Undrar du var Nuncio tagit vägen? Han är snart tillbaka – och i vinter ställs siktet mot starter i Frankrike och Prix d’Amérique.

Nuncio vann elva lopp på elva starter i fjol. I år har Stefan Melanders kung inte varit i närheten lika dominant och det ha nu gått snart tre månader sedan vi senast såg honom på tävlingsbanan; då som trea i Midsommarloppet på Rättvik.

Nuncio har bland annat erbjudits att tävla och därefter fungera som avelshingst i USA – men nu har tränaren och ägaren Stefan Melander planen klar. Det blir ett Frankrike-äventyr. Det berättar han i en intervju med travronden.se.

– Det har funnits intressen i USA för att ha Nuncio som avelshingst. Samma möjligheter finns förstås här i Sverige. Men efter mycket funderande kom vi fram till att satsa på Frankrike och vintermeetinget. Jag har matchningen i stort sett klar, säger ”Tarzan” till travronden.se.

Nuncio väntas göra comeback i Sverige under oktober. Två snabblopp är inplanerade – troligen med Stefan Melander själv i sulkyn. Därefter bär det av mot Frankrike; stjärnan ska alltså inte laddas mot Prix d’Amérique på hemmaplan, som tidigare säsonger.

– Sedan åker han ner till min gård i Normandie. Jag kommer även att plocka med ytterligare några hästar, som till exempel Volstead.

Tanken är att Nuncio ska göra Frankrike-debut i Prix de Bretagne, det första B-loppet, som avgörs den 19 november; ett lopp som för övrigt även preliminärt är Bold Eagles nästa.

Därefter lär man fortsätta att matcha hästen i de största loppen på Vincennes, med kulmen den 28 januari i Prix d’Amérique. Sexåringen med över 28 miljoner kronor på kontot kommer att ha en plats där given.

– När vi väl bestämde oss för Frankrike ändrade jag träningen helt – till enbart backträning. Han känns väldigt fin, ingen häst i stallet tar backen lika lätt som han. Det både känns och visar sig på pulsmätaren. Han ligger lågt i puls. Nu kör vi i backen till första loppet, sedan släpper vi på den tunga träningen. Han känns som sagt bra och jag hoppas att han ska vara lika fin i loppen, säger Stefan Melander till travronden.se. (Foton: ALN).