Breeders Crown för treåriga ston blev nästan en repris på fyraåringarnas batalj. För återigen blev det spets och slut för Johan Untersteiner.

Oaks-vinnaren Candy La Marc gjorde det igen och sagan fortsätter för denna Scarlet Knight-avkomma. Danske amatören Lars Marcussen har fött upp, tränar och äger hästen och precis som i försöket satt Johan Untersteiner i sulkyn.

Kretsen kring Candy La Marc - Foto: ALN

Ekipaget kunde hitta till ledningen tidigt och fångade upp Vamp Kronos och Björn Goop som fick göra grovjobbet i dödens.

Varvet travades efter 16,4 och 700 meter från mål klev Dibaba på i tredjespår tillsammans med Örjan Kihlström.

I det läget såg Björn Goop faktiskt allra mest säker ut i sulkyn, men precis som för fyraåringarna hade Johan Untersteiner lurat byxorna av konkurrenterna. Vamp Kronos kunde aldrig gå i närkamp och Dibabas avslutning räckte bara till andraplatsen trots en riktigt stark slutrepa i spåren.

Candy La Marc - Foto: ALN

För via 12,8/1000 kunde Candy La Marc lägga ytterligare en storseger till handlingarna och sluttiden i mål skrevs till 1.14,7a/2140 meter.

Redan här kunde man också utnämna Johan Untersteiner till dagens man på Sundsbyholmstravet.

– Hon kändes faktiskt slagen 500 kvar. När jag körde henne senast tycker jag hon var riktigt fin med idag hängde hon i grejerna. Det var faktiskt lite förvånande när hon istället ökade på upploppet, sa dubble BC-vinnaren Johan Untersteiner efter loppet.

Candy La Marcs debutsäsong går inte av för hackor. Nio segrar på tolv starter och cirka 2,5 miljoner kronor har stoet nu tjänat. Däribland alltså fullträffen i Oaks och nu alltså Breeders Crown.

Läs också: BC: Skräll bland de fyraåriga stona
Läs också: Dansk eufori när Candy La Marc skrällde

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
BC: Unrestricted skrällde bland de fyraåriga stona

BC: Unrestricted skrällde bland de fyraåriga stona

Johan Untersteiner och Unrestricted tog chansen att köra i ledningen i Breeders Crown-finalen för fyraåriga ston och det skulle visa sig vara helt rätt taktik.

Breeders Crown för fyraåriga ston urholkades redan på söndagsförmiddagen när Fredrik Persson tvingades stryka Stochampionatssegraren Ultra Bright. Något som förändrade loppet avsevärt då inte så startsnabba Caddie Lisieux tvingades ner på innerspår och mycket riktigt kunde hamnade man långt bak när bilen släppet fältet.

Men tidiga galopper för Eva I.H., Fantasy River och Inga In Heaven luckrade upp fältet och Kenneth Haugstad hittade ut per omgående.

Kuskar i samspråk - Foto: ALN

Samtidigt öppnade Unrestricted snabbast för Johan Untersteiner och med kurvans hjälp fångade man upp Dream Lane och Erik Adielsson men Untersteiner visade resolut att han ville köra i spets.

– Hon har alltid haft problem från start förut och inte kunnat öppna. Nu kändes hon så fin i andra provstarten så jag tänkte om det var någon gång vi skulle ladda på så var det nu, sa segerkusken Johan Untersteiner efter loppet.

Upp till varvsnoteringen visade klockan långsamma 16,3 och fram i dödens 1100 kvar med kom Caddie Lisieux. På sista bortre långsidan aviserade både Mulligan och Amalia Cash anfall i tredjespår, men det gick inte att ta så mycket och istället såg tätduon starkast ut.

Unrestricted - Foto: ALN

Kenneth Haugstad kikade utåt i slutsvängen men in på upploppet stack istället Unrestricted och Johan Untersteiners målgest strax innan linjen bekräftade att skrällen var ett faktum.

– Förra året tyckte jag att hon var en av de bästa i kullen men det strulade med hälta och sjukdomar. Nu fick vi revansch i sista sekunden, sa Johan Untersteiner efter loppet.

Muscles Yankees-dottern vann 1.15,2a/2140 och eftersom hon var premiechansad fördubblades prissumman till 1,6 miljoner kronor. Precis som i fjol fick Caddie Lisieux nöja sig med en andraplats i Breeders Crown och trea slutade Stig H Johansson-tränade Dream Lane från rygg ledaren.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Axel laddas mot Frankrike igen
Nästa nyhet
Axel laddas mot Frankrike igen

Axel laddas mot Frankrike igen

Danska Kriterie- och Derbyvinnaren Axel testades på Vincennes i början av september men det slutade med galopp. Nu blir det nya starter på fransk mark.

Love You-sonen skickades till Franck Nivard i förra veckan och ska stå på Grosbois rapporterar travservice.dk. Valackens första uppgift blir ett lopp på Vincennes söndagen 19 november där den sammanlagda prissumman uppgår till 95 000 euro.

Efter det är tanken att nästa uppgift ska bli ett lopp över 4000 meter i Lyon den 10 december. Där är slåss startfältet om totalt 35 000 euro. Axel har 17 segrar på 26 starter och sammanlagt finns ca 1,7 miljoner danska kronor på kontot.

Läs artikeln på travservice.dk här

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Nadal Broline tangerade banrekordet
Nästa nyhet
V75: Nadal Broline tangerade banrekordet

V75: Nadal Broline tangerade banrekordet

Nadal Broline stod som segrare i Gulddivisionen på tangerat banrekordet men det var inte helt utan dramatik innan loppet ens kom iväg på ett nederbördsrikt Sundbyholm.

När lördagens Gulddivision på V75 skulle köras fungerade inte Sundbyholms startbil på sliriga underlaget. Istället tog man in Örebro startbil och det första startförsöket blåstes av eftersom Ulf Ohlsson inte riktigt fick plats tillsammans med Nadal Broline. Men i andra gick det betydligt bättre och allra hungrigast på täten var Hans-Owe Sundberg bakom Charrua Forlan.

Ulf Ohlsson - Foto: ALN

Öppningen kostade 07,5 och utvändigt ledaren hamnade Cruzado Dela Noche medan Nadal Broline landade perfekt i andra utvändigt. Redan på sista bortre långsidan hade Magnus Jakobsson full koll på Sundberg men där bakom hade Nadal Broline fått ett helt perfekt lopp i draget.

Ulf Ohlsson smög perfekt fram med Reijo Liljendahls-travare och 200 meter från mål kunde Ohlsson titta bakåt utan att se några vidare hot närma sig.

Yankee Glide-sonen kunde glida undan med drygt en längd före tappre tvåan Cruzado Dela Noche och sluttiden i mål, 1.10,8a/1640, var tangerat banrekord.

– Vi fick ett fint lopp, men hästen visade form och det var bra tryck i honom idag. Det var inte helt slutsålt i mål heller, sade Ulf Ohlsson efter loppet.

Imponerade gjorde också Svante Båths löfte Very Kronos. Efter galoppen i Kriteriefinalen fanns chansen till en liten upprättelse men det såg inte bra ut till en början då körande Erik Adielsson var 10 meter bakom övriga fältet när bilen släppte. Men mitt i loppet kom ekipaget dundrande i tredjespår och me varvet kvar till mål intog man dödspositionen.

Adielsson - Foto: ALN

I slutsvängen såg man ut att ha knäckt ledaren och när ledningen övertogs fanns det ingen återvändo. Ready Cash-avkomman bara utökade sitt försprång ner till de bakomvarande och i vinnarcirkeln sparade inte segerkusken på lovorden,

– Det är absolut en av de bästa treåringarna jag har kört. Jag vände upp pisken 700 kvar och då sa det bara pang, sa Erik Adielsson.

´

Cab Hornline - Foto: ALN

Cab Hornline tog hem Silverdivision trots ett kortare galopp i starten. Per Lennartsson valde att köra fram utvändigt om ledande Springover tidigt i loppet och kunde därifrån reglera fältet resten av vägen.

Denna imponerande insats var sexåringen andra raka fullträffen på rikstoton och segertiden skrevs till 1.14,4/2140 meter.

Glad trio - Foto: ALN

Även Kaj Widell kunde räkna in en pinne på V75 när han satte dit Morten Waages Track Angle i Klass I. Via en mäktig spurt kunde fyraåringen avgöra enkelt över upploppet och Widell satt mest och finåkte på 1.12,8a/1640 meter.

Hårdare i mål var det Staro Ivy League skrällde för Peter Untersteiner. Segern i Bronsdivision såg in i det längsta ut att gå till Obi Degato och Björn Goop men i sista steget kunde sexåringen sätta nosen först. Segertid 1.13,6a/2140 och 110 000 kronor in på kontot.

Sandra Eriksson - Foto: ALN

I lärlingsloppet fick Bodens Sandra Eriksson chansen bakom Björn Goop-tränade Glenn Boko.

Från bakspår hamnade ekipaget långt bak i kön men via rätta ryggar på slutrundan kunde Eriksson spela ut speeden över upploppet.

Kort före mål fångade man in undflyende Xanthis Amazing och segertiden som noterades var 1.14,8a/2140 meter.

Eelis var svaret Klass II denna omgång. Jorma Kontio serverade treåringen ett lopp i rygg på ledaren och när sesam öppnade sig i slutsvängen kunde Timo Nurmos-travare avgöra utan att förta sig allt för mycket på 1.15,0a/2140 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lekande lätt för Ferrari B.R.
Nästa nyhet
Lekande lätt för Ferrari B.R.

Lekande lätt för Ferrari B.R.

En av Norges mest lysande stjärnor Ferrari B.R. startade på Sörlandet under lördagen och det blev i det närmaste en promenadseger.

Från spår två bakom bilen kunde Per Oleg Midtfjeld köra sig front direkt och sen var det loppet i princip över. Varvet travades på 13,7 och under slutundan lämnade ekipaget övriga konkurrenter. Tvåan Massive Attack var långt bakom Muscles Yankee-sonen vars segertid skrevs till 1.13,9a/2140 meter.

Detta var Ferrari B.R.:s fjortonde seger i karriären och den enda plumpen i protokollet detta år kom när det var som allra viktigast – nämligen i det Norska Derbyt. Nu kan nästa start bli i Axel Jensens Minneslopp som avgörs på Bjerke kommande helg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sten O Jansson tvingas dra ner

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson