Ett riktigt häftigt race är att vänta på onsdag. Då är det dags för Jubileumspokalen och årets upplaga håller toppklass. Favoriten Readly Express fick ett helt perfekt läge.

En av årets största travkvällar stundar på onsdag. Solvalla bjuder in till Jubileumspokalen under en kväll som innehåller idel topplopp.

Aftonens höjdpunkt, med en miljon kronor till vinnaren, körs som bekant för femåringarna och den nu definitiva startlistan går inte direkt av för hackor.

I huvudrollen ses förstås Timo Nurmos-tränade Readly Express, kullens gigant så här långt, som börjat året klanderfritt med två imponerande segrar. Jorma Kontio kör som vanligt och ekipaget börjar från perfekta spår två.

En utmanare av yppersta klass är Twister Bi. Italienaren har för Jerry Riordan utvecklats enormt i år och var efter segrar i Oslo GP och Ulf Thoresens senast trea i Hugo Åbergs.

Ytterligare två hästar i Jubileumspokalen som också fanns med i just Hugo Åbergs är Day or Night In och Workout Wonder.

Stefan Melander har vunnit loppet två av de fem senaste åren och den här gången heter bidraget Cruzado dela Noche som värmde upp med en stark prestation på Solvalla förra veckan.

Daniel Redén fattas sällan i storloppsammanhang och i Jubileumspokalen kommer han med två hästar, Elitloppsfinalisten In Vain Sund och Tobin Kronos, den senare med Örjan Kihlström i vagnen, kusken som vunnit loppet de två senaste åren. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

Jubileumspokalen, 2140 auto:

1 Workout Wonder – Tommi Kylliäinen
2 Readly Express – Jorma Kontio
3 Donatomite – Kenneth Haugstad
4 Bottnas Commandeur – Sandra Nordemo
5 Twister Bi – Christoffer Eriksson
6 Tjacko Zaz – Erik Adielsson
7 Day or Night In – Johan Untersteiner
8 In Vain Sund – Ulf Ohlsson
9 Tango Negro – Peter Ingves
10 Cruzado dela Noche – Johnny Takter
11 Galactica – Lars-Åke Söderholm
12 Tobin Kronos – Örjan Kihlström

Senaste vinnarna:

2016: Nuncio – Örjan Kihlström
2015: Nimbus C.D. – Örjan Kihlström
2014: Support Justice – Geir Vegard Gundersen
2013: Panne de Moteur – Örjan Kihlström
2012: Friction – Stefan Melander

Läs även: Anna Mix mot Your Highness i Sto-EM