TV 4 och ATG storsatsar på trav i tv med utökade sändningar de stora dagarna. Men samtidigt flyttas vardagstravet bort från TV12.

I samband med att starttiden för V75 flyttas fram till 16.20 den 15 augusti, förändras också upplägget i trav-tv. TV4 och ATG storsatsar på direktsändningar under veckans stora travdagar.

Sedan tidigare är det bekräftat att V75 Direkt från och med den 15 augusti får en ny sändningstid: 14.30 – 18.00 i TV12. Mellan 18.00 – 19.00 övergår sändningen till TV4 där de sista två avdelningarna sänds live.

Onsdagssändningarna med V86 kvarstår och nytt blir också att man satsar ytterligare på söndagarna. V64-tävlingarna på söndagarna kommer direktsändas i TV12 mellan 16.00 – 18.00.

– Vi fokuserar framöver våra travsändningar i TV4 och TV12 på direktsändningar av de tre största och viktigaste travdagarna. Med en senarelagd sändnings tid på lördag och de avgörande loppen live i TV4, samt en helt ny direktsändning på söndagar i TV12, ser vi goda möjligheter att locka både existerande och nya travtittare, säger TV4-Gruppens sportchef Fredrik Olsson i ett pressmeddelande.

Men samtidigt försvinner de nuvarande sändningarna från vardagstravet i V64 Direkt (kl. 21.30), det vill säga måndag, tisdag, torsdag och fredag, från TV12. Redan från måndagen den 27 april flyttar programmet till den renodlade sport- samt betalkanalen TV4 Sport.

Har du inte TV4 Sport men däremot en internetuppkoppling, kan du emellertid även fortsatt se V64 Direkt då programmet kommer sändas fritt på TV4 Play.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Support Justice slipar på Olympia-formen

Support Justice slipar på Olympia-formen

På lördag genrepar Norges stora hopp inför Olympiatravet. Support Justice finslipar formen på Bjerke.

Support Justice står med sex raka segrar och är obesegrad i årets båda starter. Nästa lördag väntar årets första stora uppgift när norrmannen tar sig an eliten i Olympiatravet. Men redan denna lördag ska sexåringen slipa till det sista på formen.

Geir Vegard Gundersens gunstling är nämligen en av sju startande i Yarrah Bokos Äreslopp som ingår i Bjerkes norska V75-omgång. Loppet har 150 000 norska kronor till vinnaren och för motståndet står stabila namn som Mr X.F. Royal, Winmecredit och danske Classic Grand Cru.

Så här ser startlistan ut:

2100 auto

1 Support Justice – Geir Vegard Gundersen
2 Mr X.F. Royal – Lars Anvar Kolle
3 Winmecredit – Frode Hamre
4 Classic Grand Cru – Eirik Höitomt
5 J.T’s Crown – Tom Erik Solberg
6 Strong Knight – Roger Brandt
7 One More Flight – Adrian Solberg Akselsen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svante Båth öppnar filial hos Jim Frick
Nästa nyhet
Svante Båth öppnar filial hos Jim Frick

Svante Båth öppnar filial hos Jim Frick

Svante Båth har en längre tid umgåtts med flyttplaner. Nu är det klart att han till sommaren hyr in sig hos Jim Frick. Åtminstone delvis.

Bergsåkerstränaren Svante Båth hade sin bästa säsong hittills i karriären i fjol. Då travade hans stall in 16,8 miljoner kronor, ett resultat som gjorde honom till landets fjärde vinstrikaste travtränare.

I höstas, inte långt senare efter att Robert Bergh aviserat flytt till Åby, berättade Svante Båth att även han sökte efter en gård söderöver, i Solvalla-regionen. Nu har han också funnit den.

Båth kommer, från och med den 1 juli, flytta cirka 30 hästar till en fast Solvallafilial lokaliserad hos Jim Fricks gård Östuna, i Knivsta, mellan Uppsala och Stockholm. Tränaren kommer alltså även i framtiden att ha licensen och merparten av sina hästar (på träningslistan finns 114 stycken) knutna till Bergsåker.

– Min verksamhet har byggts ut och min unghästsatsning gör att jag har många hästar som tävlar i samma klass. Helst vill jag undvika att de möter varandra varje gång, det här ger mig andra startmöjligheter utan att reskostnaderna drar iväg för hästägaren, säger Svante Båth till Travronden.

Läs även: Svante Båth kan vara på väg från Bergsåker

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Rättvik
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Rättvik

Tisdag: V4-tips till Rättvik

Omgången:  Rättvik står för dagens lunchvärdskap och loppen håller ganska hygglig klass för att vara just lunchtrav. Luriga och kanske helt loppavgörande spetsstrider i de tre första avdelningarna; tar sig Offshore Star förbi Cut Him Some Slack i V4-inledningen? Svaret på den frågan kan mycket väl vara loppavgörande.
Vem tar initiativ och kör till sig taktpinnen i V4-2 efter en bit, ett lopp där de mest betrodda inte är speciellt startsnabba? Ja – troligen är Björn Goop mest aktiv bakom store favoriten On Track Piraya eller kan Oskar J sätta allt på ett kort och försöka vara före med formkortet Duffman?  Är Pedersen riktigt påställd finns det nog en liten chans för honom att trots ett bakspår med Mr Miles vara före de två nämna in i första sväng och tidigt köra till sig taktpinnen.
Och i V4-3 då? Många startsnabba där jag dock tror Leia Way är mest explosiv första biten eller kan Paw Mahony ta emot med Disney Tooma? Och körs en eventuellt inledningsvis spetsande Leia Way i fortsatt i ledning? Lurigt som sagt…
I V4-avslutningen debuterar Rikshästen Beppen Palema för Magnus Jakobsson och med 500 nya delägare borde man inte då fått till ägarregistreringen från centralt håll innan hästen ska ut i lopp? I programmet och på atg.se står det fortfarande den tidigaren ägaren.  
På V4-förslaget spelar jag med A-hästarna i alla lopp och kräver minst 2 A-vinnare och frångår ranken något i sista V4 på ett par hästar för att plocka de mest streckvärda.

V4-förslag – minst 2 A-hästar måste vinna:
A: 1 B: 2,10,11 (res 5-9)
A: 5,6 B: 1,3,10 (res 8-11)
A: 2,6,9  B: 3,4 (res 7-5)
A: 4,8,10 B: 2,3,7,9,13,14,15 (res 12-6)
Totalt 505 rader/1010 kr  

Kup 1: 3 x 2 x 3 x 10 = 180 rader/360 kr
Kup 2:
1 x 2 x 5 x 10 = 100 rader/200 kr
Kup 3:
1 x 3 x 3 x 10 = 90 rader/180 kr
Kup 4: 3 x 3 x 3 x 3 = 81 rader/162 kr
Kup 5: 3 x 3 x 2 x 3 = 36 rader/72 kr
Kup 6: 1 x 3 x 2 x 3 = 18 rader/36 kr


LD-förslag:

6 – 2,6,9 x 200 kr
6 – 3,4 x 80 kr
3 – 2,6,9 x 40 kr
10 – 6 x 100 kr
Totalt 980 kr

 

Loppanalys V4-1:
Ranking: A: 1 B: 11-2-10-5-9-6-3-8-7-4

Spetsanalys:  Startsnabbaste hästen är normalt Öre Scoop men sexåringen står med ett spår långt ut bakom vingen vilket håller ner spetschansen en del även om det ändå kan gå. Min spetsfavorit i loppet är innerspårets  Cut Him Some Slack som öppnar bra utan att vara någon startraket på något vis, dock är som bekant Jorma Kontio ”världsmästare” att sända iväg från de här lägena. Med bricka två står Offshore Star som jag håller för en lite startsnabbare häst än Cut Him Some Slack men med Jorma invändigt gissar jag ändå att det kan bli problem ta sig förbi sida vid sida även om jag inte alls är säker.

Loppanalys:  Skulle mitt huvudscenario i spetsanalysen infrias; att Jorma Kontio snurrar upp 1 Cut Him Some Slack så pass att man håller upp innerspåret  då är det en hygglig chans till en  klassisk spets och slut. Jorma Kontio kör femåringen för andra gången och på Romme nyligen vann Kontio med hästen.  Kan gå även bakifrån även om vinstchansen då såklart är rejält mycket lägre.
Bästa hästen är 11 Global Patriot som dock ju har ett riktigt skräpläge och inte startat på ett halvår.
Hästen vann ett klass II-försök på Färjestad på 12,0 i september, må vara lite turligt och efter rejäl överpace men ändå starka papper från ett bakspår. Svårbedömd i årsdebuten men jag blir inte förvånad om Jakobsson blåser runt allt direkt även om tränaren ligger halvlågt.
10 Woytyla Gene är Fredrik Pedersens andrahäst i loppet (dessutom Cut Him Some Slack) och även denna startar med vinstchans även om bakspår och dessutom en månads vila inte är optimalt.
2 Offshore Star jagar spets och hästen har visat fin form i år. Inte borta från spets eller rygg ledaren.
Jag tror det är en bra chans att jag ”fångat” vinnaren med ovan fyra nämnda även om jag inte törs såga någon helt i detta lopp.


Loppanalys V4-2:
Ranking: A: 5-6 B: 10-3-1-8-11  C: 4-12-7-2

Spetsanalys:  Long Playing är vass ut men elvaåringen lär inte köras i spets även om han skulle komma dit inledningsvis. Troligen sitter då Photo Taxi eller eventuellt L.K. i spets efter typ 200-300 körda. Sedan är nog frågan vem av de betrodda för att överta och skaffa sig grepp om loppet, troligast är att Björn Goop är mest aktiv bakom On Track Piraya, andra alternativ är Duffman och bakspårshästen Mr Miles (bricka 9) som har en fin startrygg i Long Playing (bricka 2) som troligen direkt tar sig förbi innerpårets Freia Bear.

Loppanalys:  5 On Track Piraya är en V75-häst som står perfekt inne i loppet pengamässigt. Ett troligt alternativ är att Björn Goop tidigt söker sig framåt för att överta taktpinnen och då är det en riktigt bra vinstchans även om hästen inte på något vis är beroende av ledning. En månad mellan starterna är lite långt för att man ska vara säker på formen men å andra sidan är ett sådan intervall mellan starterna ganska normalt för den här hästen.
6 Duffman är loppets stora formkort. Senast blev allt fel i ett lärlingslopp på V75 där man körde friskt hela vägen. Duffman felade sedan i kön när man var på väg backa sig ut in mot upploppet, helt utan chans då men det var ett riktigt formintryck.  Körande  Oskar J ”kuppade” till sig segern snyggt igår på V64 med Defineém  och kommer säkert med  ”boostat” självförtroende idag. Skulle man kunna komma före favoriten och köra sig till spets tror jag hästen blir svårslagen även om scenariot inte är speciellt troligt. Chans dock från alla positioner om inte favoriten levererar fullt ut.
10 Mr Miles löste det sig fint från tillägg och man plockade snyggt ner storfavoriten Green Bax på upploppet. Kapacitet vinna även här.
3 Aztec Boko är en holländare som inledde sverigekarriären strålande och tog 7 segrar på 8 försök under 2013 fram till i början av 2014. Hästen återfinns sedan i december hos Färjestadstränaren Michael Larsson och nyligen galopperande man med bra platschans in på upploppet på hemmabanan. Michael Larsson verkar bara starta hästarna när de är i ordning och åttaåringen är skrällduglig.
Skrälldugligt om det skulle stämma till maximalt från innerspåret är också 1 Freia Bear.  
8 L.K. är inte så tokig och öppnar dessutom bra men spåret längst ut bakom vingen är ju iskallt.
Därmed tror jag att jag nämnt vinnaren ovan.


Loppanalys V4-3:
Ranking: A: 6-9-2 B: 4-3 C: 7-5-12-1-10-11

Spetsanalys:  Många startsnabba här men antingen tror att Leia Way är allra rappast då hon är riktigt explosiv första stegen. Inifrån försöker Paw Mahony ta emot med Disney Tooma och kanske kan det lyckas. Jag vet inte heller hur Airaksinen tänker rent taktiskt, kanske kan han tänka sig släppa? Andra som också öppnar bra är Bolt Boko, Mr Vox och J.L.s Buv som nog är näst snabbast i detta lopp normalt sätt men med spår väl långt ut.

Loppanalys:  6 Pinyata Gel kommer med näst intill snuskform och får tipsettan på det. Senast hakade sexåringen på urstarkt i rygg på Felicia V.E. till andraplatsen i en Diamantstofinal.
9 Junior Troy gör här första starten över korta häcken trots 34 tidigare starter i karriären. Detta borde tyda på att distansen är negativ men formen sitter där i alla fall. Senast gjorde Junior Troy det fullt godkänt som femma i ett stayerlopp på V75 och hästen håller V75-klass. Räknas.
2 Disney Tooma debuterade för Paw Mahony med spetsseger direkt senast. Dock var det ett dåligt lopp och det brukar inte vara lätt få hästar från Timo Nurmos men visst, skulle det bli spets igen kan det mycket väl hålla hela vägen igen.
4 Mr Vox spetsvann senast i andra starten efter vila och skulle sjuåringen komma till spets igen är det en klar vinstchans men jag tror inte han kommer dit.
3 Bolt Boko har jag spruckit på många gångar och kanske har jag underskattat hästen något. Jag tror inte det men jag orkar inte heller åka på hästen en gång till så den åker med på systemet. Svårbedömd vinstchans för mig men barfota runt om planeras idag och det är helt klart en plusvariant.
Därmed känns det som jag nämnt vinnaren.

Loppanalys V4-4:
Ranking: A: 10-8-4 B: 9-3-2-12-6-13-7-15-14 C: 11-5-1

Spetsanalys:  Jag tror att Blue Star Comet har en hygglig chans ta hand om taktpinnen.

Loppanalys:  10 Anders Gigant hade jag som kul drag i just ett triolopp på lunchen senast. Då rådde man dock inte på ledande favoriten Alexis Goodland vilket jag inte tycker är så mycket att säga något om. Eller rättare sagt, jag tycker Anders Gigant fullföljde klart bra som tvåa. Ändå gnager just andraplatsen något, hästen har tre andraplatser i formraden nu vilket gör att man i alla fall funderar något på hästens keps. Jag hoppas dock Jorma Kontio övertalar hästen vinna idag i alla lägen. Hästen är snabb ut även om inte Jorma Kontio är så vass från start från de här lägena. Tips.
Rikshästen 8 Beppen Palema får också plats i A-gruppen i debuten för Magnus Jakobsson. Jag jagade hästen i början av karriären men jag tycker inte den släppte till fullt ut under treårssäsongen men kanske har den mognat nu som fyraåring. Spännande comeback.
Säkert är också Björn Goop tidig med 4 Mouron Rouge som återkommer efter knappa 3 månaders paus.Svårbedömd men givet bud.  
Återkommer efter vila för också 9 Lumberjack Joe, en ganska bra häst som dock var ute på lite för djupt vatten på uppesittarkvällens V75:a senast och därefter vintertränat.
Målar sedan på brett vidare för här kan det mycket väl smälla.

Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Rättvik: "Sättet han vann på var övertygande"
Nästa nyhet
V4 Rättvik: ”Sättet han vann på var övertygande”

V4 Rättvik: ”Sättet han vann på var övertygande”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han vann lätt senast och det fanns en hel del kvar i tömmarna. Det var givetvis de svar jag ville ha och jag behövde knappt köra någonting för att komma till täten. Det här ser väl egentligen ut som samma lopp som senast men vi fick bättre utgångsläge och jag skulle bli förvånad om någon tar täten av honom. Jag såg att han var väldigt lågt rankad i programmet men sättet han vann på senast tyckte jag var övertygande och jag tror mycket på honom. Troligen kör vi bakskor med grepp denna gång, säger Paw Mahony om Disney Tooma (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna i Rättvik. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Cut Him Some Slack – Han gör fina lopp mest hela tiden och det finns liksom inget direkt att klaga på. Utgångsläget med innerspår är givetvis bra men jag vet inte om han är tillräckligt snabb för att hålla upp ledningen. Det finns en liten risk att han blir överflyglad men kommer vi bara till är han ett segerbud. Barfota bak, säger Fredrik Pedersen.

2 Offshore Star – Han kändes bra barfota näst senast men det var något som inte stämde med hästen. Senast blev det för tufft och jag var nöjd. Han brukar prestera bra och nu kan det vara läge för spets. Han går ner i klass men det var några bra emot. Han har dåliga hovar och det blir nog åter skor runt om, säger Oskar J Andersson.

6 Mårten Marje – Han fick strykas inför en tilltänkt start senast men det var inga större fel på honom och kan ska inte ha tappat något på det. Jag tycker att han gör fina insatser för det allra mesta men fick ett spår långt ute på vingen nu. Det blir barfota runt om igen och en fin slant finns i sikte, säger Paw Mahony.

9 Prince Cobol – Han fick utdelning senast när vi ryckte skorna och det gav effekt. Han ledde runt om på ett mycket bra sätt och jag hoppas att han ska vara lika bra nu. Framspår hade givetvis varit bättre men vi får smyga med in i det längsta. Den enda ändringen är att vi kommer köra med bakskor denna gång, säger Björn Röcklinger.

10 Wojtyla Gene – Han har galopperat två gånger på raken vilket inte är så vanligt. För två starter sedan slog han ihop, vilket kan hända, men sist hoppade han bara rakt upp. Annars känns han fin jobben och trivs bäst med lopp på rulle så därför är väl läget skapligt ändå. Han kommer inte att göra bort sig men vi behöver lite flyt för att hamna långt framme. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

11 Global Patriot – Han har tränat 1.16/1600 meter som snabbast inför årsdebuten i som vanligt lite trög stil. Han är den småtröga typen och behöver nog lopp i kroppen. Vi smyger med så får vi se vad vi kan få med oss. Barfota runt om, säger Magnus Jakobsson.

Lopp 2, V4-2

5 On Track Piraya – Han känns fin i jobben och det är troligt att detta är vår bästa chans inom V4-spelet idag. Spåret passar bra och han är van tuffare gäng. Han tävlar åter med skor runt om. Han trivs dessutom bra på Rättvik, säger Anton Sverre i stallet.

6 Duffman – Han kördes lite försiktigt senast och galopperade i rena ivern. Allt verkar bra med hästen men det kan bli lite positionsproblem från detta läge. Det blev bra emot. Han tävlar med skor runt om, säger Oskar J Andersson.

8 L.K. – Han var klen senast men tränar förbättrat igen. Det blir tufft från det här dåliga utgångsläget och vi kan hoppas på en platsplacering. Vi kör honom barfota fram, säger Leif Witasp.

10 Mr Miles – Han fick äntligen lite utdelning senast efter att ha presterat fina insatser en längre tid och det känns som att han tagit det loppet på ett bra sätt. Senaste gjorde han det väldigt rejält i spåren och med den insatsen i färskt minne måste han väl räknas ganska tidigt här. Barfota runt om, säger Fredrik Pedersen.

11 Robis Salvation – Han har varit borta från tävlandet ett tag men har tränat på fint under vintern. Vi har kört 1.20/1600 med honom som snabbast och jag tror han kommer behöva det här loppet. Med tanke på tveksam form och dåligt läge väljer vi att köra med skor, säger Jan Schön.

Lopp 3, V4-3

2 Disney Tooma – Han vann lätt senast och det fanns en hel del kvar i tömmarna. Det var givetvis de svar jag ville ha och jag behövde knappt köra någonting för att komma till täten. Det här ser väl egentligen ut som samma lopp som senast men vi fick bättre utgångsläge och jag skulle bli förvånad om någon tar täten utav honom. Jag såg att han var väldigt lågt rankad i programmet men sättet han vann på senast tyckte jag var övertygande och jag tror mycket på honom. Troligen kör vi bakskor med grepp denna gång, säger Paw Mahony.

3 Bolt Boko – Han har väl aldrig gjort bra lopp från dödens men var i alla fall godkänd senast. Han var behandlad innan det och kommer säkert vara bättre nu men vi fick spår utvändigt om Disney Tooma, och den tog ju en längd på min sist, så det är inte svårt att räkna ut att vi inte kommer till ledningen. Min chans är väl att vinna loppet från andra-tredje ytter men då behöver det gå undan också. Det blir nog barfota runt om idag vilket är ett plus, säger Erik Lindegren.

4 Mr Vox – Han har nu fått två lopp i kroppen och vann från ledningen senast. Uffe fick då bestämma där framme och sen höll man undan tämligen enkelt. Hans form är stigande men han är också helt klart bäst i ledningen och dit ser det svårt att komma den här gången med ett par startsnabba invändigt. Missar vi täten minskar segerchansen betydligt och mycket avgörs i starten. Skor runt om, säger Krister Jakobsson.

6 Pinayta Gel – Hon var fortsatt bra senast och är fortsatt bra i jobben. Hon är inte sämre än någon annan här men spåret var lite långt ut. Vi får hoppas de hittar ner i vettigt läge. Barfota runt om igen och inga andra ändringar, säger Gunnar Lassis.

9 Junior Troy – Han är ovan den korta distansen och är mer stark än snabb. Det är troligt att Björn kör fram tidigt utvändigt ledaren och sedan om det räcker till seger är svårt att veta. Hästen är i alla fall bra i ordning med lopp i kroppen och van hårda gäng. Barfota runt om, säger Anton Sverre i stallet.

10 Blue Star Miracle – Hon var positiv i montékvalet senast men här blir det tufft och hon får smyga med för en fjärde-femteplats kanske. Hon tävlar med skor runt om, säger Leif Witasp.

12 Yes We Can – Han var dålig i magen senast och löpte inte upp till sitt kunnande. Nu är han bättre och bör prestera bättre men läget är för svårt för honom här. Skor runt om, säger Leif Witasp.

Lopp 4, V4-4

4 Mouron Rouge – Det är en fin häst med bra styrka men han är lite humörbetonad och kan småbromsa lite. Han riskerar att bli valack och bara för det så bjuder han väl till för fullt och vinner idag. Kapacitet finns helt klart för seger och han har fått två bra banjobb inne på Färjestad och är förberedd. Skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

6 Västerbo Exclusive – Han tränar riktigt bra men brukar behöva ett par lopp i kroppen och är nog inte segeraktuell redan idag. Han tävlar med skor runt om, säger Leif Witasp.

8 Beppen Palema – Han känns fin i jobben men har inte fått något snabbare inför årsdebuten och känns svårbedömd. Spåret är svårt utan springband men vi får tro att det går bra. Vi ligger lite lågt men kör barfota fram nu, säger Magnus Jakobsson.

10 Anders Gigant – Han var bra igen senast och kommer allt närmare en seger. Han fick nog gå på i spåren lite för tidigt men vi fick också stryk av en rätt så duglig häst. Jag tycker att det här ser spännande ut och från springspår kan han öppna bra. Får vi bara sedan lite flyt är han inte borta för det borde vända snart. Vi kommer värma honom med norskt huvudlag så får vi se sen hur det känns. Barfota bak, säger Joakim Elfving.

12 Wild Thing – Han funkade inte alls senast men var rent utsagt skitbra vid de två raka segrarna innan det. Jag balanserade om honom och körde ett jobb i lördags och då kändes han åtminstone fullt normal. Läget ställer till det och jag vill nog mest se honom göra en fin insats igen. Om han skulle fungera som vid vinsterna är han givetvis inte borta men man vet ju aldrig på förhand. Skor runt om, säger Jan Schön.

14 Samantha Y. – Hon gör det jämnt och säkert varje gång men överraskar sällan åt något håll egentligen. Förutsättningarna ser ganska svåra ut för henne och jag tror knappast hon är segeraktuell härifrån. Vi testar att rycka framskorna för första gången men jag förväntar mig inga stordåd trots det, säger Björn Röcklinger.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Tarzan" tackar ja till Elitloppet med Digital Ink

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson