Spelskatten landar på 18 procent och ett licenssystem ska ersätta det tidigare spelmonopolet. Det är resultatet av den spelutredning som presenterades på fredagen.

Den svenska spelmarknaden kommer ändra utformning helt de närmaste åren. Under fredagen avhölls på Rosenbad den presskonferens som skulle presentera spelutredningen som pågått det senaste året under ledning av regeringens utredare Håkan Hallstedt.

De uppgifter som gjorts gällande i flera medier tidigare i veckan, bekräftades. Den nya skatten på spelöverskottet föreslås att bli 18 procent, i stället för i det i dag gällande 35 procent.

I den 1340 sidor långa utredningen framgår också att man vill ersätta dagens spelmonopol med ett nytt licenssystem.

– Det är dags att vi går vidare och utifrån det här underlaget tar steget mot ett licenssystem som innebär att den svenska staten återtar kontrollen över spelmarknaden, säger civilministern Ardalan Shekarabi (s) till Dagens Industri.

Skarplöth. Foto: ALN

Den nya förväntade spelskatten innebär att staten inte reglerar hur mycket vinståterbetalning som ska gå tillbaka till spelarna, utan det är upp till varje spelbolag att bestämma.

Om fredagens presenterade utredning ska träda i kraft är det nu för riksdag och regering att avgöra. En ny lagstiftning kan genomföras tidigast under 2018.

– Vår målsättning är att den här frågan ska hanteras under mandatperioden, men vi är också beroende av EU-beslut, säger Shekarabi till Dagens Industri.

ATG:s vd Hasse Skarplöth medverkade vid press-konferensen och menade, enligt Dagens Industri, att han är positiv till utredningen, ett organiserat licenssystem och möjligheterna för ATG att etablera sig internationellt samt att kunna erbjuda fler spelmöjligheter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tand Kraft föll – fjärde raka för Åstas Marcus

Tand Kraft föll – fjärde raka för Åstas Marcus

Tand Kraft var jättefavorit till segern i sin comeback men i stället blev det Åstas Marcus som stal showen. För Björn Karlsson ledde han runt om i sin fjärde raka.

9 segrar på 11 starter som treåring, norsk Kriterie-vinnare och framröstad till årets kallblod. Det var fokus på Tand Kraft när han gjorde årsdebut på Bollnästravet under torsdagen.

Åstas Marcus vann igen. Foto: ALN

Men huvudrollen skulle i stället lovande Åstas Marcus ta. För sin tränare Björn Karlsson spårade Järvsöviking-valacken från start till mål.

Åstas Marcus satte upp ett jämnt tempo från start och skärpte farten sista halvvarvet. Jan-Olov Persson avancerade fram Tand Kraft (som hade 40 meters tillägg) som första häst i andraspår, men riktigt bra flöt det aldrig för storfavoriten.

Tand Kraft noterades för tredje förlusten. Foto: ALN

In på upploppet gick Tand Kraft över i galopp och fick se sig definitivt besegrad. Åstas Marcus fick i stället en rejäl match av Battimo, men mållinjen kom som en frälsare.

Åstas Marcus tog fjärde segern på lika många starter i år och noterade fina 1.28,6 över 2140, vilket var en klar förbättring av personbästat. 35 000 kronor var segern värd.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Duellen: Nuncio vs On Track Piraten
Nästa nyhet
Inför V75: Duellen: Nuncio vs On Track Piraten

Inför V75: Duellen: Nuncio vs On Track Piraten

Det blir en spännande lördag på Solvalla. Särskilt genom duellen mellan Nuncio och On Track Piraten. Minst en av dem kommer få en lång segerrad bruten…

Fajten i den första deltävlingen till Olympiatravet, som avgörs på Solvalla, har blivit ordentligt hajpad i veckan.

I ena ringhörnan: Nuncio. Foto: ALN

Inte så konstigt det. Två av landets populäraste travare står i varsin sida av ringhörnan. Nuncio har börjat året med enkla segrar och ståtar med hela femton raka.

On Track Piraten har varit en ständig segerföljetong med nio raka viktorior, samtliga i högsta klassen. Senaste förlusten var i VM-loppet i oktober (där han blev fyra).

– Man får vara lite ödmjuk inför det här och ta det för vad det är. Jag räknar inte med att ”Piraten” ska gå ut och vinna. Men ska vi någon gång slå Nuncio är det väl i den här starten när han inte har så många lopp i kroppen, säger ”Piratens” tränare Hans R Strömberg i en intervju med Kanal 75.

I den andra: On Track Piraten. Foto: ALN

Nuncio, Elitlopps-vinnaren, dominerade totalt förra året och har inte direkt tagit ut sig i sina två första starter i år. Men toppformen, finns den där än?

– Den kanske är 70-procentig. Jag brukar inte köra speciellt hårt med mina hästar men andra hästar kan man ändå toppa lite mer. Med honom kör jag inga hårda jobb utan det är loppen som gör att han går framåt för varje start, säger tränaren Stefan Melander till Kanal 75 och fortsätter:

– Han hade inte startat på fem månader inför årsdebuten och sedan fick han ett uppehåll på en och en halv månad inför genomköraren i onsdags. Allting är precis som det ska med honom.

Hur har det då gått i tidigare möten de båda giganterna emellan? Jo, statistisk talar sitt tydliga språk. Fyra gånger har hästarna möts, samtliga fyra har Nuncio inte bara varit före ”Piraten” i mål, utan han har också vunnit loppet:

29 maj 2016: Elitloppet, försök:
Nuncio etta, On Track Piraten fyra

16 juli 2016: Årjängs Stora Sprinterlopp:
Nuncio etta, On Track Piraten fyra

27 augusti 2016: Sundsvall Open Trot:
Nuncio etta, On Track Piraten tvåa

18 september 2016: Trotting Masters final:
Nuncio etta, On Track Piraten oplacerad (galopp)

Här ska påtalas att Nuncio var måltvåa, medan On Track Piraten var femma i mål i Elitloppets försök men flyttades upp i resultatlistan sedan målettan Un Mec d’Héripré diskats för dopning.

4-0 till Nuncio i inbördes möten alltså. Kan ”Piraten” ta sin chans att få en skalp på den stora stjärnan? Det, en kvarts miljon kronor och en biljett till Olympiatravet står på spel på Solvalla.

Nuncio, 6 år (e. Andover Hall)
Tränare: Stefan Melander Kusk: Örjan Kihlström
53 starter, 39 segrar, 27 803 230 kr

On Track Piraten, 9 år (e. Kool du Caux)
Tränare: Hans R Strömberg Kusk: Johnny Takter
104 starter, 36 segrar, 14 349 710 kr

Läs även: Solvallas superlördag: Nuncio, Piraten, Delicious
Läs även: Nu inleds jakten på platserna i Olympiatravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Kalmar
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Kalmar

Fredag: V64-tips till Kalmar

V64 Kalmar 31 mars

Omgången: Flera megafavoriter, men jag tror att flera av dem även är ”vältningsbara” och det borde kunna bli bra pengar för alla rätt trots att min spik är storfavorit! Lycka till!

Spiken:
1 Melba B.T. (V64-5) har perfekt uppgift och med bra spetschans blir hon svårslagen. Bäst chans av alla stora favoriter.

V6-förslaget är på 1800 kronor (enbart V6).

5-7-6-3-2 (1-4)
7-3-4-8 (5-2)
4-1-6 (3-9)
9-10-3-11-12-13-7-5-8-1 (2-4)
1 Melba B.T. (14-6)
3-10-13 (12-4)

5x4x3x10x1x3 = 1800 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

1-3 x 1000

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 5-7-6 B: 3-2 C: 1-4

Spetsanalys: Condor Motion har bra chans att köra till sig ledningen, och sedan testa där.

Loppanalys: 7 Alfas da Vinci är jättefavorit då han gör comeback, han vann liknande lopp i årsdebuten förra året och han ska vara bra förberedd. Dock är det bra hästar i loppet och då han ändå kan vara lite rostig så testar jag att gardera jättefavoriten, väl medveten om att han är överlägsen i full form.

5 Arn Hammering gjorde flera starka lopp på Vincennes och var nära att hålla undan från ledningen i tät slutstrid där Let’s Dance hann fram och störtdykande Speed Delicious var på linje med Arn. Han fick sedan dra fram samme Speed Delicious näst senast och det blev för tufft. Väl hemkommen var han riktigt bra senast då han vrålspurtade och han är spännande här Arn Hammering till runt 10%.

6 Sahara One är en skjutare som var tvåa i finska Derbyt och kan massor och Lugauer brukar inte slarva med topphästarna inför comeback. Jag betalar för 3 Condor Motion som kan köras till ledningen och där växer han, spurtade rappt nyligen och har form.

V64-2:

Ranking: A: 7-3-4-8 B: 5-2-1-6-2 C: 9-11-12

Spetsanalys: Flera snabba hästar, Made Speed Bowl bråkar inte och kanske kan Ruter Ess med toppkusk hålla ut övriga? Harri K. och Porsche Commercial utmanar.

Loppanalys: 7 Porsche Commercial är en bra häst som gör första starten för Lövgren, och han knde haft flera segrar med lite flyt då han satt fast med mycket sparat i ledarryggen näst senast och galopp med sparat senast. Det låter riktigt bra och blir barfota direkt, men viss vingelrisk är det ändå. Tippas, men garderas.

3 Ruter Ess är intressant med Christoffer upp i vagnen vilket är megaplus mot Karl Aikio och hästen är klart startsnabb. Jag tror och hoppas att det blir ledningen och där ska han strida bra även om han är bättre på kort.

4 Fabriz Boko tog dödens mot kanonen Cyber Lane och högg i sten och klarade inte spåret senast. Chans mot mer normala hästar. Det har även 8 Rex Lane som mötte en för bra häst senast men gick ändå bra i spåren och intrycket i starten före var riktigt läckert.

V64-3:

Ranking: A: 4-1-6 B: 3-9 C: 8-5-2

Spetsanalys: Masterglide har tagit ledningen fem av sex försök bakom bilen och har bra chans att överta av Lajos Fawör.

Loppanalys: Få men bra hästar där jag streckar en trio. 4 Masterglide fick ge sig till 6 Gizmo de Veluwe näst senast och var nog inte som bäst. Han gick med vanlig sulky då och det gav inte samma effekt som biken starterna före. Spurtade rappt senast bakom löftet Now Or Never Flare. Från ledningen och med bike på tror jag på revansch.

Dock är Gizmo de Veluwe är hård nöt att knäcka då han är jättefin, men fick ge sig till Uccello Jet senast som var snabbare. Från dödens, nja jag tror inte att han slår Peters häst igen men visst kan så bli fallet.

1 Lajos Fawör är loppets roliga streck då han var jättefin näst senast då han bara stack undan med 13 sista 800 metrarna och det intrycket gillade jag! Hoppade senast efter 100 meter, men nu borde det bli spets och rygg på Masterglide. Kul!

V64-4:

Ranking: A: 9-10-3 B: 11-12-13-7-5-8-1 C: 2-4-6

Spetsanalys: Loke Nalan är naturliga ledaren men Kim i vagnen.

Loppanalys: Kvällens mest öppna lopp och här kan det skrälla till över 2640 meter. 9 Marjons Julle får tipset då han visat riktig form och vi hade 13 sista 800 metrarna senast i spåren, och före det positiv bakom Rushmore Face, och ingen sådan här direkt.

10 Jack Bowler är favorit och han slog min tipsetta senast och han har segrat tidigare över distansen. Det blev för tufft i Lördagsloppet före det, men här mer vettigt emot och han ska vara hårt betrodd.

Varningen heter 3 Loke Nalan som har bra spetschans och med formkusken Kim Eriksson i vagnen har han chans om de glömmer bort honom lite där framme. Det var inget extra från ledningen senats, men nu har han laddat om batterierna och gör årsdebut.

V64-5:

Ranking: A: 1 B: 14-6-4-7-12-13 C: 3-9-8-2-15-5 

Spetsanalys: Melba B.T. tror jag håller upp sitt innerspår och körs i ledningen.

Loppanalys: Ojämnt lopp där jag spikar favoriten 1 Melba B.T. som jag tror kan hålla upp innerspåret till ledningen. Blir det så ska hon ha toppchans i ett ganska klent gäng och Söderkvist är vass i dessa lägen. Näst senast kämpade hon tappert till knapp seger och visade helrätt inställning. Det var bara okej senast via 14 sista 700, men nu bättre uppgift med innerspår i volt då hon är rapp i benen. Även om hon aldrig gått i ledningen så borde det passa henne perfekt då hon är en trögstark typ. Spik trots att hon är så stor favorit.

Alla andra är spelade till singelprocent och visst var tänkbar lösning att nöja sig med utgång för det är vidöppet om favoriten bränner.

V64-6:

Ranking: A: 3-10-13 B: 4-12-6-5-1-7-9-11 C: 8-2-15 

Spetsanalys: J.F.Sånna är min klara spetsfavorit!

Loppanalys: Jättefavorit är 10 Windson Yankee som höjt sig rejält sedan man satte på jänkarvagn och har kört barfota runt om, och han har varit riktigt bra! Han var helt överlägsen näst senast då han kördes till ledningen och drog hårt, och gav inte en så stark och bra häst som M.T.King of Cash minsta chans att utmana. Senast dödens på Sadik America och åter riktigt bra då han utmanade denne rejält. Bra chans, men som 60%-are ska det inte finnas mycket som talar emot för att jag ska spika.

Nu tror jag att det är bra häst i ledningen då Ginman hittat formen igen på sin fine 3 J.F.Sånna som såg strålande ut senast. Visserligen var det breddlopp han vann, men intrycket lovade mycket mer och då jag tror att han tar ledningen och körs där känns han spännande att spela med på DD! Konstigt lite spelad och favoriten måste ha en bra dag för att slå honom utvändigt.

Streckar även 13 Sandsjöns Revenue som är tredjehäst och kommer fälla många sista 500 metrarna då han mött bra hästar och håller formen. Jag var besviken på 12 Whisky Akema senast och han är bäst från ledningen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

Omgången
Örjan Kihlström, siffran nio och i synnerhet Roger Walmann blir nycklarna när Solvalla idag värmer upp inför vad som komma skall imorgon med Nuncio, Piraten, Delicious och alla andra toppnamn. Omgången ser väl halv-sval ut både sportsligt och spelmässigt men jag tycker mig hittat två fina singelstreck i form av 9 Ioana Hanover (V65-1) samt 9 Explosive River (V65-3).

Spikarna
9 Ioana Hanover (V65-1)
9 Explosive River (V65-3)

LD-draget
1 Star Treatment (LD-1)

V65-systemet (spel för sex rätt)

V65-1: 9 Ioana Hanover (res 2-3)
V65-2: 1,4,5,7,9,10,11,12 (res 2-8)
V65-3: 9 Explosive River (res 7-6)
V65-4: 1,2,3,10 (res 6-9)
V65-5: 1,3,5,6,11 (res 7-4)
V65-6: Samtliga 12 hästar (res 11-9)

1x8x1x4x5x12 = 1920 kr

Dubbelsystemet
1 – 1,3,5,6,11 x 200

Totalt 1000 kr 

 

V65-1

RANKING A: 9. B: 2-3-1-7-6-5. C: 8-4

Spetsanalys:
Tror det står mellan spåren längre ut på vingen med 5 Sundsholms Fatima och främst 6 Irene Sund. Tipset till den sistnämnda!

Loppanalys:
Stolopp stängt vid drygt en halv miljon och har inte 9 Ioana Hanover stått helt stilla sedan hon startade senast måste segerchansen vara god. Muscle Hill-dottern vann två raka V75-lopp där runt jul-nyår och gjorde det utan att förta sig särskilt mycket. Fyraåringen ställs mot lämpligt motstånd nu och detta lilla fältet ger Örjan Kihlström taktikutrymme.

Inte heller 2 Alva Garbo har startat sedan i början av januari månad. Sjuåringen har ett perfekt läge och kan avsluta om tillfälle ges. Står sig troligen kort mot min spik och rankas först utanför.

3 Banthechocolate spurtade positivt från sjätte utvändigt senast och gör sällan dåliga lopp.

 

V65-2

RANKING A: 9-11-4. B: 10-5-1-12-7. C: 2-8.

Spetsanalys:
3 Imperial Corner öppnar snabbt, men Niclas Benzon brukar köra resolut när han har spetschans med en betrodd häst, och därmed går tipset till 5 Walkyria Race.

Loppanalys:
Gasglada amatörer sköter tömmarna denna gång och med risk för överpace kan det vara fördel bakspårshästarna. Särskilt nu med två strykningar på framspår. 9 Teyla är en snygging som inte visade sig från sin bästa sida senast. Fuxan var dock duktig vid segern i starten innan det och spurtade vasst efter smygresa i Eskilstuna några veckor tidigare.

11 Superpeggen var bra i nederlaget senast, och har snart tjänat ihop till en fullträff, men har också bara en enda seger på kontot.

4 Staro Glory Days står bra inne i loppet och satt fast med krafter kvar senast. Valacken kanske kan köra sig till ledningen i ett tidigt skede av loppet och får sedan ett fint lopp i den främre träffen.

10 Indirah Brook gjorde ett helt okej lopp som femma senast och har nu fått två lopp innanför västen. Inte heller hon för segerbuketter särskilt ofta men i ett öppet lopp känns hon given.

5 Walkyria Race är lite svår att räkna på, men spurtade vasst senast, och var inte långt ifrån att sätta nosen först. Leder länge?

Löser det sig för någon av duon 1 Coco Damp Hall eller 12 Speed Teemer ingen av dem avsågade heller.

 

V65-3

RANKING A: 9. B: 3-8-4-1-7. C: 6-2

Spetsanalys:
4 Deweykidumnhowe flyger till ledningen och sen får man ser hur Adielsson planerar loppet när 5 Stand Bayou är ute ur leken. Troligen kör han där om Bengt L Axelsson kanske tar det lugnt för en gångs skull sett till läge samt motstånd.

Loppanalys:
Återigen få hästar till start i detta medeldistanslopp men och dessutom en avgörande strykning nu på förmiddagen när Stand Bayou försvann ut listorna. 9 Explosive River har kommit tillbaka starkt efter sin halsoperation och var duktig trea bakom bland annat Starzinner på Solvalla senast. Insatserna har varit bra hela året och med favoriten ur spel blir istället Örjan Kihlströms styrning omgångens andra spikförslag.

3 Kabanoss har inte riktigt räckt till på V75 i de två senaste starterna men har heller inte gjort bort sig helt. Trivs med tuffa upplägg, har ett vettigt utgångsläge, och får dessutom Ulf Ohlsson i sulkyn för första gången på ett tag.

 

V65-4

RANKING A: 2-10. B: 1-3-6-9-5-4. C: 8-7.

Spetsanalys:
3 Gisele De Veluwe har inte de två snabbaste konkurrenterna invändigt om sig och kommer först till plankan. Eftersom det rör sig om årsdebut, och troligen skor på, finns chansen att Jorma släpper. Frågan är bara till vem eftersom betrodda 2 Mellby Exotic är tämligen sävlig bakom bilen.

Loppanalys:
Ytterligare ett stolopp och i förarsätet sitter Örjan Kihlström tillsammans med 2 Mellby Exotic. Going Kronos-dottern gjorde inte bort sig i Norge senast och har gått bra hela året innan det. Utgångsläget är perfekt och med rätt resa kan hon bli svår att stå emot.

10 Barbara Hanover gör första starten för året men imponerade så pass mycket vid fjolårets fyra segrar att hon måste räknas direkt. Ledningen, dödens, smygare eller långrepa från kön spelade ingen roll för Explosive Matter-dottern. Farlig oavsett resa!

Star Treatment hamnade till slut i fjärde inner senast men hade innerspår men brukar annars kunna tugga på hela vägen till linjen. Till en ensiffrig streckprocent tycker jag hon känns intressant trots att förutsättningarna, med tävlingspaus och minusläge, kanske inte talar till hennes fördel – LD-draget!

3 Gisele De Veluwe gör också årsdebut, men är startsnabb, och kan mycket väl vara den som spetsar. Får Jorma Kontio sedan fuska bort ett halvvarv är det inte helt omöjligt att man håller undan.

6 Pastell Tilly avslutade vasst i årsdebuten och följde upp det men en helt okej insats efter det. Love You-avkomman kan vara riktigt bra de dagar hon håller ihop det men jag nöjer mig med tre streck.

 

V65-5

RANKING A: 3-5. B: 1-11-6-7-4-12. C: 8-2-10-9.

Spetsanalys:
1 Scot Launcher snabbstartar, och även om hästen visat fina takter i täten, känns det som att Linda Sedström släpper. Det lär bli huggsexa mellan, 3 Unbearable, 5 Upstream och till och med 6 Going Grateful är aktuell. Tror att den sistnämnda egentligen är snabbast men mitt tips faller tillbaka på Örjan och Unbearable.

Loppanalys:
Sprinterlopp för med lägre klass och en rätt så stor favorit i 5 Upstream. Valacken har inte startat sedan i mitten av september och kan ha en bit kvar till den rätta formen. Har dock gett ett fint intryck vid segrarna så kapacitet råder det inga tvivel om.

3 Unbearable har fått stå för grovjobbet två gånger om från kön men kämpat på riktigt stark. Näst senast visade hon 12,5/800 och nu är läget mycket bättre. Stoet kan öppna hyggligt och ledningen är inte otänkbar. Tippas!

Bakom A-duon känns 1 Scot Launcher som är en rolig kantboll från sitt innerspår. Sexåringen kan vara den som får loppet i vinnarhålet och med lucka kan det susa till.

Plockar även med 11 Twilight Speed samt 6 Going Grateful.

 

V65-6

RANKING A: 11-9. B: 6-2-5-8-7-12-10. C: 4-1-3.

Spetsanalys:
Ingen som riktigt sticker ut men tippar att 4 Laurentius Cash In är raskast ut startgroparna. Värsta hotet är 8 Karl Hermes som har läget emot sig. Står mellan dessa.

Loppanalys:
Med två spikar, förhoppningsvis inhamrade, har jag råd att måla på i detta spårtrappelopp och jag stänger igen butiken. Samtliga hästar åker med på lappen men tipset till bakspårets 11 Vidivici C.C. som kunde sitta still till slutsvägen senast och tackade för det genom att speeda till enkel seger. Med liknande klaff nu kan det mycket väl bli andra raka.

9 Cabades felade långt innan bilen släppte senast, och det var inte första gången, men stoet har också visat prov på kapacitet hon sköter sig. Blir segerfarlig felfri i händerna på Örjan Kihlström!

6 Utah Kronos räckte inte riktigt till på V75 i söndags och har väl gott anständigt innan det. Kanske utan att visa den där rätta gnistan men i detta sammanhang känns stoet ändå som ett tidigt bud.

2 Yippee har mestadels galopper i raden men spurtade vasst vid andraplatsen 10/2 och ska inte nonchaleras.

5 Laurentius Cash In har inte varit bra på slutet, men det luktar spets om HOS trycker av, och hästen har gått bra i den positionen tidigare.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jubileum: Tom Horpestad in i Tusenklubben

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson