Ringostarr Treb var överlägsen i Grote Prijs der Giganten men ändå firades B.B.S. Sugarlight för andra raka segern i loppet – målettan blev dramatiskt diskad.

På söndagen kördes Grote Prijs der Giganten i Wolvega. Något som såg ut att ha slutat i en överlägsen viktoria för Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb, körd av Wim Paal.

Ringostarr Treb övertog ledningen efter drygt ett halvvarv och lämnade fältet med flera längder genom sista svängen. Men en stund efter målgång kom beskedet att målettan diskats – efter att ha kört innanför bangränsen en bit i sista kurvan.

Därmed var det B.B.S. Sugarlight, körd av Vidar Hop, som i stället korades till segrare. Norrmannen kom loss från invändig position till slut och tog sig precis förbi favoritspelade Anna Mix som gjort loppet i dödens.

B.B.S. Sugarlight, som här försvarade sin titel från förra året, klockades till 1.12,4a över 2100 meter och belönades med 30 000 euro i förstapris. Anna Mix tvåa på samma tid, medan franske Totem d’Azur tog tredjepriset.

Bäste svensktränade blev nu Royal Fighter som noterades som fyra. Quick Fix gick i rygg på målettan men tröttnade över upploppet och galopperade. Fel gångart redan i starten noterades för franske Voltigeur de Myrt. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.