Papagayo E. gav sig i täten tidigt mot Sauveur i söndags. Nu är stjärnan konstaterad skadad och det är ovisst om han kan återkomma till tävlingsbanan.

Världsmästaren Papagayo E. var favorit inför Ulf Thoresen Grand International i söndags, men gav sig tidigt i ledningen och slutade femma.

Det föranledde en grundlig genomgång av veterinär och på måndagskvällen kom det trista beskedet. Papagayo E. har ådragit sig en allvarligare skada – i ett gaffelband på ett framben.

Tvingas bli borta länge. Foto: ALN

Skadan är av sådan omfattning att kretsen kring hästen meddelar att det inte kommer bli några mer starter i år.

– Om hästen kommer tillbaka till tävlingsbanan är det bara tiden som kan utvisa, skriver tränaren Jan Kristian Wåler och sambon Ragnhild Diesen (som är veterinär) i ett pressmeddelande, enligt tgn.no.

Sexårige Papagayo E. har i sin karriär gjort 30 lopp och av dessa vunnit 12. Den största triumfen var segern i VM-loppet i USA i höstas. Totalt på kontot finns 7,6 miljoner norska kronor.

Läs även: Stenhård Sauveur från dödens i Ulf Thoresens

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Jägersro

Tisdag: V64-tips till Jägersro

V64 Jägersro 12 juli

Omgången: V64 på Jägersro med ett helt gäng jättefavoriter, där Mosaique Face (V64-5) är störst av alla. Han har bakspår och jag garderar, och spikar två med bättre chans! 

Bästa spiken: 3 Borups Powerful (V64-2) tjatar jag vidare om, han är en skjuter och nu ska det vara spets och slut.

Chansspiken: 1 Nancy America (V64-1) är bäst och i ett rundspelat lopp är hon kul chansspik, hon borde vinna om hon hittar loss!

V64-förslaget är på 1920 kronor (enbart för alla rätt):

1 Nancy America (3-2)
3 Borups Powerful (4-7)
6-10-3-12-1-5-9-2 (8-11)
8-9-6-2-7-1 (4-3)
3-4-9-7-2 (5-11)
6-8-2-10-11-4-3-1 (5-9)

1x1x8x6x5x8 = 1920 kr

DD-förslag på 900 kronor: 

3-6,8 x 250

4,7-6,8 x 100

V64-1:

Ranking: A: 1 B: 3-2-4-9-6-12-11 C: 8-7-10-5

Spetsanalys: Tramontana har visat bra snabbhet och ska kunna ta sig först till plankan och borde testas i spets mot dessa. Secret Lane har chans att ta en längd vid laddning då hon är klart snabb. M.T.I’measygoing ska bli struken enligt uppgift, annars är hon startsnabb och vore ett spetsbud.

Loppanalys: Jag tror att 1 Nancy America har bra chans att tråckla sig loss och vinna detta. Det är en mycket fin märr som inledde lovande värre för Flemming men det har inte varit ett bra 2016 med två misslyckade starter i början av året och dubbla galopper senast. Dock lite ovårdat kört av Christoffer tycker jag och hästen visade fart och form mellan felen. Läget är lurigt då hon inte är jättesnabb, men hon trycks sällan av och jag tror att Jensen hittar loss och städar av dessa. Chansspik där ”alla” andra garderar.

3 Tramontana har gått okej men inte mer, men hakade på rätt bra bakom överlägsna Le Miracle då det var spets och släpp och tvåa i mål. Rätt förutsättningar nu och det ser ut som spets i det längsta.

2 Othala är inte så tokig och hon har vunnit 2/5 senaste, men var inte bra i lillcomebacken senast. Bättre med loppet i sig och rätt läge för att sitta bra med i andraspår nu.

Betrodd är Holländska 4 Constantia River som visade tveksam inställning senast då hon borde ha vunnit det och raden är smickrande.

5 M.T.I’measygoing gör comeback och uppgiften var bra, men hon ska bli struken för spark och jag lägger henne sist därför. Märkligt svårt det verkar vara att meddela strykningar då hon ännu kl 1530 inte är struken på ATG!

V64-2:

Ranking: A: 3 B: 4-7-5 C: 8-2-1-6

Spetsanalys: Borups Powerful är väldigt startsnabb och tar ledningen utan prut!

Loppanalys: Jag gillar 3 Borups Powerful skarpt, det är ett riktigt ämne! Han var sjukt bra och fin då han trots stenhård inledning bara flög förbi dem på open stretch på Åby och Björn kunde sitta och peta näsan på upploppet. Han galopperade i våldsam körning för spets i Treåringseliten under Elitloppet, och har sedan inte räckt till i E3-försök och final. Han gick 11 sista 700 i finalen men var bortlottad och chanslös där det var 15 på varvet, och han kan bättre. Nu tar han ledningen då han är grymt explosiv från start och sedan förlorar han inte mot dessa! Det är försök och finalen med 550 laxar under Åbergs kvällen så han lär vara i ordning. Given spik!

Motbudet är 4 Usual Kronos som det var mycket snack om på Lunden, men det var svårbedömt inför det tyckte jag då det varit konstiga lopp han varit ute i med få hästar. Han var inte som bäst på Lunden och efter dålig värmning spelade han högerytter och ledsnade. Han har bytt regi till Ludde Kolgjini som hyllar hästen, men han har galopperat bakom bilen i provlopp och jag tror inte han kan slå min spik utvändigt sista varvet.

V64-3:

Ranking: A: 6-10-3 B: 12-1-5-9-2 C: 8-11-7

Spetsanalys: Ponziopilata Face har inte kommit till spets med två försök från springspår och jag hoppas favoriten blir över. Jämn start att vänta men Peter är vass från start och jag spelar på spets med Tjurkhults Sigge från springen.

Loppanalys: Voltstart och favoriten 1 Ponziopilata Face har lottats till innerspår, något som det inte alls är säkert att han kan förvalta. Han fick loppet i rygg på Neuland senast och avgjorde säkert men nu hoppas och tror jag att det blir strul och som favorit är han inget för mig.

PU har svårt att få fart på 6 Tjurkhults Sigge som är seg, men från springspår mot halvsnabba hästar bara finns spetscha s och det är där han ska mata på. Lyckas han nå ledningen är han ändå intressant som 7%-are och han chansas upp i öppet lopp.

Bra kapacitet har 10 Torpedo W.F. som inte vunnit i Sverige, men går bra hela tiden så även senast då han gick bra över upploppet på 12,1. Klar segerchans!

3 Axeline Baunely har blivit allt bättre även om det är en begränsad sort. Med bra läge finns viss spetschans då dessutom Sjunnesson förstärker i vagnen, en underskattad lånekusk enligt mig och jag lägger tidigt.

V64-4:

Ranking: A: 8-9-6 B: 2-7-1 C: 4-3 

Spetsanalys: Snabba hästar som peakat för längesen och det är väl ingen som svarar om Flemming kastar loss Montgomery Hill som var snabb från spår 7 senast?

Loppanalys: 9 Mosaique Face är 75%-are och det är galet! Visst, han har mött världseliten på sistoneo ch man spände bågen senast och körde i spets med Nuncio på utsidan men man kan inte säga att det var nära att det höll… Han värmde lysande inför Elitloppet, men var märkligt dålig och inget bättre senast så han är svårbedömd. Han är en frontrunner, men gick vasst i Gävle bakifrån. Detta är test inför Hugo Åbergs, men han känns inte kul att chansa på ska göra en prestation nu med bakspår och som megafavorit ska han fällas.

Kanske är det så enkelt att 8 Montgomery Hill blåser till spets och vinner! Han har varit bra hela tiden, och tolvåringen är verkligen still going strong! Senast snabbstartade han men fick svar av Gigant Slugger och galopperade då han togs upp men kom starkt tillbaka. Här finns ingen som borde svara och han känns intressant som 8%-are!

Jag tar även med 6 Nok’en Fräkkert som är bra för det mesta och duger mycket bra om favoriten har en dålig dag, han har ett starkt slutvarv om han hushållet lite bättre med krafterna än senast då han var för het i dödens.

V64-5:

Ranking: A: 3 B: 4-9-7-2 C: 5-11-8-10-6 

Spetsanalys: Eldrick Boko öppnar bra, och sida-soda med värsta hotet Salsomaggiore kan han till och med köras till spets. Han höll ledningen från spår 2 i 09-öppning i april. Även Britt Palema är snabb och kommer laddas.

Loppanalys: Stor risk för favoriten 3 Eldrick Boko. Han är storfavorit och en jättefin sort som var mycket bra i V75 under våren och spetsade hem ett V75-försök, och tapper tvåa från dödens på Åby. Det blev för tufft i finalen under Elitloppet och han fick pusta lite men avslutade 08,5 sista 700 i comebacken senast som tvåa och var mycket bra. Kommer han till ledningen lär det vara över, och det finns flera snabba och han är storfavorit…

9 The True F. har fått bakspår och borde då få svårt mot favoriten, men han har varit mycket bra vid fyra raka segrar, och har inte förlorat för Adrian på tre försök och det känns som han trivs väldigt bra för just honom som kör nu igen. Senast var han lite mer seg och det var först på linjen han var först i rejäl kamp och kanske är det form på väg nedåt?

4 Salsomaggiore har verkligen hittat stilen och var mycket fin vid två raka spetssegrar, den första till ledningen varvet kvar. Gick undan i egen fart vid senaste segern och dansade undan på 11 sista 500. Hoppade då han pressade för spets senast efter 100 meter och var spelad till 24 för tio mot Eldrick Boko. Kommer han förbi från start kan det bli match!

Jag måste ta med 7 Day Or Night In som är högkapabel och en av favoriterna på V75 näst senast då Johan körde fram i dödens och skulle kontrollera, men hästen var blek och struken för halsinfektion efter det. Formen är dunkel, men hästen ruskigt bra och som skäll ska han med.

V64-6:

Ranking: A: 6-8-2 B: 10-11-4-3-1 C: 5-9-7 

Spetsanalys: Unity Knick tar ledningen då han är mycket startsnabb.

Loppanalys: 2 Unity Knick är jättefavorit efter att ha övertygat för Dan-Åke i Amatör SM och det var bländade intryck i finalen då han vann helt okörd och såg jättestark ut. Han var säkert lite vässad för dessa lopp och har inte startat på så mycket innan och kanske kan få reaktion, och det är full väg nu för en riktig sprintertyp och då hoppas jag att han kan hinna bli synad. Även om det är risk för att vi avslutat med spetsseger…

Loppet är bra och öppet och de andra inte sämre, och skulle en sådan som 8 Broadway Appolo ha samma form som i förra comebacken då han vann från dödens kan han göra samma nu. Han hamnade helt fel på det under Elitloppshelgen och var ute i spåren innan han nådde dödens i toktempo, men springa kan han och 3% är ändå fel trots att han varit struken och har spår 8.

Bra är Holländske 6 Balamanco som har ett gäng raka segrar i raden och han har varit bra hela tiden. Helt ensam på plan i Wolvega och senast avgjorde han mycket snyggt. Han kommer tappa mark från början men tål att gå och är intressant som skräll.

10 Triton Neergård brukar gå starka lopp i Sverige och var bra vid segern på 11-tid näst senast i lunchlopp. Han var först i mål före det men diskades för passgång över mål.

11 Frankie Brodde höll åter klart starkt senast och han bara måste få vinna lopp snart. Det är inte tuffare nu och han är tidig.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hästen dog efter olycka på Kalmartravet
Nästa nyhet
Hästen dog efter olycka på Kalmartravet

Hästen dog efter olycka på Kalmartravet

En mycket tragisk olycka skedde i det sista loppet vid lunchtävlingarna i Kalmar på måndagen. Hästen Back in Business avled.

Den sjuårige valacken Back in Business, tränad av hemma-amatören Gabriella Eriksson, förolyckades tragiskt efter en olycka på Kalmartravet under måndag eftermiddag.

Det var i det nionde och sista loppet som händelsen inträffade. Back in Business, körd av Leif H Eriksson, gick i ledningen men var 500 meter kvar på väg att passeras av That’s the Spirit och Håkan B Johansson.

En snäv situation uppstod och Back in Business fastnade med benet i framförvarande sulkyn. Hästen föll därefter så olyckligt att den bröt nacken och avled. Samtliga kuskar ska ha klarat sig med mindre blessyrer.

Loppet ställdes in och samtliga insatser återbetalas. Håkan B Johansson dömdes till 1200 kronor i böter samt en veckas avstängning efter körning som grovt stört medtävlare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hästarna som vill till final i Stochampionatet
Nästa nyhet
Hästarna som vill till final i Stochampionatet

Hästarna som vill till final i Stochampionatet

På fredag intar de fyraåriga stona Axevalla. Det för att utse vilka som ska få plats i finalen av Stochampionatet.

Det var många som kände sig kallade när det skulle anmälas till uttagningar till Stochampionatet. Hela 89 fyraåriga ston anmäldes, men plats fanns bara för 72.

Princess Face är en av hästarna i kvalen till Stochampionatet. Foto: ALN

Dessa utgör de hästar som på fredag kväll kämpar om de 12 platserna i finalen. Från de sex uttagningarna går således de två främst placerade vidare.

Finalen i Stochampionatet körs på Axevalla nästa söndag, den 24 juli. Vinnaren erhåller då ett förstapris på en miljon kronor.

Här är startlistorna:

Uttagning 1, 2640 auto

1 Going Diablo – Peter Untersteiner
2 Spoil Me – Kenneth Haugstad
3 Donatella Center – Stefan Persson
4 Tricia – Per Lennartsson
5 Pastell Tilly – Torbjörn Jansson
6 Kendra Silvio – Stefan Söderkvist
7 Ice Wine – Daniel Redén
8 Cayenne Ovel – Örjan Kihlström
9 Last of April – Alexander Nilsson
10 Bacio – Björn Goop
11 Cagnes Sur Mer – Rickard Svanstedt
12 Kryssa Futura – Christoffer Eriksson

Uttagning 2, 2640 auto

1 Far Far Away – Johan Untersteiner
2 Alvena Valva – Per Linderoth
3 Joy de Castella – Jörgen Westholm
4 Mellby Dashing – Björn Goop
5 Icanhearyou – Oskar J Andersson
6 Galactica – Lars-Åke Söderholm
7 Canmore B.F. – Örjan Kihlström
8 Very Welcome – Peter Ingves
9 Tunika – Christoffer Eriksson
10 Swish Lane – Peter Untersteiner
11 Come And See – Anders Svanstedt
12 Order by Heaven – Lars D Carlsson

Uttagning 3, 2640 auto

1 Tide Water – Torbjörn Jansson
2 Molly de Castella – Jörgen Westholm
3 Imakethecashflow – Joakim Lövgren
4 Majett – Christoffer Eriksson
5 Port Ellen Broline – Peter Untersteiner
6 Beachmountain G. – Björn Goop
7 Princess Face – Lutfi Kolgjini
8 Zola Grand Cru – Fredrik Berg
9 Takeaway – Örjan Kihlström
10 Amity – Per Lennartsson
11 Pretty Perfect – Oskar Kylin-Blom
12 Cerveza – Johan Untersteiner

Uttagning 4, 2640 auto

1 Lady Cash – Stefan Söderkvist
2 Fika – Anders Svanstedt
3 In Toto Sund – Örjan Kihlström
4 Ninepoints Gaagaa – Jörgen Westholm
5 Keypad – Per Lennartsson
6 Kahleesi – Carl Johan Jepson
7 Sally Steel – Henrik Svensson
8 Ilona Håleryd – Peter Untersteiner
9 Finca Boko – Björn Goop
10 Borups Orkide – Christoffer Eriksson
11 New Devotion – Johan Untersteiner
12 Tro Lo Lo – Oskar J Andersson

Uttagning 5, 2640 auto

1 Darling Hornline – Per Nordström
2 Diora Sund – Tommy Zackrisson
3 Foxy Brown – Stefan Persson
4 High Expectation – Örjan Kihlström
5 Caresse – Björn Goop
6 Sangria Knight – Christoffer Eriksson
7 Mhona’s Sister – Per Linderoth
8 Otrobanda – Peter Untersteiner
9 Magnesia – Oskar J Andersson
10 Lonely Star – Johan Untersteiner
11 Amour Memory – Elias Strandberg
12 Bowling Karma – André Eklundh

Uttagning 6, 2640 auto

1 Orkidee Skift – Hans-Owe Sundberg
2 Salma Silvio – Christoffer Eriksson
3 Incredible H.C. – Peter Untersteiner
4 Digital History – Björn Goop
5 Top de Luxe – André Eklundh
6 Cherie Jaam – Sören Boel
7 Xhantis Amber – Jörgen S Eriksson
8 Fancy Flair – Jörgen Sjunnesson
9 Touch of Elegance – Örjan Kihlström
10 Toohotforyou – Per Linderoth
11 Youlo – Stefan Söderkvist
12 Pasithea Face – Lutfi Kolgjini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop invald i Hall of Fame
Nästa nyhet
Björn Goop invald i Hall of Fame

Björn Goop invald i Hall of Fame

Ingen mindre än Björn Goop är det senaste namnet att ha tagit plats i travets eget Hall of Fame.

2013 valdes Olle Goop in i Hall of Fame. Nu får han sällskap av sonen Björn. Svensk Travsport skriver i ett pressmeddelande att kuskgiganten är det senaste namnet i Nordiska Hall of Fame.

Olle och Björn. Båda i Hall of Fame. Foto: ALN

Björn Goop, 39 år, har sedan han som 13-åring började som ponnykusk utvecklats till en av världens främsta inom sin sport.

Han är en av blott fem i Sverige verkande kuskar som vunnit över 6000 lopp. På den digra meritlistan finns bland annat två segrar i Elitloppet, vinster i Derbyt, Kriteriet och Prix de France. Bara för att nämna en bråkdel.

Björn Goop har även vunnit den allsvenska kuskligan de 12 senaste åren, något som är unikt i Sverige. Han har blivit framröstad till Årets kusk vid fem tillfällen, samt Årets komet 1997.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torbjörn Jansson historisk - vid vinst i Karlshamn

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson