Anmälningstiden till Prix d’Amérique har gått ut. Totalt är det 28 hästar som visar intresse. Bland de anmälda finns Mosaique Face och Oasis Bi.

Det är på torsdag eftermiddag som den definitiva startlistan till Prix d’Amérique blir klar. I dag, på måndag morgon stängdes anmälningarna till loppet.

Det är 28 hästar som alltjämt är intresserade av att vara med i jätteloppet med ett förstapris på 450 000 euro som körs på Vincennes denna söndag.

Mosaique Face - svenskhopp. Foto: ALN

Tre svenskhästar finns med i den preliminära anmälningslistan. Att Prix de Cornulier-fyran Moving On kommer till start är dock inte troligt; delägaren Claes Svensson berättar för Kanal 75 att nästa start för stoet beräknas bli först om tre veckor.

Däremot kommer svenskarna att få sätta hoppet till Mosaique Face och Oasis Bi som är inne i PdA. Självklart också till Björn Goop som är klar som kusk på Timoko – hästen som av de flesta ses som den främsta utmanaren till jättefavoriten Bold Eagle.

Timoko - med Björn Goop. Foto: ALN

Norrmännen hoppas även de på två hästar: Lionel är klar efter sin seger i Prix Tenor de Baune och även Support Justice finns, som förväntat, med bland de anmälda.

Hästar som på måndagen plockats bort ur anmälningslistan är Robert Bi, som sedan tidigare meddelats som sjuk, det samma gäller för både Amiral Sacha och Village Mystic.

Prix d’Amérique kommer maximalt att innehålla 18 hästar. Här är de 28 som ännu kvarstår i loppet (listan presenteras med de med lägst prissumma överst):

1 Romanesque
2 Ursa Major
3 Tagada Tagada
4 Athos des Elfes
5 Nephenta Lux
6 Lionel
7 Viking de Val
8 Sierra Leone
9 Moses Rob
10 Moving On
11 Soléa Rivèlliere
12 Olmo Holz
13 Bird Parker
14 Suppor Justice
15 Vision Intense
16 Oasis Bi
17 Aladin d’Ecajeul
18 Bold Eagle
19 Uhlan du Val
20 Billie de Montfort
21 Un Mec d’Héripré
22 Voltigeur de Myrt
23 Akim du Cap Vert
24 Mosaique Face
25 Univers de Pan
26 Tiégo d’Etang
27 Up And Quick
28 Timoko

Läs även: Nej, ingen start i PdA för Nuncio

Läs även: Prix de Belgique: Uppvisning av Bold Eagle

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Nej, ingen start i Prix d’Amérique för Nuncio

Nej, ingen start i Prix d’Amérique för Nuncio

Nu är det 100 procent säkert – det blir ingen start för Nuncio i Prix d’Amérique. I alla fall inte i år.

Några hoppades nog på att Nuncio skulle bli en sista minuten-deltagare i årets Prix d’Amérique, men när anmälningstiden till loppet gick ut på måndag morgon blev det definitivt: Nuncio startar inte.

– Det har varit lite upp och ner men nej, det har väl egentligen aldrig varit superaktuellt. Jag ska satsa på det till nästa år. Det är svårt för hästarna att gå året runt, det är bara så, säger tränaren Stefan Melander till SportExpressen.

Nuncio, i tredjespår, på väg mot bronset i Elitloppet i våras. Foto: ALN

Att Nuncio tar sats mot Prix d’Amérique 2017 i stället är alltså ett långsiktigt mål. Men först väntar en vår och sommar på hemmaplan, där en revansch i Elitloppet säkert är ett av huvudmålen.

– Han tränar väl på. Vi har ju kunnat träna men det har varit lite upp och ner sista veckorna tack vare att det har varit så kallt. Jag tänker väl förhoppningsvis att han kommer ut i slutet på mars om det finns några vettiga lopp. Så får vi försöka med Elitloppet, säger Stefan till SportExpressen.

Nuncio, med drygt 18 miljoner intjänat hittills i karriären, vann under fjolåret 10 av sina 13 starter. Den senaste starten – och segern skedde i Solvalla Grand Prix i mitten av november.

Läs även: Prix d’Amérique: 28 hästar preliminärt anmälda

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ed You ute efter ny Gulddivisions-seger
Nästa nyhet
Ed You ute efter ny Gulddivisions-seger

Ed You ute efter ny Gulddivisions-seger

Ed You gjorde en riktigt fin comeback när han vann i Gävle senast. Nu provar han Gulddivisionen igen – på Bergsåker.

Efter ett uppehåll på nästan fem månader slog Ed You till direkt i sin årsdebut senast. Då besegrade han bland annat On Track Piraten.

Robert Bergh vilar inte på lagarna, utan tar ut sin stjärna i en ny Gulddivisions-start, Zoogins lopp, på gamla hemmabanan Bergsåker den här lördagen. Ed You får inleda från bakspåret i niohästars-fältet.

Tekno Odin. Foto: ALN

Ett kallblodslopp i form av Kvisslebruns lopp står också på V75-agendan. Här kommer publiken få se norska topptravaren Tekno Odin försöka ta in 40 meter över sprinterdistans.

Startlistan till Gulddivisionen:

2140 auto

1 Traveling Man – Per Linderoth
2 Narold Vox – Ulf Ohlsson
3 Francais du Gull – Erik Lindegren
4 Scouby Djob – Ulf Eriksson
5 David Sisu – Tomi Haapio
6 Lady Lee – Kerstin Hell
7 On Hold – Magnus Jakobsson
8 Democrat – Torbjörn Jansson
9 Ed You – Robert Bergh

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Färjestad

Måndag: V4-tips till Färjestad

Omgången
Det är en halvlurig omgång på Färjestad som kickar igång travveckan där mitt hopp står till hemmasonen Magnus Jakobsson. Jag tror han löser andra avdelningen med Berne Gustafssons, 3 Varenne Avenue och sen garderar jag på i övriga lopp.

(uppdaterad version efter strykningen av Bonjour Hornline i V4-3) 

Spiken
3 Varenne Avenue (V4-2) – flög fram från köposition senast. Övertar täten tidigt och håller nosen först hela vägen.

Draget
9 Herr Åkerman (V4-4)

V4-systemet (x4)
V4-1: 1,4,6,7,9,12 (res 14-13)
V4-2: 3 Varenne Avenue (res 11-1)
V4-3: 1,3,4,5 (res 2-9)
V4-4: 1,3,4,5,9 (res 2-6)

6x1x4x5 = 120 rader

960 kronor

Dubbelförslaget
3 – 3,5 x 400
11 – 1,3,4,5 x 50

 1000 kronor

V4-1

RANKING A: 4-1-12. B: 6-7-9-14-13-5-15-9. C: 2-10-11-8.

Spetsanalys:
6 In Photo är kvick ut startblocken oavsett spår eller startmetod. Har frontat från springspår förr och jag tror Kajsa Frick tar kommandot direkt.

Loppanalys:
Ett riktigt öppet stolopp inleder streckspelet och här gäller det att strecka på. 4 Nezza Glide kommer från en sämre insats i Norge men det var första starten efter uppehåll. Stoet plockade hem en seger i fjol men tränare Magnus Jakobsson tror att Yankee Glide-avkomman kan mer än vad hon visat tidigare. Tippas etta med viss tvekan i brist på annat.

1 Candy Hornline har två raka triumfer på kontot och har dessutom lottats till fina förutsättningar. Zerberus-dottern ska kanske inte övervärderas på grund av raden men i ett öppet lopp kan hon duga. Tveksamt om hon är tillräckligt snabb att hålla ledningen och kanske därmed är utlämnad.

12 Verna Lee Zet tog spets i comebacken men fick inte vara ifred och tvingades släppa. I efterhand fick Rikard S Jansson nöja sig med tredje inner men när luckan kom mitt på upploppet spurtade fyraåringen bra. Duger med liknande resa men behöver tur med tanke på utgångsläget.

6 In Photo är startsnabb och kan var den som spetsar i det initiala skedet av loppet. Sexåringen har kanske inte visat den där rätta vinnarinstinkten tidigare men i ett öppet lopp är det inte omöjligt att hon avlägger maiden.

7 Västerbo Eve har hittat stilen på allvar efter att mest ha visat upp galopper i början av fjolåret. Good As Gold-dottern har avslutat vasst två gånger på raken och kommer Göran Livh inte på vingel från springspår är ekipaget givet på lappen.

9 Merles Simone felade direkt från start på Jarlsberg men stod för en fin slutrepa i spåren på Färjestad i starten innan det. Gör sällan en dålig insats och ska inte nonchaleras

V4-2

RANKING A: 3. B: 11-1-6-5-15-10-7-14-4-8. C: 13-12-9.

Spetsanalys:
6 Barack Boko har tagit täten tre av fyra gånger när han haft springspår. Prickar Kontio är man det klart hetaste spetsbudet men jag tror man släpper när Magnus Jakobsson ställer frågan med 3 Varenne Avenue som är ganska kvick han också.

Loppanalys:
Voltstartslopp över 2140 meter och här tror jag favoriten 3 Varenne Avenue vinner. Sexåringen hamnade för långt bak senast och fick heller ingen vidare draghjälp i spåren på sista bortre långsidan. Trots det visade han 13,5/700 och Berne Gustafssons travare gav ett härligt formbesked efter att inte ha startat på nästan en månad. Nu har man ett bättre utgångsläge och kommer Magnus Jakobsson till täten kan detta lopp vara över. Spik!

11 Valcyrie Simoni såg ut som en vinnare in på upploppet senast men fick snöpligt se sig avslagen av Ida Avant som fått liftat med i ryggen. Insatsen var ändå av bästa märke och får hon rätt lopp i draget kan hon hugga en pallplats. Får en liten kladdslant på dubbeln.

1 Coyote Roadrunner vann på rejält vis senast och hittar Kajsa Frick ut från innerspåret kanske hon sätter färg på loppet med sin starke femåring. Tror ändå att det troliga loppscenariot (Magnus i spets) gör det svårt för ekipaget att ta hem detta.

V4-3

RANKING A: 5-3 B: 1-4-2-9-10. C: 12-7.

Spetsanalys:
Både 2 Stardust S.I.R och 4 Running Young kan flytta på sig första biten men den sistnämnda har galopperat direkt från start de två senaste gångerna han haft spetsläge bakom bilen. 5 Bellmondo Hornline är också riktigt rask när startbilen accelererar och jag tror det kan bli körning första halvvarvet. Liten fördel Partanen!

Loppanalys:
Sprinterlopp med lägre klass och inte alls omöjligt att det blir en spetsvinnare även här. 5 Bellmondo Hornline gjorde comeback ett par dagar innan julafton och stod för en stabil insats då. I den efterföljande starten satt Juhani Partanen kvar med rubbet kvar. Med två genomkörare innanför västen tror jag det kan vara dags för en fullträff. Sexåringen är snabb ut bakom bilen och jag tror man leder loppet länge men jag förutspår en tuff öppning.

3 Manitou har inte alltid så lätt att hålla sig på benen men kan en hel del i grunden. Näst senast var han tvåa bakom Goops färske V75-vinnare Say That Again. Autostart är statiskt sett en klar fördel för femåringen och han ska räknas.

Motbud saknas inte och 1 Västerbo Starlit var mycket bra vid segern näst senast. Fick sedan syna dödens på Färjestad men höll fullt godkänt till fjärdepriset. Valacken är dock utlämnad med tanke på läget och behöver stolpe in.

4 Running Young var mycket bra senast och duger med klaff.

V4-4

RANKING A: 9-3-4. B: 5-1-2-6-12. C: 11-10.

Spetsanalys:
1 Hailie Laday är kvick men jag tror knappast Jakobsson ger sig in i någon tok-körning när 3 Västerbo Estello kommer med snabba steg.

Loppanalys:
Sprinterlopp och Juhani Partanen i ”pole position” återigen. 3 Västerbo Estello fick mestadels trava utvändigt ledaren på Solvalla och den starten glömmer vi. Däremot gav han en mersmakande intryck efter galoppen på Mantorp 7/12 och förutsättningarna ser dessutom riktigt intressanta ut. Hästen har gjort sina bästa insatser i ledningen och nu kan det vara dags att besöka vinnarcirkeln för första gången. Risken är dock att man kan få press utvändigt av 4 J.S.Apollo som vann just från dödens senast. Valacken kunde koppla greppet in på upploppet trots den tuffa löpningen och kör Micke J lika offensivt igen kan det öppna för både sig själv samt andra konkurrenter.

Tippar därför 9 Herr Åkerman som etta och Erik Berglöf låter uppåt på sin adept. Femåringen blev fast med alla krafter kvar senast bakom just J.S.Apollo och hade varit farlig med lucka. Spurtade fint även i starten innan det och den här gången känns han spelvärd. Smyger och susar ner samtliga?

Plockar även med 5 Golden Glee som är jämn och säker och kommer ovanstående trio bort ur loppet tror jag att attThomas Dalborg kan dra det längsta strået. Även 1 Hailie Laday kan överraska. Spår, kusk och distans känns som plusfaktorer och hästen är så pass startsnabb att Magnus Jakobsson kanske kan hålla upp vinnarhålet. Intressant därifrån.

Redaktionen, travnet.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Färjestad: "Kan inte klaga på något"
Nästa nyhet
V4 Färjestad: ”Kan inte klaga på något”

V4 Färjestad: ”Kan inte klaga på något”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har gjort fina lopp på sistone och hade stått över innan comebacken på Örebro. Med två lopp i kroppen tycker jag att han blir allt bättre och jag kan inte klaga på någonting inför detta. Utgångsläget blev dessutom bra och mycket av loppet kommer avgöras i starten. Skulle vi lyckas ta oss till ledningen är mycket vunnet men han kan vinna bakifrån också. Inga ändringar, säger Juhani Partanen om Bellmondo Hornline (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 IN PHOTO – hon tränar fint och läget är jag nöjd med. Det kan bli spets och sedan får vi se hur upplägget blir. Möjligt att det är ryggresa som gäller. Hon har inte visat riktigt vad hon kan ännu. Inga ändringar, säger Kajsa Frick.

4 NEZZA GLIDE – Hon var inte som bäst senast och var lite röd i halsen efteråt. Jag tycker hon fått ut alldeles för lite hittills i sin karriär och måste höja sig ett par snäpp. Jag ligger lågt till hon visar bättring men lever hon upp till det jag tror hon kan är hon väl inte borta. Inga ändringar, säger Magnus Jakobsson.

9 MERLES SIMONI – har galopperade från start senast men kändes i övrigt fin och jag tror att formen är bra. Hon tränar fint och det kan vara ett skrällbud om det klaffar. Hon har inte vunnit så ofta men har ofta stått illa till. Inga ändringar, säger Olav Mikkelborg.

11 ÄLVAN – Hon lär få svårt härifrån och vi jagar lite slantar med henne här. Hon borde inte räcka till, säger Mikael J Andersson.

12 VERNA LEE ZET – Hon stod för en bra comeback senast och spurtade bra när luckan kom. Både jag och Rickard tror nog att hästen vinner om de hade löst sig tid men jag var ändå mest nöjd med att hon var så pass bra som han var. Hon hade tränat mycket inför det men utan att tryckas av i några snabbare farter. Hon borde vara mer inne i det nu men att ta 20 meter är aldrig rätt. Skulle det stämma med positionerna på vägen slutar hon säkert i den främre träffen. Inga ändringar, säger Håkan Karlsson.

Lopp 2, V4-2

1 COYOTE ROADRUNNER – har känns fin och det är min bästa chans i omgången. Han är dock inte så startsnabb och det kan bli strul med positionerna. Han är van brodd runt om och det är inga ändringar, säger Kajsa Frick.

3 VARENNE AVENUE – Han spurtade bra från kön senast men det blev ett helt omöjligt lopp eftersom de fick köra så sakta där framme. Nu ser förutsättningarna bättre ut eftersom han trivs bäst när han får vara med där framme direkt. Jag hoppas såklart vi kan komma till ledningen men han gör nog inte det av egen kraft, säger kusken Magnus Jakobsson.

4 RED DOOR – hon har en för tuff uppgift här och jag har ingen segerförhoppningar med henne. Det är hyggliga slantar som gäller, säger Mikael J Andersson.

10 GOING YOUNG – Han avslutade bra senast och formen är fin. Han är beroende av bra tempo härifrån annars är vi chanslösa. Han tävlar med normal balans och öppet huvudlag igen, säger Bo Hellkvist.

11 VALCYRIE SIMONI – Hon gjorde ett jättebra lopp senast och visst kändes det trist att torska med så liten marginal. Hon känns jättefin efter det och formen är det ingen fara med. Tyvärr drog vi ett sämre utgångsläge nu och vi behöver en hel del tur på vägen. Vi kör med vanlig vagn idag istället för jänkarbike, säger Jimmi Ehlers.

13 IDENTICO CORNER – Han satt fast med krafter kvar senast och håller fin form för dagen. Denna uppgift tycker jag dock ser övermäktig ut och jag skulle bli förvånad om han rundar samtliga. Inga ändringar, säger Erik Berglöf.

14 JOHNNY BAFFEL – har får vara lite av ressällskap idag och jag har inga större förväntningar på honom från detta läge. Hyggliga slantar och vi är nöjda. Brodd bak lär det bli och det fungerar bra, säger Jörgen Melchior.

15 ZIVERTSON – Han har ett svårt utgångsläge men har varit duktig länge nu. Han gör alltid sitt i loppen och någon gång borde han kunna få vinna. Det är väl inte omöjligt att det blir nu men han kräver en hel del hjälp på vägen. Med klaff kan det säkert bli fina pengar men för att hinna ända fram krävs det maxflyt. Inga ändringar, säger Boris Björlin.

Lopp 3, V4-3

1 VÄSTERBO STARLIT – Han höll farten starkt senast men dödens är väl inte riktigt hans melodi. Vid segern i starten innan det var han grymt bra och jag tycker han är bäst med ett lopp på rulle. Nu lottades vi till ett bra utgångsläge och härifrån kan han få en fin resa. Risken är väl att vi hamnar invändigt och då måste det ju lösa sig. Skulle luckan uppenbara sig i tid kan han mycket väl vinna detta. Inga ändringar, säger Peter Strömberg.

3 MANITOU – Jag har haft spårförbehåll på honom och då det blivit opassande spår så har det inte blivit nåra starter på ett tag. Han har tränat på och känns normal men det kan saknas lite i honom nu. Brodd bak fungerar bra, säger Jörgen Melchior.

4 RUNNING YOUNG – han känns som han ska och förutsättningarna är fin. Det kan bli spets eller rygg ledaren och han ska kunna greja en framskjuten placering. Inga ändringar i balansen och åter öppet huvudlag, säger Bo Hellkvist.

5 BELLMONDO HORNLINE – Han har gjort fina lopp på sistone och hade stått över innan comebacken på Örebro. Med två lopp i kroppen tycker jag att han blir allt bättre och jag kan inte klaga på någonting inför detta. Utgångsläget blev dessutom bra och mycket av loppet kommer avgöras i starten. Skulle vi lyckas ta oss till ledningen är mycket vunnet men han kan vinna bakifrån också. Inga ändringar, säger Juhani Partanen.

Lopp 4, V4-4

2 KEEPONDOINIT – hon tränar bra och läget är fint. Hon är hyggligt snabb ut åtminstone. Hon vill nog ha en fin resa och det ser ut som en platschans i första hand. Inga ändringar, säger Kajsa Frick.

3 VÄSTERBO ESTELLO – Han fick ett tufft löp senast på Solvalla och var ursäktad. Gången innan det var han jättebra efter galoppen men nu har det gått en månad mellan starterna. Formen bedömer jag ändå vara bra och både spår samt distans ser jag som fördelar. Från ledningen tror jag att han säljer sig dyrt och vi kör med samma balans som vanligt, säger Juhani Partanen.

4 J.S.APOLLO – han var mycket bra senast och med tanke på den insatsen så måste han vara ett tidigt segerbud här. Jag laddar från start och ledningen vore bra men han kan räcka även från utvändigt ledaren. Det kan bli krävande banförhållanden idag och det tror jag han tacklar bra, säger Mikael J Andersson.

9 HERR ÅKERMAN – Han satt fast med rubbet kvar senast och jag tror han vinner loppet med lucka. Formen är på topp men nu drog vi bakspår vilket både kan bli bra och dåligt. Jag vet inte vem av ettan och tvåan vi ska ta rygg på men kommer han bara till den här gången tror jag han spurtar ner många. Inga ändringar, säger Erik Berglöf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Scarlet Turgot tog sista chansen - Moving On fyra

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson