Efter det att valberedningen är klara med sina förslag till ledamöter, föreslås Marjaana Alaviuhkola till att bli ny ordförande i Svensk Travsport.

I höstas meddelade Hans Ljungkvist att han avböjde omval efter att ha varit ordförande i Svensk Travsport i åtta år.

I ett pressmeddelande från Svensk Travsport skriver man att valberedningen föreslår omval på den nuvarande vice ordföranden Marjaana Alaviuhkola och också föreslår henne som ny ordförande. Hon blir i så fall den första kvinnan på posten som ST:s ordförande.

Man föreslår även omval på Lina Bertilsson, samt nyval på Anders Källström och Marcus Persson. Eventuella motförslag ska vara valberedningen tillhanda senast 15 dagar före fullmäktigemötet som hålls på Solvalla den 25 april. (Foto: ALN).

Läs även: Hans Ljungkvist slutar som ST:s ordförande