarna i Norge senast. Hästen gick ändå ett bra lopp och hade nog lite sparat i mål också. Jag tror nog inte Mellby Emeralds är borta här han heller, det är också en häst som är snabb ut och som fått ett bra läge. Jag tycker att han var klart bra när han vann i Sundsvall för tre starter sedan och det är nog positioner som avgör mycket mellan våra två i loppet. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop bakom favoriten i franska klassikern

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson