Tycoon Conway Hall vann i sin comeback men ådrog sig samtidigt en ny skada. Nu blir den danske stjärnan borta en längre tid igen.

Den snabbe dansken Tycoon Conway Hall visade i fjol takter som gjorde att man till i år hoppades på att han skulle fajtas i världseliten.

Skadad igen. Foto: ALN

Efter att en skada i augusti, gjorde han den 19 mars årsdebut, då vann han direkt, men efteråt var hästen halt och man misstänkte att han dragit på sig en ny skada. Nu bekräftas det att olyckan varit framme på nytt för sjuåringen.

– Det är bara att konstatera att det är frågan om ett nytt komplicerat hovbensbrott och det ser ungefär samma ut som senast. Vi trodde det vara okej då, men vågar jag inte riktigt säga något om det, säger tränaren Steen Juul till travservice.dk.

Tycoon Conway Hall, med 2,7 miljoner danska kronor intjänat i karriären, kommer dessvärre att få en ny längre tävlingspaus.

– Det är upp till ägarna att besluta om vad som ska ske, men hänger det på mig så scannar vi hästen igen om ett halvår och tar det efter hur det ser ut då, säger Steen Juul.

Läs även: Danske stjärnan vann årsdebut – skada befaras

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
John Campbell till Solvalla under Elitlopps-helgen

John Campbell till Solvalla under Elitlopps-helgen

Till sommaren avslutar John Campbell sin karriär som kusk – men först väntar en sista show på Solvalla. Legendaren kommer till Elitlopps-helgen.

Tidigare i mars deklarerade John Campbell att han skulle sluta som kusk till sommaren. Därmed viker världens vinstrikaste kusk genom tiderna ihop tävlingsdressen för gott.

Campbell till "Valla". Foto: ALN

Många har därefter hoppats att den 61-årige legendaren skulle återvända till Elitloppet en sista gång; kusken är ju evigt förknippad med loppet efter Mack Lobells seger 1988.

Och nu är det klart – Campbell kommer till Solvalla under Elitloppshelgen. Det är Travronden i egenskap av ny huvudsponsor för Speedrace, som bjudit in kusken – som tackat ja.

– Detta är sista chansen för mig att köra på Solvalla innan jag slutar och jag är väldigt glad över att ha fått den här möjligheten. Jag känner mig exalterad inför vad som väntar och det ska bli roligt att delta i speedracet, säger han i ett pressmeddelande från Solvalla.

Vid senaste besöket 2014, med Mack Lobell. Foto: ALN

Speedrace har körts på Elitlopps-söndagens förmiddag sedan 2012 och avgörs i år i en längre version – över 640 meter.

Med Campbells närvaro på Solvalla under Elitloppet säkrad, öppnar sig såklart möjligheten att få se honom i flera andra lopp under sista helgen i maj.

– Det känns otroligt roligt att John Campbell väljer att komma hit och att vi kan bjuda publiken på ytterligare en stor attraktion. John är en fantastisk kusk som vi är stolta över att få se tävla på Solvalla en sista gång innan han avslutar sin kuskkarriär, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Läs även: Vinstrikast i världen – nu slutar John Campbell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter skada: Bee A Magician avslutar karriären
Nästa nyhet
Efter skada: Bee A Magician avslutar karriären

Efter skada: Bee A Magician avslutar karriären

Det blir ingen fortsättning för det kanadensiska toppstoet Bee A Magician. En skada har satt stopp och i stället är det avelskarriären som tar över.

Bee A Magician har varit ett av Nordamerikas främsta ston de senaste åren och var en av hästarna som nämndes som tänkbar för Elitloppet.

Hon vann ju ”Elitlopp Playoff” i fjol, tackade då nej, men fanns med bland de anmälda till årets kval i början av maj.

Men någon mer start blir det inte alls för Bee A Magician. Sjuåringen har på nytt slagit upp sin skada som hon fick förra året, och nu blir det i stället en avelskarriär.

– Det är tråkigt för hon var verkligen på väg tillbaka bra, vi trodde alla att hon skulle få ett stort år. Vi kommer att missa merparten av säsongen och ägarna var överens om att det var dags att låta henne gå till avel nu, säger tränaren ”Nifty” Norman till Trot Insider.

Bee A Magican (e. Kadabra) är Kanadas näst vinstrikaste travare genom tiderna med motsvarande över 27 miljoner kronor intravat. Bland hennes största segrar bör nämnas Hambleonian Oaks, två upplagor av Breeders Crown, Cutler Memorial och Maple Leaf Trot.

Bee A Magician är redan betäckt med Muscle Hill.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 27 mars

Omgången: Flera tänkbara spikar finns det då Färjestad inleder veckans V64-spel och jag spelar med bara en, och sedan blir det utgång på ett riktigt drag! 

Spiken: 
2 Juvels Boy (V64-1) står för klassen i gänget och det låter ”klart” från tränare Larsson och han borde vara större favorit. Spets och slut!

Utgångarna
6 Stoms Mia (V64-3) spurtade riktigt rappt senast och är omgångens roligaste drag!
3 I’m Just a Sund (V64-5) vinner detta om han kommer till ledningen, stark utgångshäst.

V6-förslaget är på 1280 kronor (enbart V6).

2 Juvels Boy (4-9)
1-7-8-2-3 (6-10)
6/ 9-1-5-13-10-8-7 (9-1)
11-3-7-5-9-1-15-10 (8-6)
3-8-5-2-1-4-7-9 (10-6)
4-10 (1-6)

1x5x1x8x8x2 = 640 kr
1x5x8x8x1x2 = 640 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

3-4,10 x 500

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 2 B: 4-9-6-5-1 C: 7-8-10-3

Spetsanalys: 2 Juvels Boy har varit snabb då han skickats iväg, 16/7 visade han det och även från åttondespår överst i raden var han riktigt rask efter några steg då han kastades loss. Bra chans att sitta i ledningen!

Loppanalys: 2 Juvels Boy har gjort fyra raka V75-starter, och på Bjerke vinner han om han inte takter ur under anfall i utgången av slutsvängen för han kom vasst som tvåa sista biten. Håson verkar ha vässat till honom och han låter minst sagt nöjd och en fördel är barfota bak som är klart bästa balansen. Det bör vara spets tidigt då han kan öppna bra och sedan över och jag spikar favoriten som borde vara större favorit.

4 Royal Trophy fungerade inte alls i montéloppet näst senast, men han avslutade bra senast till knapp förlust. Han har inte varit speciellt startsnabb så att han ska sitta före min spik tror jag inte på.

9 He’s a Diffacolt är bra även han, men han har varit borta sedan december och från bakspår är han utlämnad och han är bäst då han är där framme med sin jänkarvagn. 6 K.A.Online håller formen och han var bra då han spurtvann, men det är bättre hästar med nu.

V64-2:

Ranking: A: 1 B: 7-8-2-3 C: 6-10-5-4

Spetsanalys: 1 Defi’s Victory är en startraket som håller upp ledningen. I comebacken senast flög hästen till ledningen för att släppa, men nu blir det att köra i ledningen.

Loppanalys: 1 Defi’s Victory är en skjutare som inledde med fem raka segrar och var storfavorit på V75 näst senast, men fick ge sig som trea där Even’s First Boy slog igenom och tvåa en viss Dernier Viking – men det var en svettig insats Defi’s stod för efter att ha blivit pressad hela vägen i toktempo. Efter att ha varit sämre i Fyraåringstestet i Eskilstuna som vanns av Archangel Am var han sedan borta i drygt 2,5 år!

I comebacken senast spetsade hästen, släppte och klev enkelt förbi över upploppet och såg inte helt tom ut och det var lovande comeback. Han tar spets och vinner normalt hur lätt som helst. Men, det är långt ifrån säkert att han tog comebacken rätt efter så långt uppehåll och innerspår är alltid lite extra lurigt och därför garderar jag som storfavorit. Han är ändå spelad till 80%!

7 Edindy var klart bra senast i snöstormen och vann mycket enkelt och det var rätt tryck i steget. Det var andra starten efter uppehåll och hon borde vara minst lika bra nu och trots vingelrisk från start är hon värst emot.

V64-3:

Ranking: A: 6 B: 9-1-5-13-10-8-7 C: 2-3-12-11-4

Spetsanalys: Jula Princess har Jepson i vagnen och han är vass i volt och då hästen höll upp ledningen enkelt från innerspår med Jepson i höstas. Inte släpper man till favoriten Global Takeaway?

Loppanalys: Här har 5 Global Takeaway blivit för stor favorit och det köper jag inte. Det är en hygglig häst som visserligen mötte bättre hästar flera gånger förra året, men visade ingen överkapacitet heller. Gick en vass repa i senaste starten då Magnus lyfte ut, men det hann att ebba ut i tid. Årsdebut nu och Magnus har haft någon som presterat bra direkt, men det blir knappast ledningen och hon har mer att bevisa för att vara klar favorit.

Jag tar chansen och spelar utgång på 6 Stoms Mia som är ganska fartfylld och efter en sämre period var det rätt tryck i henne senast! Då backades hon loss in mot upploppet efter att ha hamnat i en galopperande rygg och det bet riktigt fint sista 150 då hon tog flera placeringar. Det var Jessica Highness som vann före Tahays Blue Amber och med andra ord klart bättre hästar än dessa. Med lite klaff tror jag att hon blåser till dessa till 12% och fräck utgång!

Jag nämner 1 Jula Princess som varit sådär, men jag tror på spets och det var krafter kvar vid galoppen näst senast. 9 Valnes Doris har fart för att vinna detta och tränaren brukar ha slipat rätt bra då hon gör comeback och jag lägger henne som förstareserv.

V64-4:

Ranking: A: 11-3 B: 7-5-9-1-15-10 C: 8-6-2-12-4-13-14

Spetsanalys: Jag tror att Paw (kuskbyte!) kan placera Barbaresco V.W. i ledningen efter första kurvan.

Loppanalys: Spännande Sverigedebut gör 7 Hill of a Day som är hyfsat stammad med Muscle Hill som pappa på Angus Hall-mamma och hon köptes till Sverige i somras – men skulle jag gissa mycket för avel. Hon vann enda starten i Nordamerika, men var sliten då hon kom och det har tagit tid. Det låter inte speciellt påställt och hon är grymt svår att sätta in, men det vore konstigt om hon vore dålig.

11 Desefinado svarade för en mycket snygg debut för Björn Goop! Det är en reslig typ och efter att han tidigt kördes till ledningen spatserade han undan med gott om luft under vingarna och det såg ut att kunna bära en bra bit uppåt. Det var ett billig tlopp, men detta är inte heller så tufft men nu får vi se om han är lika bra bakifrån. Tänkbar spik, men jag garderar.

3 Barbaresco V.W. är mycket tidig med bättre läge, och han har visat härlig styrka för denna klass. Näst senast krossade han jättefavoriten från dödens och stegade undan enkelt, och senast tapper i dödens på Vikens Easy där han aldrig helt gav upp. Synd på kuskändringen och det gör att jag inte gör någon av A-duon.

V64-5:

Ranking: A: 3 B: 8-5-2-1-4-7-9 C: 10-6 

Spetsanalys: Det kan vara så enkelt som att I’m Just a Sund körs till ledningen, han kan öppna men har galopperat 3/5 senaste inom 200 meter. Smirre Creek är snabbare men släpper om han kommer förbi Drive Launcher. Kan Redén i sin tur hålla ut snabbe New Generation? Inte givet.

Loppanalys: 3 I’m Just a Sund såg jättefin ut före comebacken senast, men blev generad så att han galopperade i spetskörningen. Det låter klart bra från stallet och vid normal dag står han sig väldigt bra mot dessa, och skulle Redén till och med hitta till ledningen så bör det vara över. Hästen har varit 2-2-1-3-4 från ledningen, men fått stryk av hästar som Sucre och Heavy Sound två senaste försöken och senast var det Treåringseliten under Elitloppet 2015.

Det finns dock att de hinner förbi från början då flera är riktigt raska, och kanske kan då Björn haka på och köra till tät med 8 New Generation? Han vann direkt efter lång vila då han speedade ner Rainbow of Nando från ledarryggen, men har nu åter varit borta tre månader och formen är frågande? Tänk på att han var 16 för tio-spelad mot Barkevious Mingo senaste starten då BG släppte tät.

Det är många om budet om favoriten kommer bort från start och jag nöjer mig med utgång, men på DD spikar jag I’m Just a Sund.

5 Seek and Destroy gav upp mentalt i dödens senast tror jag, och han var riktigt bra vid segrarna och med rygglopp fäller han många.

V64-6:

Ranking: A: 4-10 B: 1-6-7-8-3-12 C: 9-11 

Spetsanalys: Aifur har bra spetschans sedan snabbaste hästen blivit struken.

Loppanalys: Två hästar höjer sig och dessa gör upp tror jag och låser igen. Det är inte konstiga favoriten 6 Spot Bi som aldrig vinner och han är inte jättebra på något. Det är på Björn han är favorit och jag säger schas!

10 Illinois Sund är en av dessa och han kan mycket och det är jätteplus att han nu får springa barfota! Han var tapper tvåa efter att ha körts till ledningen, men en formstark Västerbo Arthur plockade ner honom. I två skolopp under hösten och vintern fick han inte alls till travet, men han var spelad till 6 gånger mot Tesio. Nu åker alltså skorna av och han kan visa sig bara vara bäst.

4 Aifur är det stekhett med Jepson upp bakom honom och det gör att jag tror på bra spetschans. Han var bra med från innern senast mot snabbare hästar i 10-öppning. Från ledningen har Aifur varit 1-2-1-1-1 på sina fem försök och jag tror att han har bra chans att stanna där hela vägen!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvallas superlördag: Nuncio, "Piraten", Delicious
Nästa nyhet
Solvallas superlördag: Nuncio, ”Piraten”, Delicious

Solvallas superlördag: Nuncio, ”Piraten”, Delicious

Bara åtta hästar till start i Gulddivisionen på lördag, men två namn höjer sig extra mycket över mängden, och spekulationerna kan börja.

Som vi skrev tidigare idag blir lördagens V75-finaler på Solvalla något alldeles extra. On Track Piraten jagar tionde raka segern i Gulddivisionen och Nuncio börjar få upp ångan ordentligt efter årets två framträdanden.

Nu är dessutom spårlottningen till lördagens drabbningar klara och bland annat drog Delicious ett klurigt läge i Stoeliten.

Gulddivisionen – Triton Sunds lopp
2140 meter autostart
Förstapris: 250 000 kr
1. El Mago Pellini – Lutfi Kolgjini
2. Kadett C.D. – Robert Bergh
3. On Track Piraten – Johnny Takter
4. Going For Gold Zaz – Jorma Kontio
5. Nuncio – Örjan Kihlström
6. Claes Boko – Erik Adielsson
7. Thai Broadway – Björn Goop
8. Västerboonthenews – Carl Johan Jepson

Stoeliten – Pixies lopp
1640 meter autostart
Förstapris: 200 000 kr
1. Pasithea Face – Lutfi Kolgjini
2. Pinyata Gel – Ulf Ohlsson
3. Spoil Me – Kenneth Haugstad
4. Windy Ways – Johnny Takter
5. Dionne Sisu – Tomi Haapio
6. Indoor Voices – Erik Adielsson
7. Ninepoints Ariel – Jörgen Westholm
8. Delicious  – Örjan Kihlström
9. Caviar Sisu – Björn Goop

Läs också ”Det vankas toppsport på lördag”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel kommer till Olympiatravet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson