Till våren lämnar Robert Bergh Bergsåker för att bli Åbytränare. Nu säger banans andre stjärntränare Svante Båth att även han letar gård söderöver.

För några veckor sedan släpptes nyheten trav-Sverige väntat på: Robert Bergh flyttar från Bergsåker och etablerar sig som tränare knuten till Åbytravet till våren. Nu visar det sig att även Sundsvallsbanans andra stora affischnamn Svante Båth varit på väg mot Solvalla.

För Kanal 75 bekräftar han att han lagt ett bud på den stora gården Angarn i Vallentuna, utanför Stockholm, men att det nu blivit klart att han inte fått köpa. Hade så varit fallet hade han flyttat sin tränarrörelse från Bergsåker till Solvalla.

– Jag har länge jagat efter en filial och nu när det här dök upp att Angarn var till salu så tyckte jag att det var så pass intressant. Men tyvärr så fick jag det inte och det blev ett nej för några dagar sedan. Grundtanken med det här är att köpa en egen filial i södra Sverige som jag vill ha permanent, inte hyra som jag har gjort tidigare, säger Svante Båth.

Svante Båth går mot sin bästa säsong som travtränare och stallet har till dags dato kört in drygt 15 miljoner kronor. I fjol travade Båths hästar in 9 miljoner på lika många starter. Årets siffror gör honom till den för närvarande fjärde vinstrikaste tränaren i Sverige. Planerna på en filial och en eventuell flytt kvarstår.

– I dagsläget är det ingenting som är klart. Nu hade jag lagt ett bud på Angarn som jag ville vänta in först innan jag gick vidare med något annat. När det nu blev ett nej så får vi se om det dyker upp något annat som kan vara intressant. Jag har haft en filial nästan varje vinter i Malmö, utom i fjol, och det har funkat bra sportsligt sett men det har inte varit så fördelaktigt ekonomiskt. Det har försvunnit pengar genom bostäder, transporter och personal och det är mycket bättre att ha folk på plats som bor där permanent, säger Båth till Kanal 75 och avslutar:

– Meningen har hela tiden varit att försöka köpa något i södra delen av landet men nu när Angarn dök upp så tyckte jag att det var så pass stort och intressant nära Stockholm. Det är klart att det är en fördel att vara närmare någon av de större städerna och det är främst i de områdena som jag tittar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hot Tub har lämnat jordelivet

Hot Tub har lämnat jordelivet

En av Sveriges mest framgångsrika montéhästar genom tiderna har gått ur tiden. Hot Tub är död.

På sociala medier meddelas att den 14-årige hingsten Hot Tub har fått lämna jordelivet. Under sin långa och framgångsrika karriär travade Sugarcane Hanover-sonen in 8,7 miljoner kronor och vann i 42 av sina hela 126 starter.

Hot Tub, genom hela sin karriär tränad av Marcus Öhman, inledde som segermaskin och tävlade med stor framgång framför sulky. Under senare delen av sin tävlingskarriär övergick han till mestadels monté där han både i Sverige och i Frankrike skördade fina framgångar i tuff konkurrens. Hästen avslutade sin karriär som tolvåring 2012 – med seger.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Giganterna möts - Father Patrick mot Nuncio
Nästa nyhet
Giganterna möts – Father Patrick mot Nuncio

Giganterna möts – Father Patrick mot Nuncio

Jimmy Takters båda treåringsgiganter Father Patrick ska mäta krafterna mot varandra i torsdagens Matron Stakes.

På torsdag afton drabbar några av Nordamerikas främsta två- och treåringar samman på tusenmetersbanan Dover Downs i staten Delaware. Det när Matron Stakes ska avgöras. I avdelningen för de treåriga hingstarna och valackerna möts återigen Jimmy Takters båda kanoner Father Patrick och Nuncio. Senast de möttes, i Kentucky Futurity, var det Nuncio som drog det längsta strået men i Matron Stakes har Father Patrick fördelen av klart bättre läge bakom bilen. 200 350 dollar är den samlade prissumman.

I klassen för de treåriga stona går Takter-tränade Shake It Cerry ut igen, stoet har varit i det närmaste ostoppbart i år med 13 segrar på 15 starter.

1609 auto

1 Father Patrick
2 Sumatra
3 Harper Blue Chip
4 Amped Up Hanover
5 Datsyuk
6 Don Dorado
7 Hillustrious
8 Nuncio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

Omgången: Mantorp kör veckans första V64, och det avslutas med ett treåringslopp med fina hästar, och hyfsad klass som helst på omgången. Jag kör huvudet i snaran och spikar en häst och kusk som “det aldrig blir” – men nu är det dags! 

Bästa spiken: 3 Anthologie (V64-5) är jämn och säker och hon har fått lite hårdhet på V75, och med perfekt läge samt mot hästar hon helt klart matchar vad gäller kapacitet känns det rätt att spika. Hon är inte favorit, men kan vinna både om kusken kör till spets eller bakifrån.

Utgångshästarna:

6 Castor Boko (V64-1) har överlägsen kapacitet och hör hemma på lördagarna. Då jag inte är 100 på formen efter vila nöjer jag mig med utgång.

5 Stepping For Money (V64-3) är en racer som har bra chans om det inte strular med voltstart, han har härlig fart!

V64-förslaget är på 1.920 kronor
(enbart för alla rätt):

6 Castor Boko / 1-3-4-7-9-12  (11-10)
1-5-6-7 (3-2)
5 Stepping For Money / 1-2-3-4-6-7-12 (8-13)
1-10-13-14 (3-6)
2 Anthologie (8-10)
3-4-5-6-8-9-10-11 (7-1)

Kup 1: 1 x 4 x 8 x 4 x 1 x 8 = 1024 kr
Kup 2: 7 x 4 x 1 x 4 x 1 x 8 = 896 kr

DD-förslag: 

3-3 x 500
3-5 x 200
3-8,9,11 x 100

Totalt: 1000 kr

V64-1:

Ranking: A: 6 B: 9-4-1-3-12-7 C: 11-10-5 

Spetsanalys: Staro Family är snabb och kördes till ledningen efter 200 meter 10/9, och det var raska 09 första 500. Hon var snabb även 10/10 till ledningen och har bra spetschans. Castor Boko var riktigt snabb i V75 näst senast då han flög till spets mot mycket snabba hästar, och han utmanar om kusken vill. Även Livicious Lindy är snabb, men tar knappast ledningen härifrån, senast kom hon inte förbi Paduca Dream.

Loppanalys: Några riktigt bra men svårbedömda hästar och jag garderar, men om det kommer in vassa rapporter på 6 Castor Boko under dagen och den tävlar på sin bästa kapacitet – ja då kör de andra om platserna bakom honom… Det är en riktig häst som har mycket hög kapacitet, men karriären har inte varit direkt spikrak för Dream Vacation-hingsten, och nu har han varit ifrån ännu en gång. Han slog Riff Kronos från ledningen i vintras, och blåste till spets på V75 mot snabba hästar och såg brukad ut då han galopperade i sista sväng, travet flöt inte men krafter var det kvar. Han är svårbedömd, men det är perfekt läge med strykning innanför och jag spelar trots allt utgång.

4 Harvey Tornado är bra och rejäl, men senast högg han i sten då han kördes fram i dödens på Bar Plombier vilket var chanslöst och han mattades sista biten. Han är medelsnabb från sytart och jag tror inte att han kan svara Castor om Björn trycker av, men gör han inte det utan smyger i comebacken så kanske Pelle kan överta ledningen?

Jättefin häst är 9 Rosso Pomodoro som hade ett “staket” i raden tidigare, men nu har det varit långt emellan de fina prestationerna. Galopp som 13 för tio-favorit senast. Nu bra startrygg och sköter han sig och löper upp till sin fulla kapacitet så är han i striden.

Startsnabba 1 Staro Family får spets eller ledarryggen och räknas med frågetecken på de mer betrodda. 12 Fuzz var jättefin i spets senast då det var åkande till slut.

V64-2:

Ranking: A: 1-5-7 B: 6 C: 3-2-8-4

Spetsanalys: Zam I Am Zet följde bilen senast och han bör hålla upp ledningen, han har varit snabb flera gånger tidigare med. De är kvicka på utsidan, snabbast är nog Claudius F. som höll spets med längder från innern och läget är bra för att ladda. Även Vikens Man är bra från start, men har inte samma ax.

Loppanalys: 7 He’s a Diffacolt är storfavorit och han har varit bra varje start på slutet. Redan för tre starter höll han starkt i dödens, efter det galopperade han men kom tillbaka fint och satt fast över mål då Björn chansade och kastade ner invändigt. Senast gick han i tredjespår utan rygg sista 900 och stånkade sig först på linjen då Holy Heart stannade på norsken. Han kan få göra mycket själv igen och möter några dugliga hästar och jag går emot.

1 Sam I Am Zet har inte fått visa hela sitt kunnande och jag tror han har en del att springa in framöver. Han har startat sporadiskt och var usel näst senast, men fick pausa och var nästan väl taggad då han höll upp ledningen senast. Han hade krafter kvar då det såg ut som om han hoppade över någon som ingen annan såg på sista långsidan, det var efter att kusken hade ryckt i lite tåtar och han tappade fokus. Efter det gick han i mål med sparat och jag tror han leder länge. Eller får rygg på bra häst, och bra värde i honom.

5 Claudius F. är som flera av Burmans djur en mycket reslig och pampig typ, och han kan springa. Han höll upp ledningen enkelt med en längd från innern och vann trots att han inte fick lugna ner det. Det är spetschans igen med spår  mitt på vingen och i ledningen är han högaktuell. Han orkade inte stå emot till slut senast, men det var rejäl öppning och bra motståndare.

V64-3:

Ranking: A: 5 B: 4-3-12-7-6-1-2 C: 8-13-11-10-9

Spetsanalys: Not Agree är rätt bra ut de första stegen, sedan händer inte så mycket – så har det sett ut med springspår. Längre ner i banan och Björn nu och det är spetschans. Stepping For Money var rapp då hon kom rättvänd på trånga Vaggeryd med spår fyra och kördes till spets innan första sväng. Delphis Star höll ledningen enkelt från innern, men var knepigare från springspår, ändå den som kan utmana.

Loppanalys: 5 Stepping For Money är en racertyp som kommer tjäna fina pengar, hon är bara fyra år och lugnt tagen av tränare Brekke. I somras visade hon hiskeliga fartresurser, och i Vaggeryd drog hon undan till seger med 50 meter, och det har varit 10-fart i några lopp. Hon klarade spår 4 i volten på snäva banan i Vaggeryd, och borde kliva iväg. Den gången kunde kusken köra till ledningen innan första kurvan, och lyckas kusken med liknande upplägg blir det inte lätt att slå henne. Hon var jättefin senast då hon reglerade dem enkelt från dödens, då i bike men det går knappast att ha i volt. Jag spelar utgång, då jag inte litar helt på ekipaget och det rensar skönt bakom.

4 Nexus Tilly är en lite tung typ som inte riktigt orkat med sig och fullfölja loppen på bästa vis. Han gick i alla fall en riktigt bra slutkurva i spåren bakom Bart M.M. på Solvalla, gör han om det loppet duger han bra och är värst emot.

3 Not Agree har gått fullt okej för Daniel över upploppet, men räckte inte till senast. Det kan vara först till plankan nu.

V64-4:

Ranking: A: 13-10-14-1 B: 3-6-7-2 C: 12-5-4-9-8-11

Spetsanalys: Trouville har varit snabb bakom bilen de tre senaste loppen, och kanske kan öppna bra även i volt nu? Han har varit okej, inte mer med den startmetoden tidigare. Robros Brazza var rätt bra från innern för Maria, och ökar bra efter några steg och springspår bör passa. Joe Mama har spetsat med snävt spår och borde vara rapp och känslan säger någon av springspåren till ledningen.

Loppanalys: Jag tror de på tillägg gör upp och tippar 13 Bethel Hanover som är en snabb märr och märkligt lite spelad med åtta procent nu på eftermiddagen. Hon hamnade långt ner i kön näst senast men spurtade strålande över upploppet i 10-fart. Senast var det ledningen och hon höll starkt där tre hästar ryckte undan och hon kan blåsa till dem.

Favorit är 10 Oakshoots Highland, och han var starkast senast då han mötte just Bethel och 14 B.B.Tigger. Då kunde han gå med i rygg på Tigger och matade sig förbi via 12,5 sista varvet. Han har vunnit från de flesta positioner, och gjorde det bra även som tvåa. Söderkvist igen är rätt och det är klart han kan vinna, men han var inte så mycket bättre senast och är väl hårt lirad.

B.B.Tigger fick dra fram favoriten och höll bra även om han stumnade på upploppet, det var en riktig repa han gick över långsidan och lyckas Björn spara speeden kan det bli revansch. Hästen är högkapabel, men kanske aldrig blir det han lovade efter att det strulat en del.

Jag fegstreckar 1 Trouville som varit rejäl vid tre raka vinster. Jag tycker hon är bättre bakom bilen och nu hårdnar motståndet.

V64-5:

Ranking: A: 3 B: 8-10-5-6 C: 12-4-7-1-9-11

Spetsanalys: Anthology är medelsnabb, men nu borde det vara läge att satsa mot ledningen, och jag tror att hon kan forceras till spets. Isa Sånna är rask, och Bahama Mama likaså, det är dessa att hålla ut.

Loppanalys: Favorit är 10 Elita M.I. som har bra kapacitet och nu verkar det ha lossnat för henne. Hon flög runt dem sista 700 till överlägsen seger näst senast och var bara bäst i lunchloppet senast, även om det var billigt värre. Nu hårdnar det motståndsmässigt, och då hon helst ska vara med där framme och hon fått bakspår på 1600 meter är det ingen stark favorit.

Jag spikar andrahandaren 3 Anthologie som härdats under sommaren i V75, hon var skrikhäst i Rättvik i somras men fick inte slag i ledaren och sedan har hon varit lite sämre. I Axevalla i somras vann hon från dödens och var rätt så frän, och det känns som att formen pekar uppåt igen. Senast fick hon rygg på He’s a Diffacolt och via fjärdespår i sista sväng sög hon i helt okej och var inte långt efter i mål. Hon tappade lite fart ur kurvan, och gynnas av att springa närmare sargen. Det är ingen startraket, men nu borde Kenta ladda och kanske kan han komma till ledningen? Det är läge att låta henne löpa på och jag tror hon kan få sin seger och spikar.

8 Bahama Mama har mycket bra chans om hon skulle kunna forcera till ledningen, det är bra fart i henne men galoppen omotiverat i V75 senast är inget plus och spår lååångt ut. Vid segern före i DD-loppet var hon fin i spets, och laddar inte Kenta kanske Peter övertar?

V64-6:

Ranking: A: 3-5-4 B: 10-6-11-8-9 C: 7-1-12-2 

Spetsanalys: Bella On Tour har varit klart snabb och tagit spets 4/6 bakom bilen och är klar spetsfavorit. Britelite Am och Greatandeasy C.C. utmanar, men de är inte snabbare.

Loppanalys: Nytt sprinterlopp och fina treåringar, jag tycker det känns öppet och betalar för åtta hästar. Det känns alltid bra att sitta garderat i sista avdelningen då skrällarna tar bra! 4 Britelite Am är favorit och det är en häst jag haft ögonen på sedan i somras, men hon var sjuk i E3-revanschen och säsongen har stoppats upp. Nu har hon hittat formen och var jättefin vid segern näst senast då hon kunde hålla undan enkelt från ledningen och bet i snyggt på tussarna. Senast synades dödens varvet kvar och hon höll starkt men Bella Beluga och Laura Roc blev för tuffa. Jag tror det blir svar om spets och då är hon sårbar.

Tipset till spetsfavoriten 3 Bella On Tour som Ulf låter uppåt på, och hon speedade till seger på open senast trots opassande banunderlag. Hon är rapp i benen och jag tror hon sitter i ledningen, och även om det är lite av upp till bevis finns chansen på kort distans.

5 Greatandeasy C.C. var fin vid segern då hon enkelt plockade ner Caddie Jasmina över upploppet, efter smörlopp bakom denne. Spurtade bra även som tvåa efter att ha hamnar för långt bak och duger bra.

10 Charmant Hornline höll starkt i Oaks-revanschen då hon gjorde jobbet i spåren, och gick bra i skymundan senast. Det är en liten häst med stort hjärta och hon kan vinna.

Jag spelar skräll på DD med tre rysare som ger höga odds. 8 Seduction, 9 Fabrica Pellini och 11 Destiny River – de kan alla skrälla och är inte mycket sämre än de hårt betrodda och jag har skrällfeeling här!

Spelredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fascination provar i Stoeliten
Nästa nyhet
Fascination provar i Stoeliten

Fascination provar i Stoeliten

Halmstadtravet arrangerar lördagens V75 och i Stoeliten gör unghästgiganten Fascination sin andra start efter längre frånvaro.

Lördagens V75-blickar riktas mot Halmstad. Omgången avrundas med en upplaga av Stoeliten där Lars I Nilssons femåriga kulldrottning Fascination gör andra starten efter sitt långa tävlingsuppehåll. I comebacken, på Kalmartravet i fredags, slutade hon fyra.

En omgång av Gulddivisionen ska självklart också klaras av, denna gång över sprinterdistans. Bland intressenterna finner vi Hugo Åbergs-tvåan Occhione Jet och Reven d’Amour. Här är startlistorna:

Stoeliten, 2640 auto

1 Ariel Boko – Per Linderoth
2 System Performance – Daniel Olsson
3 Dance Photo – Stefan Söderkvist
4 Fascination – Johnny Takter
5 Pin Kronos – Johan Untersteiner
6 Radisyn America – Örjan Kihlström
7 Photo Princess – Michael Lönborg
8 Cherry Chapstick – Jorma Kontio
9 Your Highness – Björn Goop
10 Jumble Ås – Peter Ingves
11 Youana – Erik Adielsson
12 M.T. Harmony – Peter Untersteiner

Gulddivisionen, 1640 auto

1 Bon Frecia – Jorma Kontio
2 Highspeed Call – Örjan Kihlström
3 Amour Rapide – Johnny Takter
4 Neo Holmsminde – Steen Juul
5 David Sisu – Johan Untersteiner
6 Nothing But Class – Peter Untersteiner
7 Spring Erom – Thomas Uhrberg
8 Simb Ruby – Thomas Dalborg
9 Mr Vida – Stefan Söderkvist
10 Occhione Jet – Erik Adielsson
11 Reven d’Amour – Björn Goop
12 Democrat – Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Åby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson