Efter att nya delägare anslutit kommer den fyraåriga stjärnan Diamanten att flyttas från Robert Bergh. Ny tränare blir Stig H Johansson.

Fyraårige Diamanten har haft enorma framgångar som unghäst och tjänat över 5,5 miljoner kronor. I år har Adrian Chip-sonen hämtat segrar i såväl Kungapokalen som Sprintermästaren och Grosser Preis von Deutschland.

Men efter att genom hela karriären funnits i träning hos Robert Bergh, har ägarna nu fattat beslutet att flytta Diamanten. Det sedan nya delägare anslutit.

– Det stämmer och det är för att de nya ägarna och även vi då vill ha hästen i Stockholm, vi flyttar ju fler hästar också. Sju av nio ägare håller ju till runt Stockholm, bekräftar delägaren Kent Forsberg för SportExpressen.

Sulkysport.se skriver att ny tränare för Diamanten kommer att bli Stig H Johansson.

Diamanten har vunnit 20 av sina 28 starter och bara i år travat in knappt fyra miljoner kronor. Den senaste starten var förra helgen i Breeders Crown där hästen slutade sexa.

– Naturligtvis tycker jag det är tråkigt och jag är besviken då vi haft ett långt och framgångsrikt samarbete med Forsberg genom åren. Diamanten köpte jag in till dem för 100 000 kronor på auktion och trots att hästen nu sprungit in över 5,5 miljoner tycker jag att han har mycket ogjort då han är en häst för internationella lopp, kommenterar Robert Bergh för SportExpressen.

Delägarna Peter och Kent Forsberg (Forspro AB) har haft ett mångårigt samarbete med Robert Bergh och bland tidigare hästar kan nämnas Derbyvinnaren från 2003 Tsar d’Inverne och Hambletonian-tvåan Adrian Chip som också är far till Diamanten. (Foton: ALN).