Förutom Jubileumspokalen väntar även Sto-EM på Solvalla nästa onsdag. Publiken kan se fram mot ett möte mellan bland andra D’One och Some Summit.

Med ett förstapris på 800 000 kronor utgör European Championship for Mares, även betitlat Prix Maharajah, en riktig godbit under Jubileumspokalen-kvällen på Solvalla den 17 augusti.

Some Summit. Foto: ALN

På måndagen anmälde UET-nationerna sina kandidater och totalt har 18 anmälts. Vilka som slutligen kommer att vara med i startlistan, avgörs då det definitivanmäls på torsdag.

Fem ston finns som representanter för Sverige. Toppseedade (läs mer om det här) är D’One och Some Summit. Dessa båda ser ut att bland annat få möta tuffa fransyskan Anna Mix.

Preliminärt anmälda är:

Sverige:
D’One
Some Summit
Playing Tua
Aroma Grim
Jetset

Danmark:
Soho
Patricia Hastrup

Finland:
Venice
Demi de Weluwe
Ranch Kelly

Frankrike:
Anna Mix
Ask For You

Norge:
Nelson Nora
I Love Paris
Diadora B.R.

Italien:
Oibambam Effe

Tyskland:
Indira Bo
Red Riding Hood

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Stabilt för All the Time: ”Har haft väldig tur”

Stabilt för All the Time: ”Har haft väldig tur”

Dramatiken var stor efter Hambletonian Oaks. Vinnaren All the Time fick opereras akut för kolik. Men nu verkar det bättre med topptravaren.

Lördagen var en ny stor dag för Jimmy Takter då hans träning All the Time följde upp lillasyrran Ariana G:s seger i Jim Doherty, med att vinna Hambletonian Oaks.

50/50 att hon kan komma tillbaka, menar Jimmy. Foto: ALN

Men glädjen blev kortvarig. Påföljande dag fick All the Time färdas i ilfart till veterinär då hon insjuknat i kolik. Efter en två timmar lång operation är tillståndet nu stabilare för den treåriga topptravaren.

– Vi har haft väldig tur. De har gjort ett fantastiskt jobb på djursjukhuset. Hon kommer bli kvar ett par dagar till, men som det ser ut nu har allt gått väl, säger Jimmy Takter till ustrottning.com.

Muscle Hill-dottern All the Time har vunnit 11 av sina 19 starter och tjänat motsvarande drygt 7 miljoner kronor. Men om det blir en fortsättning på karriären får framtiden utvisa.

– Det är nog 50-50 att hon kommer tävla igen. Kanske kan hon vara med i Breeders Crown (oktober) men det är hon som får bestämma det. Vi äventyrar inget med hennes hälsa, vi är tacksamma för det hon redan gjort, säger Takter till ustrotting.com.

Läs även: Takters Hambo Oaks-vinnare akut opererad
Läs även: All the Time gav Takter tredje raka Hambo Oaks

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3-uttagningar: Makethemark ute efter revansch
Nästa nyhet
E3-uttagningar: Makethemark ute efter revansch

E3-uttagningar: Makethemark ute efter revansch

I den långa E3-finalen fick Makethemark känna på förlust för första gången i år. Till den korta finalen kommer han för att få revansch.

Petri Salmela-tränade Makethemark har räknats som kullens kung hittills i treåringskullen. Men efter att ha inlett året med sex raka hamnade kronan lite på sned efter den långa E3-finalen senast.

Makethemark kopplar enkelt greppet. Foto: ALN

Då fick Maharajah-sonen ge sig mot Policy of Truth (som inte fanns med i korta kvalen).

När uttagningarna till de korta E3-finalerna travades i Gävle på måndagskvällen, återupptog Makethemark segerraden igen.

Från bakspåret körde Ulf Ohlsson fram jättetalangen som trea i andraspår, attackerade 600 kvar och hade en bit in på upploppet enkelt säkrat segern. 1.12,2a över 1640 var en fin segertid.

Donatello Sisu var snabb. Foto: ALN

– Jag hoppas på revansch i finalen men det är hårda lopp och många fina hästar. Jag vet i alla fall nästan hundraprocentigt säkert att vår kommer att vara bättre om en och en halv vecka, sa Salmela efter enligt Kanal 75.

Snabbaste uttagnings-vinnaren var Donatello Sisu, tränad av Admir Zukanovic och av Stefan Söderkvist körd till seger på 1.12 blankt. Det efter att ha spårat loppet från start till mål.

Tomas Malmqvist ordnade tränarsegrar i uttagningarna både i hingstarna och valackernas klass och de för stona. Christoffer Eriksson satt bakom både McSpirit och Uncertain Age, den senare vann ju långa E3 för stona.

Eriksson vann med tre. Här Uncertain Age. Foto: ALN

Eriksson var för övrigt riktigt i stöten. Han lämnade Gävletravet även med skrällseger bakom Marciano, tränad av Lutfi Kolgjini.

Finalerna körs på Örebrotravet den 20 augusti. En miljon kronor väntar då på vinnaren i båda klasserna. Så här utformades finalfälten (ordning vilken man valde spår inom parentes):

(häst-tränare):

E3, hingstar och valacker, 1609 auto

1 (1) McSpirit – Tomas Malmqvist
2 (2) Marciano – Lutfi Kolgjini
3 (3) Donatello Sisu – Admir Zukanovic
4 (4) Makethemark – Petri Salmela
5 (6) Fernandinho B.R. – Bo Westergård
6 (8) Pastore Bob – Stefan P Pettersson
7 (9) Rocket Face – Lutfi Kolgjini
8 (11) Social Network – Jim Oscarsson
9 (5) Electric Light – Per Lennartsson
10 (7) Jaanus Tooma – Paw Mahony
11 (10) Forever Peace – Ingvild Seljord
12 (12) Deimos Racing – Svante Båth

E3, ston, 1609 auto

1 (1) Flo Jo Keeper – Björn Goop
2 (2) Zahara Goj – Sten O Jansson
3 (4) Unique Juni – Hans R Strömberg
4 (5) Fantasy River – Ola Samuelsson
5 (6) Greece Boko – Robert Bergh
6 (8) M.T. Lindsey – Peter I Eriksson
7 (9) Unstirred Drink – Svante Båth
8 (10) Unica Gio – Reijo Liljendahl
9 (3) Uncertain Age – Tomas Malmqvist
10 (7) Unter Uns – Joakim Lövgren
11 (11) Inga In Heaven – Fredrik Wallin
12 (12) Flicka River – Ola Samuelsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Östersund
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Östersund

Tisdag: V64-tips till Östersund

V64 Östersund 9/8

Omgången: Ganska lågklassigt då Östersund står som värd för kvällens V64-omgång. Jag hoppas ringa in omgången med två spikar och däremellan garderar jag ganska brett. Bästa spiken kommer direkt i den inledande avdelningen där jag tycker att Storm Odd bara tävlar mot sig själv. Med bara sex konkurrenter känns det som att man kan köra med marginaler  och ändå vinna lätt. I sista spikar jag den norska gästen L.J’s Andy Hall som jag gillar efter att ha sett hästens senast Norge-starter.

Bästa spiken

1 Storm Odd (V64-1) gick bra efter galopp i lördags och om inte täta starter ställer till det ska det vara en toppchans.

Kompletterande spiken

3 L.J.’s Andy Hall (V64-6) tycker jag har varit klart bra i Norge. Hästen är snabb från början och skulle det bli tidig ledning måste de andra vara riktigt bra för att plocka ner honom. Han ser dock så pass rejäl ut att jag tror att han har vettig chans att vinna loppet oavsett position.

V64-systemet, endast för sex rätt

1 Storm Odd (7-2)
2,4,5,6,7,8,9,11,13,14 (12-3)
1,2,3,5,6,8,9,10,11 (4-12)
1,2,4,5,8,11,12 (3-9)
1,2,5 (4-7)
3 L.J’s Andy Hall (6-14)

1x10x9x7x3x1= 1890 rader/kronor

Dagens Dubbel

1,2,5 – 3 x 300 kr

Totalt: 900 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

Analys V64-1:

Ranking: A: 1. B: 7-2-3-6. C: 5.

Spetsanalysen: Storm Odd är snabb ut och tar felfri hand om ledningen.

Loppanalysen: Sju kallblod gör upp i inledningen och jag biter i det sura äpplet och spikar jättefavoriten 1 Storm Odd. Jag hittar inget motbud som jag orkar gardera med och det känns som att favoriten bara vinner det här. Han var riktigt bra efter galopp senast och näst sist hängde han med lätt i ett lopp som vanns av Månprinsen. Visst skulle man ändå kunna gardera i hopp om galopp eller att täta starter slår fel men hästen känns för överlägsen. Körande Atle Solhus behöver inte heller ta några risker utan kan köra på safety och ändå vinna. Given spik för mig.

Vill man ändå gardera tycker jag 7 Närbyjänta är första motbud. Jag gillar det här stoet men det var otroligt längesen hon stack nosen först. 2 Snygg har toppform men han vinner inte heller ihjäl sig men är väl ändå tidig vid gardering.

Analys V64-2:

Ranking: A: 5. B: 2-7-4-11-14-6-8-9-13. C: 12-3-1-10.

Spetsanalysen: Power Broline är spetsfavorit men kliver Boyan iväg felfritt tror jag att Henrik Svensson kommer göra ett allvarligt försök att nå täten.

Loppanalysen: Ett mycket lågklassigt sprinterlopp med voltstart och känslan är att det kan skrälla. Tipset ger jag till helt bortglömda 5 Boyan som jag inte tycker är så tokig. Henrik Svensson lät även nöjd inför näst senast och hade då förhoppningar att komma till tät för han trodde att hästen skulle försvara sig väl där. Den gången blev det galopp kort efter start men kliver Up Front Larry-sonen iväg kan det bli spets och då känns han mycket intressant till låga spelprocent.

Jag litar dock inte på felfri avgång utan plockar med samtliga B-hästar.

2 Power Broline tar nog hand om ledningen om min idé gör bort sig och även om han inte är någon stjärna är det ändå hästen att slå då.

Jag vill även varna för 7 Västerbofeelsofine som har gjort två starter i ny regi samt 4 Tiburtius Bris som gör debut i ny regi. Jag streckar totalt nio hästar i loppet.

Analys V64-3:

Ranking: A. 10-6-11-9. B: 2-3-5-1-8. C: 4-12-7.

Spetsanalysen: Jag blir inte förvånad om någon av springspårshästarna på tillägg tidigt sitter i tät. Klar fördel From Heaven High.

Loppanalysen: Ett fyraåringslopp för ston och tipset ger jag till 10 Global Scenario som jag tror spurtar ner samtliga om det klaffar. Hästen har gjort två starter efter vila och i den första spurtade hon bra som fyra. Senast blev det tredjespår fram till dödens och jag tar inte så hårt på att hon ledsnade. Utgångsläget är intressant och ekipaget kan nog hamna bra till direkt. Löser det sig sedan med ryggar in i det längsta tror jag att stoet avgör till slut.

Det finns dock flera fina hästar med i loppet och 6 Chenin Blanc är en av dem. Hon har varit klart bra vid två raka segrar. Tidigt segerbud.

Det är även 11 From Heaven High som jag alltså tror kan komma till ledningen trots tillägg. Därifrån vann hon näst senast men sist fick hon ge sig mot en bättre häst. 9 Fionas First platsar också i A-gruppen och henne hade jag gått på från ett annat spår. Nu tror jag att galopprisken är överhängande men löser Anders Wallin det slutar de långt framme.

Dessa fyra räcker nog långt men jag plockar även med B-hästarna på V6-förslaget. Där vill jag varna lite för 2 Idaho Sund som jag tycker gick bra på barfotabalans senast och blir det samma igen kan hon skrälla.

Analys V64-4:

Ranking: A: 5-1. B: 12-4-2-8-11. C: 3-9-14-7-13.

Spetsanalysen: Varg Riga tar nog hand om ledningen men jag tror faktiskt att Ohlsson kan tänka sig att släppa till Juvena nu när det är full distans.

Loppanalysen: Ett försök i Dubbelcupen och här står stona bättre till gentemot hingstarna och valackerna. Tipset ger jag till favoriten 5 Juvena som näst senast gjorde det bra i ett V75-lopp på Årjäng. Efter det har hon startat hemma i Norge och då vann hon knappt utan att imponera. Körspö är ett plus och kommer ekipaget till ledningen ska de slås.

1 Sol Varga tror jag dock kan utmana med lucka till slut. Jag tycker att elvaåringen gjorde det bra senast från spets och hon är ju rejält kuskförstärkt den här gången.

Jag streckar vidare och 12 Fylking var riktigt bra senast. Stor risk för vingel från läget men löser det sig någorlunda kan nog hästen vara tuffast till slut.

4 Järvsö Moa är ett rejält sto och jag blir inte förvånad om hon skräller. Det blir jag inte heller om 2 Karlängs Lill som ibland blixtrar till vinner.

Streck även för 8 Jardar och 11 Eikprins som inte alls är så tokiga.

Analys V64-5:

Ranking: A: 5-1-2. B: 4-7-10. C: 6-11-9-8-3.

Spetsanalysen: Wariner kunde inte försvara sitt innerspår för fyra starter sedan men öppnade rätt skapligt. Tror ändå att han får svårt att hålla ut Lord Rocket som jag i sin tur tror håller ut övriga.

Loppanalysen: Sprinterlopp med rutinerade hästar och ”fräschast” i gänget känns helt klart favoriten 5 Olympia Gold. Hon har mött Some Summit i sina två senaste starter och i den första såg hon riktigt fin ut men fick chansen alldeles för sent. Senast räckte hon inte riktigt men motståndet är mycket enklare den här gången och även om distansen inte är någon fördel är hon nog tuffast till slut.

1 Wariner är värst emot och han har nu fått ett riktigt lopp i kroppen efter vila. Då gick han klart godkänt i ett stayerlopp och från sitt fina utgångsläge kan han vinna både från ledningen eller hålet.

Sista strecket till 2 Lord Rocket som såg fin ut som fastlåst näst senast. Senast kom han bort helt från bakspår på Lycksele. Formen är mycket bättre än raden och kommer Östman till ledningen lär ekipaget leda länge.

Jag står över betrodda 4 Flip a Coin som visserligen vann senast men då blev han gynnad av en mycket snabb inledning. Dessutom tycker jag att motståndet är tuffare den här gången och jag har svårt att se tioåringen vinna igen.

Analys V64-6:

Ranking: A: 3. B: 6-14-11-12-15-5-8-1-2-4-10-7-13-9. C: -.      

Spetsanalysen: L.J.’s Andy Hall är snabb ut och jag tror att han kan ta emot Bone Machine som lär laddas utifrån.

Loppanalysen: En spårtrappa avslutar och här gillar jag intrycket på 3 L.J.’s Andy Hall och spikar utan att tveka. Andover Hall-sonen kommer med fyra segrar i resultatraden och vid den enda plumpen felade han kort efter att bilen släppte fältet. Annars har han varit rejäl vid vinsterna och senast attackerade Blekkan i vida spår in mot slutsvängen och hästen avgjorde lätt över upploppet. Fyraåringen har öppnat bra bakom bilen och kommer han till ledningen har jag svårt att se honom förlora. Intrycket har dock varit så pass bra att jag tycker att vinstchansen är god även från andra positioner.

Värst emot är 6 Bone Machine om han skulle komma till ledningen. Därifrån försvarar sig femåringen bra och kan bli en tuff nöt att knäcka.

Jag vill även nämna 14 Julio Gold som var bra senast i debuten för Svante Båth även om travet inte flöt klockrent. Skulle det klaffa från det tråkiga utgångsläget kan han överraska.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Äntligen comeback - de möter Delicious i Bollnäs
Nästa nyhet
Äntligen comeback – de möter Delicious i Bollnäs

Äntligen comeback – de möter Delicious i Bollnäs

Äntligen är Delicious tillbaka. På fredag kväll tilldrar sig superstoets comeback stort intresse på Bollnästravet.

I fjol högg Delicious till med det osannolika världsrekordet 1.08,6a i John Deeres Pokal på Bollnästravet. I år blir samma lopp föremål för hästens efterlängtade comeback.

Tillbaka på fredag. Foto: ALN

Delicious ådrog sig som bekant en skada på försäsongen som först befarades ha spolierat hennes karriär helt. Men fyra månader senare är sjuåringen alltså fit for fight igen.

– Det är alltid spännande när hon är på gång och det känns lite extra den här gången. Jag märker att hästen är omtyckt ute i landet, säger tränaren Daniel Redén på Stall Zets hemsida.

Det blir fem motståndare för Delicious i kampen om 75 000 kronor. Bland annat gör stallkompisen Shaq is Back också comeback i loppet. Med finns även 2014 års Derby-vinnare Poochai.

Här är startlistan:

1640 auto

1 Sandrngham Hanover – Kajsa Frick
2 Poochai – Jimmy H Andersson
3 Reven d’Amour – Ulf Ohlsson
4 Alvena Pele – Per Lennartsson
5 Delicious – Örjan Kihlström
6 Shaq is Back – Daniel Redén

Läs även: Bollnäs bjuder på entrén vid Delicious comeback

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen och Vitter möts igen - på Åland

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson