Vilket häftigt race det blev, Årjängs Stora Sprinterlopp. Dante Boko anförde loppet hela vägen och höll – på målfoto – undan för en flygande Propulsion.

Dante Boko blixtrade till ledningen, stack undan – och höll ifrån sig favoriten Propulsion som kom med en närmast overklig avslutning. Det krävdes ett uppförstorat målfoto för att hitta vinnaren i Årjängs Stora Sprinterlopp. Men Dante Boko hade nosen först.

– Det här är nog topp tre känslomässigt. Jag har vunnit större lopp pengamässigt, men den här dagen, inför den publiken och med historien kring det, det är stort, sa en tagen Adrian Kolgjini i ATG Live efter att vinnaren utannonserats.

Dante Boko var riktigt laddad för dagen och det var inget snack om vem som skulle ta spets. Adrian höll i sig medan klockorna visade 09,2 första 500. Varvet fortsatte på 10,9 och det var On Track Piraten som fick den otacksamma uppgiften att trava i dödens.

Klar favorit i loppet var Propulsion som från sitt tråkiga utgångsläge letat sig ned som fyra i andraspår. För honom såg det väldigt långt ut fram när ledaren gjorde rycket med halvvarvet kvar.

Nadal Broline ledde attacken i tredjespår, skuggades av Ringostarr Treb och där bakom Propulsion.

Dante Boko hade ett par längder till godo när fältet svängde in över upploppet inför den massiva publiken i Årjäng, men samtidigt sände Örjan Kihlström ut Propulsion i femte spår över rakan. Spurten var i överljudsfart – och de båda möttes upp jämsides på mållinjen.

Men Dante Boko höll alltså undan, med minsta tänkbara marginal. Segertiden var fin som snus; klockorna visade upp 1.09,6a över 1640 meter, en tangering av det löpningsrekord som Sebastian K. satte för fyra år sedan. 600 000 kronor var belöningen för segern.

– Det är fruktansvärt skönt. Vi har haft stolpe ut ett tag så det är skönt att få stolpe in ibland också. Det har varit motigt ett tag; Mosaique Face fick lägga skorna på hyllan i veckan också. Jag är så jävla glad, vi kämpar hårt, det är skönt att få leverera ibland, sa den 23-årige segerkusken.

Propulsion stor i nederlaget efter sin ruggiga avslutning och noterade samma tid som vinnaren. Ringostarr Treb (09,7) stod åter för en fin insats, avslutade även han rejält och var som trea inte långt efter toppduon.

Nadal Broline (09,8) höll bra till fjärdepriset. B.B.S. Sugarlight (09,9) tog hand om femtepriset efter en resa hela vägen i rygg på ledaren. On Track Piraten (10,1) ordnade sista pengen efter sin tunga resa i dödens.       (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Läs även: V75: Mitt i prick i stoeliten för Evin Boko