Skador har stoppat Nimbus C.D. från att starta på snart två år. Men nu har trippelmiljonären kommit till Robert Berghs stall.

Elegante fuxen Nimbus C.D., i dag åtta år, hade en stor säsong under 2015 vilket bland annat slutade med seger i Jubileumspokalen, då i regi Stefan Hultman.

Tiden därefter har varit kantad av skador och flera tränarbyten. Efter att ha först övergått i regi Pasi Aikio flyttades hästen en sejour till Frankrike och Fabrice Souloy innan han återkom till Sverige. För Peter Untersteiner gick hästen ett kvallopp under sommaren i fjol men nya problem tillstötte.

Efter en period hos Caroline Holm har valacken sedan en tid hamnat hos Robert Bergh. Det är dock lång tid kvar innan en eventuell start kan bli aktuell.

– Han har kommit till min träning, men är fortfarande skadad. Det är osäkert när tävlingscomebacken kan ske, säger Robert Bergh till travronden.se.

Nimbus C.D. har i sin karriär hittills gjort 39 starter, vunnit 13 lopp och tjänat 3,1 miljoner kronor. Den senaste starten var fjärdeplatsen i Norrbottens Stora Pris, i juni 2016. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Readly Express gör kort inhopp som avelshingst

Readly Express gör kort inhopp som avelshingst

Prix d’Amérique-vinnaren Readly Express laddas mot Elitloppet – men hinner också med ett litet extraknäck som avelshingst.

Prix d’Amérique-kungen Readly Express kommer att göra ett kvickt inhopp som avelshingst, direkt efter påsk. Det sedan efterfrågan varit stor för supertravarens tjänster.

Ägaren Rolf Andersson och tränaren Timo Nurmos har beslutat att Readly Express ska vara tillgänglig för avelsverksamhet en kortare period under första halvan av april. Förhoppningen är att ett tjugotal ston ska kunna betäckas, skriver Menhammar Stuteri på sin hemsida.

Readly Express första kull föddes under fjolåret. Priserna för hästens inhopp i vår är satta till 5000 kronor vid konstaterad dräktighet och 75 000 kronor vid levande föl. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Midnight Hour vann - klar för finska storloppen
Nästa nyhet
Midnight Hour vann – klar för finska storloppen

Midnight Hour vann – klar för finska storloppen

Den finländska stjärnan Midnight Hour tog en enkel seger i helgen – och blev därefter inviterad till både Seinäjoki-Race och Finlandia-Ajo.

Ossi Nurmonen-tränade Midnight Hour är kanske Finlands hetaste häst inför säsongens storlopp för närvarande. Sjuåringen segrade i Åby Stora Pris i fjol och innan det blev det också guld i St. Michel-Ajo.

I lördags begick Midnight Hour sin tredje start för året och med Iikka Nurmonen i sulkyn slutade det i en enkel seger från spets i Gulddivisionen på banan i Tammerfors, skriver ravinetti.fi. Klockorna visade på 1.15,1a över 2100 meter.

Efter den segern kom inte bara en – utan två inbjudningar. Midnight Hour är klar för dels Seinäjoki-Race som körs 21 april och därefter landets förnämsta, Finlandia-Ajo som går av stapeln på Vermo den 5 maj. Vinnaren där har dessutom en plats i Elitloppet säkrad. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dubbla frakturer - men Jan Norberg vid gott mod
Nästa nyhet
Dubbla frakturer – men Jan Norberg vid gott mod

Dubbla frakturer – men Jan Norberg vid gott mod

Jan Norberg har ådragit sig två frakturer efter den hemska olyckan i vilken han var inblandad på Umåker. Men kusknestorn är det till trots vid gott mod.

En omfattade olycka skedde vid tävlingarnas inledande lopp på Umåker i fredags efter det att en häst snubblat och dragit med sig flera andra ekipage i fallet.

Värst drabbades Jan Norberg som fick föras till sjukhus för vård. Där har konstaterats att den 72-årige kusken ådragit sig en bäckenfraktur och ett brott på höger hand. Kusken är vid gott mod, men läkningsarbetet får ta den tid det tar, skriver Umåkers travbanechef Robert KarlssonTwitter.

Christian Månsson var också inblandad i olyckan, men kunde på lördagen lämna sjukhuset men lider av problem med en axel.

– Man känner att man lever. Axeln tog den största smällen, den är dubbelt så stor som den andra axeln så läkarna har inte kunna undersöka den ännu. Men det är inga frakturer så det var ett bra besked. Jag vet inte vad det innebär om det är något ledband men allt känns bättre än en krossad axel och att det inte var huvudet man satte först i backen, säger han till Kanal 75. (Foto: ALN).

Läs även: olycka på Umåker – Jan Norberg till sjukhus

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Örebro
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Örebro

Måndag: V64-tips till Örebro

V64 Örebro 26 mars

Omgången: Omgången känns klurig då jag inte litar helt på någon av de två megafavoriterna, bränner de kan det bli roligt och min spik är inte favorit.

Spiken: 7 On Track Banditen (V64-3) tar jag ställning för då jag inte vill betala för de andra med chans som är lika mycket (eller mer) spelade. Mot spets och vinst, Magnus!

V6-förslaget är på 1872 kronor (V6).

1-7-2 (6-3)
1-7-2-3-15-14-5-12 (10-11)
7 On Track Banditen (3-2)
6-3/ 1-8-2-13-12-4-14-9 (6-3)
3/ 4-9-2-5-11-8-6 (10-1)
11-1-12 (6-15)

3x8x1x2x8x3 = 1152 kr
3x8x1x10x1x3 = 720 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:
3 – 11 x 1000 kr 

Stort utbud av spel på trav hos Unibet! Klicka här.

V64-1
A: 1-7 B: 2-6 C: 3-5-8 

Spetsstrid: Windy Ammik var inte alls med enda med framspår i Sverige (spår 2) men var snabb i Norge i somras då hon kördes till ledningen efter 300 meter och det blev raska 08,8 första 500. Håller säkert upp innerspåret tror jag. Kay Adams är den som kan vilja överta om favoriten blir över.

Loppanalys:

1 Windy Ammik är megafavorit, och hon var positiv senast från ledningen (höll upp knappt i voltstart då) och höll starkt även om Firewire var för tuff mitt på upploppet. Pausat lite efter det, men har bra uppgift här då hon var snabb i Norge bakom bilen då hon laddades och kan hålla upp och då blir inte mycket till lopp. Ändå en häst som vinner sällan, kan bli över då innern på Örebro är smuligt trots att man gjort om distanserna och jag garderar.

7 Kay Adams är bra och vore spännande om favoriten blir över och HOS skulle kunna forcera till ledningen. Hon har segrar 3/6 från tät, men varit urtappar vid två tredjepris och växer en klass där framme och bra med Sundberg i vagnen nu.

Tar även med 2 Kiss Me Kate T.J. som gick opressad över mål senast och kan skrälla om de två nämnda kör bort sig. Jag plockar bort 6 Fast Agnes som inte startat sedan i somras och inte borde ha form för att vinna.

V64-2
A: 1-7-2 B: 3-15-14-5-12 C: 10-11-4-8-6-9

Spetsstrid: Poppi Happen var inte så explosiv första stegen men kom bra sedan och jag tror han håller upp bland hästar som inte varit så snabba. Magneto höll upp enkelt senast i volt, spetshot även med bil?

Loppanalys: 2 Othello Brodde är en flegmatisk lufs som inte har rätt snabbhet i benen ännu då han är valpig. Han har galopperat i 4/8 starter och är inte stabil. Stånkade förbi senast den sista biten men det var segt och inget övertygande. Måste garderas då han blir favorit på Björn.

1 Poppi Happen gillade vi vid de båda segrarna, en snabbfotad häst som har bra läge i comebacken. Även om han inte startat på 3,5 månader så tror jag att han körs från ledningen och han får tipset.

7 Roll the Dice var nära favoriten i mål senast trots tyngre löpning. 15 Datastrom Am har dålig skalle, men gick rejäl långspurt senast och 14 Chris Tomlin Am kan bättre än senast och är aktuell i detta gäng. 5 Magneto var positiv från ledningen senast då han stack undan redan i sista sväng.

V64-3
A: 7 B: 3-2-1-5 C: 4-6

Spetsstrid: Harmon Boko kan öppna bra, men jag tror att On Track Banditen körs till ledningen.

Loppanalys: 3 Harmon Boko har matchats i hårda gäng och Djese håller fin stallform för dagen, men hästen vinner inte ihjäl sig direkt. Det är en Pålle som springer med i alla gäng, men vi tror på att man vill ha rygglopp för honom och spikar emot.

7 On Track Banditen kvalade in till E3-final genom att segra i ett försök och höll starkt i finalen som femma. Han har inte startat på länge, men jag räknar med att han är väljobbad och bra nog direkt. Han öppnar snabbt och jag tror att han körs till ledningen och stannar där in i mål och spikar.

1 Lorina Citron var för laddad bakom bilen i comebacken senast då hon inte hade startat på ett helt år, men svarade för fullgod upphämtning efter galoppen bakom bilen.

V64-4
A: 6-3 B: 1-8-2-13-12-4-14-9 C: 15-11-5

Spetsstrid: Big Boy Blue tror jag körs till ledningen, även om offensive Micke J har startsnabb häst med spår 1 som körts i spets två senaste med framspår i volt.

Loppanalys: 6 Harkeröds Mimmi är favorit, och det blir nog en del drag på henne under kvällen. Gick mycket bra efter galopp senast och kusken hade nog både senap och ketchup på armen då han kom in till stallet för den slutsvängen skojar man inte bort! Hon borde blåsa ner dessa och är en av två utgångshästar, även om det ofta blir fel för kusken…

Jag dubblar utgången med 3 Big Boy Blue som är min spetsfavorit och han vann kontrollerat för AIK från ledningen senast. Petter upp nu ser jag som positivt och från ledningen är han inte så enkelt att slå.

Nämner två till på start, 2 Bisu the Beat som var rätt rejäl vid segern, men nu inte startat på tre månader. 1 Souvenir d’Inverne var bedrövlig senast och har också vilat. Ettan överst att försvara då man spetsvann från springspår.

V64-5
A: 3 B: 4-9-2-5-11-8-6 C: 10-1-7

Spetsstrid: Minnestads Ecuador gör vad han kan för att hålla ut snabbe Stronghold. Sida-sida ger vi honom vettig chans att lyckas med det. Dapper Don är också snabb, men laddas knappast nu.

Loppanalys: Kvällens andra jättefavorit spelad till hela 71% nu vid publicering(!) är 3 Minnestads Ecuador. En bra häst som vann två V75-lopp i vintras (ett av dem var extra V75) och att han tröttnade efter våldsamt offensivt upplägg i V75-finalen senast är inget att orda om – det var snarare bra gjort att få pengar då man lade en 08-speed varvet från mål. Nu har han vilat och det kan fattas lite, men det är troligt att han är huvudet över dem och utgång känns vettigt upplägg. Jag kan nämna att han har segrat alla fem spetslopp.

4 Stronghold kommer med tre raka galopper, och han är strulig. Dock växer han från ledningen och kul att se Toby på den här då han har säkra händer. Stronghold har segrat 3 av 4 senaste gångerna han gått från ledningen och kommer han förbi lär han köras där.

9 Kemas Barolo ska gå på lång väntan och får han sitta i ryggar till upploppet är det inte många i dessa vanliga lopp som står emot honom.

V64-6:
A: 11-1-12 B: 6-15-5-9-4-14 C: 2-3-7-10-8-13

Spetsstrid: Peekaboo Wibb gör vad hon kan men en sådan som Bicc’s Lexie är snabb nog att utmana rejält då hon spetsat 3/3 med volt. Även Blue Star Caviar är snabb (spetsat 4 av 5 senaste) och det är även Bell’s Boe.

Loppanalys: 11 Emmylou Love hade visat fin fart för Petri, och hon var ytterligare förbättrad i debuten för Westerholm och blåste enkelt runt dem redan innan sista kurvan och hölls igång till enkel seger. Hennes första i karriären faktiskt, även om hon varit lite av ”nästa-gångare” flera gånger på Solvalla tidigare. Kommer knappast vara sämre med det loppet i sig och hon kan vara snabbast och bäst på nytt. DD-spik fick det bli då hon inte ens är favorit.

Det är 1 Peekaboo Wibb som tog två raka segrar, och hade varit i striden utan galopp in mot upploppet efter det då attacken sattes in. Senast körde Kim tufft i dödens och pressade tidigt, men hästen var nog sämre än väntat och banan kan varit missgynnande. Viss spetschans, och då bra chans men det finns snabba hästar som kommer utmana om täten. Kunde inte hålla upp senaste gången från innern.

Jag streckar dessa samt 12 Lorina Pink som mött bra hästar och kunde inte ta något på open senast och fick vila efter det. Klart vettig uppgift här och given på lappen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olympiatravet: "Piraten" och Zenit Brick möts igen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson