Danske stjärnan Tycoon Conway Hall vann väldigt lätt i årsdebuten men efteråt kom det smolk i glädjebägaren. Tränaren Steen Juul misstänker en ny skada.

Sjuårige Tycoon Conway Hall visade sin stora kapacitet redan i fjol och danskarna hoppas att han rent av kan vara en Elitlopps-häst i år.

Tycon Conway Hall vann årsdebuten. Foto: ALN

Under söndagens tävlingar på Lunden gjorde han comeback. Efter att ha drabbats av en skada i ett hovben, var det här första starten på sju månader.

Tycoon Conway Hall löste uppgiften perfekt. För Steen Juul höll han upp ledningen, kunde kontrollera som man ville och gick undan till en vattentät seger på 1.13,5a över 2000 meter.

Men efter segern kom ett oroande besked – hästen markerade hälta och man befarar att topptravaren kan ha fått en ny skada.

– Hästen presterade fantastiskt fint i loppet och uppförde sig exemplariskt. Men jag kände när vi körde hem att han markerade hälta och det känns ju tråkigt, sa Steen Juul i ATG Live.

Tycoon Conway Hall ska genomgå veterinärundersökning och röntgen på torsdag, för att avgöra hur framtiden ser ut.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Litet men starkt fält i Kjell P Dahlströms Minne

Litet men starkt fält i Kjell P Dahlströms Minne

Det blir ett litet men i gengäld riktigt trevligt startfält när Kjell P Dahlströms Minne avgörs vid Mantorps V75-tävlingar på lördag.

Target Kronos. Foto: ALN

Kjell P Dahlströms Minne körs för tolfte gången för att hedra tränaren på hemmabanan Mantorp. Loppet med 200 000 kronor till vinnaren utgör lördagens huvudnummer.

Det blir bara sju femåringar som kommer till start med fältet håller ändå god klass. Tampas om segern gör bland andra Lutfi Kolgjinis snabbe Target Kronos som vann Breeders Crown i fjol.

In Toto Sund. Foto: ALN

Han utmanas av en annan BC-vinnare, nämligen stoet In Toto Sund, samt Stochampionats-ettan Galactica, 2015 års Kriterie-tvåa Pythagoras Face och Tango Negro som på sistone startat i Frankrike.

I Gulddivisionen får vi se Shadow Woodland i årsdebut möta bland andra El Mago Pellini och Spring Erom.

Här är startlistorna:

Kjell P Dahlströms Minne, 2140 auto

1 Counterfeightr – Erlend Rennesvik
2 Flash Håleryd – Peter Untersteiner
3 Target Kronos – Adrian Kolgjini
4 Tango Negro – Wilhelm Paal
5 Galactica – Lars-Åke Söderholm
6 Pythagoras Face – Kenneth Haugstad
7 In Toto Sund – Örjan Kihlström

Gulddivisionen, 2140 auto

1 Goldomaster – Torbjörn Jansson
2 Nothing But Class – Peter Untersteiner
3 Montgomery Gel – Ville Nisonen
4 Shadow Woodland – Ulf Ohlsson
5 El Mago Pellini – Adrian Kolgjini
6 Going For Gold Zaz – Jorma Kontio
7 Harry Haythrow – Johan Untersteiner
8 Luckycharm Hanover – Örjan Kihlström
9 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
10 Spring Erom – Christoffer Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 20 mars  

Omgången: Trots Jackpot är det risk för låg utdelning på Färjestad med bra betrodda hästar i ojämna lopp. Banan såg fin ut i länk som lades ut på Färjestadstravets Facebook-sida och valfri balans är möjlig. Lycka till! 

Spiken: 8 Ottens Dibaba (V64-4) och 2 Smokey Herman (V64-6) tror jag båda sitter tidigt i ledningen och vinner sina lopp.

V6-förslaget är på 1280 kronor (enbart för alla rätt).

5-1-2-6-9 (3-10)
7-6-1-11 (8-10)
8 Ottens Dibaba (2-5)
2-6-11-9-10-5-7-4 (3-8)
8-2-6-10-9-4-3-1 (11-7)
2 Smokey Herman (10-9)

5x4x1x8x8x1 = 1280 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

8 – 2 x 1000

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 5 B: 1-2-6-9 C: 3-10-4-8 

Spetsanalys: Victor A.U. har spetschans, men det brukar kosta på i dessa lopp över 1600 meter där många vill ha position. Sparkled Face är nog värsta spetshotet med offensiv kusk och Jansson lät inte helt konfident med att trycka av första biten.

Loppanalys: 5 Victor A.U. är spelad till nästan 80% och det är verkligen mycket. Hästen har form och gick bra mot en bättre häst i King City senast och troligen vinner han loppet. Men det kan bli tuff inledning, och kanske gör Jansson som senast att han tar det lugnt och kör sista 600-700? Troligen tuffast då med och första barfota sedan oktober är stort plus.

Jag spelar ändå matte, det är för mycket spelat på honom. 1 Julio de Luxe var för trög senast i första Goop, men han vaknar säkert till av det loppet och här borde han få chansen från kanske tredje inner. 2 Quadroon går barfota nu och det gör jättemycket menar Uffe och läget går inte att klaga på och hästen kan öppna om man vill. 6 Sparkled Face slog Julio senast från ledningen och laddas säkert för den igen och kanske blir det barfota?

V64-2:

Ranking: A: 7-6-1-11 B: 8-10-3 C: 9-5-4

Spetsanalys: Bol Perla försöker hålla upp men det har inte varit så mycket volt där och bakom bilen är hon medelsnabb. Har ändå chans att hålla upp med bra startkusk, får sedan Brenne Blissa överta?

Loppanalys: 6 Brenne Blissi är storfavorit efter sin fina insats senast då hon slog bra killar, tvåa var Wilda Fille och hon kan det mesta för klassen. Det låter bra och skulle hon sno åt sig ledningen blir hon svår att slå, men det är ingen spetsgaranti och över 1640 meter kanske hon möter någon snabbare?

1 Bol Perla var klart förbättrad senast vid dödensseger och kanske kan Micke svara ut favoriten och köra i ledningen? Pisk är nog bra för en normalt lite tveksam häst.

7 Lome Frikk är bra och trots att han står 20 meter bakom märrar som har betydligt mer pengar på sig så finns chansen. Vid segern efter paus för fyra starter sedan var han överlägsen, och sedan fick han aldrig chansen bakom STCC Faksen då han satt fast på 26-tid. Chanstippas!

Fart i benen har 11 Nordby Balder som kan få bra start trots tillägg utan hästar på utsidan. Galopp senast där segermaskinen Troll Svenn åter vann och det var betydligt bättre lopp än detta.

V64-3:

Ranking: A: 8 B: 2 C: 5-6-7-9-10-1-12-4-3

Spetsanalys: De är inte vindsnabba med innersta spåren och jag tror att Magnus har bra chans att sända Ottens Dibaba till ledningen i första kurvan.

Loppanalys: 8 Ottens Dibaba är en fin travare som svarade för en mycket fin comeback senast då hon hur enkelt som helst sprintade undan i ett lunchlopp och det var ett intryck som gav mersmak. Hon såg mycket spänstig ut över upploppet och hade nog kunnat fortsätta i 500 meter ytterligare om det behövts. Normalt sett går hon framåt rejält med loppet och detta är en riktigt bra uppgift. Lite mer spännande blir det med att starta från spår 8, men hon var så pass snabb redan i årsdebuten så det ska vara bra chans att blåsa förbi alla in mot kurvan, och väl i spets blir det knappast hårt i mål. Spik!

Det är ojämnt lopp och andrahandare 2 Storm Surge är värst emot, men jag har svårt att se henne hålla ut första biten även om hon öppnade vettigt då hon var tvåa just på Färjestad och ledarryggen borde gillas efter lite vila.

V64-4:

Ranking: A: 2-6 B: 11-9-10-5-7-4 C: 3-8-1-5

Spetsanalys: Max Pro övertar in mot första kurvan? Vill någon av bakspårshästarna testa för att övers över 2640 meter, och hur kommer Dixit Rocq iväg från spår 2?

Loppanalys: Lurigt lopp där 2 Dixit Rocq har bra chans om han är lika bra som vid vinsterna, för det var rejält vis han tog dessa på. Det blev fel senast för honom då han blev utsvarvad i spåren, men han var inte lika bra heller och banan var opassande. Kliver han iväg på rätt vis kanske han till och med kan köras mot ledningen med mindre betrodda på framspår.

9 M.T.Kod Röd har jag inte tagit till mig, men han har varit bra några gånger och vann med Olle i vagnen trots köpotition i november då han till sist kom på i vida spår. Senast för Björn kördes hästen till ledningen efter 700 meter och gick undan med sparat. Chans, men bara en av flera.

När ska 11 Greyhound Boko spräcka segernollan tro, hästen är nyttig men ingen vinnartyp och lite väl mycket spelad från detta läge – trots att han nu slipper en viss Platon Face.

Jag chansar upp 6 Max Pro som tvåa på bra läge och ganska startsnabb häst. Han satt med gott om sparat i comebacken näst senast där M.T.Kod Röd vann, och gick fullgott senasti snabb avslutning där täten sprang 12 sista 500.

V64-5:

Ranking: A: 8 B: 2-6-10-9-4-3-1 C: 11-7-5

Spetsanalys: Mantoqueen har tagit ledningen i 10-öppning och är den klara spetsfavoriten med perfekt spår.

Loppanalys: 2 Mantoqueen är nästa favorit, och det kan vara så att hon spetsar hem detta, men jag litar inte på henne då hon vek ner sig några gånger under förra året och nu gör comeback. Jag vill se form och tuffare häst innan jag går på favoriten.

8 Unchained Feelings har jag just feeling för då hon mött bättre hästar och löser det sig bara lite från trista spåret så tror jag att hon är tuffast här. Hon kan öppna snabbt och borde slinka ner i andraspår då det ska kunna bli fart på loppet med 4 Glen Close som brukar tryckas av och är mycket kvick. Hon kanske borde ha vunnit på Solvalla från ledningen, men Star Treatment var oväntat bra i dödens. Hann sedan inte på Devon Am trots 11 sista 600 men liknande insats räcker tillseger nu och jag spikar på DD!

10 Labellaragazza var gått gående senast då galoppen kom och hon hade varit nära Helen Africa annars, och den är bra visade hon igår som tvåa på nytt i GS75-lopp.

V64-6:

Ranking: A: 2 B: 9-12-14-5-1-6 C: 7-3-15-13-4-11-10

Spetsanalys: Smokey Herman tror jag har mycket bra spetschans om han kan tävla barfota!

Loppanalys: Öppet lopp avslutar men jag tror att 2 Smokey Herman vinner och spikar på allt. Han var helt okej i comebacken i ovanligt bra lunchlopp som Bålsta Palema vann före Dogge Sting och Stuck on You, och Herman fullföljde väl. Han ska vara framsatt nu och det som gör honom till spikförslag är att han växer utan skor och nu ska dessa plockas bort. Han härjade på V75 förra året, men strulade bara till det. Nu ska han ha mognat och från spets har han hela sju vinster och seger i sex senaste spetsloppen!

9 Stand Bayou är en snackhäst som agerar ojämnt och inte blivit allt så bra som han lovade. I comebacken tappade han mark från ledarryggen, och var inget bra alls. Säkert bättre nu, men han ska nog ha fler lopp innan han är högaktuell.

12 Bobbery är en av flera skrällbud, vid andraplatsen var han riktigt bra i somras då han i vida spår närmade sig ledande/vinnande Alfa Tesoro. Nu har hanstartat på sporadiskt, men även han gynnas av mjukare banor som det blir idag.

14 Dancelli håller formen och hade bara två bra hästar före senast, nämner även 5 Västerbo Wallet som fått bra läge till sist och han är värd seger.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Årsdebuten lovade mer för Mosaique Face
Nästa nyhet
V75: Årsdebuten lovade mer för Mosaique Face

V75: Årsdebuten lovade mer för Mosaique Face

Det kommer att bli spännande att vad Mosaique Face kan hitta på i år. I lördagens årsdebut på Momarken såg han läcker ut när han enkelt grejade Steinlagers Äres-lopp.

Mosaique Face avstod att tävla i Frankrike i vinter och har i stället laddats på hemmaplan. Redan i ett provlopp nyligen antydde Lutfi Kolgjini-träningen att hästen såg stark ut inför storloppssäsongen.

Går en intressant säsong till mötes. Foto: ALN

I Steinlagers Äreslopp bekräftade han vad man trott. Mosaique Face imponerade när han tog en enkel seger på 1.11,7a över 1640 meter. En seger värd en kvarts miljon norska kronor.

– Det är en ren glädje att sitta bakom honom. Det är skönt att se att han har en säsong kvar i sig; när den här hästen inte kan tävla mot världseliten, så ska han inte starta mer, sa Adrian Kolgjini som körde till segern.

Efter en liten körning från början var det Gigant Slugger som höll upp täten och öppnade första 500 efter 09,5. Mosaique Face var direkt med på noterna, gled fram utvändigt och släpptes till fronten med ett varv kvar.

Likaledes årsdebuterande B.B.S. Sugarlight var därmed den som fick syna dödens. Kilometern gick efter 12,7 och in mot sista sväng började ledaren att öka tempot igen.

Adrian var nöjd med stallets stjärna. Foto: ALN

B.B.S. Sugarlight viktes av Vidar Hop ned i rygg ledaren genom sista sväng och tidigt stod det klart att ”Mosaiquen” inte skulle ha någon överman den här dagen. Åttaåringen gick undan på fint vis.

– Inför den här säsongen har han känts bättre än någonsin och jag tror att det kommer att hålla i sig, sa Adrian Kolgjini.

B.B.S. Sugarlight, i sin första start på fyra månader, höll bra bakom och ordnade andrapriset före Bruno di Quattro.

*****

*Favoriten gjorde det i Bronsdivisionen. Peter Untersteiner nådde dödens med varvet kvar bakom Frankie Brodde och då ledande Clemenza Am felade ur sista sväng fick man greppet. Emir la Brousse avslutade flygande längst ut i spåren, men Frankie höll undan på 1.14,7a över 2640.

Untersteiner tog en dubbel. Foto: ALN

*Lätt seger i stoloppet för Pandora Face och Adrian Kolgjini. Muscle Hill-stoet använde sig av taktiken ledningen runt om. Favoriten Gematria kom fort fram på sista bortre långsidan, men Pandora Face avvisade uppvaktningen och gick säkert ifrån till seger på 1.15,1 över 2140.

*Tvåan kom för Peter Untersteiner i Silverdivisionen. Det blev en enkel seger för Alvena Take It som spetsade direkt och sedan inte hade några problem att leda hela vägen 1.15,4a på 2140 var tiden.

*Myhreng Jerker vann på Bollnäs förra veckan och tog nu en ny fin seger när han grejade uppgiften i Östfoldpokalen säkert. Olav Mikkelborg körde det formstarka kallblodet till spets ur den första kurvan och kunde säkert hålla undan till slut. Seger på 1.25,5 över 2140 betydde 150 000 norska kronor.

Midtfjeld har en Ferrari i stallet. Foto: ALN

*Knallfin vinnare i Klass 2 när Per Oleg Midtfjeld hade uppvisning med Ferrari B.R. som fick öppna 500 efter 08,3 innan man kom till spets, men ändå var överlägsen. Fyraåringen stack undan över sista bortre och var aldrig ohotad. Klockorna stannade på härliga 1.12,9a över 2140.

*Jättefin vinnare även  i Klass där Tobias Modig lotsade in Louise Granstedt-tränade Sheriff Bi till segern efter beprövade spets-och-slut. Toss Out-valacken var ohotad, lättade undan med några längder över upploppet och noterade 2140 efter 1.16,4a.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Till 1000 - Jörgen Westholm i exklusiv skara
Nästa nyhet
Till 1000 – Jörgen Westholm i exklusiv skara

Till 1000 – Jörgen Westholm i exklusiv skara

Det har varit på gång ett tag men på fredagen var det dags – den 1000:e segern som kusk för Jörgen Westholm kom på Gävletravet.

– Nu är man med i de stora grabbarnas klubb. De som både kört och tränat tusen vinnare, säger Jörgen i en intervju på travsport.se.

Det var redan 2013 som Westholm tog sin tusende seger som tränare. När han under fredag kväll även noterade tusen fullträffar i sulkyn, blev han den blott 39:e i svenskt trav att ha tusen segrar både som tränare – och kusk.

Hyllades i Gävle. Foto: ALN

I kuskarnas tusenklubb blev han medlem nummer 92. Den 45-årige Romme-tränaren fixade jubiléet med egentränade Ponce de Leon. Spets hela vägen var receptet – och rejäl segergest vid målgång.

– Jag ser framgångarna som ett resultat av en långsiktig satsning och utvecklingen av min egen träningsanläggning de senaste åtta åren, säger han till travsport.se.

Första kusksegern kom 1990 och bland tränarens mest kända hästar kan nämnas Annicka som vann Oaks 2008, Rite on Track som tog hem Kungapokalen 2006 och inte minst Super Light som vann Oslo Grand Prix 2007 och skördade stora framgångar i Frankrike.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vinstrikast i världen - nu slutar John Campbell

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson