Svensk travsport granskas av SVT Sport. I det första inslaget menar veterinären Anders Bergqvist att djurskyddet är för dåligt.

Sveriges Television sände under söndagen första delen i en serie där man granskar djurskyddet inom travsporten.

I inslaget är Åbytravets banveterinär Anders Bergqvist intervjuad och han reagerar starkt mot att hästen Art On Line tillåtits att starta vid flera tillfällen trots en sårskada på benet.

Vid ett tilltänkt starttillfälle i september 2012 ströks hästen på grund av såret, men Bergqvist menar att den sedan dess startat många gånger med samma skada.

Johan Lindberg var med i Sportspegeln. Foto: ALN

– För min del är det ju självklart att hästar med öppna blödande sår, inte är tävlingsmässiga, säger Anders Bergqvist i SVT Sport.

Göran Åkerström, som tidigare var chefsveterinär vid Svensk Travsport, intervjuas i inslaget och säger:

– De bedömningar som är gjorda av samtliga veterinärer utom en, är faktiskt att det här påverkar inte hästens tävlingsmässiga skick om det här är rätt skyddat, men den här sårskadan har gett oss väldigt mycket huvudbry.

I Sportspegeln på söndagskvällen, fick Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg, i direktsändning replikera på inslaget.

– Det här är en av 12 000 hästar som startar och vi tog ju Bergqvists anmälan på fullaste allvar och måldomarnämnden dömde till det här straffet som sedan gick upp till överdomstolen, säger han i SVT Sport.

Du kan se inslagen (2 st) här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad

Måndag: V64-tips till Halmstad

V64 Halmstad 14 december

Omgången: Som befarat blev det bottenutdelning igår och det positiva med detta är Dubbeljackpot till kvällens V64. Det ser favoritbetonat ut på nytt, men vi tetsar med två spikar där den ene är klart spelintressant. Spelar systemet x 2 vilket innebär att det blir 5 x sex rätt om det sitter.

Spik 1: 2 Run Ceasar Run (V64-1) är mycket lovande och vi tror han har toppchans att ta andra raka i nya regin.

Spik 2: 7 Camp Nou (V64-4) gav ett mycket starkt intryck senast och denne treåring blir tung att stå emot. Klart intressant spikförslag!

V6-förslaget är på 1.764 kronor (enbart V6).

2 Run Ceasar Run (7-3)

1-3-5-7-4-9-10 (2-6)

4-3-8 (1-2)

7 Camp Nou (6-10)

5-1-10-8-6-5-7 (9-2)

2-11-8-12-13-6 (1-5)

1x7x3x1x7x6 x 2 = 1764 kr 

DD-förslag på 900 kronor:

1-2,8,11 x 300

V64-1:

Ranking: A: 2 B: 7-3-8-4 C: 6-10-5-1-9

Spetsanalys: Run Ceasar Run har varit snabb i förra regin, och det är inte så snabba hästar med nu. Spår 2 är lättare att öppna snabbt ifrån än innerspår och vi tror att han körs till spets.

Loppanalys: 2 Run Ceasar Run är en jättefin typ, sådär lagom trög som de ska vara som unghästar och det ser ut att finnas mycket att plocka av innan han nått taket. Han gjorde debut för Bergh senast och avgjorde den tunga vägen och visade rätt inställning då han blev utmanad. Vi hade 12-fart sista 700 metrarna och det ska inte vara sämre  insats nu med det loppet i kroppen. Han kommer tillhöra de bättre i kullen nästa år är vår känsla och har toppchans att vinna på nytt. Förmodligen från ledningen då han är favorit på att sitta där. Bästa spiken!

7 Cadabra Transs R. gynnas av distansen och hängde på bra senast efter att ha överlåtit ledningen till Breidabliks G.T. Formen är lite dunkel efter vila men vi lägger honom tvåa ändå.

3 Dragalagaboomboom höll farten bra senast då han gick i dödens under slutvarvet, och han är bättre om han får ligga på väntan och gå till slut.

V64-2:

Ranking: A: 1-3-5 B: 7-4-9-10 C: 2-6-12-8

Spetsanalys: Smaragd öppnar bra och borde kunna få ledarryggen som sämst. Chipperoo och Anna är båda klart snabb och någon av dessa sitter i spets.

Loppanalys: Det är jämnt på spelet mellan 3 Cashier Center och 7 L.Dees Maggiesbest. Både har segerchans, Cashier var riktigt övertygande näst senast då hon bollade med några hyggliga hästar sista varvet och styrkan är det inget fel på. Hon var mångas drag senast på V75, men agerade stinglöst och trots tufft upplägg var hon besvikelse. Formen känns diffus, distansen väl kort då hon är osäker från start och måste tas lugnt.

Puros L.Dees Maggiesbest borde få vinna lopp snart då hon gått bra mest hela tiden senaste månaderna. Senast var inget undantag då hon sköt till bra när hon fick chansen i lite rumphugget lopp. Hon har svårt att sätta dit huvudet, och med spår långt ut och hårt spelad är det sådär hett. Observera kuskändringen med Uhrberg upp nu.

Chanstipset ger vi till 1 Smaragd som var bra vid segern senast från ledningen. Hon öppnar över medel och borde ha chans på ledarryggen – och därifrån är hon intressant!

5 Anna kördes fast senast då kusken körde på chans, men hon var tunt jobbad och ska vara bättre nu. Hon sprang 12-tid på V75 i somras och ledningen gillar honom med 3/3 i den positionen. Skulle hon komma dit blir det spännande. Dock vanlig sulky och inte jänkarvagn som senast är negativt.

V64-3:

Ranking: A: 4-3-8 B: 1-2-7 C: 6-5

Spetsanalys: Bren Derlin Am körs i ledningen då Johan borde vara nöjd med ledarryggen med comebackande Owen Face. Testar någon av de betrodda tidigt från tillägg?

Loppanalys: Bra klass på loppet och favoriten 8 Wham Bam Boo hade varit spikförslag med dokumenterad form. Han är en bra lördagshäst som visade jättefina resurser i våras, han lägger mycket mark under sig. Inte som bäst i V75-final senast och har varit borta länge. Det kan fattas tempo mot bra hästar i form.

4 Bubba Degato har haft lite missflyt på V75 och i litet fält med flera hästar där formen är oviss tycker vi att han känns mest intressant. Satt fast bakom hästar senast och kan speeda ner dem här.

3 Mellby Ciceron har hittat nya växlar och vann på V75 efter bra spurt efter maxklaff med sesam öppna dig i slutsvängen. Var fin vid spetssegern senast då han gick undan med sparat i rätt snabbt upplopp. Åtgärdad nu meddelar Peter.

Vinnaren bör finnas i denna trio, då båda starthästarna dels inte har så mycket fördel av försprånget med bara åtta hästar i loppet, och båda har varit ifrån och lär behöva loppet.

V64-4:

Ranking: A: 7 B: 6-10-11-14-13-11-3-2 C: 9-8-4-12-5

Spetsanalys: Orutinerade hästar men som Argali öppnade med springspår på 20 senast ses han som spetsfavorit. Stay Classy utmanar? Tagit spets från andraspår tidigare, i långsam öppning.

Loppanalys: Rundspelat lopp och då läge att ta ställning och spika draget, som är 7 Camp Nou! Det är en treåring som endast gjort två starter, men han visade styrka som kommer bära långt senast på en krävande bana. Han bara trummade på och gick undan på väldigt starkt vis, och här har Kent Knutsson en ny talang att förvalta. Det går mindre snabbt under vintern, och styrkan är viktigare och det har Camp Nou gott om. Visst kan det vara så att någon mer rutinerad slår honom, men vi tror att han har bra chans att kliva fram och krossa dem under slutvarvet. Endast dryga 13% av spelet nu på eftermiddagen känns intressant. Chansspik!

6 Albatros D.K. gjorde första starten för Flemming senast och höll farten bra från dödens. Kanske hade vi trott han skulle vara närmare vinnaren, men känslan var att han behövde loppet. Innerspår på tillägg är sällan en fördel för Jensen som inte gillar att snabbstarta och han kan bli kvar där. Nu brukar han ändå hitta loss och då räcker styrkan långt.

14 Go For It kommer med två raka segrar, men det känns värre här och dessutom bakspår på tillägg och det är han som betalar skatten!

Mer respekt har vi för 10 Aileron som har väldigt bra kapacitet, men han har agerade under pari hos Bergh. Kastrerad nu, är det lösningen?

V64-5:

Ranking: A: 1-5-10 B: 8-6-5-7 C: 9-2-3

Spetsanalys: Trust Launcher öppnar snabbt men han kommer knappast till ledningen av egen kraft. Onceforall Face har varit snabb flera gånger, Derbykvalet exempelvis och vill ”Ludde” kan han nog svara.

Loppanalys: 5 Trust Launcher är jättefavorit och han har verkligen visat bra form. Näst senast gick han med skor och många var tveksamma, men han svarade fått ett av de bästa loppen någonsin och bara matade undan från dödens. Senast var han utan chans att utmana Twitter, men den är bra även på lördagar och ingen man bara slår från dödens. Skulle Peter hittat till ledningen blir det svårt att slå favoriten, och så kan det bli.

Den som kan sätta käppar i hjulen är en viss Kolgjini bakom 1 Onceforall Face som är snabb och högkapabel, och han faktiskt favorit i sitt Derbykval mot en viss Conlight Ås. Då kördes han trött efter för tufft upplägg och han har svikit hela hösten. Nu återkommer han efter vila och skulle formen vara hygglig lär Ludde köra i spets och då även ha bra chans. Han galopperar ofta och sviker däremellan, men som skräll är han värd att chansa med på DD.

Andrahandare är 10 Spikeld som inte var som bäst näst senast då det visserligen gick under 12 första varvet då han åter klev ut i dödens, men han tappade luften och travet helt. Senast var han åter riktigt fin då han som förhållen gick undan från ledningen och travade riktigt bra. Skulle de båda nämnda köra mot varandra ökar hans chanser kraftigt, såklart.

Loppet är öppet med det scenariot och vi garderar vidare – alla rensar rejält bakom favoriten.

V64-6:

Ranking: A: 2-11-8 B: 12-13-6 C: 1-5-14-7-4-3 

Spetsanalys: Landers Dream är snabbast, men körs knappast i ledningen. Ille Faciet övertar efter 500 meter?

Loppanalys: 2 Ille Faciet är favorit och det är inte helt fel, han har varit klart positiv två senaste loppen. Åkte dit i sista stegen från dödens näst senast, mot kapable Nelle Atticus Jake och var inte långt från seger på V75 senast. Skulle han lyckas överta ledningen efter en bit blir han inte lätt att slå.

8 Breidabliks G.T. är en bättre häst, men han mycket knepig och kommer med två raka galopper. Senast var han inte ens nära att gå felfritt bakom bilen som hårt spelad på V75, och före det dubbla galopper med skor på fötterna. Läget är besvärligt, men med dåliga hästar innanför (förutom favoriten) kanske Conrad testar framåt direkt.

Stark är 11 Dancing Pride som såg ut att sitta på segern senast, men var utan svar mot en speedigare motståndare. Två strykningar gör att han är nere i andraspår från start och han kan plocka alla på styrkan. Testar att betala för ytterligare ett gäng, som är lite spelade även om troligen vinnaren finns i nämnda trio.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Allaires Charly höll undan i franska Kriteriet
Nästa nyhet
Allaires Charly höll undan i franska Kriteriet

Allaires Charly höll undan i franska Kriteriet

Det blev guld för Philippe Allaire när hans träning Charly du Noyer tog hem den spännande upplösningen av Grand Critérium des 3 Ans.

Söndagen var en fullspäckad travdag på Vincennes. Dagens högst doterade löpning var de franska treåringarnas största uppgift för året: Grand Critérium des 3 Ans.

Det slutade i en spetsseger för Ready Cash-sonen Charly du Noyer, som tidigare i höstas även tog hem den italienska klassikern Orsi Mangelli.

Ready Cash - en stolt far. Foto: ALN

Yoann Lebourgeois skötte tömmarna bakom Charly du Noyer som tog ledningen direkt och faktiskt skulle hålla den positionen ända hem över mållinjen. Men det hårdnade till ordentligt sista biten.

Pierre Vercruysse kom fram snabbt genom sista sväng med sin Cobra Bleu och dessa båda lämnade övriga fältet. Cobra Bleu kröp ned i rygg på ledaren och attackerade förnyat över upploppet. När de kom fram över linjen var de båda hästarna helt jämsides men målfotot hade räddat Charly du Noyer.

Vinnaren belönades med 108 000 euro efter sin seger på 1.13,6 över 2700 meter, samma tid som tvåan Cobra Bleu noterade. Bronset gick till Combattante (14,3). Favoriten Coquin Bébé kunde i sista sväng inte följa från andra utvändigt och nöjde sig med sjättepriset.

För kusken Lebourgeois var det här första segern i loppet, men för Philippe Allaire den andra – han vann även som tränare till Charly du Noyers far Ready Cash 2008.

Du kan se loppet här.

Läs även: Bold Eagle tillbaka med ett bang

Läs även: Un Mec d’Heriprie vann Prix du Bourbonnais

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop vs Ohlsson: Goop fortsatt med greppet
Nästa nyhet
Goop vs Ohlsson: Goop fortsatt med greppet

Goop vs Ohlsson: Goop fortsatt med greppet

Sjutton tävlingsdagar kvar på året och Björn Goop leder alltjämt med fyra segrar upp. Det är ställningen i den allsvenska kuskligan.

Det är den sista månaden av 2015 och kampen om segern i den allsvenska kuskligan utkämpas mellan Björn Goop och Ulf Ohlsson. Följ striden varje dag här på travnet.se.

Ohlsson jagar. Foto: ALN

Några större positionsändringar blev det inte i toppen av kuskligan under helgen som gick. Båda kuskarna lämnade Gävletravets tävlingar på söndagen med en seger var. Därmed skiljer fortsatt fyra pinnar dem emellan.

Vecka 51 inleds i Färjestad. Björn kör på sin hemmaarena åtta hästar, medan Ulf gästar med fyra styrningar.

Här är ställningen per den 13 december:

1 Björn Goop, 343 segrar
2 Ulf Ohlsson, 339
3 Örjan Kihlström, 246
4 Erik Adielsson, 212
5 Jorma Kontio, 195
6 Peter Untersteiner, 182
7 Johnny Takter, 167
8 Johan Untersteiner, 146
9 Robert Bergh, 138
10 Magnus Jakobsson, 131

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Färjestad

Måndag: V4-tips till Färjestad

Omgången
Färjestadtravet kickar igång veckan med lunchtrav och en rätt trevlig omgång. Björn Goop har ett par fina chanser på förhand som skulle utöka avståndet till Ulf Ohlsson i den allsvenska körsvensligan. Jag tycker ändå att omgångens bästa spiken kör av Jonas Moberg och jag tror Paleo Pride bara är bäst i den tredje avdelningen.

Spiken
6 Paleo Pride (V4-3)

Dragen & skrällarna
6 M.T.Homer (V4-1)
2 Ed Force (V4-2)
11 Racke V.O.P (V4-4)

V4-systemet (x3)
V4-1: 1,2,5,6,7,9,10,11,12 (res 8-3)
V4-2: 2,5,7 (res 3-12)
V4-3: 6 Paleo Pride (res 6-7)
V4-4: 1,6,7,11,12 (res 5-4)

9x3x1x5 = 135 rader

810 kronor

Dubbelförslaget
2,7 -6 x 500

1000 kronor

V4-1

RANKING A: 9-10-1-6. B: 11-5-2-7-12. C: 8-3-4.

Spetsanalys:
1 Mr Sethos är snabb ut men jag är inte helt övertygad om att man kan hålla upp innerspåret och det finns dessutom ett par snabba konkurrenter utvändigt. Både 2 Love You Silvio och 5 Stardust S.I.R är inte så tokiga. Ovisst!

Loppanalys:
Öppet sprinterlopp inleder och läge att måla på direkt. 9 Edlance spetsade senast men fick tuff press första halvvarvet och tempot fortsatte vara uppskruvat hela vägen. Fyraåringen orkade inte stå emot hela vägen men insatsen får ändå ses som plusbetonad. Skor senast var inget plus enligt stallet men statistiken säger faktiskt att valackens samtliga tre segrar tagits med just skor. Givet bud.

1 Mr Sethos felade från start senast, och tappade mycket mark, men stod sedan för en starkt upphämtning. I starten innan det gick han fullt godkänt till fjärdeplatsen från andra ytter och både lyckas Carl Johan Jepson hålla upp innerspår är hälften av loppet vunnet.

10 Safe Amour har två segrar i raden och både togs från spets i fin stil. Senast fick Love You-sonen en tung resa fram till dödens men höll starkt och räknas trots bakspår.

6 M.T.Homer har avslutade fint ett par gånger på sistone men vinner sällan.Varenne-sonen kan dock duga om det bjuds in till det och han ska med på lappen.

11 Remison galopperade senast, och känns kanske mest som ett långskott här, men Ulf Ohlsson jagar Björn Goop i körsvensligan och kanske kan trolla fram en seger här.

5 Stardust S.I.R har inte rosat marknaden på sistone men kan en del i grunden och jag vågar inte lämna honom utanför kupongen.

Stig Sjögrens duo 2 Love You Silvio och 7 Ruee Vers Geants streckas också tillsammans med 12 Kemas Barolo.

V4-2

RANKING A: 2-7-5. B: 3-12-1-6-8. C: 11-10-4-9.

Spetsanalys:
3 Royal T.K. är snabbast ut startblocken men får 5 Azzaro La Marc över sig direkt. Björn Goop lär vara ute efter att överta ledningen med Michael Larsson vill köra i spets säger han i förhandsintervjun.

Loppanalys:
2640 meter och autostart men en favorit från Jimmi Ehlers stall körd av Björn Goop – 5 Azzaro La Marc. Treåringen vann direkt i comebacken senast och gjorde det på ett bra sätt i ett förvisso enklare lopp. Muscle Hill-sonen har inte alltid haft lätt att hålla sig till rätt gångart men felfri är han naturligtvis given. Jag tycker dock att han riskerar att få svar från start och dessutom kan värsta hotet lägga press utvändigt.

Jag släpper inte 7 Newman Broline som kan brukar köras på styrka och som kan trycka upp tempot i detta lopp. Femåringen skötte sig fullt ut senast och vann då ett enklare lopp på Mantorp. Valacken har haft nära till galopp och felade troligtvis bort ettor på både Åby och Färjestad i starterna innan. Skor runt om är kanske inget plus, och han står dessutom tufft inne, men å andra sidan känns detta som Lindy Lane-sonens distans.

2 Ed Force hade varit längre fram utan strul i slutsvängen senast och femåringen går sällan en dålig insats. Gå alltid med skor och har perfekt utgångsläge. Passas om de två topprankade tar ut varandra och går före favoriten på LD-spelet!

V4-3

RANKING A: 6. B: 4-8-11-10-7. C: 1-3-9-5-2

Spetsanalys:
4 Hunter Manhan missar har inga hästar utvändigt om sig och får fint anlopp från spår fyra i volten. Tror inte Micke J Andersson missar detta tillfälle.

Loppanalys:
Återigen ett lopp över 2640 meter men denna gång voltstart och här går jag All-in på Jonas Mobergs 6 Paleo Pride. Femåringen har varit rejält på gång ett tag och vann på ett rejält sätt senast. Hingsten fick gå utvändigt ledaren hela vägen men tog över på sista bortre långsidan och sen var det spel mot ett mål. Förutsättningarna ser minst lika bra ut den här gången och jag tycker inte motståndet är värre än senast. Distansen är han bästa och han går dessutom alltid med skor!

Det som oroar är Micke J Anderssons bakom 4 Hunter Mahan får överta ledningen och sedan bestämma. Femåringen är inte alls så tokig i grunden men jag tror ändå att Paleo Pride är huvudet högre. Klar tvåa på rankingen men bakom tycker jag det är jämnt skägg. Ska man strecka vidare i detta lopp måste man ha med både 8 Zivertson, 11 Max Not Sand, 10 Smirre Creek och 7 Flörten.

V4-4

RANKING A: 1. B: 6-7-11-12-5-4-13-2-8. C: 14-15-10-3-9.

Spetsanalys:
1 Waffel har idealiska förutsättningar för att ta täten och bör ha god spetschans.

Loppanalys:
Svensk Travsports Grundserie och inte lätt att bena ut denna låga klass. Risken är väl att Björn Goop lyckas hålla ledningen med 1 Waffel och sen kan mycket väl detta lopp vara över. Fyraåringen har aldrig missat spets från framspår och karriärens båda segrar har varit spets-och-slut.

Det kommer dock två herrar från springspår som inte brukar vara blyga och min förhoppning är att antingen Anders Svanstedt eller Mikael J Andersson gör lopp av det hela.

6 Lotus Raccon var Svanstedt inte nöjd med senast men hästen var klart bra som tvåa på Färjestad i slutet av oktober. Vann dessutom på ett bra sätt i starten innan det och får fyraårige bara till det kan han utmana.

7 Clerk Hörsta har alltjämt en nolla i segerkolumnen men visar bitvis takter som gör att man måste ha honom i åtanke.

Jag plockar med två hästar från tillägg också och det är 12 Alfredo Di Stefano och 11 Racke V.O.P. Den sistnämnda spelades till favorit i ett breddlopp på Örebro senast men var slagen tidigt från dödens och sprang och kvävde sig enligt tränare Peter Törnqvist. Detta är dock en spurtstark herre som inte ska nonchaleras. Alfredo Di Stefano är en krånglig typ men han har också en hel del fart under hovarna.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Färjestad: "Bra chans leda från start till mål"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson