I lördags firades All the Time som vinnare i Hambletonian Oaks. Dagen efter tvingades Takter-stjärnan till akut operation.

Vid lördagens stortävlingar på Meadowlands fixade Muscle Hill-dottern All the Time sin tränare Jimmy Takters tredje raka i Hambletonian Oaks (500 000 $).

Men på söndagen svävade stoet mellan liv och död. All the Time drabbades av kolik och tvingades till en akut operation.

– Det är upp och ner i den här sporten. I går vann All the Time Hambo Oaks och i morse hade hon kolik och har nu kommit ut från två timmars operation. Det suger verkligen, skriver Jimmy Takter på sin twitter.

Läs även: All the Time gav Takter tredje raka Hambo Oaks

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Gävle

Måndag: V64-tips till Gävle

V64 Gävle 8 augusti

Omgången: E3-kval och många mycket stora favoriter, och det brukar bli låg utdelning dessa kvaldagar. Vi spelar flerbong, och hoppas på någon kantboll. Spikarna är en favorit och en andrahandare!

Spikarna: 9 Makethemark (V64-1) borde vara överlägsen och Ohlsson kan måtta in honom som han vill.
5 Fantasy River (V64-4) får åter Björn bakom sig och med perfekt startspår hoppas vi på spets, då borde det vara toppchans!

V64-förslaget är på 1960 kronor (enbart för alla rätt):

9 Makethemark (1-8)
9/ 4-5-1-11-10-6 (7-3)
1-3-6-5-9-7-4 (1-3)
5 Fantasy River (2-10)
1-7-8-3 (5-4)
6/ 4-3-1-5-9-7 (10-8)

1x1x7x1x4x7 x 5 = 980 kr
1x7x7x1x4x1 x 5 = 980 kr

DD-förslag på 900 kronor:

1-6 x 600

7-6 x 300

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 9 B: 1-8-5-3 C: 4-6-2-7 

Spetsanalys: Havbergs Knight var snabb senast från innerspår och hade kanske kunnat hålla spets om det varit ett måste. Nu är det Björn och 1640 meter och lär vara ledningen som gäller. Pacific W.F. och Destiny AM utmanar då de är snabba, men även Rocket Face kommer testa.

Loppanalys: 9 Makethemark är jättefavorit och han har varit grymt bra hela året och inledde med sex raka segrar mot de bästa som ställde upp. Han vann förra E3-kvalet säkert från dödens, och det var samma visa i Treåringseliten på Solvalla före det. I finalen nu senast gick han snabbt i spåren över långsidan, men kom inte förbi Policy of Truth som var osannolikt bra. Han fullföljde tappert där ute Salmelas springare via 10,5 sista 800. Nu ska han vara minst en klass över dessa och vi spikar.

Det är flera om budet om man vill gardera. Andrahandare är 1 Havbergs Knight, mycket på Björn Goop såklart. Det är intressant kuskändring och hästen var framsatt senast då han spurtade bra men blev diskad för snäv körning. Han öppnade snabbt och är den troliga ledaren.

8 Hochthereitis har utvecklats kraftigt utan skor och vunnit mycket enkelt.

V64-2:

Ranking: A: 9 B: 4-5-1-11-10-6 C: 7-3-8-2

Spetsanalys: Robinia Face kan kanske hålla upp tror vi då hon är ganska dryg som häst. Snabbast är Greece Boko som brukar pipa till ledningen, gjort det 6/7 försök och galopperade den i övrigt. Någon av dessa båda i ledningen är vår tro.

Loppanalys: 9 Caddie Lisieux är en topphäst som haft lekstuga vid två vinster på sistone. Senast gled hon till ledningen efter 600 meter och dämpade till 19-fart och bara brisade undan till slut. Hon kan allt som det ser ut, men det är bakspår på 1600 meter och Örjan i vagnen och då kanske han somnar in där bak. Tar han initiativ och kör fram i dödens direkt så vinner hon säkert, och troligen är hon bara bäst i spåren sista 800 men vi nöjer oss med utgång med tanke på läge och att det bara är försökslopp.

4 Uncertain Age vann första E3-finalen och hon har utvecklats en hel del och det var bra gjort att växla tempo till slut även om det var smörlopp.

5 Greece Boko är mycket startsnabb och en riktig sprinter. Hon blev förnedrad av favoriten på Solvalla, men då över 2140 meter och från ledningen eller ledarryggen har hon lite chans.

1 Robinia Face var bra i Holland och hon kan springa om hon har sin dag. Mötte bra hingstar senast, och kanske kan hålla spets eller i alla fall få ledarryggen. 11 Lady Zappa är en sprinter som gick riktigt bra mot favoriten senast de möttes. Endast 3%!

V64-3: 

Ranking: A: 1 B: 3-6-5-9-7-4 C: 8-2

Spetsanalys: M.T.Le Bron ska ha chans att hålla ut dem även om de är mycket snabba. Främst är det Jaanus Tooma och Iago Zon som båda öppnar mycket snabbt.

Loppanalys: 1 M.T.Le Bron är storfavorit och han har bra segerchans. Han vann förra E3-kvalet, då Åke Lindblom släppte ledningen och enkelt speedade förbi Bean Coktail. I finalen kom han loss in mot upploppet och fullföljde bra bakom överlägsne Policy of Truth. Han brukar spetsa då kusken vill och håller han ut dem är det troligen ingen som slår honom.

De är mycket snabba ute i banan, 5 Jaanus Tooma har tagit ledningen för att släppa mot bra hästar och 6 Iago Zon ska gå med helstängt och utan skor så det lär bli öppning och därför garderar vi favoriten rejält, värdet ligger i torsk!

3 Donatello Sisu tror vi inte tar ledningen, men han är riktigt bra och närmar sig de bästa i kullen är känslan. Det var snyggt vis han växlade hela fältet på upploppet senast och han har visat bra inställning vid tidigare segrar med.

9 Rushmore Face kanske slipper göra jobbet i dödens nu, där kallnade han i tid senast över 2640 meter, men det bör vara roligare att springa fort i ryggar på 1640.

V64-4:

Ranking: A: 5 B: 2-10-6-9 C: 1-7-3-4-11-8

Spetsanalys: Zahara Goj och Fantasy River bör göra upp om ledningen och vi har lite känsla för att Björn lyckas komma förbi med den sistnämnda.

Loppanalys: Mest ojämna försöket och vi tar ställning för 5 Fantasy River som är en jättefin löpare som var grym i våras vid segrarna. Det var inte rätt tryck i henne i några starter under sommaren, men ändå var hon fyra i förra E3-finalen från bricka 11 via 11 sista 600 i spåren. Björn körde då, och nu första gången från framspår och det är bra skjuts i henne bakom bilen, och med perfekt spår att ladda iväg med så tror vi att man kan forcera till spets i svängen. Hon kan vinna även med andra positioner, men ledningen är hennes bästa gren då hon ska trumma på där framme och vi chansspikar!

2 Zahara Goj är favorit och bra och en av de bästa i kullen har hon varit. Vann förra E3-kvalet och var likvärdig med vår spik i finalen som femma. Hon är snabb i benen och har spetsat flera gånger och där aldrig varit utanför pallen. Jansson lär vara intresserad av ledningen nu över 1640 meter, men vi hoppas alltså att Björn kan bomba förbi.

V64-5:

Ranking: A: 1-7 B: 8-3 C: 5-4-2-6-10

Spetsanalys: Electric Light spetsade utan problem senast och normalt tar han ledningen igen.

Loppanalys: 1 Electric Light blir svårslagen från ledningen, och vid normala fall ska han hålla upp innerspåret då han varit riktigt snabb senaste två gångerna. Han spetsade utan att visa allt senast, och att få stryk av Diamanten, ja det lär fler få känna på hur det känns under året för den är grym! Han slog resten och var bara knappa halva längden bakom Bergh-hästen och klart bra då det gick under 10 sista 600. Ändå magstarkt att han ska vara 66%-are…

7 Deimos Racing är en ruskigt fin häst och han har troligen inte långt till toppformen med två lopp i kroppen, och som han avslutat vid båda dessa starter! Som valack ser han lugnare ut och utan strul (det är strulrisk…) så bjuder han upp till dans och det ska inte skilja så mycket som 66% mot 9%.

8 Urban Kronos är en häst under utveckling och senast var det krafter kvar mot ganska vettiga hästar då Örjan mest satt och tittade på dem framme i ledningen. 3 Mellby Ess kanske är väl orutinerad, men intrycket var starkt senast då han vann med en gäspning i snabbt upplopp.

V64-6 

Ranking: A: 6 B: 4-3-1-5-9-7 C: 10-8-2

Spetsanalys: Pastore Bob var riktigt snabb senast han hade framspår och med tanke på hur bra han gick så kanske han körs i spets nu, kusken gillar det.

Loppanalys: 3 Mindyourvalue W.F. är favorit och han har varit bra, senaste trea bakom två av de bättre i kullen där Diamanten vann. Dock får han svårt att nå ledningen och vi går emot honom.

6 Forever Peace har vi gillat intrycket på i Norge, och senast var han läcker då han dundrade undan framme i ledningen på fin tid. Han blir bättre för varje start och Erlend igen är klart plus och vi tror att han vinner. Spik på DD och utgång på V64!

4 Mcspirit har svikit hela året, så även senast då han välvilligt släpptes till ledningen men gav upp helt på upploppet. Nu är det rätt distans tror vi för denne herre, som är vass om han får ligga på väntan.

1 Pastore Bob var positiv senast och rätt läge nu för mycket startsnabb häst. Spets eller rygg ledaren lär det bli.

Redaktionen, travnet.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Heaten är lottade - så här avgörs Åby Stora Pris
Nästa nyhet
Heaten är lottade – så här avgörs Åby Stora Pris

Heaten är lottade – så här avgörs Åby Stora Pris

Ska det bli skiljeheat i Åby Stora Pris i år igen? Startlistorna är nu helt klara till lördagens spännande uppgörelse – med två miljoner till vinnaren.

Vilka åtta hästar som ska fajtas i årets Åby Stora Pris blev klart på fredagen. Under söndag kväll lottades även spåren till de båda heaten.

Propulsion mot ny storloppsseger? Foto: ALN

Liksom tidigare gör de åtta hästarna upp i två heat (vilka båda ingår i V75) fast med omvända startspår. I ett fall vid två olika heat-vinnare duellerar dessa om slutsegern i ett skiljeheat som avslutning på tävlingsdagen.

De tre senaste åren har Åby Stora Pris avgjorts genom just skiljeheat – i fjol var det Support Justice som besegrade Västerbo HighFlyer. Och den senare söker revansch i år.

Innerspåren – och därmed också ytterspåren, drog Tycoon Conway Hall och startraske Food Money.

Björn Goop ska köra Un Mec d'Héripré. Foto: ALN

Franske Elitlopps-trean Un Mec d’Héripré kommer den här gången att köras av Björn Goop. Bakom Propulsion blir det Örjan Kihlström som sitter. Västerbo HighFlyer får därmed Ulf Ohlsson i sulkyn.

Varje heat har ett förstapris på 400 000 kronor. Vinner samma häst båda heaten utgår en bonus på 1,2 miljoner kronor. Något som alltså innebär att vinnarens totala prissumma uppgår till två miljoner.

Så här körs de båda heaten:

Heat A, 1640 auto

1 Tycoon Conway Hall – Thomas Uhrberg
2 Un Mec d’Héripré – Björn Goop
3 Propulsion – Örjan Kihlström
4 Montgomery Hill – Flemming Jensen
5 Mosaique Face – Adrian Kolgjini
6 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
7 Västerbo HighFlyer – Ulf Ohlsson
8 Food Money – Jennifer Tillman

Heat B, 1640 auto

1 Food Money – Jennifer Tillman
2 Västerbo HighFlyer – Ulf Ohlsson
3 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
4 Mosaique Face – Adrian Kolgjini
5 Montgomery Hill – Flemming Jensen
6 Propulsion – Örjan Kihlström
7 Un Mec d’Héripré – Björn Goop
8 Tycoon Conway Hall – Thomas Uhrberg

Senaste vinnarna:

2015: Support Justice – Geir Vegard Gundersen
2014: Commander Crowe – Örjan Kihlström
2013: Sebastian K. – Jorma Kontio
2012: Sebastian K. – Åke Svanstedt
2011: Rapide Lebel – Eric Raffin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dramatik när Sjö Vinn vann Kallblodskriteriet
Nästa nyhet
Dramatik när Sjö Vinn vann Kallblodskriteriet

Dramatik när Sjö Vinn vann Kallblodskriteriet

Det blev en riktigt dramatisk upplösning av Svenskt Kallblods-Kriterium. Jättefavoriten Tand Kraft felade. Då tog Öystein Tjomsland chansen med Sjö Vinn.

De bästa treåriga kallbloden tampades på Dannero under söndagen, för att göra upp i Kriteriet. Stor favorit var Jan-Olov Perssons Tand Kraft som kom till finalen som obesegrad i sju starter.

Tand Kraft missade Kriterie-segern. Foto: ALN

Men loppet fick en dramatisk utgång. Tand Kraft slog på en oväntad galopp i ledningen. Då körde Öystein Tjomsland till med Sjö Vinn – och manövern blev vinstgivande. Den norske tränaren tog sin första vinst i det svenska Kriteriet.

– Det är oerhört stort, det är de här segrarna som vi kämpar för, sa Tjomsland direkt efter segern i ATG Live.

Inledningsvis gick allt planenligt. Efter 700 meter hade Tand Kraft kommit fram och övertagit täten. Men i kurvan kort senare, flög plötsligt jättefavoriten upp i galopp, klev utåt i spåren och tappade mycket mark.

Mitt i tumultet kunde Sjö Vinn, andrahandsspelad, köra sig till ledningen och väl där gasade Öystein det som gick över sista varvet.

Framgångar för Öystein. Foto: ALN

Tand Kraft tog sats direkt och började avancera via tredjespår över sista bortre långsidan. Hästen närmade sig, stod för en heroisk prestation (25-tempo sista varvet) men kunde aldrig komma närmare än andraplatsen.

– Man blev överraskad när han galopperade, men för oss blev det ju bra. Min häst sprang och bröt hela sista varvet och jag var själv rädd att köra galopp. Men vi redde ut det och det var en otrolig känsla över mål, berättade Öystein Tjomsland.

Förstapriset var 600 000 kronor och segertiden 1.28,4a över 2140 meter. Tand Kraft, som sagt, stor i nederlaget som tvåa. Tredjepriset till Eikfaksen från rygg ledaren – också den tränad av Tjomsland.

Uggla I Mossen tog hem Kriteriestoet. Foto: ALN

***

Kriteriestoet avgjordes efter en sevärd slutstrid. Örjan Kihlström körde fram favoriten Uggla I Mossen tidigt mot dödens på Sirifaxa. Dessa båda kom också att utkämpa en rejäl batalj till slut.

Uggla I Mossen började mangla rejält utvändigt in mot sista sväng, med ledande Sirifaxa vägrade att ge sig. De båda treåriga stona fajtades sida vid sida, men precis före linjen fick favoriten greppet.

Uggla I Mossen tog segern och förstaprisets 350 000 kronor på 1.29,9a över 2140 meter. Det här var Örjan Kihlströms första seger i loppet.

Vinnaren (och tvåan) tränas av Jan-Olov Persson som noterades för sin fjärde triumf i Kriteriestoet. Tredjeplatsen tillföll norskan Cuba Stripa, körd av Gunnar Austevoll.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Marcello missade duellen - avstängd tre månader
Nästa nyhet
Marcello missade duellen – avstängd tre månader

Marcello missade duellen – avstängd tre månader

Stjärnkusken-vinnaren Kee Marcello skulle duellera mot Patrik Sjöberg på Dannero – men klarade inte alkotestet. Nu väntar tre månaders avstängning.

En länge emotsedd duell mellan Kee Marcello och Patrik Sjöberg, tidigare deltagare i tv-programmet Stjärnkusken, numera båda med b-licens, skulle avgöras på Dannero under söndagen.

Men Kee Marcello kunde aldrig medverka i loppet. Det sedan han inte klarat alkotestet. Marcello har av Svensk Travsport dömts till tre månaders avstängning, till och med 6 november, för ”att ha brutit mot bestämmelser angående berusningsmedel”.

Sjöberg visade körhänderna. Foto: ALN

Stjärnduellen, som loppet rubricerades, kom ändå att köras.

Det med Svante Båth som inhoppare bakom Marcellos styrning Global Revolver. Duon kunde dock aldrig rå på Patrik Sjöberg och M.T. Insider som vann duellen efter att ha spårat hela vägen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Dannero

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson