Det har gått över ett år sedan Solvato senast startade, men nu är han snart tillbaka. Kan det bli Olympiatravet igen?

Solvato hade en häftig säsong 2014 där han bland annat segrade i Olympiatravet och kom trea i Oslo Grand Prix. Efterkommande vinter vann han Prix de Bourgogne och deltog i Prix d’Amérique i Frankrike.

Men hästen ströks inför en uttagning till Olympiatravet i april och har efter det varit osynlig på tävlingsbanan. En spricka i ett hovben har stoppat stjärnan – men snart är sjuåringen tillbaka.

Admir Zukanovic. Foto: ALN

Solvato gick sitt första banjobb (1.20 på 2140 meter) på Åby på tisdagen med Stefan Söderkvist i sulkyn och allt gick perfekt. Nästa onsdag väntar ett kvallopp.

– Det går inte att trycka gasen i botten efter en så här svår skada, men visst skulle det vara kittlande med Olympiatravet. Copenhagen Cup är ett annat lopp som lockar. Men till att börja med ska vi kvala Solvato på Åby nästkommande onsdag och hästen får sedan bestämma lite själv vilka lopp som kan bli aktuella, säger tränaren Admir Zukanovic till travronden.se.

Solvato har på 50 starter vunnit 12 lopp och tjänat drygt 5,9 miljoner kronor. Under 2014 sprang hästen i 3,7 miljoner. Senaste starten skedde i Prix de France förra året.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Axevalla

Onsdag: V4-tips till Axevalla

V4 Axevalla 16/3

Omgången: Tunna lopp och det ser onekligen favoritbetonat ut denna onsdagslunch på Axevalla-travet. Jag använder mig utav två spikar som jag tror bara är bäst i sina respektive lopp. Sedan reducerar jag ner ytterligare med hjälp av utgångshästar i de två andra avdelningarna. På så sätt får jag möjlighet att spela fler system och jag hoppas på ett fint överskott.

Bästa spiken

1 Ritzo V4-2 Perfekta förutsättningar och leder normalt sett runt om.

Prisvärda spiken

4 Yankeefromkentucky V4-3 Segervan häst som gör en mycket spännande debut för Veijo Heiskanen och jag tar betalt direkt!

Utgångarna

1 Soda, 3 Trouville, 5 Valnes Doris & 6 Beatinathedevil F. V4-1 Bästa hästarna som borde få bästa loppen.

1 Divine Cash V4-4 Fint sto som jag tror spårar hela vägen.

V4-förslag (Minst 1 A-häst måste vinna, chans till 50 rätta system)

A: 1-3-5-6. B: 2-4 (1-6)
1 Ritzo (6-9)
4 Yankeefromkentucky (11-3)
A: 1. B: 4-6-11 (14-13)

Kupong 1. 6x1x1x1= 6 rader/ 12 kronor x 30 system= 360 kronor

Kupong 2. 4x1x1x4x= 16 rader/ 32kronor x 20 system= 640 kronor

Totalt: 1000 kronor.

LD-förslag

1 – 4  1000 kronor

Totalt 1000 kr


Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 1-6-3-5. B: 2-4. C: 8-9-7.

Spetsanalysen: Soda är kvick i volten men jag kan tänka mig att Stenquist nöjer sig med rygg på Trouville. Troligt alltså att Micke J med spetsgynnade Trouville sitter i spets in i den första svängen.

Loppanalysen: Ett halvklurigt stolopp över lång distans inleder och här chansar jag och ger tipset till 1 Soda som debuterar i ny regi. Hon gör jämna och stabila lopp mest hela tiden utan att vinna men nu tror jag att det kan vara dags för karriärens tredje seger. Hästen öppnar bra och kommer att få ett fint lopp på innerspår. Löser det sig sedan till slut tror jag att ekipaget har vettig chans att ta sig förbi ett gäng trötta ston den sista biten.

Jag litar dock inte fullt ut på henne och Soda blir bara en av fyra utgångshästar. 6 Beatinathedevil F. 3 Trouville och 5 Valnes Doris är de tre andra i den gruppen. Den förstnämnda är nog bäst kapacitetsmässigt men hon är strulig av sig och det är galopprisk på henne. Skulle hon sköta sig har Martinssons sto istället en bra vinstchans. Trouville är min spetsfavorit och från ledningen håller det länge. Micke J:s uppsittning höll bra från spets senast i en snabb avslutning och får hon dämpa en bit rinner hon nog undan. Skulle istället Valnes Doris sno åt sig täten trots ett snävt femtespår sitter istället hon på leken. Hästen har gjort tre starter efter vila och fungerar även bakifrån så felfri är hon inte borta.

På garderingslappen streckar jag ytterligare två hästar.

2 Chou Chou Boshoeve har varit sämre på slutet men jag tycker att hon går ner rejält i klass till den här starten.

4 Hausse du Gull är segstark och borde vara gynnad av den långa distansen. Hon har ett knepigt utgångsläge men klaffar det plockar Offshore Dream-dottern ner många över Axevallas långa upplopp.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 1. B: 6-9-3-7-5-10-8. C: 2.

Spetsanalys: Ritzo är startsnabb och har bra chans att hålla upp sitt innerspår. Värst emot i spetsstriden är stallkamraten Versailles. Stenströmer menar dock att den är bäst bakifrån så även om han kommer förbi är det bra chans att Ritzo återtar ledningen i ett tidigt skede.

Loppanalys: Ett rätt hyggligt lopp där jag tror att det är så enkelt att den stora favoriten, 1 Ritzo, leder hela vägen. Han har gjort en start i år och avgjorde då enkelt efter att Jepson kört ett helt optimalt lopp. Hästen avslutade med ett 14,5-varv och intrycket över mål var klart bra. Stenströmers valack är kvick ut och med duktige Jepson i sulkyn tror jag att ekipaget håller upp sitt innerspår. Även om de skulle bli av med ledningen den första biten tror jag att kan får återta tätpositionen. Motståndet är inget vidare och det här måste vara en toppchans. Given spik!

Vill man ändå gardera tycker jag att stallkamraten 6 Versailles är tidig. Han hängde med bra senast bakom två fina hästar och från rygg ledaren med lucka till slut kanske han kan utmana min spik.

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 4. B: 11-3-9-6-2-12-13-10 C: 8-7-1.

Spetsanalys: Be Right Back är snabb ut och är den klara spetsfavoriten initialt. Han har dock bara varit dålig på slutet och Partanen borde släppa. Jag tror att Yankeefromkentucky tar en längd på Bas Hanover och sedan borde Veijo ställa en tidig fråga och få överta täten.

Loppanalys: En spårtrappa där 3 Bas Hanover blir hårt betrodd. Han gjorde senast comeback efter vila och gick godkänt även om han fick ge sig i en långsam avslutning. Säkert bättre med det loppet i kroppen men jag tror att han kommer att få göra grovjobbet den här gången och jag spikar emot.

Det är 4 Yankeefromkentucky som får mitt fulla förtroende och han gör en mycket spännande debut för duktiga Veijo Heiskanen. Hästen har gått bra även i den tidigare regin men det är klart att det är intressant med första starten för Veijo. Jag har stor respekt när Heiskanen plockar ut sina nyförvärv och hästen har även gått ett bra banjobb inne på Åby förra tisdagen. Han kommer att lättas i balansen jämfört med banjobbet och borde komma före Bas Hanover den första biten. Då bör han köras till spets men han har bra chans oavsett position som det känns. Det som oroar något är att han har galopperat 2 av 3 med framspår men Veijo är säker och jag tror inte att hästen galopperar den här gången. Spik!

Värst emot är 11 Dats Madame. Hon avslutade vasst i skymundan näst senast och sist vann hon trots tredjespår utan rygg sista 800. Utgångsläget är dåligt men skulle det stämma längs vägen kan hon nog utmana min vinnare över upploppet.

Loppanalys V4-4:

Ranking: A: 1. B: 4-6-11-14-13-9-7-2-10. C: 8-12-5-3.

Spetsanalys: Divine Cash försvarade sitt innerspår utan problem i debuten och jag tror att Jepson har bra chans att behålla ledningen igen.

Loppanalys: Ett lopp ingångende i Svensk Travsports Grundserie avslutar och här tror jag att favoriten 1 Divine Star kommer att leda hela vägen. Det här ser ut som en trevlig häst som gav ett fint intryck vid en överlägsen debutseger. Senast klev Jepson ut i dödens efter 500 meter och sedan höll stoet godkänt via 16,5 sista 1000. Tränaren hoppas att sin springare kan gå en 16-tid och då borde hon bli väldigt svårslagen från ledningen. Utgång och spik på en kupong.

På gaddlappen plockar jag med tre hästar och 4 Perfect Jane var jämnspelad med min A-häst i debuten. Då orkade hon inte från dödens men senast var det bättre tryck vid en överlägsen seger från ledningen. Svårt att nå den positionen den här gången men slipper hon dödens är hon närmare min vinnare den här gången.

6 Scorpion Kiss trodde jag på förra veckan men då hamnade han i dödens vilket han inte klarade. Förhoppningsvis undviker Söderkvist den positionen nu och då tycker jag att ekipaget är ett tidigt bud.

Sista garderingsstrecket till 11 Amazing Dream som är en fin häst som är mycket bättre än raden. Springspår på tillägg är intressant och prickar kusken kan de hamna riktigt bra till.

13 Orval och 14 Camp Nou är båda två riktigt bra men jag bjuder på dessa när de nu årsdebuterar som hårt betrodda från iskalla lägen.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Axevalla: "Inte alls någon tokig häst"
Nästa nyhet
V4 Axevalla: ”Inte alls någon tokig häst”

V4 Axevalla: ”Inte alls någon tokig häst”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon var väldigt bra vid debutsegern och fick sedan syna dödens i en efterföljande starten. Hon höll bra även den gången och kusken var nöjd. Nu kör Calle igen och han får väl göra ett försök att hålla upp ledningen till en början. Jag tror att de kan duga en bit för detta är inte alls någon tokig häst i grunden. Inga ändringar, säger Eric Martinsson om Divine Cash (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Axevalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 CHOU CHOU BOSHOEVE – Hon tappade en sko vänster bak senast och hon har även en tjock sula där och detta var nog orsaken till hennes sämre insats. Jag tror inte att hon har tagit stryk av detta men hon har bara fått det lugnt därefter då det är täta starter. Skor igen och nu blir det vanlig vagn men hon tävlar lika bra med den vagnen. Tussar i öronen idag och är hon på rätt humör så ska hon räknas även om det var bra emot, säger Ulrica Sundén-Berger.

3 TROUVILLE – Han var bra som tvåa senast men jag körde mot fel häst vilket nog kostade segern. Nu fick vi bra läge igen och jag måste väl prova för ledningen där han trivs väldigt bra. Distansen är inget minus heller men det gäller samtidigt att vi får dämpa tempot i sådant fall. Jag tror inte det blir några ändringar och jag tycker inte att han bli bättre om man rycker skorna. Det är min bästa chans idag och jag tror på honom, säger kusken Mikael J Andersson.

5 VALNES DORIS – Hon var ute från dåligt läge på en dålig bana senast och felade så det är bara att glömma den starten. Gången innan det vann hon ganska lätt från ledningen så formen är det ingen fara med. Femtespår är femtespår och härifrån lär det inte bli någon snabbstart. Sen får man se hur loppet blir kört men dessa långlopp tenderar att bli konstiga. Med rätt lopp kan hon säkert fälla många till slut och vi kör med samma balans som vanligt, säger Juhani Partanen.

6 BEATINATHEDEVIL F. – Hon har fått tränat på nu ett tag och känns riktigt fin. Voltstart är väl inte hennes likör men trampar hon bara iväg ordentligt duger hon i sällskapet. Springspår är kanske det bästa för henne ändå och jag förväntar mig en fin insats direkt. Barfota runt om och sen kör vi mes fast huva idag för att döva ner henne en aning, säger Eric Martinsson.

Lopp 2, V4-2

1 RITZO – Han kommer från en bra insats och det verkar fortsatt bra med honom. Han är kanske lite mer stark än min andra häst i loppet och distansen gynnar honom mer. Jag hade gärna haft ombytta spår på dessa två. Inga ändringar och det är skor runt om, säger Ulf Stenströmer.

3 FAIRYTALE ROAD – Hon felade direkt senast vilket kanske var det bästa som kunde hända eftersom hon hade fått det riktigt jobbigt med tanke på vad hon mötte. Formen är annars inte så tokig och jag skulle gärna vilja till ledningen härifrån men dit tror jag inte vi kommer nu. Vi får smyga med och hoppas det löser sig och det blir barfota runt om igen, säger Anders Svanstedt.

6 VERSAILLES – Han kommer från en bra insats och är lite snabbare men inte lika stark som Ritzo. Spåret är bra och vi siktar på barfota runt om, säger Ulf Stenströmer.

7 PARADIZIAC – Han agerade klart uppåt som tvåa Romme senast men blev struken efter det och kommer nu med svårbedömd form. Vi möter dessutom några bra hästar och mycket hänger på hur vi hamnar till från start. Han kan nog öppna rätt bra från springspår men jag vill ändå ligga lågt idag. Inga ändringar, säger Fredrik Söderberg.

9 SMIRRE CREEK – Han vann på ett bra sätt senast och gjorde det bakifrån. Jag tycker han är bäst i ledningen så därför var det lite överraskande men han kändes fin och brukar dessutom vara bättre i andra starten efter vila. Helt borta är han väl inte nu heller men vi får hoppas på körning där framme, säger kusken Mikael J Andersson.

10 VENDOME – Vi har inte haft henne så länge och detta blir en liten test. Hon känns fin men har ju inte levererat på länge. Hon har fått ett banjobb och det var under sadel och hon var fin. Jag kör lite försiktigt så får vi se. Mest troligt skor runt om, säger Fredrik Berg.

Lopp 3, V4-3

2 BE RIGHT BACK – Han gjorde comeback senast och stod för en helt okej prestation. Nu har han fått ett lopp i kroppen och han borde vara bättre till denna start. Han har aldrig vunnit lopp men jag tycker inte att detta är någon icke-vinnare. Han gör oftast sitt i loppen och nu lottades till ett bra läge och det är inte omöjligt att första segern kommer nu, Möjligtvis kör vi barfota fram, säger Juhani Partanen.

3 BAS HANOVER – Han gjorde det bra i comebacken och fick ge sig mot en bättre häst. Jag tycker att han stred hela vägen hem och han har känts fin i lugna jobb efter det. Nu fick vi ett betydligt bättre läge än vad han brukar men han är ingen blixt från start. Veijos häst är väl värst emot men min ska räknas tidigt. Inga ändringar, säger Pär Hedberg.

4 YANKEEFROMKENTUCKY – Den här gillar jag och han har tränat fint. Vi har bland annat kört ett provlopp i 18-fart med honom och det löste han bra. Han hänger lite inåt men det är ingen större fara. Han tävlar med skor runt om och jänkarvagn och är nog med och hugger även om Palema-hästen är bra, säger Veijo Heiskanen.

8 JULA HARDHEAD – Spåret var inget vidare men hästen är i bra form och senast var det nog segern som rök. Han är betydligt bättre än vad raden ger sken av och vi siktar på barfota runt om, säger Ulf Stenströmer.

10 BUGATTI S.L. – Det knyter sig för henne men det blir nog bra framöver. Vi kör henne barfota runt om nu och hoppas det hjälper henne att få ut steget ordentligt, säger Ulf Stenströmer.

Lopp 4, V4-4

1 DIVINE CASH – Hon var väldigt bra vid debutsegern och fick sedan syna dödens i en efterföljande starten. Hon höll bra även den gången och kusken var nöjd. Nu kör Calle igen och han får väl göra ett försök att hålla upp ledningen till en början. Jag tror att de kan duga en bit för detta är inte alls någon tokig häst i grunden. Inga ändringar, säger Eric Martinsson.

2 I AM LEGEND – Han måste visa mer i loppen och jag tror han för svårt att räcka till. Vi siktar på en resa vid sargen och hoppas mest på en mindre slant, säger kusken Mikael J Andersson.

4 PERFECT JANE – Hon har lottats till ett fjärdespår vilket kan ställa till det men samtidigt har jag inga hästar utvändigt om mig. Hon är liksom inte osäker men har ett så pass långt steg att hon växlar mellan passgång och trav. I nio fall av tio kliver hon iväg när men vänder runt henne men jag kommer köra på säkerhet och skulle gärna se henne i ryggar idag när det är så pass tuffa hästar på tillägg. Detta är en häst med gott om styrka i stammen som dock inte börjat tävla ännu. Därför skulle jag vilja ge henne ett snällt lopp och jag ligger lite lågt trots att hon var fin vid segern senast. Inga ändringar, säger Thomas Dalborg.

6 SCORPION KISS – Han var missgynnad av banunderlaget senast men nu ska banan vara bättre. Allt väl i jobben och han svarar nog för en vettig insats. Inga ändringar, säger Fredrik Berg i stallet.

9 VÄSTERBO ESTELLO – Han blev alldeles för het senast när jag visade hon pisken och det är bara att stryka ett stort streck över den insatsen. Jag tycker att han är bra slag annars men nu är vi utlämnade till vad som händer på vägen och behöver klaff. Vi byter till norskt huvudlag men skorna får sitta kvar, säger Juhani Partanen.

11 AMAZING DREAM – Henne testade vi barfota runt om senast men det fungerade inte alls och vi slår på henne ett par framskor nu. Hon har fått många tuffa lopp där uppläggen blivit helt fel och jag tror det är dags att börja köra snällt. Kusken får försöka gå med i ryggar så länge det går och sen får man se vad som bjuds. Hon är ingen dålig travare och kan säkert hävda sig skapligt, säger Eric Martinsson.

13 ORVAL – Det är en fin häst men han är mest tungt tränad och inte vässad i några snabbare tempon inför detta. Han känns i alla fall bra. Läget är inget vidare så det blir väl att smyga med. Det blir skor runt om, säger Bo Falsig.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derbyt är det stora målet för Readly Express
Nästa nyhet
Derbyt är det stora målet för Readly Express

Derbyt är det stora målet för Readly Express

Readly Express var bossen bland treåringarna i fjol och vann Kriteriet. Inför årets säsong ställs siktet helt mot två Derbyn.

Den nu fyraårige Ready Cash-sonen Readly Express inledde fjolårssäsongen lugnt för att till hösten explodera som kullens främsta. Hästen tog en synnerligen imponerade seger i Kriteriet.

Totalt har Readly Express 7 segrar på 9 starter och på det tjänat drygt 2,8 miljoner kronor. Men det blir ingen tidig säsongsdebut för kulltoppen i år.

Readly Express har tjänat 2,8 miljoner på 9 starter. Foto: ALN

– Eftersom han är avelshingst just nu så kommer han inte ut så tidigt. Jag skulle tippa på i slutet av maj eller i början av juni, säger tränaren Timo Nurmos till Kanal 75.

Många stora uppgifter väntar såklart för de fyraåriga travarna under en lång säsong, men för Readly Express är det fokus på två: Svenskt Travderby och sedan Europaderbyt som i år körs på Vincennes.

– Det är två derbyn som är de stora målen. Först Svenskt Travderby och sedan Europaderbyt. Vi står över Kungapokalen och Sprintermästaren. Självklart måste man ha stora förhoppningar på en så här fin häst, säger Timo.

Readly Express gjorde sin senaste start den 8 november då han i Breeders Crown-finalen slutade tvåa bakom Pacific Broline.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goops nyförvärv - 20-faldig miljonär
Nästa nyhet
Björn Goops nyförvärv – 20-faldig miljonär

Björn Goops nyförvärv – 20-faldig miljonär

Björn Goop har gjort ett intressant nyförvärv. Elvaårige fransmannen Roi du Lupin, med 20 miljoner på kontot, fortsätter sin karriär i Sverige.

Björn Goops stall kommer inom kort att få ett spännande nytillskott från Frankrike. Det handlar om topptravaren Roi du Lupin som nu vid elva års ålder fallit för åldersstrecket i hemlandet.

Nytt hos "BG". Foto: ALN

– Roi du Lupin lämnar snart Frankrike för en sejour hos Björn. Han kommer bli ett fint tillskott i ”Guld”. De har tränat på hemma i Frankrike så han ska vara startfärdig när han dyker upp, skriver man på Stall Goops hemsida.

Valacken Roi du Lupin (e. Fleurone Perrine) är en av Frankrikes mest meriterade hästar och har tagit 31 segrar på 98 starter. På kontot finns motsvarande cirka 20,5 miljoner kronor. Hästen har tidigare tränats av Jean-Paul Marmion.

Senaste starten gjordes på annandag jul då hästen slutade sexa i montéloppet Prix Jules Lemonnier på Vincennes. 2014 deltog Roi du Lupin i Oslo Grand Prix där han slutade femma.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
SHL-gate: ST stryker böterna - "Nått tramsnivå"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson