I vanlig ordning väntar en fullspäckad travhelg på Solvalla då det är dags för Elitloppet igen. På lördag avgörs klassikerna Harper Hanovers och Sweden Cup – samt ett supermöte i Lady Snärts lopp.

Elitloppslördagen innehåller femton fartfyllda race, V75-finaler inkluderade och för många är det stayerbataljen Harper Hanovers lopp som utgör dagens klimax.

Kan Mellby Viking ta Harper Hanovers igen? Foto: ALN

En halv miljon kronor erhåller vinnaren och bland dem som bjuder upp i långloppsklassikern finner vi titelförsvararen Mellby Viking, hans baneman från Orebro Intn’l On Hold, grymme stayern Alfas da Vinci, Indigious och Robert Berghs fransos Aghinetti.

V75:an öppnas med Lady Snärts lopp, en Stoeliten som bjuder på en hyperintressant match mellan landets kanske två bästa ston. Femåriga kulldrottningen D’One tar sig an bland andra fjolårets trea i Elitloppet: Delicious U.S.

Reven d'Amour var femma i Elitloppet i fjol. Foto: ALN

Sweden Cup, ”lilla Elitloppet” populärt kallat, avgörs så klart också under lördagen. Två försök och en final (som körs som lopp 9) där vinnaren får en halv mille.

Bland årets deltagare skönjer sig Reven d’Amour (Elitlopps-femma i fjol), Going For Gold Zaz, Kash’s Cantab och Västerboonthenews. Bara för att nämna några.

Här är några av startlistorna:

Harper Hanovers lopp, 3140 volt

1 Tokio Hotel Hall – Carl Johan Jepson
2 Rocky Egedal – Örjan Kihlström
3 Mr Looba Looba – Iikka Nurmonen
4 Order to Fly – Per Lennartsson
5 Usain Henna – Oskar Svanberg
3160 meter
6 Tomorrowland – Ari Moilanen
7 Aghinetti – Robert Bergh
8 Marshal Hackstable – Jennifer Tillman
3180 meter
9 Narold Vox – Ulf Ohlsson
10 Indigious – Erik Adielsson
11 Candor Hall – Björn Goop
12 On Hold – Magnus Jakobsson
13 Mellby Viking – Jorma Kontio
14 Alfas da Vinci – Joakim Lövgren
15 Porthos Amok – Johnny Takter

Lady Snärts lopp, Stoeliten, 1609 auto

1 Leticia Bi – Stefan Melander
2 Twigs Voici – Pekka Korpi
3 Aida Boko – Robin Bakker
4 Rossella Ross – Christoffer Eriksson
5 D’One – Örjan Kihlström
6 Thula Sana – Ari Moilanen
7 Eketorpets Tess – Johan Untersteiner
8 Fleetfoot Hanover – Peter Untersteiner
9 Premance Simoni – Johnny Takter
10 Delicious U.S. – Daniel Redén
11 Talk the Talk – Per Lennartsson
12 Orderly – Jorma Kontio

Sweden Cup, försök 1

1 Ringostarr Treb – Wilhelm Paal
2 Reven d’Amour – Ulf Ohlsson
3 Magiccarpetride U.S. – Erik Adielsson
4 Olympic Kronos – Lutfi Kolgjini
5 Highspeed Call – Torbjörn Jansson
6 Going For Gold Zaz – Robert Bergh
7 Nouvelle Pelle – Kim Eriksson
8 Prince Tagg – Ralf Karlstedt
9 David Sisu – Johnny Takter
10 Disco A.E. – Örjan Kihlström

Sweden Cup, försök 2

1 Kash’s Cantab – Erik Adielsson
2 Orione Spin – Adrian Kolgjini
3 Västerboonthenews – Peter Ingves
4 Nato Dream – Stefan Melander
5 Tabriz du Gite – David Thomain
6 Golden Sid – Torbjörn Jansson
7 I Saw You – Åke Lindblom
8 Monster Drive – Joakim Lövgren
9 Royal Blessed – Wilhelm Paal
10 Rod Stewart – Christoffer Eriksson

Läs även: Dags för Elitloppet – så avgörs travfesten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Färjestad

Måndag: V4-tips till Färjestad

V4 Färjestad 25 maj

Omgången: Det känns som flera ihåliga lunchlopp Färjestad och jag spelar tight men spikar ett roligt drag som inte blir favorit! Varning för två norska hästar som känns spännande i Bourbon Street (V4-1) samt Yankee Frecel (V4-2)!

Spelvärda spiken: 1 Jetcane Harvester (V4-3) har önskeläge med innerspår på 1600 meter och Benzon ska köra i ledningen. Hästen har vunnit tre senaste gångerna där och det blir barfota fram dessutom. Kul chansspik mot en storfavorit!

V4-förslaget är på 1080 kronor:

6-7 (10-2)

4-11-12 (3-14)

1 Jetcane Harvester (2-6)

7-14-9-1-13-3-12-6-4-11 (8-10)

Fleris 1: 2x3x1x10 x 5 = 600 kr

Fleris 2: 2x3x1x4 x 10 = 480 kr  

LD-förslag på 900 kronor:

12-1 x 500

4,11- x 200

V4-1:

Ranking: A: 6-7 B: 10-2-12-1-11 C: 5-8-3-9-4 

Spetsanalys: Starten kan avgöra detta och jag tror att Bourbon Street kan hålla ut Jane Avril om Micke kör för det. Norskan var rask från liknande läge för tre starter sedan och senast från innern var det inte full gas. Jane Avril var jämnsnabb med Maraboo Man senast och den är snabb. Dock känns dessa rätt jämna från start, och de innanför bråkar inte. Jag hoppas på Bourbon till spets.

Loppanalys: Två av de mest betrodda ska göra upp om detta, och kommer favoriten 7 Jane Avril till ledningen är det nog mycket stor vinstchans. Hon växer en klass där framme och har vunnit båda gångerna hon gått i spets i Magnus regi. Hon var snabb senast, fick spets då ledaren hoppade och stack undan enkelt och såg bra ut. Magnus låter nöjd och kommer ladda, och det är chans både i spetsa och utvändigt så bra är hon för detta lopp.

Dock möter hon en intressant norska i 6 Bourbon Street som sett allt bättre ut i de senaste loppen. För tre starter sedan blev det svar om spets och dödens. Hon mosade ledaren tidigt men åkte dit sista biten som tvåa. Kördes på chans näst senast och gick bra i skymundan, och senast var hon riktigt bra. Gick i dödens på hårdragande Jacaroo på slutrundan och kämpade strålande som klar tvåa – och den vinnaren är bra. Hon var snabb med liknande läge och Micke är vass startkusk och det bör vara spets och köra där. Hon har lite vassa tendenser och skulle Magnus testa rejält kan det bli varmt i henne, men han är duktig på att köra i spets Micke och det bör vara A planen. Det är första starten i Sverige och därmed körspö, vilket ofta är positivt – inte minst på märrar.

10 Tivoli gick rätt bra senast mot två fina hästar, och kommer in i loppet om min duo inte lyckas komma överens – men normalt tufft att kliva runt dem i spåren sista 800.

V4-2:

Ranking: A: 12-4-11 B: 3-14-1-8-9-13-10 C: 2-15-7-5-6

Spetsanalys: Ovanligt osnabba hästar på start, Ed Tanic kan hålla ut i brist på annat. Han tog ledningen från spår 3 och har fått ledarryggen två gånger och även om kusken inte tror på spets så har han knappast koll på övriga. Dock tror jag att Jula In Focus kommer snabbt och direkt från springspår. Senast var han riktigt rapp och med tröga på start tror jag att Björn sitter i spets i svängen!

Loppanalys: Har jag rätt i min spetsanalys och 12 Jula In Focus sitter i ledningen i första kurvan, ja då blir det inte lätt att slå denne. Han har gått i ledningen två gånger och vunnit båda väldigt enkelt, även om det var redan 2013. Han såg inte som bäst ut i vintras, men det är en lite rucklig sort som knappast var stormförtjust i vinterbanorna och han såg klart bättre ut senast. Då var han som nämnt riktigt snabb från samma läge med springspår på 20 och ett springspår på start, och snabbt framme i dödens. Då fick han svara och gick ner bakom V75-hästen Tom Sisu och fastnade med mycket sparat och såg fin ut. Nu bör det bli seger, minsre snabba hästar där framme och toppchans i spets!

Om det häxar vill jag har med två till, då han ändå blivit klar favorit. En bättre häst är 11 Global Patriot som vann V75-lopp i höstas och han är mycket bra för klassen. Dock svår i volt och det är galopprisk, även om man kör med säkerhetsgrejer. Felfri är han helt klart bra nog att utmana.

Som tvåa lägger jag en norsk häst som är bra! 4 Yankee Frecel är en fin typ som spurtade jättefint i vida spår senast mot två riktigt bra hästar för klassen där Cash Street spetsvann. Han var starkast före det och går verkligen till mål och jag gillar hästen! Han var i Kriteriet i höstas och måste stå sig väl på kapaciteten.

V4-3:

Ranking: A: 1 B: 2-6-7-12-4 C: 3-10-11-8-5-9

Spetsanalys: Jetcane Harvester är snabb och Benzon verkar helt inne på ledningen. Senast hästen hade innerspår körde kusken inte alls vad som gick men nu är det spets som gäller. Jag tror att han håller ut kvicka S.O.S.Futurliner sida-sida och körs i ledningen.

Loppanalys: 6 Rightkindoftrouble är storfavorit, men det tycker jag inte är befogat då det finns flera tveksamheter. Visst har han mött bättre hästar än dessa och han var bra vid segern då han klev förbi dem via fjärdespår i slutsvängen, men – nu kommer tveksamheterna. Han har varit struken för halsinfektion och är inte så tufft jobbad även om han gått 21-fart i träningen. Han har galopperat före start 2/3 senaste med framspår bakom bilen, har spår långt ut på vingen och körs av en kusk som inte vinner lopp varje dag. Kanske reglerar han dem, men det är kort distans och det kan bli vingel.

Jag chansar och går på 1 Jetcane Harvester som jag tror tar ledningen och nu har Benzon insett att detta är en ren spetshäst som inte går förbi dem men kan svara dem, och inte minst gillar att löpa på med jänkarvagnen. Han har faktiskt vunnit tre senaste gångerna han gått i ledningen! Nu blir det barfota fram och på med norskt huvudlag som kanske kan ge det lilla extra om han blir utmanad. Jag tror på spets och att han håller undan på snabba banan. Kul drag som spikas!

Stryker man mot förmodan vill jag inte få in storfavoriten så jag lägger 2 S.O.S.Futueliner tvåa, den bör spetsa i så fall och blir förstareserv.

V4-4:

Ranking: A: 7-14-9-1 B: 13-3-12-6-4-11 C: 8-10-15-5-2

Spetsanalys: Tre på start och man vill köra i ledningen med Marvelous Fam och så bör det också bli.

Loppanalys: Dagens svåraste V4-lopp och jag målar på och ger tipset till 7 Sargasso S.I.R. som var riktigt bra senast då han tog emot och höll undan för Goops rätt kapabla Aung San Suu Kyi. Måste ha vettig chans igen.

14 Cat’s Klondike satt fast näst senast och spetsade hem det senast. Det är enormt kuskplus med Björn i vagnen nu och han kan göra skillnades i dessa lunchlopp och given A-häst på form och kusk!

9 Bon Voyage hängde med okej där tuffe Carelin vann senast utan att räcka. Nuär han anmäld barfota runt om för första gången på länge och det håller jag upp honom på.

1 Marvelous Man gick positivt efter galopp näst senast och det låter rätt så påställd nu från stallhåll, och tränaren brukar ha koll på grejerna. Perfekt läge och den kommer leda länge.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Färjestad: "Vår klart bästa chans"
Nästa nyhet
V4 Färjestad: ”Vår klart bästa chans”

V4 Färjestad: ”Vår klart bästa chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Det här är vår klart bästa chans i omgången. Det är en mycket fin häst som gör det bra. Hon är fin i jobben och ska räknas tidigt. Mest troligt blir det skor runt om, säger Ola Frisell i stallet om Jula In Focus (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

6 Bourbon Street – Hon var riktigt bra senast då hon travade utvändigt ledaren under slutvarvet. Hon är nära toppformen nu och kan öppna rätt bra. Hon gillar tätkänning. Körspö är nog ingen jättegrej på henne då hon är ärlig men visst är det en fördel. Aluminiumskor runt om igen. Hon bör duga bra men jag kan inte motståndet, säger Kjetil Helgestad.

7 Jane Avril – Hon var fin senast och har även suttit fast i några starter på slutet. Formen verkar bra och jag får prova att ladda från det här utgångsläget. Inga ändringar, säger Magnus Jakobsson.

10 Tivoli – Hon löpte helt ok senast men känslan är att det fortfarande fattas lite i henne och från det här läget så behövs det en del klaff. Inga ändringar är planerade på henne, säger Ola Frisell i stallet.

12 Piece of Work – Hon var fin senast på Lunden men satt väldigt långt bak och kom aldrig in i matchen. Hon känns jättefin i jobben men behöver tur från detta läge. Det kan vara en platschans. Hon tävlade barfota runt om senast men vi fick ingen riktigt värdemätare på det. Balansen idag bestäms senare, säger Fredrik Berg i stallet.

Lopp 2, V4-2

1 Ed Tanic – Han spurtade bra till segern på Årjäng och sen åkte vi till Bjerke för att prova där. Han blev lite ivrig och galopperade i första kurvan men kändes faktiskt fin efteråt. Han värmde faktiskt bättre än någonsin och vi testade barfota runt om. Den här gången kommer han gå med skor och dessutom tror jag vi ska byta ut det helstängda huvudlaget mot norsk gas. Jag tycker att den här hästen är bättre än vad han fått visa och distansen ser jag som ett plus. Någon ledning tror jag dock inte att han kan ta med rätt lopp är säkert med och slåss om fina pengar, säger Jonas Moberg.

3 Turn Out Well – Han har faktiskt gjort flera fina lopp på raken och jag tror han hade vunnit med bättre resa senast på Åby. I starten innan blev det alldeles för tufft med tredjespår fram till dödens men hästen är i bra slag för dagen. Distansen ser jag som ett plus och nu släpper vi troligen både hårda upplägg och runda alla i spåren på slutrundan. Kusken är dessutom i form och jag tror på en framskjuten placering. Barfota fram och norskt huvudlag, säger Eric Martinsson.

4 Yankee Frecel – Det är en häst med bra kapacitet och han var med i kriteriefinalen exempelvis. Senast var han ute i V75 och gick ett rejält slutvarv i vida spår. Han har bra form men det var synd på spåret. Det är ingen större galopprisk men det blir ingen spetskörning. Kanske kan jag nå spets efter ett tag och då kör jag där. Åter aluminiumskor runt om och det är optimalt. Han ska räknas med chans, säger Göran Antonsen.

8 Countdown – Han är jämn och säker och distansen är ok. Han viner dock inte lopp så lättvindigt. Läget gör inte så mycket för hans vidkommande och allt är väl i jobben. Inga ändringar, säger Ola Frisell i stallet.

11 Global Patriot – Hästen duger bra men han är svår med voltstart och det är galopprisk. Vi provar med norskt huvudlag nu för första gången för att hjälpa honom i starten och det är barfota runt om, säger Magnus Jakobsson.

12 Jula In Focus – Det här är vår klart bästa chans i omgången. Det är en mycket fin häst som gör det bra. Hon är fin i jobben och ska räknas tidigt. Mest troligt blir det skor runt om, säger Ola Frisell i stallet.

Lopp 3, V4-3

1 Jetcane Harvester – Han var en besvikelse senast men nu kan jag nog konstatera att detta är en spetshäst. Jag trodde inte det först men nu får vi köra efter de premisserna och det ser ju minst sagt bra ut på den fronten nu. Från innerspår laddar vi för täten och sen kör vi där så länge lampan lyser. Han kommer gå barfota fram för första gången i karriären och dessutom sätter vi på honom ett norskt huvudlag, säger kusken Niclas Benzon.

4 Potemkin – Han avslutade okej som fyra senast och jag tycker han känns bättre och bättre. Det blev omöjligt att ta något i så pass snabb avslutning men kanske borde han varit trea för att få fullt godkänt. Jag tror att kort distans kommer passa honom bra och hoppas det blir tempo hela vägen. Det här är en häst som ligger mig varmt om hjärtat och på förhand räds jag mest Peter G Normans häst. Barfota bak och norskt huvudlag, säger Ulrika Wällstedt.

6 Rightkindoftrouble – Han fick en halsinfektion efter senaste loppet och blev struken inför en tilltänkt start på Solvalla. Han fick inte stå över så himla mycket utan jag tror att formen kommer vara skaplig. Jag har kört honom 20/1700 som snabbast inför denna comeback och som det ser ut kanske han inte behöver vara på topp för att hävda sig i detta sällskap. Vi får se vart vi hamnar från det här utgångsläget men han tål dödens. Barfota fram, säger Peter G Norman.

12 Cummin – Hon var mycket bra senas tdå hon enligt mig blev felaktigt diskad. Hon behöver det lite serverat så läget är inte alls bra för henne. Inga ändringar, säger Ola Frisell i stallet.

Lopp 4, V4-4

1 Marvelous Fam – Han gjorde det bra efter galoppen senast och visade att formen sitter där den ska. Vi hade bytt till aluminiumskor fram och jag tror det orsakade felsteget så vi slår på honom järnskor återigen. Jag tycker att han känna allmänt uppåt och utgångsläget är bra. Han kan öppna bättre från innerspår i volten än han visade senast eftersom Kristian inte laddade med honom då. Jag hoppas på ledningen och sen bör hästen kunna duga en bit, säger Jörgen Pettersson.

7 Sargasso S.I.R. – Han var duktig senast och han är under utveckling. Han har visat en del orutin. Nu är det täta starter men han var inte helt trött i mål senast och allt har varit bra i lugna turer efter senast. Vi ändrar inte på något och han ska räknas med chans på nytt, säger Sven Rejnö.

13 Canterbury – Han galopperade senast men vi ändrade lite i hans utrustning vilket gjorde honom alldeles för vass. Han har varit bra innan det men nu fick vi inget jätteläge direkt och behöver en hel del flyt på vägen. Hästen kan i alla fall springa om han är på rätt humör och vi kör barfota bak, säger Per Fromell.

14 Cat’s Klondike – Han var bra vid segern seanst och jag tycker det var välförtjänt efter fina insatser under en längre tid. Han fick lite småpress hela vägen men höll ändå undan vilket jag tycker var starlt. Vi hade ändrat i utrustningen inför det och plockade bort det helstängda och satte på honom ett öppet huvudlag sen svarade han även bra på urryckarna. Nu har vi dåligt spår men bra kusk och jag hoppas vi har lite tur på vägen. Skor runt om och öppet huvudlag igen, säger Lars-Einar Larsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dags för Elitloppet - så avgörs travfesten
Nästa nyhet
Dags för Elitloppet – så avgörs travfesten

Dags för Elitloppet – så avgörs travfesten

Travfesten kan börja och spekulationerna sätta igång på allvar. Startlistan till Elitloppet är klar. B.B.S. Sugarlight drog innerspår medan Timoko och Nuncio fick nitlotter.

Den traditionsenliga lottningen av Elitloppet avgjordes under söndagen i Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Innerspår för BBS Sugarlight. Foto: ALN

Det är bara en vecka kvar innan superloppet avgörs. Evig ära, berömmelse och tre miljoner kronor i förstapris väntar på vinnaren. Nu är också de båda försöksheaten kompletta.

De båda norska bidragen i Elitloppet blev de stora vinnarna; startsnabba B.B.S. Sugarlight fick innerspåret i sitt försök medan Support Justice drog ett för honom perfekt andraspår.

Nuncio börjar från sjunde. Foto: ALN

Regerande mästaren Timoko var dock inte lika lyckosam – han får den tuffa uppgiften att börja från spår sju. Det samma gäller för Nuncio, hästen som av många har setts som förhandsfavorit till segern.

Så här ser de båda försöken till Elitloppet 2015 ut:

Heat 1

1 Univers de Pan – Philippe Daugeard
Tränare: Philippe Daugeard
Hingst (e. Kenya du Pont), 7 år, Frankrike

Fransk elegant som i fjol tog triumfer i Grand Critérium de Vitesse, Finlandia-Ajo och Oslo GP. Har efter en knackig upptakt av säsongen visat allt mer av fjolårssäsongen och satt senast fastlåst med mängder av krafter som trea i Finlandia-Ajo.

2 Support Justice – Geir Vegard Gundersen
Tränare: Geir Vegard Gundersen
Hingst (e. Kadabra), 6 år, Norge

Norsk unghäststjärna som tagit klivet in i världeliten. Gjorde stor succé i fjol med vinster i både Jubileumspokalen och EM för femåringar i Paris. Har i år varit fyra i Olympiatravet och femma i Copenhagen Cup.

3 Vincennes – Örjan Kihlström
Tränare: Fabrice Souloy
Sto (e. Spotlite Lobell), 7 år, Frankrike

Svenskfödd kulltopp som i vår återkommit i absolut toppform i sin franska regi. Vincennes tog hem försök och final av Gran Premio della Lotteria och visade sin enorma avslutning som tvåa i Finlandia-Ajo.

4 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
Tränare: Lutfi Kolgjini
Hingst (e. Classic Photo), 6 år, Sverige

Svensk kullkung med segrar i både inhemska och europeiska Derbyt som fyraåring. Vann Sweden Cup och Jämtlands Stora Pris i fjol. Efter en sämre inledning av årets säsong slog han till med världsårsbästa 1.09,0 i Prins Daniels lopp och tog klivet direkt till Elitloppet.

5 Ustinof du Vivier – Matthieu Abrivard
Tränare: Sébastien Guarato
Valack (e. Look de Star), 7 år, Frankrike

Frankrikes stora formhäst i vår och kommer till Elitloppet med fem raka segrar mot tufft motstånd i hemlandet. Tränas av franske topptränaren Sébastien Guarato som var tvåa i Elitloppet 2011 med Rapide Lebel. Gör här sin debut över kort distans.

6 Royal Fighter – Jennifer Tillman
Tränare: Per K Eriksson
Hingst (e. Varenne), 7 år, Sverige

Slog ned som en blixt från klar himmel när han bombade hem Meadow Roads lopp på 1.09,8. Tränaren Per Eriksson har vunnit Hambletonian tre gånger och kusken Jennifer Tillman blir den första kvinnan i Elitloppet på 19 år.

7 Nuncio – Stefan Melander
Tränare: Stefan Melander
Hingst (e. Andover Hall), 4 år, Sverige

Stenhård amerikansk kulltopp med tunga meriter, vann bland annat Kentucky Futurity och var tvåa i Hambletonian i fjol. Har tagits hem till Sverige av sin ägare Stefan Melander och är obesegrad här i två starter. Räknas av många som Elitloppets favorit trots sin ringa ålder.

8 Wind of the North – Dave Palone
Tränare: Daryl Bier
Valack (e. Cantab Hall), 5 år, USA

Blixtsnabb bubblare från USA som tävlat lysande i hemlandet under våren. Kommer närmast från andraplats i Cutler Memorial och slog i fjol världsrekord för fyraåringar över tusenmetersbana. Körs av Dave Palone, världens segerrikaste kusk genom tiderna.

Heat 2

1 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
Tränare: Fredrik Solberg
Valack (e. Super Light), 6 år, Norge

Slog igenom som klassklättrare på V75 och har blivit en stor publikfavorit både i Norge och Sverige. Fick sitt stora genombrott som överlägsen segrare i Olympiatravet tidigare i våras.

2 Nahar – Robert Bergh
Tränare: Robert Bergh
Valack (e. Love You), 10 år, Sverige

Tioårig hjälte, ägd av hockeystjärnorna Sedin och vinnare av Elitloppet för två år sedan. Är grymt bra då han är i toppform vilket han visade senast vid seger i Guldbjörken. Startar för tredje året i rad i Elitloppet.

3 Bret Boko – Ari Moilanen
Tränare: Markku Nieminen
Valack (e. Yankee Glide), 7 år, Finland

Svenskfödd häst som i finländsk regi utvecklats till landets bästa travare. Fick sitt internationella genombrott när han överraskande tog hem Finlandia-Ajo senast. Besitter stor startsnabbhet.

4 Maven – Johnny Takter
Tränare: Jimmy Takter
Sto (e. Glidemaster), 6 år, USA

Stentuff amerikanska med stora meriter från unghäståren i Nordamerika. Lyckades inte i Frankrike i vintras har visat grym form i vår och var stor i nederlaget i Copenhagen Cup. Slutade femma i Elitloppet i fjol.

5 Magic Tonight – Örjan Kihlström
Tränare: Roger Walmann
Hingst (e. Andoer Hall), 6 år, Sverige

USA-född men tränad i Sverige. Har visat enorma fartresurser och var inviterad till Elitloppet redan förra året men avstod då. Kommer med två raka segrar och kvalificerade sig till Elitloppet genom segern senast i Algot Scotts Minne.

6 On Track Piraten – Erik Adielsson
Tränare: Hans R Strömberg
Valack (e. Kool du Caux), 7 år, Sverige

Rättviks första representant i Elitloppet sedan Ego Boy 1973. Dubbel svensk mästare och vann i vintras prestigefyllda Prix du Luxembourg på Vincennes.

7 Timoko – Björn Goop
Tränare: Richard Westerink
Hingst (e. Imoko), 8 år, Frankrike

Regerande mästare. Frankrikes vassaste sprinter gör sin tredje raka start i Elitloppet. Tog i vintras en meriterande tredjeplats i Prix d’Amérique och har tjänat nästan 30 miljoner kronor.

8 Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini
Tränare: Roberto Donati
Hingst (e. Opus Viervil), 6 år, Frankrike

Fransk kulltopp som slog igenom på allvar då han tog en sensationell andraplats i Prix d’Amérique i vintras. Har stått för mycket starka insatser som trea i såväl Olympiatravet som Copenhagen Cup.

Senaste vinnarna:

2014: Timoko – Björn Goop 1.09,5
2013: Nahar – Robert Bergh 1.10,1
2012: Commander Crowe – Christophe Martens 1.10,4
2011: Brioni – Joakim Lövgren 1.10,5
2010: Iceland – Johnny Takter 1.10,5

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Lindesberg
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Lindesberg

Söndag: V64-tips till Lindesberg

V64 Lindesberg 24 maj

Omgången: Fornaboda står för V64-omgången under söndagen och det är inga enkla lopp att bena ut, lägg sedan till en knepig bana där banunderlaget kan ställa till det för hästarna så är svårighetsgraden hög. Jag spelar med två spikar, en favorit och en skräll! 

Bästa spiken: 9 Vacqueyras (V64-1) möter enklare hästar och han såg jättefin ut bakom hästar senast och nu bör han krossa dem!

Spik 2: 4 Smefaksen (V64-4) är loppets fräcka drag och han bara måste vinna lopp snart igen, han kunde ståtat med flera raka segrar. Han verkar inte alls bli favorit och då chansspikar jag i ett annars öppet lopp med för stor favorit.

V64-förslaget är på 1.800 kronor (enbart för alla rätt):

9 Vacqueyras (4-10)

1-12-5-8-7-4-2-3-9 (10-11)

7-11-6-3 (1-4)

4 Smefaksen (10-3)

2-12-3-9-13-6-11-7-14-8 (1-5)

3-6-8-14-10 (13-12)

1x9x4x1x10x5 = 1800 kr

DD-förslag på 940 kronor:

2,12 – 3 x 300

2,12 – 6 x 100

2-10,14 x 70

V64-1:

Ranking: A: 9 B: 4-10-5-6-7-1-3 C: 12-8-2

Spetsanalys: De är inte alls snabba med invändiga spåren, men Haugstad verkar sugen på att köra till ledningen med Mercury Broline. Den är inte snabb, men kanske släpper de lite veka konkurrenterna efter 500 meter. Pippi är snabbast, men svårt komma till där ute på Lindesberg. Oracle Kronos är snabb men lär smygas igång, så kanske är det Global Nirvana som är spetsaktuell i övrigt. Hon är rask då hon laddas och här luktar det ledningen.

Loppanalys: Bra chans ska det vara för 9 Vacqueyras som såg fin ut då han kördes snällt senast och gick med fin spänst över mål, det var ett spela nästa gång-intryck! Han är van att starta på lördagar och körs han för att vinna borde han göra det. Kusken har bra statistik på honom så det är okej att han kör själv Åhlund och jag spikar och hoppas att många vill gardera i inledningen.

4 Mercury Broline har inte varit märklig, men kanske kan han köras till ledningen med offensivt upplägg som kusken verkar inne på och då ökar hans chanser.

10 Certification fick det tufft i spåren sista 1300 metrarna senast och borde få ewtt snällare upplägg nu, annars är han härdad på V75 och som häst duger han gott.

V64-2:

Ranking: A: 1-12-5 B: 8-7-4-2-3-9-6 C: 10-11

Spetsanalys: Ride the Lightning är snabb och det blir jänkarvagn och man testar helstängt i värmningen, vilket jag räknar med att det blir i loppet med. Ville låter sugen och ledningen bör det bli. Hon fick ledarryggen i bildebuten i blott tredje starten, men spetsade från spår 2 i 12,5-öppning, och har tagit ledningen 3/5 med framspår totalt. Förutom bildebuten var det spår 7 då hon ”bara” nådde dödens.

Loppanalys: Lågklassigt och öppet lopp där jag ger tipset till spetsfavoriten 1 Ride the Lightning som vunnit båda gångerna hon gått i ledningen, och varit snabb flera gånger med liknande läge. Hon agerar ojämnt, men helstängt låter spännande och det är bra chans.

12 Yrsa Brick är bra för loppet och hon vann mot bättre hästar för Uhrberg. Det var inte tomt bakom hästar senast och även om det normalt är iskallt med spår 12 på 1600 meter så rankar jag upp. Lite spelad!

5 Utac gör intressant comeback, hon var tvåa i en E3 Consolation i somras och det är en merit som smäller högt. Hon ska träna bra och det blir bike samt barfota bak direkt.

V64-3:

Ranking: A: 7-11-6-3 B: 1-4-10-8-9 C: 2-12-5 

Spetsanalys: Sweetsformysweet öppnade mycket förbättrat näst senast med spår 2 och kördes enkelt till ledningen i 13-öppning. Före det har hon inte visat så mycket och det är snabbare hästar nu. This Is Alex var riktigt snabb med samma läge och tog ledningen i mycket snabb öppning där det gick 08 första 500. Bra spetschans, och släpper till Mr Southwind som är väldigt snabb.

Loppanalys: 1 Sweetsformysweet spetsade hem en stofinal och 50.000 näst senast och var då klart förbättrad, både från start och då hon höll undan. Dock var det ett rätt så enkelt lopp och nu är det inte Örjan utan Haugstad i vagnen och inte alls säkert att hon är lika snabb från start. Jag tror på strul och tror mindre på henne och låser på fyra andra!

7 Dennis de Castella har styrka som räcker mot dessa, och han höll farten väl på den krävande banan senast och kan visa sig starkast och får tipset.

11 Rocket Speed vann senast och var förbättrad från ledningen, efter att ha svikit och visat tveksam moral under våren. Är han lika bra nu finns chans trots bakspår.

6 Mr Southwind måste vara intressant då han fått två lopp i kroppen och senast blev det fel då han fastnade med sparat i trött rygg. Han är snabb ut, och kommer han till ledningen är han ett tidigt bud. Det är en fin häst, och han var fin vid segern i höstas, och Croon har bra snurr på grejerna. Lite risk för svar, och dödens kan ju bli tufft.

3 Digital Product har fart, men agerar mer än lovligt konstigt och senast stannade han i dödens 900 kvar och svarade med galopp då kusken försökte få fart på honom. Han har styrka som duger och har chans – om han sköter sig.

V64-4:

Ranking: A: 4 B: 10-3-8-6-12-13-14-1-15-7-5 C: 2-9-11

Spetsanalys: Två hästar på start och Finnskog Oda har tagit ledningen 3/4 med framspår och den fjärde blev det galopp. Hon tar ledningen.

Loppanalys: 4 Smefaksen är mitt bästa drag denna omgång! Han var bra vid segern, men sedan har det, minst sagt, strulat. Han är bra på att strula till det för sig själv, och näst senast var det konstigt. Han kördes till ledningen och Brunlöf hade stenkoll på loppet och bara åkte undan sista 100 med flera längder till jagande 6 Solbacka Pilen och gänget – men då bara hoppade han rakt upp 20 meter före mål och blev diskad! Senast satt han nöjd i tredjespår utan rygg och verkade ha koll på läget, men han hann inte fram till Fylking som höll farten väl och han var nosen efter i mål utan att se det minsta trött ut. Nu hoppas vi att ekipaget får till det och då bör han vara klart bäst, och då han inte alls verkar bli favorit är han en spelvärd spik!

Bakom är det öppet, 10 Torwall har skött sig och utvecklats fint under året och Jakobsson är en duktig lånekusk, inte minst på nordisar. Klart han räknas då han är bra för klassen, men 61% mot 6% på Smefaksen kan inte vara rätt.

Norskarna har också chans, de kommer laddade och vid gardering ska det garderas rejält! 3 Stolt Odin gick bra i skymundan bakom överlägsne Möller Faks näst senast, och senast rundades korvkiosken i sista sväng och upploppet var positivt. 8 Tangen Stegg hängde med helt okej senast som trea utan att det gnistrade om honom kanske.

V64-5:

Ranking: A: 2-12 B: 3-9-13-6-11-7-14-8 C: 1-5-10-4-15  

Spetsanalys: Marie Sisu har tagit ledningen 4/6 senaste med volt och det är en liten kvick häst. Trots att Jorma inte är någon mästare med springspår är det bra spetschans bland dessa, men lillchans finns att T.X.All In kan svara upp om Jorma bommar lite och Kajsa kommer rätt på det.

Loppanalys: Ganska lurigt lopp då jag är osäker på favoriten 3 O.P.Q.C. som ska ut i voltstart, för i årsdebuten gick det inte alls. Han var inte alls i balans, tog stillastående start men galopperade ändå. Svarade för en stark upphämtning gjorde han och han höll farten bäst senast i ett bättre DD-lopp och hann ifatt Lillaxel kort före mål. Skulle han sköta sig bättre kan han vara vinnaren, men det känns ovisst med volt. Distansen och kusken gillar han i alla fall.

Jag chanstippar 2 T.X.All In som har lillchans på ledningen och där växer hästen flera klasser. 1-1-2-2 har det blivit på de fyra lopp han gått där, och formen är bättre än raden. Näst senast fastnade han med sparat och höll farten helt okej senast – och som sagt det är på spets han är rolig!

I A-gruppen lägger jag även 12 I Wont Dance som såg mycket fin ut i ny regi senast på Charlottenlund då han gick fint på upploppet i skymundan på V75. Det loppet ska föra honom kraftigt framåt och det är en liten racer detta som kan växla dem på några hundra meter. Han är snabb i volt och kan mycket väl sitta bra på det långt framme direkt – kanske före favoriten till och med!

Ville ligger lågt med 13 Up Date Hoss som annars är hästen i gänget. Han sträckte sig senast och har inte tränats så tufft.

V64-6:

Ranking: A: 3-6-8 B: 14-10-13-12-15-9 C: 11-2-1-5

Spetsanalys: Kay Adams höll ledningen från innerspår senast det var volt, och även om det var så längesen som december 2013 så tror jag att Mattias kör till ledningen med mindre snabba hästar på start och utan springspår.

Loppanalys: 8 Village Surprise är bäst och hon mosade bra hästar i V75loppet senast då Adielsson körde henne till dödens. Dock var det i höstas och hon är opererad i framknäna nu och har inte startat på länge och kan behöva loppet. Cederin är ovanligt uppåt, men som favorit då hon varit borta länge måste jag leta andra vinnare.

3 Kay Adams gillar jag, det är en tanks då hon är i form och ovanligt tuff för att vara en märr. Hon matchades mot bra hästar på Solvalla, och då hon gick ner i klass samtidigt som man ryckte av skorna senast så var hon bara bäst. Alm synade dödens på favoriten från tillägg och hon var riktigt bra! Det borde vara bra spetschans med mindre snabba/tuffa hästar på start och är hon lika bra får de jobbigt att plocka henne.

6 Sanna Vint är lite spännande, hon ser klart formstark ut och har spurtat bra tre gånger i rad mot bra märrar. Läget är bra och med klaff kan hon sitta där.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Mosaique Face till Elitloppet efter 1.09,0!

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson