Framgångarna fortsätter för Alessandro Gocciadoro i Italien. På söndagen fick han fira segern i Gran Premio Palio dei Comuni efter att ha kört in Piece of Mind till seger.

Gran Premio Palio dei Comuni, eller Kommunloppet oftast kallat, avgjordes i Montegiorgio under söndagen genom tre försök och en efterföljande final.

Det var de båda stona Piece of Mind och Tamure Roc, båda försöksvinnare, som kom att göra upp i finalen. Tamure Roc anförde fältet i bra tempo, men när upploppet nalkades fick Alessandro Gocciadoro fritt på open stretch med Piece of Mind.

Uronmetro-dottern sköt till riktigt kvickt invändigt och vann till slut tämligen så säkert på 1.10,9a över 1600 meter, vilket var loppets snabbaste finaltid. Trea slutade Rugiada Sms. Den tredje heatsegraren Suerte’s Cage, som blev favorit, orkade inte i finalen och slutade fyra. Förstapriset i finalen var 37 720 euro.

Du kan se loppet här.