Efter en frånvaro på ett år – snart är Digital Ink tillbaka. Den femfaldiga miljonären är anmäld till ett kvallopp.

Digital Ink var förra vinterns stora namn. När hästen den 28 mars vann den första uttagningen till Olympiatravet var det sjuåringens sjunde raka seger. ”Inken” fick också en av de första inbjudningarna till Elitloppet.

Men det blev inga starter varken i Olympiatravet eller Elitloppet för Stefan Melander-stjärnan. Digital Ink ströks inför en tilltänkt start i april och även från comebacken i slutet av juni.

"Inken". Foto: ALN

Men efter nära ett års frånvaro från tävlings-banan tycks nu Digital Ink vara på gång igen – lagom till att storlopps-säsongen snart sätts igång.

Valacken är anmäld till ett kvallopp på Solvalla på onsdag, den 23 mars. Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn. Samma dag går för övrigt Solvato ett kvallopp på Åby.

Digital Ink har hittills gjort 48 starter vilka inneburit 24 segrar och nästan 5,3 miljoner på banken. Den ännu högst doterade segern kom i Breeders Crown-finalen som fyraåring. Hästen deltog även i finalen av Elitloppet 2014.

Läs även: Olympiatravs-hoppet lever för Solvato

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bråk på travgala – tränare gjorde polisanmälan

Bråk på travgala – tränare gjorde polisanmälan

Ett bråk utbröt på Trav Gävleborgs gala i Bollnäs nyligen. Nu har proffstränaren Robert Skoglund polisanmält en anställd vid banan för ofredande och olaga hot.

Ett storbråk utbröt på travgalan i Bollnäs den 12 mars. På onsdagen nådde nyheten trav-medier om att en proffstränare polisanmält en man, anställd vid banan, för ofredande och olaga hot efter galan.

Mannen ska under kvällen uttalat hot mot proffstränaren som senare på kvällen också blev knuffad över ett bord. Flera personer lyckades gå emellan och stävja bråket, men efteråt inkom en polisanmälan mot mannen.

Skoglund. Foto: ALN

På torsdagen klev 25-årige Bollnäsproffset Robert Skoglund fram i Patrick Sjöös blogg på Mittmedia och berättade att det var han som var den utsatte tränaren och också den som gjort anmälan.

– Det har blivit jobbigt med all uppståndelse. Men jag måste släppa det där nu och fokusera på det jag ska göra, säger Robert till bloggen och fortsätter:

– Han har hållit på och jävlats med mig sedan jag flyttade till Bollnäs. När nu det här hände i lördags så såg jag ingen annan väg än att anmäla honom.

Mannen är misstänkt för ofredande och olaga hot. Hur polisen nu går vidare med anmälan är ännu inte avgjort, men händelsen har ett flertal vittnen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt upplägg: Så avgörs Sweden Cup
Nästa nyhet
Nytt upplägg: Så avgörs Sweden Cup

Nytt upplägg: Så avgörs Sweden Cup

Det blir ett nytt upplägg för Sweden Cup i år. Det ”lilla Elitloppet” kommer köras med tre försök – med sju hästar i varje.

Sweden Cup har varit ett populärt inslag under Elitlopps-lördagen många år (loppet började köras 1977). Tidigare i år annonserade Solvalla att man övervägde att ändra upplägg för loppet.

En av spekulationerna handlade om att bara köra med sex hästar i varje försök, men när Solvalla nu fastställt propositionerna för loppet blir det sju hästar i varje.

Markus Myron. Foto: ALN

– Vi tar bort åttondespåret och bakspåren för att få så rättvisa, men ändå spännande försök som det bara är möjligt, säger sportchefen Markus Myronelitloppet.se.

De senaste åren har Sweden Cup avgjort med två försök med tio hästar i varje. De fem bästa har gått till final. I år blir det tre försök med sju hästar – där de tre främsta från varje avancerar. Finalen kommer således att köras med nio hästar.

Distansen är dock den samma som alltid: 1609 meter med bilstart. Förstapriset i finalen är en halv miljon kronor medan försöksvinnarna erhåller 100 000 kronor.

Solvalla kan även berätta att det kommer ridas ett direktkval till Montéeliten som avgörs på samma dag som Elitloppet. Kvalet rids den 11 maj i form av Solvalla Hästägare-förenings Montépokal som också ska ingå i V86-spelet. Vinnaren i loppet tar plats i Montéeliten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svår eldsvåda i USA - tolv travhästar dog
Nästa nyhet
Svår eldsvåda i USA – tolv travhästar dog

Svår eldsvåda i USA – tolv travhästar dog

En katastrofal eldsvåda inträffade i ett träningscentrum för travhästar i Florida. Lågorna skördade tolv hästars liv.

En tragisk händelse inträffade på South Florida Training Center, USA, natten till onsdagen. En omfattande eldsvåda bröt ut i ett av stallen vilket rymde 23 hästar.

Man uppskattar att 12 av hästarna ska ha omkommit i branden. De som lyckades räddas ur lågorna har förts till veterinär där de vårdas för rök- och brännskador. Samtliga hästar i stallet var unghästar som ännu inte påbörjat sin tävlingskarriär.

– En vän kom hit och vi försökte öppna portarna för att få ut alla hästar, men det blev för svårt. Taket började rasa ned och elden tog tag i hästarna. Man är bara helt skräckslagen och vet inte vad man ska ta sig till, berättar tränaren Roman Lopez för West Palm Beach TV.

Inga brott misstänks. Polisens undersökningar av platsen visar på att det var ett elfel som orsakade eldsvådan. Gnistor ska ha antänt närliggande hö och foder.

Du kan se ett inslag och bilder från platsen via wptv.com här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Torsdag: V64-tips till Åby

V64 Åby 17 mars

Omgången: Jackpot då fyrorna brann inne i tisdags och därmed extra pengar i sexrättspotten och en av spikarna har en straffspark medan chansspiken är mer av, ja en chansning.

Bästa spiken: 5 U.S.Dollars (V64-1) har en nära på helt perfekt uppgift och hon blir mycket svårslagen oavsett löpning!

Fräcka spiken: 1 Tortuga (V64-4) gör intressant debut för Claes Svansson och det låter bra, jag tar chansen och spikar i jämnspelat lopp!

V6-förslaget är på 1470 kronor (enbart V6).

5 U.S.Dollars (4-2)
10-6-1-5-3 (11-8)
5-6-1-2-3-4 (5-8)
1 Tortuga (6-8)
9-1-8-4-6-2-7 (5-10)
3-5-2-7-10-4-9 (6-1)

1x5x6x1x7x7 = 1920 kr

DD-förslag på 950 kronor: 

9-2,3,5 x 250
9-5,10 x 100

V64-1:

Ranking: A: 5 B: 4 C: 2-3-1-6-8

Spetsanalys: Tre sämre på start och det skulle förvåna om inte Lövgren kör till ledningen redan på första långsidan med U.S.Dollars.

Loppanalys: 5 U.S.Dollars är jättefavorit, men det ska hon vara för detta vinner hon och jag spikar. Hon gjorde comeback senast på ovan distans, men visade sig bara vara bäst och vann enkelt med snabba 11 sista halvvarvet. Normalt är hon ännu bättre med loppet i kroppen och Joakim kan välja upplägg. Det är snarare mer ihåligt motstånd nu mot senast och läget perfekt. Given spik.

4 Fabrica Pellini springer som med handbromsen i och var chanslös mot favoriten senast och svårt att se henne slå den nu. Dock lättas hon i balansen och mindre dövad, det borde ge bra effekt som hon agerat.

V64-2:

Ranking: A: 10-6 B: 1-5-3 C: 11-8-9-4-7

Spetsanalys: Flowmate har tagit ledningen två senaste med liknande läge och varit snabb, men jag tror att Crown of Victory har bra chans att köra till ledningen i första kurvan.

Loppanalys: Två hästar är mer spelade, men till slut tror jag nog att 10 Tornatore Grif blir klar favorit. Han har uppåtform med tre lopp i kroppen och senast spurtade han fint på open stretch via ett 13-varv och  visade att han duger bra i klassen. Han har en bra kusk i Peter Arnqvist som sällan kör bort sig, och i sista starten förra året klockades hästen till 11 sista varvet så springa kan han. Bra chans, men jag garderar med två andra spikar.

1 Zoko Lane gör comeback, men spåret är inte det bästa då han är osäker långt ner i banan, och han är typen som borde behöva lopp. Annars är hästen lika bra som favoriten i grunden, och senast spurtade han starkt i spåren på V75.

Spetsfavorit är 6 Crown of Victory efter en bit, och han höll farten bra senast och kan rinna undan.

Jag betalar för två som är med där framme direkt, 3 Flowmate och 5 Linges Alladin som båda får fina resor och den som får ledarryggen utmanar till slut – någon av dem bör det bli.

V64-3:

Ranking: A: 5-6 B: 1-2-3-4 C: 8

Spetsanalys: Här kan flera öppna snabbt, men jag tror att Remain Garbo håller ut dem som han gjorde senast med samma spår. Främst snabba duon No Gelt Face (tagit spets eller varit snabb 5 senaste med framspår) och Star Life Waltz som utmanar.

Loppanalys: Det kommer gå undan första halvvarvet med riktigt snabba hästar för klassen. 1 Remain Garbo är favorit och detta efter att han spetsat hem liknande lopp senast från just spår 1. Det var taktiklopp med full gas sista 500 som gick i 11-fart och han höll undan. Då han spetsade väldigt enkelt tror jag att han gör det igen trots snabbare hästar med men jag är inte säker på att han vinner.

Som favorit går jag emot då han möter bättre hästar nu och är inte så modig längre. Kanske till och med kusken släpper för press? 5 Digital Control var chanslös att hinna med Qualis Talis över tre varv senast då denne flög runt till seger, men han höll undan för övriga och är en ganska vanlig häst. Nu bättre distans och jag tror Robban kan bli positionsvinnare bland gasglada kuskar och litet fält är perfekt. Tippas!

Given är 6 Tonicetobetrue som är ojämn och han var inte alls bra då han var favorit på V86 näst senast, men mycket bättre senast så de täta starterna var positivt. Han kördes till spets varvet kvar och klev undan för bra hästar senast i Danmark och det vore spännande med barfota nu kanske?

Startsnabba 2 No Gelt Face och 3 Star Life Waltz gör upp om ledarryggen tror jag, men på Åby vet man aldrig hur taktiken blir. Både har skrällchans på open främst. No Gelt hade rubbet sparat senast och Star Life fick ett blytungt lopp senast.

V64-4:

Ranking: A: 1 B: 6-8-7 C: 2-3-5-10-4

Spetsanalys: Jag bygger spelet på att Tortuga håller upp ledningen. Utmanar gör Questionmark mot svängen.

Loppanalys: 6 Questionmark är favorit och hon är på gång. Spetsade hem ett dåligt lopp på bra vis näst senast och senast var det en plats bland de tre som galopperades bort på upploppet. Det såg ut att bli för mycket då luckan kom och tussarna rycktes och så kom galoppen, hästen hade sparat. Skulle Peter kunna forcera till ledningen så vinner man säkert, men jag hoppas att det är upptaget där.

1 Tortuga var den som hoppade fram då listorna öppnades och jag håller fast vid känslan då hon gör spännande debut för Claes Svensson. Han har form på stallet, och han brukar vilja prestera direkt med sina nyförvärv. Inte minst då de kommer från bra proffstränare och den här har varit hos Björn Goop där hon tog senaste vinsten från dödens. Sedan kort sväng hos Anders Svanstedt där hon endast startade en gång. Hon öppnar bra och jag tror Claes kör i spets där hon borde trivas. Spik!

Jag nämner att 8 Conrads Estelle är en tvärhand hög, men hon krigade sig till seger senast över upploppet mot favoriten Bowling Karma och blir allt bättre. 7 Julienne Pride fick kvala om efter ett gäng galopper, och såg faktiskt fin ut i kvalet. Viss fart om hon sköter sig finns det i lopp som inte är speciellt bra.

V64-5:

Ranking: A: 9 B: 1-8-4-6-2-7 C: 5-10-3

Spetsanalys: Massitj öppnade bra från spår 1 då han höll upp ledningen näst senast, men det är snabbare hästar nu och han kan bli över. Silpinge Igor har spetsat 3/3 och kan mycket väl blåsa förbi då kusken kan ladda.

Loppanalys: 1 Massitj är megafavorit och det måste jag säga syn på! Stenströmers hästar har verkligen ingen toppform och de ser lite less ut för jämnan och igår på lunchen var det precis så Ritzo kunde gå undan för hugg och slag till 13 för tio från ledningen där han fick hållas helt. Förutom den segern har stället inte vunnit på 28 senaste starterna, med hästar spelade till 17, 20, 20, 26, 26-för tio bland annat… Chans att han blir över och måste garderas som megafavorit, blir han över och det släpps i nästa läge kan det strula. Han gick inte tom på V75 senast och spetsvann före det.

9 Spirit Laser går jag på, det är en lite racertyp som var sådär i comebacken senast. Det var ett ganska bra lopp på lunchen, och banan ska ha varit opassande för honom. Han har perfekta startryggar på två mycket snabba hästar och kan öppna bra själv. Lopp i kroppen, och får inte kusken spel och sätter sig fast som näst senast så kan segern komma. Hästen kan mer än senast och om favoriten blir sittande invändigt är det ganska tunt lopp.

8 Viola Vang sviker för det mesta, efter att ha haft stora förväntningar på sig och hon måste visa mer. Kanske lite mer racerbalans nu då man kommer till Sverige?

4 Mad Lee har viss chans att köra till ledningen om favoriten blir över, där växer han säkert en klass men han var ändå för dålig senast för att jag ska kunna hetsa. 6 Island Three var klen senast då man ryckte av skorna i söndags, men faktiskt var det rena V75-loppet med tättrion. En månad mellan loppen var länge, och täta starter är uppväckande.

V64-6:

Ranking: A: 3-2-5 B: 7-10-4-9 C: 6-1-8

Spetsanalys: Jämnsnabba hästar där ingen är direkt jättesnabb och de kan få svårt att ta längder på varandra. Qualis Talis kan öppna, och han kan nog hålla ut dem om kusken önskar – utmanas av Raggamuffin som pressar sig förbi?

Loppanalys: Jämnspelat och öppet där det kan skrälla! Tipset till 3 Raggamuffin som gillar distansen och senast hängde han med fullt okej som uppanmäld till Silver. Skulle Jepson kunna få honom till ledningen så blir han svårtuggad! Där har han 2/4 och var tapper mot kanonen Usain Henna vid andraplats på 2640 på V75 i höstas.

2 Qualis Talis var bättre än någonsin senast då han bara flög runt dem över tre varv då Stefan kastade loss på sista långsidan! Vi hade nedåt 11 sista 700 med vassare på långsidan. Lika bra igen så är han given, det blir spets eller ledarryggen som jag ser det.

5 Paparazzi M. såg också mycket fin ut senast, även om det var ihåligt lopp men han bara forsade runt dem sista 500 i vida spår för lärling.

Två skrällar spelar jag DD med, 7 Codebreaker kommer hitta ny växel utan skor framöver, och han sköt till positivt senast barfota på open. 10 Asterix Hornline har varit klen och senast inget bättre barfota, men han kan massor och med bättre bana kan det bli bättre effekt utan skor.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stark start på säsongen för Emmett Brown

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson