Travfesten kan börja och spekulationerna sätta igång på allvar. Startlistan till Elitloppet är klar. B.B.S. Sugarlight drog innerspår medan Timoko och Nuncio fick nitlotter.

Den traditionsenliga lottningen av Elitloppet avgjordes under söndagen i Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Innerspår för BBS Sugarlight. Foto: ALN

Det är bara en vecka kvar innan superloppet avgörs. Evig ära, berömmelse och tre miljoner kronor i förstapris väntar på vinnaren. Nu är också de båda försöksheaten kompletta.

De båda norska bidragen i Elitloppet blev de stora vinnarna; startsnabba B.B.S. Sugarlight fick innerspåret i sitt försök medan Support Justice drog ett för honom perfekt andraspår.

Nuncio börjar från sjunde. Foto: ALN

Regerande mästaren Timoko var dock inte lika lyckosam – han får den tuffa uppgiften att börja från spår sju. Det samma gäller för Nuncio, hästen som av många har setts som förhandsfavorit till segern.

Så här ser de båda försöken till Elitloppet 2015 ut:

Heat 1

1 Univers de Pan – Philippe Daugeard
Tränare: Philippe Daugeard
Hingst (e. Kenya du Pont), 7 år, Frankrike

Fransk elegant som i fjol tog triumfer i Grand Critérium de Vitesse, Finlandia-Ajo och Oslo GP. Har efter en knackig upptakt av säsongen visat allt mer av fjolårssäsongen och satt senast fastlåst med mängder av krafter som trea i Finlandia-Ajo.

2 Support Justice – Geir Vegard Gundersen
Tränare: Geir Vegard Gundersen
Hingst (e. Kadabra), 6 år, Norge

Norsk unghäststjärna som tagit klivet in i världeliten. Gjorde stor succé i fjol med vinster i både Jubileumspokalen och EM för femåringar i Paris. Har i år varit fyra i Olympiatravet och femma i Copenhagen Cup.

3 Vincennes – Örjan Kihlström
Tränare: Fabrice Souloy
Sto (e. Spotlite Lobell), 7 år, Frankrike

Svenskfödd kulltopp som i vår återkommit i absolut toppform i sin franska regi. Vincennes tog hem försök och final av Gran Premio della Lotteria och visade sin enorma avslutning som tvåa i Finlandia-Ajo.

4 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
Tränare: Lutfi Kolgjini
Hingst (e. Classic Photo), 6 år, Sverige

Svensk kullkung med segrar i både inhemska och europeiska Derbyt som fyraåring. Vann Sweden Cup och Jämtlands Stora Pris i fjol. Efter en sämre inledning av årets säsong slog han till med världsårsbästa 1.09,0 i Prins Daniels lopp och tog klivet direkt till Elitloppet.

5 Ustinof du Vivier – Matthieu Abrivard
Tränare: Sébastien Guarato
Valack (e. Look de Star), 7 år, Frankrike

Frankrikes stora formhäst i vår och kommer till Elitloppet med fem raka segrar mot tufft motstånd i hemlandet. Tränas av franske topptränaren Sébastien Guarato som var tvåa i Elitloppet 2011 med Rapide Lebel. Gör här sin debut över kort distans.

6 Royal Fighter – Jennifer Tillman
Tränare: Per K Eriksson
Hingst (e. Varenne), 7 år, Sverige

Slog ned som en blixt från klar himmel när han bombade hem Meadow Roads lopp på 1.09,8. Tränaren Per Eriksson har vunnit Hambletonian tre gånger och kusken Jennifer Tillman blir den första kvinnan i Elitloppet på 19 år.

7 Nuncio – Stefan Melander
Tränare: Stefan Melander
Hingst (e. Andover Hall), 4 år, Sverige

Stenhård amerikansk kulltopp med tunga meriter, vann bland annat Kentucky Futurity och var tvåa i Hambletonian i fjol. Har tagits hem till Sverige av sin ägare Stefan Melander och är obesegrad här i två starter. Räknas av många som Elitloppets favorit trots sin ringa ålder.

8 Wind of the North – Dave Palone
Tränare: Daryl Bier
Valack (e. Cantab Hall), 5 år, USA

Blixtsnabb bubblare från USA som tävlat lysande i hemlandet under våren. Kommer närmast från andraplats i Cutler Memorial och slog i fjol världsrekord för fyraåringar över tusenmetersbana. Körs av Dave Palone, världens segerrikaste kusk genom tiderna.

Heat 2

1 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
Tränare: Fredrik Solberg
Valack (e. Super Light), 6 år, Norge

Slog igenom som klassklättrare på V75 och har blivit en stor publikfavorit både i Norge och Sverige. Fick sitt stora genombrott som överlägsen segrare i Olympiatravet tidigare i våras.

2 Nahar – Robert Bergh
Tränare: Robert Bergh
Valack (e. Love You), 10 år, Sverige

Tioårig hjälte, ägd av hockeystjärnorna Sedin och vinnare av Elitloppet för två år sedan. Är grymt bra då han är i toppform vilket han visade senast vid seger i Guldbjörken. Startar för tredje året i rad i Elitloppet.

3 Bret Boko – Ari Moilanen
Tränare: Markku Nieminen
Valack (e. Yankee Glide), 7 år, Finland

Svenskfödd häst som i finländsk regi utvecklats till landets bästa travare. Fick sitt internationella genombrott när han överraskande tog hem Finlandia-Ajo senast. Besitter stor startsnabbhet.

4 Maven – Johnny Takter
Tränare: Jimmy Takter
Sto (e. Glidemaster), 6 år, USA

Stentuff amerikanska med stora meriter från unghäståren i Nordamerika. Lyckades inte i Frankrike i vintras har visat grym form i vår och var stor i nederlaget i Copenhagen Cup. Slutade femma i Elitloppet i fjol.

5 Magic Tonight – Örjan Kihlström
Tränare: Roger Walmann
Hingst (e. Andoer Hall), 6 år, Sverige

USA-född men tränad i Sverige. Har visat enorma fartresurser och var inviterad till Elitloppet redan förra året men avstod då. Kommer med två raka segrar och kvalificerade sig till Elitloppet genom segern senast i Algot Scotts Minne.

6 On Track Piraten – Erik Adielsson
Tränare: Hans R Strömberg
Valack (e. Kool du Caux), 7 år, Sverige

Rättviks första representant i Elitloppet sedan Ego Boy 1973. Dubbel svensk mästare och vann i vintras prestigefyllda Prix du Luxembourg på Vincennes.

7 Timoko – Björn Goop
Tränare: Richard Westerink
Hingst (e. Imoko), 8 år, Frankrike

Regerande mästare. Frankrikes vassaste sprinter gör sin tredje raka start i Elitloppet. Tog i vintras en meriterande tredjeplats i Prix d’Amérique och har tjänat nästan 30 miljoner kronor.

8 Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini
Tränare: Roberto Donati
Hingst (e. Opus Viervil), 6 år, Frankrike

Fransk kulltopp som slog igenom på allvar då han tog en sensationell andraplats i Prix d’Amérique i vintras. Har stått för mycket starka insatser som trea i såväl Olympiatravet som Copenhagen Cup.

Senaste vinnarna:

2014: Timoko – Björn Goop 1.09,5
2013: Nahar – Robert Bergh 1.10,1
2012: Commander Crowe – Christophe Martens 1.10,4
2011: Brioni – Joakim Lövgren 1.10,5
2010: Iceland – Johnny Takter 1.10,5

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Lindesberg

Söndag: V64-tips till Lindesberg

V64 Lindesberg 24 maj

Omgången: Fornaboda står för V64-omgången under söndagen och det är inga enkla lopp att bena ut, lägg sedan till en knepig bana där banunderlaget kan ställa till det för hästarna så är svårighetsgraden hög. Jag spelar med två spikar, en favorit och en skräll! 

Bästa spiken: 9 Vacqueyras (V64-1) möter enklare hästar och han såg jättefin ut bakom hästar senast och nu bör han krossa dem!

Spik 2: 4 Smefaksen (V64-4) är loppets fräcka drag och han bara måste vinna lopp snart igen, han kunde ståtat med flera raka segrar. Han verkar inte alls bli favorit och då chansspikar jag i ett annars öppet lopp med för stor favorit.

V64-förslaget är på 1.800 kronor (enbart för alla rätt):

9 Vacqueyras (4-10)

1-12-5-8-7-4-2-3-9 (10-11)

7-11-6-3 (1-4)

4 Smefaksen (10-3)

2-12-3-9-13-6-11-7-14-8 (1-5)

3-6-8-14-10 (13-12)

1x9x4x1x10x5 = 1800 kr

DD-förslag på 940 kronor:

2,12 – 3 x 300

2,12 – 6 x 100

2-10,14 x 70

V64-1:

Ranking: A: 9 B: 4-10-5-6-7-1-3 C: 12-8-2

Spetsanalys: De är inte alls snabba med invändiga spåren, men Haugstad verkar sugen på att köra till ledningen med Mercury Broline. Den är inte snabb, men kanske släpper de lite veka konkurrenterna efter 500 meter. Pippi är snabbast, men svårt komma till där ute på Lindesberg. Oracle Kronos är snabb men lär smygas igång, så kanske är det Global Nirvana som är spetsaktuell i övrigt. Hon är rask då hon laddas och här luktar det ledningen.

Loppanalys: Bra chans ska det vara för 9 Vacqueyras som såg fin ut då han kördes snällt senast och gick med fin spänst över mål, det var ett spela nästa gång-intryck! Han är van att starta på lördagar och körs han för att vinna borde han göra det. Kusken har bra statistik på honom så det är okej att han kör själv Åhlund och jag spikar och hoppas att många vill gardera i inledningen.

4 Mercury Broline har inte varit märklig, men kanske kan han köras till ledningen med offensivt upplägg som kusken verkar inne på och då ökar hans chanser.

10 Certification fick det tufft i spåren sista 1300 metrarna senast och borde få ewtt snällare upplägg nu, annars är han härdad på V75 och som häst duger han gott.

V64-2:

Ranking: A: 1-12-5 B: 8-7-4-2-3-9-6 C: 10-11

Spetsanalys: Ride the Lightning är snabb och det blir jänkarvagn och man testar helstängt i värmningen, vilket jag räknar med att det blir i loppet med. Ville låter sugen och ledningen bör det bli. Hon fick ledarryggen i bildebuten i blott tredje starten, men spetsade från spår 2 i 12,5-öppning, och har tagit ledningen 3/5 med framspår totalt. Förutom bildebuten var det spår 7 då hon ”bara” nådde dödens.

Loppanalys: Lågklassigt och öppet lopp där jag ger tipset till spetsfavoriten 1 Ride the Lightning som vunnit båda gångerna hon gått i ledningen, och varit snabb flera gånger med liknande läge. Hon agerar ojämnt, men helstängt låter spännande och det är bra chans.

12 Yrsa Brick är bra för loppet och hon vann mot bättre hästar för Uhrberg. Det var inte tomt bakom hästar senast och även om det normalt är iskallt med spår 12 på 1600 meter så rankar jag upp. Lite spelad!

5 Utac gör intressant comeback, hon var tvåa i en E3 Consolation i somras och det är en merit som smäller högt. Hon ska träna bra och det blir bike samt barfota bak direkt.

V64-3:

Ranking: A: 7-11-6-3 B: 1-4-10-8-9 C: 2-12-5 

Spetsanalys: Sweetsformysweet öppnade mycket förbättrat näst senast med spår 2 och kördes enkelt till ledningen i 13-öppning. Före det har hon inte visat så mycket och det är snabbare hästar nu. This Is Alex var riktigt snabb med samma läge och tog ledningen i mycket snabb öppning där det gick 08 första 500. Bra spetschans, och släpper till Mr Southwind som är väldigt snabb.

Loppanalys: 1 Sweetsformysweet spetsade hem en stofinal och 50.000 näst senast och var då klart förbättrad, både från start och då hon höll undan. Dock var det ett rätt så enkelt lopp och nu är det inte Örjan utan Haugstad i vagnen och inte alls säkert att hon är lika snabb från start. Jag tror på strul och tror mindre på henne och låser på fyra andra!

7 Dennis de Castella har styrka som räcker mot dessa, och han höll farten väl på den krävande banan senast och kan visa sig starkast och får tipset.

11 Rocket Speed vann senast och var förbättrad från ledningen, efter att ha svikit och visat tveksam moral under våren. Är han lika bra nu finns chans trots bakspår.

6 Mr Southwind måste vara intressant då han fått två lopp i kroppen och senast blev det fel då han fastnade med sparat i trött rygg. Han är snabb ut, och kommer han till ledningen är han ett tidigt bud. Det är en fin häst, och han var fin vid segern i höstas, och Croon har bra snurr på grejerna. Lite risk för svar, och dödens kan ju bli tufft.

3 Digital Product har fart, men agerar mer än lovligt konstigt och senast stannade han i dödens 900 kvar och svarade med galopp då kusken försökte få fart på honom. Han har styrka som duger och har chans – om han sköter sig.

V64-4:

Ranking: A: 4 B: 10-3-8-6-12-13-14-1-15-7-5 C: 2-9-11

Spetsanalys: Två hästar på start och Finnskog Oda har tagit ledningen 3/4 med framspår och den fjärde blev det galopp. Hon tar ledningen.

Loppanalys: 4 Smefaksen är mitt bästa drag denna omgång! Han var bra vid segern, men sedan har det, minst sagt, strulat. Han är bra på att strula till det för sig själv, och näst senast var det konstigt. Han kördes till ledningen och Brunlöf hade stenkoll på loppet och bara åkte undan sista 100 med flera längder till jagande 6 Solbacka Pilen och gänget – men då bara hoppade han rakt upp 20 meter före mål och blev diskad! Senast satt han nöjd i tredjespår utan rygg och verkade ha koll på läget, men han hann inte fram till Fylking som höll farten väl och han var nosen efter i mål utan att se det minsta trött ut. Nu hoppas vi att ekipaget får till det och då bör han vara klart bäst, och då han inte alls verkar bli favorit är han en spelvärd spik!

Bakom är det öppet, 10 Torwall har skött sig och utvecklats fint under året och Jakobsson är en duktig lånekusk, inte minst på nordisar. Klart han räknas då han är bra för klassen, men 61% mot 6% på Smefaksen kan inte vara rätt.

Norskarna har också chans, de kommer laddade och vid gardering ska det garderas rejält! 3 Stolt Odin gick bra i skymundan bakom överlägsne Möller Faks näst senast, och senast rundades korvkiosken i sista sväng och upploppet var positivt. 8 Tangen Stegg hängde med helt okej senast som trea utan att det gnistrade om honom kanske.

V64-5:

Ranking: A: 2-12 B: 3-9-13-6-11-7-14-8 C: 1-5-10-4-15  

Spetsanalys: Marie Sisu har tagit ledningen 4/6 senaste med volt och det är en liten kvick häst. Trots att Jorma inte är någon mästare med springspår är det bra spetschans bland dessa, men lillchans finns att T.X.All In kan svara upp om Jorma bommar lite och Kajsa kommer rätt på det.

Loppanalys: Ganska lurigt lopp då jag är osäker på favoriten 3 O.P.Q.C. som ska ut i voltstart, för i årsdebuten gick det inte alls. Han var inte alls i balans, tog stillastående start men galopperade ändå. Svarade för en stark upphämtning gjorde han och han höll farten bäst senast i ett bättre DD-lopp och hann ifatt Lillaxel kort före mål. Skulle han sköta sig bättre kan han vara vinnaren, men det känns ovisst med volt. Distansen och kusken gillar han i alla fall.

Jag chanstippar 2 T.X.All In som har lillchans på ledningen och där växer hästen flera klasser. 1-1-2-2 har det blivit på de fyra lopp han gått där, och formen är bättre än raden. Näst senast fastnade han med sparat och höll farten helt okej senast – och som sagt det är på spets han är rolig!

I A-gruppen lägger jag även 12 I Wont Dance som såg mycket fin ut i ny regi senast på Charlottenlund då han gick fint på upploppet i skymundan på V75. Det loppet ska föra honom kraftigt framåt och det är en liten racer detta som kan växla dem på några hundra meter. Han är snabb i volt och kan mycket väl sitta bra på det långt framme direkt – kanske före favoriten till och med!

Ville ligger lågt med 13 Up Date Hoss som annars är hästen i gänget. Han sträckte sig senast och har inte tränats så tufft.

V64-6:

Ranking: A: 3-6-8 B: 14-10-13-12-15-9 C: 11-2-1-5

Spetsanalys: Kay Adams höll ledningen från innerspår senast det var volt, och även om det var så längesen som december 2013 så tror jag att Mattias kör till ledningen med mindre snabba hästar på start och utan springspår.

Loppanalys: 8 Village Surprise är bäst och hon mosade bra hästar i V75loppet senast då Adielsson körde henne till dödens. Dock var det i höstas och hon är opererad i framknäna nu och har inte startat på länge och kan behöva loppet. Cederin är ovanligt uppåt, men som favorit då hon varit borta länge måste jag leta andra vinnare.

3 Kay Adams gillar jag, det är en tanks då hon är i form och ovanligt tuff för att vara en märr. Hon matchades mot bra hästar på Solvalla, och då hon gick ner i klass samtidigt som man ryckte av skorna senast så var hon bara bäst. Alm synade dödens på favoriten från tillägg och hon var riktigt bra! Det borde vara bra spetschans med mindre snabba/tuffa hästar på start och är hon lika bra får de jobbigt att plocka henne.

6 Sanna Vint är lite spännande, hon ser klart formstark ut och har spurtat bra tre gånger i rad mot bra märrar. Läget är bra och med klaff kan hon sitta där.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Mosaique Face till Elitloppet efter 1.09,0!
Nästa nyhet
V75: Mosaique Face till Elitloppet efter 1.09,0!

V75: Mosaique Face till Elitloppet efter 1.09,0!

Nu har Lutfi Kolgjini sin häst i Elitloppet. Mosaique Face visades upp i absolut toppform när han krossade sitt motstånd – och vann på 1.09,0!

Snacka om förvandling. Efter att ha inte vunnit på nästan ett år, fiasko i senaste starten och hjärtflimmer – så kom Mosaique Face ut som förbytt.

Prins Daniels lopp på Gävletravet bjöd på en ytterst välsmakande startlista. Men med facit i hand fanns det bara en häst på banan. Mosaique Face ledde varje meter och kom i mål på ruskiga 1.09.0. Lutfi Kolgjini kastade pisken i luften i spontan segeryra. Om åtta dagar väntar Elitloppet.

1.09,0! Foto: ALN

– Det har varit lite jobbigt med den här hästen, att få honom i form, men jag ger aldrig upp. Vi har tränat tufft inför det här och man vet aldrig om det blir bra eller dåligt. Nu är glädjen enorm, sa Lutfi Kolgjini i ATG Live.

Den dubbla Derbyvinnaren och fjolårets segrare i Mosaique Face visade åter prov på sin startsnabbhet. ”Mosaiquen” höll säkert upp ledningen från innerspåret. Första 500 meterna gick efter 07,5.

Harry Haythtrow fick den otacksamma positionen i dödens, Knows Nothing placerades som tvåa i andraspår och redan Elitloppsklara Maven landade som trea i andraspår. Det till 700 meter kvarstod. Här sände Johnny Takter iväg amerikanskan kraftfullt via spåren.

Det var en påtagligt nöjd Lutfi Kolgjiini. Foto: ALN

Första kilometern gick efter 10,4. Harry Haythrow gav slaget förlorat 500 meter kvar och Maven kom fram utvändigt om ledaren. Men nu steppade ”Ludde” på gasen för allt vad tygen höll. Mosaique Face lämnade ifrån med några längder ur sista sväng och ingen skulle kunna gå i närkamp.

Den sexårige Classic Photo-sonen stack undan i gnistrande fin stil över upploppet och vann mycket enkelt på 1.09 blankt över den engelska milen. Den snabbaste segertiden i världen hittills i år. Sista halvvarvet gick i 07-tempo.

Förutom ett vackert förstapris på 400 000 kronor erhöll vinnaren en plats i Elitloppet. Ett lopp som Lutfi Kolgjini sedan länge velat ha med Mosaique Face i. Så blir det också. I Elitloppet får Mosaique Face sällskap av Royal Fighter som slog ned som ett bombnedslag i onsdags, samt finländske Bret Boko som kommer från seger i Finlandia-Ajo. De båda Elitloppshästarna offentliggjordes av Klaus Koch på Gävletravet.

Royal Fighter tar, liksom Bret Boko, plats i Elitloppet. Foto: ALN

Maven kunde inte följa vinnaren sista biten men höll farten mycket bra och kommer till Elitloppet i fortsatt toppform. Norske femåringen Papagayo E., i dag körd av Björn Goop, gick väldigt bra till slut och kom i mål som trea.

Creatine, knappt favoritspelad hamnade som trea på innerspår, fick fritt invändigt över upploppet och höll farten som fyra. Beer Summit gick i vinnarhålet, kunde inte följa till slut och kom i mål som femma.

Panne de Moteur backades från start och fick en resa som fyra på innerspår. Fjolårets Elitloppstvåa provade i spåren till slut men kunde inte ta något och slutade sexa. Knows Nothing mattades till slut. Samtliga de sex främst placerade klockades till tider under 1.10.

***

Så gick det i övriga V75-lopp:

V75-1: Riktigt fin segrare i Bronsdivisionen. Ulf Ohlsson körde Reijo Liljendahl-tränade Shadow Woodland till piken direkt och var sedan aldrig hotad. Ledaren gasade för fullt in genom sista sväng och vann väldigt enkelt på skarpa 1.11,9a över full distans. Hårt betrodde Kemas Magic gick som trea i andraspår men felade på frammarsch i sista sväng.

Hemmaglädje då M.T. Insider vann. Foto: ALN

V75-2: Bejublad hemmaseger i Klass 1 när Olle Alsén spårade hela vägen med favoriten M.T. Insider. Offshore Dream-sonen höll tempot högt (12,8 på varvet) men kunde ändå göra ett vinstgivande ryck genom sista sväng. M.T. Insider höll enkelt undan före fint avslutande Klöver All Over medan segerkusken kunde fira med rejäl segergest. Vinnartiden vass: 1.12,9 över 2140.

V75-3: Stentufft till slut i Diamantstoet. Hela vägen ledande Diamond of’Em och Torbjörn Jansson var jämsides med Ninepoints Lucy som jobbat på starkt i spåren sista 900 meterna. En rejäl granskning av målfotot avgjorde att Diamond of’Em hållit undan med minsta möjliga marginal. Segertiden för Jakob Croon-träningen blev 1.13,6a över 2140. Favoriten Trinity Zet ägnade sig åt tidig galopp.

Diamond Of'Em segerdefilerar. Foto: ALN

V75-4: Favoriten fixade det i Klass 2. Ny spets från början till mål för dagens mest streckade Tango Lavec. Jorma Kontio körde Timo Nurmos-träningen som tidigt fick Bravo Navarone utvändigt om sig. Genom sista sväng så ledaren ansatt ut av sin uppvaktning, men över upploppet sträckte Tango Lavec på sig och grejade det säkert på 1.14,5a över 2640.

V75-5: Skön seger för Björn Karlsson i Gunnar Wallbergs Minne. Tangen Haap hamnade ute i tredjespår redan varvet kvar men höll riktigt starkt. Sexåringen gick fort fram 600 meter kvar, fick greppet om ledande W.S. Malte en bit in på upploppet och höll säkert undan för spurtarna. Vinnartiden blev 1.24,9 över 2140. Titan Tabac stark som tvåa efter galopp och favoriten Mino trea.

Björn Karlsson visade glädje då Tangen Haap vann. Foto: ALN

V75-7: Ulf Stenströmer-tränade Oliver Kronos visade ånyo sin mästarklass. 1300 kvar kom han fram i dödens för Björn Goop och hamnade utvändigt om Quality Questioned. Trots den tuffa resan jobbade han ned ledaren sista biten i riktigt klassig stil. Segertiden blev 1.12,6a över 2140. Betrodde Rocket Zet fick ett tufft slutvarv i tredjespår och tröttnade till slut.

Rätt V75-rad:

4 Shadow Woodland – Ulf Ohlsson 1,94
1 M.T. Insider – Olle Alsén 4,13
7 Diamond of’Em – Torbjörn Jansson 7,20
5 Tango Lavec – Jorma Kontio 2,10
2 Tangen Haap – Björn Karlsson 7,06
1 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini 7,17
5 Oliver Kronos – Björn Goop 2,72

7 rätt: 3548 kr (12 252 system)
6 rätt: 34 kr
5 rätt: jackpot

Omsättning: 85 959 104 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Totalkross av "Super-Silje" - Elitkampen nästa
Nästa nyhet
Totalkross av ”Super-Silje” – Elitkampen nästa

Totalkross av ”Super-Silje” – Elitkampen nästa

Om en vecka väntar det stora elddopet för Lannem Silje i Elitkampen. Fredagens genrep slutade i en lika överlägsen seger som någonsin.

Norska femåriga kallblodsstoet Lannem Silje, inte sällan med epitetet fenomenet, hade återigen en formidabel uppvisning under fredagskvällen. I ett lopp för de jämnåriga stona på Romme bjussade hon och kusken Tor Wollebäk på en utklassningsseger.

Skrugstad tror på en 19-tid i Elitkampen. Foto: ALN

”Super-Silje” tog en försiktig start och det var först med 1200 meter kvar som hon kom fram utvändigt om ledaren och därefter släpptes till ledningen. På direkt började hon lämna övriga fältet – och försprånget ökades längd för längd.

När Lannem Silje klev in över upploppet, ackompanjerad av Rommepublikens applåder, var motståndaren ännu kvar i mitten av sista sväng. Segern skrevs till många längder och på noteringen 1.24,5 över 2180 meter. Förstapriset betalade 100 000 kronor.

– Hon är enastående. Hon springer 1.19 på Solvalla, sa tränaren Ola Skrugstad efter loppet enligt Kanal 75.

Och Skrugstad åsyftade nästa söndags Elitkampen dit Lannem Silje siktar härnäst. Då väntar en häftig match mot bland andra hemmahjälten Månprinsen A.M. och norska världsrekordstravaren Tekno Odin.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dött lopp för Ustinof du Vivier - till Elitloppet
Nästa nyhet
Dött lopp för Ustinof du Vivier – till Elitloppet

Dött lopp för Ustinof du Vivier – till Elitloppet

Ustinof du Vivier tog sin femte raka seger – i ett dött lopp mot Scarlet Turgot. Nästa start för fransmannen blir Elitloppet.

Den av Sébastien Guarato tränade valacken Ustinof du Vivier är en av Frankrikes formstarkaste hästar för dagen. Efter att ha tagit sin femte raka seger på fredagskvällen har nu tränaren tackat ja till den inbjudan till Elitloppet man sedan tidigare erhållit.

Sjuåringen var stor favorit i fredagens Prix du Crépuscule på Vincennes. Med Matthieu Abrivard vid tömmarna tog han ledningen och anförde fältet inledningsvis i friskt tempo. In över upploppet bröt ledaren ut, varpå Scarlet Turgot och Eric Raffin fick fritt rakt fram bakom.

De båda hästarna fajtades sida vid sida, båda ovilliga att sträcka vapen och möttes över mållinjen helt jämsides. Dött lopp tilldömdes på segertiden 1.11,7a över 2100 meter. En seger som var doterad till 40 500 euro.

Efter loppet lät Sébastien Guarato meddela att man nu tackar ja till start i Elitloppet. Fransmannen blir därmed den tolfte hästen att bli definitiv för loppet. Ustinof du Vivier är sedan tidigare även klar för Oslo Grand Prix.

– En mycket intressant häst. Det är jättekul att kretsen runt Ustinof du Vivier fick det svar de ville ha och att de nu siktar mot Elitloppet, säger Elitloppsgeneralen Markus Myron till elitloppet.se.

Vid lördagens tävlingar på Gävletravet kommer vinnaren av Prins Daniels lopp tilldelas en plats i Elitloppet. Därefter ska även de tre sista platserna fyllas innan loppet får sin slutliga startlista på söndag eftermiddag.

Klara för Elitloppet är:

B.B.S. Sugarlight
Magic Tonight
Maven
Nahar
Nuncio
On Track Piraten
Support Justice
Timoko
Univers de Pan
Ustinof du Vivier
Voltigeur de Myrt
Wind of the North

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sanity i comeback - möter Shaq is Back

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson