Efter en strulig säsong så här långt för Muscle Hustle satte segern i Henning Mårthans Minne i Rättvik riktigt skönt för tränaren Robert Bergh.

Fyraåringssäsongen innehöll silver i både Sprintermästaren och andraplats i Åby Stora Pris, så förväntningarna har varit stora på USA-födde Muscle Hustle i år. Men efter tre raka galopper och en vända i ett kvallopp hade femåringen lite att bevisa – det gjorde han också på Rättvikstravet under måndagen.

Bara fem hästar kom till start i femåringsloppet Henning Mårthans Minne, men fältet höll mycket god kvalitet. Muscle Hustle visade sig på tårna direkt, stack till spets i en 1.10-öppning första 500. När man seglade in genom sista sväng gav Ulf Ohlsson favoritspelade Makethemark full anfalls-order, spurten var utsökt – men Muscle Hustle försvarade sig helhjärtat.

– Han har känts bra, men det ska ju synas på banan också. Det här kändes ju fantastiskt, det var helt klart min skönaste seger så här långt i år, sa Robert Bergh i Vinnare V64.

Efter 08,5 de sista 500 meterna kom Muscle Hustle i mål på 1.11,4a/2140 meter och tränaren menade efteråt att Jubileumspokalen är det stora målet framöver, men att det krävs fler starter i liknande lopp för femåringarna. Makethemark, senast tvåa i Norrbottens Stora Pris, visade fortsatt toppform och var tvåa på samma tid som vinnaren. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.