Ingen bråkade med Bold Eagle. Den franske kejsaren fick njuta av ett nytt besök i vinnarcirkeln då han som megafavorit infriade i söndagens sprint i La Capelle.

Bold Eagle har lagt missödet i Elitloppet bakom sig. Efter att senast segrat i Prix René Ballière blev det en ny demonstration i den här söndagens Prix de la Communauté de Communes Thiérache du Centre på ovalen i La Capelle. ”Örnens” seger blev betydligt enklare än uppgiften att uttala loppets namn.

Bold Eagle var rask ut bakom bilen men än snabbare var Un Mec d’Héripré. Den senare gick till spets i första kurvan, men så snart man tog sig ut på rakan igen sände Franck Nivard ut favoriten som då fick överta. Och mer dramatiskt än så var det inte.

Un Mec d’Héripré fick fritt från vinnarhålet över det långa upploppet, Franck Ouvrie bakom jobbade intensivt för att utmana ledaren, men Franck Nivard rörde inte en fena. Han litade fullt på Bold Eagle som mycket enkelt sprintade undan med säker segermarginal.

Segertiden stannade på 1.10,8a över 1609 meter. Bold Eagle plussade på kontot med 45 000 euro. Un Mec d’Héripré således tvåa medan Sébastien Guaratos andra häst i loppet Billie de Montfort tog hand om tredjepriset efter att ha gjort det mesta av loppet utvändigt ledaren. Bakom gick Up And Quick en godkänd avslutning som fyra, medan Dreammoko och Björn Goop aldrig kom in i loppet från kön. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Diamanten ohotad från spets i Ulf Thoresen

Diamanten ohotad från spets i Ulf Thoresen

Utflykten till Jarlsberg blev en succé för Diamanten. Den av Stig H Johansson tränade topptravaren fick press i ledningen men kunde ändå vinna ohotad i Ulf Thoresen Grand International.

Femårige Diamanten tar för sig allt mer. I Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg under söndagen visade han på allvar att han etablerat sig i världseliten. Stig H Johansson-stjärnan kunde vinna komfortabelt efter att ha anfört loppet från start till mål.

– Han kändes väldigt stark i dag, spänstig och fin. Jag satt mest och var orolig för att han skulle bli ensam till slut. Han är riktigt, riktigt bra den här hästen. Det har han visat tidigare, men det känns som han tagit ett steg ytterligare i år och etablerat sig i eliten, sa kusken Erik Adielsson i ATG Live.

Diamanten var riktigt snabb ut och stack till spets in mot den första kurvan. Med favoriten i front fick Erik Adielsson sänka farten; första 500 gick inte snabbare än överkant 1.12. Men det varade inte så länge, när Adrian Kolgjini snart landade i dödens med Rajesh Face.

Kolgjinis tuffing såg till att tempot hölls uppe och lade jämn press på ledaren över den sista bortre långsidan, det var emellertid en manöver som inte skulle hota Diamanten. När man nådde upploppet fick Rajesh Face ge sig – medan Diamanten säkert stack undan mot förstapriset på 800 000 norska kronor.

Segertiden stannade vid 1.11,0a över 2100 meter. Italienskan Trendy Ok med Alessandro Gocciadoro följde upp bronset i Jämtlands Stora Pris med att nu lägga beslag på andrapriset. Det efter en stark avslutning sista 300 i spåren, en spurt som säkert räckte för att ta sig förbi Rajesh Face som därmed inkom som trea.

För titelförsvararen Twister Bi funkande det inte helt heller den här gången. Världsmästaren föll över i galopp direkt i startögonblicket och tappade vinstmöjligheterna. Twister Bi reparerade och anslöt sist i fältet och gjorde därefter ett godkänt lopp som femma, efter Coquin Bébé som blev fyra från rygg ledaren.

En incident vilken grusade chanserna för flera ekipage inträffade efter ett varv då B.B.S. Sugarlight på innerspår galopperade och krokade ihop med Lionel. Drogs med i kaoset som uppstod gjorde både Giveitgasandgo och Tripolini V.P., den senare lyckades dock komma tillbaka i kön för att bli sexa. Evil Enok M.E. galopperade i fint läge med 800 meter kvar.

…Robert Berghs vasse Coktail Fortuna noterades för femte raka segern då han från spets säkert ledde hela vägen i Anders Jahres Pokallopp, det på 1.12,4a/2100. Frode Hamre-tränade Waffle Cone stod för en insats i den högre skolan då hon i stoeliten dundrade runt i spets med Erik Adielsson vid spakarna och landade på toppfina 1.09,8a på engelska milen. (Foton: ALN)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Välkommen in i Hall of Fame, Torbjörn Jansson
Nästa nyhet
Välkommen in i Hall of Fame, Torbjörn Jansson

Välkommen in i Hall of Fame, Torbjörn Jansson

Ännu en svensk kusk- och tränarlegendar tar plats i Hall of Fame. Torbjörn Jansson är den senaste att väljas in.

– Torbjörn Jansson har varit en av landets ledande tränare och körsvenner under lång tid. Han har en imponerande meritlista av storloppssegrar såväl i Sverige som internationellt, inleds motiveringen av Nordiska Travmuseet som kan läsas i sin helhet här.

Torbjörn Jansson, som fyller 64 om några veckor, är den senaste att ha valts in i Hall of Fame, Travets Storheter.

Jansson, som inledde sin långa karriär hos sin far Torsten i Åmål, tog ut sin egen tränarlicens 1980 och har sedan dess kommit att blivit en av våra allra största tränare och kuskar. Segern som ännu kanske hålls som den mest beryktade, är såklart den i Elitloppet 1985 med Meadow Road.

Som kusk har han vunnit alla de stora klassiska loppen, så som Derbyt och Kriteriet men har också utmärkt sig genom sina många framgångar i utlandet. Segrar i såväl Prix de France som VM-loppet finns på meritlistan.

I sulkyn har han hittills hunnit med över 4400 seger-defileringar och Torbjörn Jansson är dessutom unik som den ende kusken att ha vunnit på Sveriges samtliga 33 travbanor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Takters Ariana G enorm - på nytt världsrekord
Nästa nyhet
Takters Ariana G enorm – på nytt världsrekord

Takters Ariana G enorm – på nytt världsrekord

Ariana G. bjöd på en enastående performance när hon i överlägsen stil segrade i finalen av Graduate Series på Meadowlands. Segertiden 1.08,6 var nytt världsrekord.

”Ariana G. destroys the boys”, sa referenten på Meadowlands när det Jimmy Takter-tränade toppstoet försvann ifrån konkurrenterna i finalen av Graduate Series för fyraåringarna på lördagskvällen. Och det var passande – Muscle Hill-dottern var i en klass för sig.

Yannick Gingras körde Ariana G. till ledningen i den första kurvan, men fick en stund senare utvändigt om sig International Moni som lade ordentlig press. Ledarinnan ville dock inte ge sig och svarade ut. Något som visade sig korrekt, för över upploppet stack stoet bara ifrån.

Med ett par längder till godo och till synes inte bottnad passerade Ariana G. mål på 1.08,6a över 1609 meter vilket innebar ett nytt världsrekord för fyraåriga ston över milebana. Loppets samalde prispott uppgick till en kvarts miljon dollar.

Med i racet fanns också Åke Svanstedt med Yes Mickey som efter en invändig resa lyckades sno åt sig ett sjättepris. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Inga problem i Stosprintern för Vamp Kronos
Nästa nyhet
V75: Inga problem i Stosprintern för Vamp Kronos

V75: Inga problem i Stosprintern för Vamp Kronos

Fler framgångar för Jerry Riordan. Vamp Kronos infriade alla förväntningar på hemmaplan och kunde från spets koras till vinnare i Stosprintern på Halmstadtravet.

Jerry Riordan har fina hästar i stallet, en av dem är Vamp Kronos. Ready Cash-dottern var stor favorit i Stosprintern och det visade sig berättigat. Utrustad med Björn Goop i jollen kunde hon, här i sin tredje start för året, enkelt ta hem segern värd strax under 700 000 kronor.

– Jag är väldigt nöjd med henne i dag. Hästen fick jobba för att komma till ledningen men när de kom över upploppet, tog hon bara i igen. Det var en klassig insats, hon har allt den här hästen, sa Jerry Riordan i ATG Live.

Violet Bi var raskast ut och spetsade men släppte när Björn Goop ställde frågan och fick överta efter 400 meter. Klockan visade 08,4 efter första halvvarvet men Vamp Kronos hade krafter kvar för att fajtas hela vägen till mål.

Rose Mary hittade loss från tredje invändigt mitt i den sista svängen och avslutade riktigt bra, men ledarinnan avfärdade den utvändiga avslutningen resolut. 1.11,7a på 1609 meter noterade Vamp Kronos när hon passerade mållinjen. Violet Bi fast i rygg på vinnaren med gott om krafter kvar som trea, medan Vanquish Kronos spurtade snyggt som fyra efter en sen lucka.

För Jerry Riordan var det här den andra segern som tränare i Stosprintern, för två år sedan stod han som vinnare med Treasure Kronos. Som kusk noterade också Björn Goop sin andra, med Tigger vann han för elva år sedan.

*****

*En riktig smällkaramell i Gulddivisionen. Day or Night In såg ut att ha en straffspark när han enkelt kom till ledningen och öppnade upp genom sista sväng. Men från tredje invändigt fick formkusken Carl Johan Jepson fart på Art on Line som fick fritt spelrum in på upploppet.

Mikko Ahos elvaårige kämpe avslutade kvickt medan den ledande favoritens krafter tröt. Art on Line hann fram kort före mål till knallseger på 1.12,6a/2140 meter. Från rygg ledaren Harry Haythtrow trea, inte lång från andrapriset.

*Magnus Dahlén har hittat en trevlig sort i italienaren Vischio Holz. I Klass 1 kom tredje raka i tränarens regi. Liksom tidigare var det Carl Johan Jepson som skötte tömmarna, körde till för att överta spets efter 500 meter och kunde därefter vinna ohotad. 1.14,1 på 2640 meter i fin stil.

*…och att Dahlén har fått ordentlig snurr på stallet rådde det inga tvivel om efter finalen i Wången Cup. Dagens andra V75-viktoria stod Julia Pellini för. Skicklige Oskar J Andersson visste vad han hade bakom skalmarna, gick fram mot spets med varvet kvar och behövde sedan inte oroa sig nämnvärt. 1.14,1a på 2140 visade vinnaren.

*Hemmaseger också i Klass 2. Marcus Lindgren-tränade Adiago Trot var riktigt läcker då han för Christoffer Eriksson direkt tog kommandot och anförde i högt tempo. Det var dock inga problem – genom sista sväng tackade Zola Boko-fyra-åringen för sällskapet och vann mycket lätt på 1.11,7a/1640 meter.

*Bronsdivisionen slutade i första segern för året för Veijo Heiskanens Te Quiero Grif, en riktigt välförtjänt sådan. Peter Ingves var det som skötte kuskuppgiften med bravur. Sexåringen löpte i rygg på ledaren, fick fritt mitt på upploppet och sköt till sylvasst till viktoria på 1.13,2a full distans.

*Timo Nurmos fick sin seger också. Det i en Silvedivisionen som gick i ryslig fart rakt igenom. Ulf Ohlsson fick andra utvändigt med Globalsatisfaction som över upploppet kämpade ned den i dödens mycket tappre Handsome Brad. Segertiden strålande – 1.10,5a över 1640 meter.

*Utanför kupongen tog Stefan Perssons tjusiga sto Darling Mearas en ny seger. Summer Meeting Mares blev enkelt för femåringen som från spets hade full kontroll sedan In Toto Sund galopperat bort sig. 1.12,1a/1640 var segernoteringen. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Jarlsberg

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson