Jean-Michel Bazire-tränade Aubrion du Gers vägrar att förlora. I fredagens Prix Kerjacques grejade han åttonde raka i en rafflande slutstrid.

Prix Kerjacques med 54 000 euro till vinnaren var fredags-kvällens höjdpunkt på Vincennes och Paris-publiken fick se sjuårige Aubrion du Gers infria favoritskapet och plocka en ny seger.

Bazire har en segermaskin. Foto: ALN

Hästen, som tränas och kördes av Jean-Michel Bazire, noterades här för sin åttonde raka seger och den fjärde på lika många försök i år.

Aubrion du Gers inledde loppet som tvåa i andraspår. När Amiral Sacha pressade på ledande Valko Jenilat och övertog med knappt 900 kvar fick favoriten dödens och Bazire vilade inte på hanen.

Aubrion du Gers manglade ledaren och satt i spets mitt i sista sväng. En tuff strid utkämpades mellan fyra hästar över upploppet, men Aubrion du Gers höll undan till viktoria på 1.12,4 över 2700 meter.

I den täta fajten bakom var det Amiral Sacha, som stod för en fin comeback, som fick nosen först som tvåa medan PdA-tvåan Bélina Josselyn spurtade starkt till delat tredjepris med Valko Jenilat. Alla i topp-kvartetten noterades för 1.12,4.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Cruzado och Nadal aktuella för Copenhagen Cup

Cruzado och Nadal aktuella för Copenhagen Cup

Copenhagen Cup ser ut att kunna bli högintressant. Både Cruzado dela Noche och Nadal Broline är invit-erade till det danska storloppet.

Det är nästa söndag, den 14 maj, som Copenhagen Cup avgörs. Med då två veckor kvar till Elitloppet blir fokus extra stort på den danska storloppsklassikern.

Köpenhamn för Cruzado? Foto: ALN

För närvarande är fem hästar klara, men om Lunden får som man vill ansluter både Cruzado dela Noche och Nadal Broline till startfältet. Båda har fått en inbjudan, men ingen är ännu bekräftad.

Femårige Cruzado dela Noche tog en övertygande seger på Solvalla i onsdags då han klockades till 1.10,9a över 2140 meter. Hästen har nämnts som en tänkbar kandidat i Elitloppet.

...och Nadal? Foto: ALN

– Jag var riktigt nöjd med honom på Solvalla och meningen är att han ska gå till Köpenhamn om allt känns bra, säger tränaren Stefan Melander till sulkysport.se.

Nadal Broline levererade en strålande spurt i sin årsdebut och slutade senast femma i Olympiatravet. Från tränaren Reijo Liljendahls stall kan även Shadow Woodland, som vunnit två av två i år, vara en tänkbar deltagare i Köpenhamn.

– Vi har bjudit in Nadal Broline men har ännu inte fått något svar från Liljendahl, berättar Lundens Flemming Sunn för travservice.dk.

Tidigare i veckan har både fjolårsvinnaren Your Highness och Daniel Redén-tränade In Vain Sund lämnat klartecken för Copenhagen Cup. Klara sedan innan är B.B.S. Sugarlight, Carabinieri och Takethem. Startlistan blir definitiv på tisdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Går sin egen väg - Norge behåller monopolet
Nästa nyhet
Går sin egen väg – Norge behåller monopolet

Går sin egen väg – Norge behåller monopolet

Den svenska spelmarknaden går mot en förändring de närmaste åren. Men i Norge väljer man att behålla spel-monopolet.

Tidigare i vår presenterades regeringens spelutredning som föreslår att det svenska spelmonopolet ersätts med ett nytt licenssystem. Något som förväntas genomföras genom lagstiftning, tidigast under 2018.

Även i Norge har en liknande diskussion varit uppe den senaste tiden, men tidigare i veckan beslutade Stortinget att, efter några mindre förändringar, behålla det gällande spelmonopolet.

– Vi är mycket nöjda med att vi fick igenom förslaget. De ändringar som gjorts betyder inga större skillnader för Norsk Rikstoto, säger stortingsrepresentanten Kårstein Eidem Lövås (H) till Equus.

Förslag fanns även för att slå samman de båda norska statliga bolagen Norsk Rikstoto och Norsk Tippning (motsvarande ATG och Svenska Spel i Sverige) men det förslaget röstades ned.

Norge väljer således, till skillnad från sina skandinaviska grannar, att behålla monopolet. I vilket fall tills vidare; debatten kan lyftas igen inom de närmaste mandat-perioderna.

– Spelmarknaden ändrar sig fort och vi måste följa utvecklingen noga. Det blir också viktigt att se hur det utvecklas i våra grannländer. Vi tror inte att vägen är att stänga världen ute, säger Lövås till Equus.

Läs även: Spelutredningen: 18% skatt och licenssystem

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tand Kraft tog revansch - tillbaka som vinnare
Nästa nyhet
Tand Kraft tog revansch – tillbaka som vinnare

Tand Kraft tog revansch – tillbaka som vinnare

I tredje starten kom första årssegern. Tand Kraft var tillbaka i vinnarcirkeln – och fick revansch på Sjö Vinn.

Etta igen. Foto: ALN

Efter att ha inlett fyraåringssäsongen med två starter utan seger, kunde kallblodskanonen Tand Kraft vid Östersunds tävlingar på torsdagen återvända till favoritplatsen vinnar-cirkeln.

I fjol noterades Jan-Olov Perssons supertalang bara för en förlust, den i det svenska Kriteriet där han efter galopp slutade tvåa bakom Sjö Vinn. I Östersund besegrades nu den samme.

I ett försök till Sleipner Cup fångade Tand Kraft in norrmannen kort före mål i en häftig avslutning. 1.25,6 över 2180 meter blev segertiden. Förstapriset var 35 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

V65 Solvalla 5 maj

Omgången: Kul spelomgång där jag målar igen mot största favoriten och spikar spetsdraget i avslutningen. 

Spiken: 5 Carlyn (V65-6) gjorde det bra mot kulltoppar som treåring och med usel rad är det läge att testa och ta betalt med spetsläge!

V65-förslaget är på 2304 kronor.

2/ 4-5-7-8-10-1 (9-3)
2/ 7-3-1-8-6-4-10-5 (9-11)
2-10 (1-9)
4-8-2-11-5-10 (9-12)
6-4-5-12-9-8-11-10-1-2-3-7 (6-4)
5 Carlyn (6-8)

1x9x2x6x12x1 = 1296 kr
7x1x2x6x12x1 = 1008 kr

LD-förslag på 950 kronor:

4-5 x 500
5,6-5 x 150
8,9,12-5 x 50

V65-1:

Ranking: A: 2 B: 4-5-7-8-10-1 C: 9-3-6-11-12

Spetsanalys: Fonda Boko körs till ledningen, det är inte så mycket i själva startläget han är osäker och han har gått iväg med flera olika spår i volt.

Loppanalys: Lite stökigt lopp. 2 Fonda Boko är högkapabel men en riktig strulputte. Att en så bra häst bara fått på sig 200.000 som femåring är inget vidare kvitto för tränare, men kanske kan det lossna nu. Han spetsade hem ett skralt lopp hur enkelt som helst senast, och han är allt för bra för sådana sällskap och kanske fick han lite självförtroende. Jag tror att han tar ledningen, han brukar trava iväg och utan galopp vinner han. Bra utgång!

4 Raggio d’Elite var riktigt bra senast och är på väg tillbaka till vad han visade tidigt i karriären. Med bike och barfota krigade han ner Carmine Am sista stegen då denne inte var körbar. Adielsson upp är jättebra, men verkar bli sulky och skor vilket såklart hämmar kapaciteten.

5 Nils Oscar Blanche var riktigt bra några starter i vinter och bra tvåa på V75 på Nyårsafton och är han nära den formen i comebacken räknas han.

7 On the Line var med i Breeders-finalen senaste starten och Svedberg har presenterat bra förberedda hästar i årsdebut i vår. Dock inget plus att han kör själv.

V65-2:

Ranking: A: 2 B: 7-3-1-8-6-4-10-5 C: 9-11-12

Spetsanalys: Motoyi Goj har haft två framspår i förra regin och inte varit snabb men nu är hon mer mogen och med första jänkarvagn tror jag hon är med på noterna och körs till tät. Trust de Luxe kanske är snabbare, tagit ledningen i snabba öppningar och spetsat tre senaste med bil – men sida-sida nu.

Loppanalys: 2 Motoyi Goj är mitt givna drag här. Jag hade koll på henne i förra regin och vet att det var bra tankar om henne från Sten O, och jag var lite spänd på hästen inför debuten för Sjöström trots att läget var fel. Hon var dock inte färdig, vilket man såg i värmningen och det var blek insats som helhet. Helt andra bullar senast då det var spets och hon drog tufft och höll urstarkt som tvåa mot bra Cast Bolt. Nu ska det bli första jänkarvagn och jag tror att hon körs till ledningen och vinner! Hon har inte varit snabb, men nu mer påställt och jag spelar utgång.

Favorit är 7 New Elegance som såg jättefin ut senast i bike, och det var gott om sparat då han galopperade vid chans att komma loss in mot upploppet. Klart han har bra chans, men spåret är tråkigt och han är favorit.

Spetshotet är 3 Trust de Luxe som visat mer startsnabbhet och från ledningen om han kommer dit har han chans.

V65-3:

Ranking: A: 2-10 B: 1-9-3-8 C: 7-6-5-4

Spetsanalys: Alltid lurigt med bilstart för orutinerade treåringar, men jag räknar med att My Angel Laday forcerar till tät innan de kört 500 meter.

Loppanalys: 10 Poem In Motion är en jättefin typ som lite oväntat fick ge sig från ledningen senast men trots förlust sprang hon 12,5 sista 500. Det var en mycket bra Young da Vici som var bättre helt enkelt, och det verkar vara riktigt löfte och det var fin duell de bjöd på. Det är bara ston i detta lopp och hon kan runda dem. Dock bakspår på treårig märr gör att jag garderar.

Mycket läcker var 2 My Angel Laday i debuten senast som hon vann lekande lätt från dödens och det var till synes gott om sparat då Claes måttade in henne. Intrycket gillade jag skarpt och kan Sjöström sända henne mot ledningen efter en bit blir hon inte lätt att slå av och hon tippas. Dessa är båda riktigt bra och jag tror någon av dem vinner.

V65-4:

Ranking: A: 4-8-2 B: 11-5-10 C: 9-12-6-7-1

Spetsanalys: Ingen har varit snabb eller öppnat något i de få billopp de gjort. Jag tror att Born Unicorn körs till ledningen då han varit snabb i benen i volt.

Loppanalys: 4 All Star var väldigt tapper senast då han blev utsvarvad i tredjespår då han attackerade 1300 kvar men han höll farten strålande och var inte stort slagen. Med lite bättre klaff duger han gott här på mer passande distans. Bakskor nu verkar det bli, inget plus men okej.

8 Born Unicorn har varit bra vid två raka segrar och senast var det lite typiskt Tarzan-vis från ledningen då han var sådär skönt trög men klev undan till slut. Adielsson upp nu är stort plus och kanske kan han till och med forcera mot ledningen efter kanske 400 meter. Ingen av de med framspår har visat någon startsnabbhet, men senast var Unicorn snabb i volt och nu bildebut.

2 Fairplay Pellini galopperade två första starterna som hårt betrodd, men senast visade han att det finns en hel del i honom då han trots flegmatiskt intryck unde loppet bet i riktigt bra med 13 sista varvet och avgjorde hur lätt som helst. Lär tas lugnt första biten då felfritt bör vara prio 1 men det är första gången med framspår och bil nu. Dessa tre höjer sig och räcker normalt långt men jag fick råd till en trio ytterligare.

V65-5:

Ranking: A: 6-4-5 B: 12-9-8-11-10-1-2-3 C: 7 

Spetsanalys: Snabba hästar! Thelma de Glatigne har tagit ledningen vid segrarna och varit snabb, men jag är inte säker på att hon kan hålla emot minst lika snabba Kitspirit och öppningen borde bli rejäl.

Loppanalys: Omgångens största favorit 4 Thelma de Glatigne måste jag gardera, inte minst då det ser ut att kunna ramla in lite betrodda hästar i första loppen. Hon har varit bra Thelma och jagar femte raka segern, men det har varit lite av prov utan värde då hon fått dämpa rejält andra 500-ingen och stuckit undan säkert – men svårt säga hur mycket det finns kvar i henne. Hon har fått snabba pengar och möter snabbare hästar och är för stor favorit – igen…

5 Kitspirit är snabb och kanske kan ta sig förbi första biten och då tror jag att hon körs där. Även om hon inte kommer förbi lär öppningen bli rejäl i alla fall och favoriten får kämpa och det kan sätta sig i benen. Kitspirit är bra då hon är bra och senast svarade hon tuff uppvaktning på slutvarvet i 11-fart.

Draget kan vara 6 Pastell Tilly som jag måste testa med Adielsson upp och nu rätt distans. Hon har inte alls fått till det, men visade stor fart i vintras och hon flög fram på upploppet över 1640 meter i februari för Peter G. Det var senaste gången hon startade över 1600 meter och hittar man slagläge blir det spännande och 2,95% på morgonen lockar mig rejält!

Det finns gott om skrällar jag betalar för, och enklaste chansen till skräll är ju som bekant att gardera omgångens största då i princip alla blir ospelade bakom och jag målar igen!

V65-6:

Ranking: A: 5 B: 6-8-3-12-11-4-1 C: 2-7-10

Spetsanalys: Carlyn har varit snabb mot bra kullhästar och här tror jag på bra spetschans.

Loppanalys: Jag trodde på 5 Carlyn senast, men då kom fick hon aldrig chansen att snabbstarta med volt som borde inneburit omstart och det blev galopp efter 150 meter. Hon såg bra ut efter det, och Oskar låter nöjd med hästen och vill gärna komma till ledningen och det tror jag lyckas. Hon har varit snabb som treåring mot hästar som Grant Boko och Sete bland annat och fått ledarryggen i bra öppningar. Nu är det inte så snabba hästar och spåret är perfekt bakom bilen. Hon vann båda gångerna hon sprang i ledningen och det mycket enkelt och det känns som att hon växer där, inte minst nu då hon ska känna sig bättre än de hon möter. Raden är usel och hon är en kul spik att avsluta med!

6 Hot Puma plockade Jansson av alla skor på senast och lät uppåt, men han satt kvar då de kom bakifrån och fick sedan aldrig chansen. Hon ser formstark ut hästen och kan vinna detta.

8 Lilly Sånna gick bra från kön senast i lunchlopp och kan öppna bra och lite kul med Kim upp då han gör det mesta rätt för dagen.

Favorit verkar 3 Prima Italia bli som fick sin seger senast efter nyttiga insatser före, avgjorde enkelt men det var bra tempo som gynnade henne. Ohlsson upp är bra, men det är normalt en häst som har svårt att vinna lopp och som hårt betrodd står jag gärna över.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Genrepet inför Elitloppet - Nuncio på Solvalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson