Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gör fösta starten för oss och har tränar jättefint. Han är lite stressad som typ och kan behöva loppet innan han är riktigt på topp men jag tror ändå att han har utmärkt chans att leda runt om. Jag har nog nästan mest känsla för honom av våra idag och det blir skor runt om, säger Anton Sverre i stallet om Arne Anka (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Racer Reo – Han tränar bra men var lite trög i loppen i fjol. Nu känns han mer alert och jag hoppas han tagit ett steg till. Han har tränat bra denna vinter. Ledningen vore bra men det är svårt att veta om vi lyckas. Han verkar stabil i alla fall. Det blir skor runt om, säger Peter Cederin.

2 Aung San Suu Kiy – Hon värmde lite konstigt inför sin senaste start och det stämde inte riktigt i loppet. Hon känns mycket bättre nu och felfri tror jag hon vinner. Liten brasklapp för spåret då det finns galopprisk men jag tror det är större chans att hon travar iväg än att hon galopperar. Skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

3 Maestro Kemp – Han höll godkänt från dödens senast och hade heller inte startat på ett tag innan det. Han travade faktiskt bättre än tidigare och han har sprungit runt och varit spänd förr. Jag hoppas vi har fått bukt med hans problem för i grund och botten är detta en bra häst. Nu fick vi fint läge och med rätt smyglopp kan det bli en hygglig placering. Skor runt om, säger Lars-Åke Söderholm.

5 Bon Voyage – Han tränar mycket bra och är klart bättre nu än då han var tvåa bakom Goops favorit här. Då hade jag just fått in honom i träning. Han är storvuxen så spåret oroar så klart men han verkar förnuftig. Han ska räknas. Det blir skor runt om, säger Mikael J Andersson.

7 Arik – Han är halsopererad och fått två banjobb. Han blir nog piggare bland hästar men han är väldigt svårbedömd. Han öppnar nog stabilt men blir kanske lite vilse i pannkakan från sitt springspår som ovant. Skor runt om, säger Leif Borg.

11 Seek And Destroy – Han satt fast med krafter kvar senast och kändes faktiskt väldigt fin. Det var dessutom hans första start efter uppehåll och han borde gått framåt. Att ta 20 meter nu blir inte helt lätt men hästen är inte alls så tokig, säger kusken Marcus Hultman.

Lopp 2, V4-2

3 Island Two – Hon var duktig näst senast och senast blev det lite fel. Hon känns uppåt i jobben och jag hoppas på en platschans åtminstone. Hon kan öppna rätt bra men det blir nog tufft att spetsa. Hon trampade igenom lite bak senast så idag blir det nog skor runt om, säger Michael Larsson.

5 Arne Anka – Han gör fösta starten för oss och har tränar jättefint. Han är lite stressad som typ och kan behöva loppet innan han är riktigt på topp men jag tror ändå att han har utmärkt chans att leda runt om. Jag har nog nästan mest känsla för honom av våra idag och det blir skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

6 M.T. Jeopardy – Han var mycket bra senast och det var väl lite överraskande även för mig att han var så pass bra. Han har mest varit seg i ryggar men nu blev det dödens och han vann säkert. Vi kommer att testa bilen innan tävlingarna och förr har han bara öppnat skapligt. Nu kommer han slippa brodden i skorna och med senaste insatsen på näthinnan måste han räknas, säger Lars-Åke Söderholm.

8 Rock the Party – Han har varit skadedrabbad men var fin efter uppehåll senast. Nu är läget svårt och det är ingen sprintertyp då han är mer stark än snabb så det ser tufft ut. Vi hoppas på en premie och det är skor runt om, säger Siegbjörn Kolnes.

11 Mr Dotsom – Han har varit väldigt bra hittills i sin karriär och nu testar vi en ny inriktning. Han har tappat travet till slut de gånger vi provat längre distanser och nu vill jag ge honom lite mer spring i benen. Därför startar han på 1640 för första gången och jag tror faktiskt det kommer passa honom. Han är väl mer känd som en stark herre men har öppnat i 10-fart bakom bilen vilket visar att det nog finns mer spring i honom än vad man tror. Det ska bli intressant att se vad han kan göra men läget lämnar ju en del att önska. Jag håller den här hästen rätt högt och vi kommer lätta honom idag. Han brukar gå med järnskor men nu blir det tåskor fram och aluminium bak, säger Mats Swartling.

Lopp 3, V4-3

2 Touch of Babe – Detta är ingen stjärna och vi får det tufft här. Vi jagar nog mindre slantar med henne och det är skor runt om, säger Siegbjörn Kolnes.

5 Soda – Hon tränar som en demon och det är en fin häst. Hon brukar dock behöva lopp i kroppen och det är troligt att så är fallet. Det blir skor runt om, säger Mikael J Andersson.

8 Quand Venez Vous – Hon har varit bra och senast blev allt fel. Det var sparat i mål och Björn var mycket nöjd med hur hon kändes. Hon verkar fortsatt fin i jobben. Hon har galopperat en del tidigare så det får bli en lugn start. Hon tävlar åter barfota runt om och jag hoppas på en bra placering. säger Josefine Ivehag.

11 Elita M.I. – Hon har vintertränat på bra sätt och känns mycket fin i jobben. Hon kan vara lite knepig i volten mens spåret passar henne bra för felfri avgång. Det blir barfota bak idag och det är optimalt och även hon har bra chans, säger Anton Sverre i stallet.

13 Alcyone Love – Hon har gjort kanoninsatser på sistone och var bland annat väldigt bra vid segrarna på Bjerke. Nu sist var hon jättefin trots galopp på vägen och hon kommer säkert göra en fin insats nu med. Dock fick vi chansartat utgångläge och måste ha en hel del tur. Barfota fram, säger Marcus Hultman.

Lopp 4, V4-4

1 Quantum Outlook – Han var inte fräsch senast och vi har nu fixad till knäna på honom och han känns riktitgt fin. Det blir barfota runt om. Läget är bra men vi får se hur upplägget blir det. Det är kanske många spetssugna här. Loppet blev mycket tufft med Magnus häst bland annat men min är fin säger Eric Martinsson.

4 Twilight D. – Det är en jättefin häst och det är denna häst jag reser till Sverige för. Nu blev det dock ett riktigt tufft lunchlopp. Han tränar mycket fint och kan springa i 14-fart i tre varv om det behövs. Han är stark men inte startsnabb. Han är allra bäst barfota fram men vi kör med skor runt om idag. Det gör dock ingen jätteskillnad, säger Siegbjörn Kolnes.

11 Wine And Dine – Han har tränat på bra men kan behöva loppet i kroppen. Det blev dessutom mycket tufft emot. Vi kör honom med skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

12 Furyk – Han var sjuk i sitt senaste framträdande men har tränat på fint sedan dess. Vi har varit inne på banan med honom och kört ett par snabbjobb så han kommer väl förberedd. Ändå måste jag ligga lågt från det här läget och dessutom blev motståndet väldigt bra för att vara lunchlopp. Skor runt om, säger Marcus Hultman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
BBS Sugarlight och Lannem Silje på V75

BBS Sugarlight och Lannem Silje på V75

Svenskar och norrmän drabbar samman i Unionstravet på Momarken denna lördag. I startlistorna dyker tunga namn som B.B.S. Sugarlight och Lannem Silje upp.

Denna lördags V75-omgång flyttar ut till Norge och närmare bestämt Momarken. Det är dags för Unionstravet. Eftermiddagens högst doterade lopp är Steinlagers Äreslopp, med en kvarts miljon norska kronor till vinnaren, som utgör Gulddivisionen.

BBS Sugarlight i årsdebut. Foto: ALN

Här gör som tidigare annonserat B.B.S. Sugarlight årsdebut. Den sexåriga segermaskinen var fjolårets stora utropstecken och har planer på de riktigt stora loppen i år. Här i sin första start sedan oktober har han lottats till ett bakspår bakom bilen och får Johan Untersteiner i sulkyn denna gång.

Bland motståndet finner vi Edward Ale i sin tredje start för året, Stig H:s fine Kash’s Cantab och starka norska namn som Winmecredit, Viking Va Bene och Thai Broadway (i årsdebut).

Lite tidigare på lördagen avgörs även Östfoldspokalen för kallbloden. Loppet som har 125 000 kronor i förstapris är en norsk historia men de svenska V75-spelarna får för första gången stifta bekantskap med underbarnet Lannem Silje. Kallblodsfenomenet vann ju 30 raka innan hon fick sin segerrad bruten, men senast återupptog hon den igen. Nu ställs hon mot några av de tuffaste kombattanterna i klassen. Här är startlistorna:

Steinlagers Äreslopp, 1640 auto

1 Oasis Bi – Claes Svensson
2 Open – Jeppe Juel
3 Vacqueyras – Thomas Åhlund
4 Mr X.F. Royal – Lars Anvar Kolle
5 Edward Ale – Thomas Uhrberg
6 Winmcredit – Frode Hamre
7 Kash’s Cantab – Erik Adielsson
8 Thai Broadway – Gunnar Austevoll
9 B.B.S. Sugarlight – Johan Untersteiner
10 Viking Va Bene – Geir Vegard Gundersen

Östfoldpokalen, 2140 volt

1 Ara Faks – Odd Arne Sagholen
2 Alsaker Piril – Vidar Hop
3 Doktor Jaros – Geir Gudmestad
4 Lome Brage – Per Oleg Midtfjeld
5 Pedrus – Kristian Malmin
6 Rinde Kvikken – Lars Anvar Kolle
7 Tekno Jerken – Geir Vegard Gundersen
2160 meter
8 Wik Stjernen – Gunnar Austevoll
9 Tangen Scott – Eirik Höitomt
10 Lannem Silje – Tor Wollebaek
11 Norheim Järv – Kai Johansen
12 Horgen Kinge – Hans Christian Holm
13 Briskeby Rauen – Olav Mikkelborg
14 Elmer – Tom Erik Solberg
15 Timian Scott – Adrian Solberg Akselsen

Läs även: BBS Sugarlight är redo – vill till Olympiatravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: "Inken" fortsätter vinna - hat trick för Goop
Nästa nyhet
V75: ”Inken” fortsätter vinna – hat trick för Goop

V75: ”Inken” fortsätter vinna – hat trick för Goop

Segertåget bara fortsätter för Digital Ink. Vid Sundbyholms V75-tävlingar kom hela sjätte raka triumfen i Gulddivisionen. På kusksidan visade sig Björn Goop i storform – och gjorde ett äkta hat trick.

Stefan Melander-tränade sexåringen Digital Ink har verkligen gått fram som en ångvält i Gulddivisionen i vinter. När det var dags för Mälarpriset i Eskilstuna på lördagen hade spelarna gjort Super Photo Kosmos-sonen till storfavorit och det var helt berättigat. Sjätte raka segern i rikstotons högsta klass togs utan större åthävor.

Digital Ink - V75-kungen. Foto: ALN

– Det var många som ville köra från början så vi struntade lite i det och tog det lugnt. Han klev iväg bra när vi gick på och det var såklart tacksamt att vi fick komma till ledningen. Jag ryckte aldrig tussarna på honom så nog hade han kunnat sträcka lite mer på sig om det hade behövts, sa Örjan Kihlström i segerintervjun.

Örjan tog det alltså lugnt från början och klev ned med ”Inken” som trea i andraspår vilket blev till andra par utvändigt då dödenstravande Francais du Gull fick tas ur loppet efter materialproblem. I täten gick Riff Kronos som efter 500 meter fått överta täten från snabbstartande Dreams Take Time.

Digital Ink fick marschorder via tredjespår då ett varv återstod av långloppet och Veijo Heiskanen bakom ledande Riff Kronos lämnade välvilligt över taktpinnen efter ha tvingats till 1.12 på såväl halvvarvet som kilometern.

När Digital Ink väl kommit till täten blev han såklart svår att rå på. Genom sista sväng sände Björn Goop i väg Candor Hall som gick en häftig slutrepa och kom fram utvändigt ledaren, men körande Örjan Kihlström satt säker bakom ”Inken” som utan större bekymmer höll sina motståndare stången hela vägen hem.

Segertiden här skrevs till fina 1.12,6a över 2640 meter och förstapriset var ordinarie 150 000 kronor. Candor Hall stark som tvåa medan Porthos Amok avslutade bra i denna sin årsdebut och slutade trea.

***

Så gick det i övriga V75-lopp:

Zonguldak var en av Björn Goops tre V75-vinnare. Foto: ALN

V75-1: Björn Goop inledde med hjälp av Stefan Persson-tränade Wingait Ida som fick ledningen då favoriten Stepping For Money rullade över i fel gångart vid ingången av första sväng. Wingait Ida kunde sedan få dämpa farten mitt i loppet, ryckte undan med någon längd ur sista kurvan och hade resten av loppet full kontroll över händelserna. Segertiden: 1.14,0a över 2140.

V75-2: Samma segerduo i Silverdivisionen. Vinnarhästen nu: Zonguldak som var strålande fin senast då han noterade nytt svensk rekord och såg riktigt fin ut även i dag. Björn Goop gav valacken en säker start men kom snart fram för att överta efter 500 meter. Väl i täten var loppet över; Zonguldak tänjde på stegen över sista bortre långsidan och släppte aldrig någon i farlig närhet. Fin insats. Segertiden: 1.12,7a över 2140.

V75-3: Goops äkta hat-trick fullbordades i Klass 2. Denna gång hämtades segervapnet från Ulf Stenströmers stall i form av fina fyraåringen Royal Prince som noterades för tredje raka segern. Gift Kronos-sonen gjorde det den tunga vägen; mestadels i dödens på ledande No Gelt Face, men kopplade ändå greppet in på upploppet och höll undan säkert. Segertiden: 1.13,9a över 2140.

Admir Zukanovics segerglädje. Foto: ALN

V75-5: Fin favoritseger i lärlingsloppet. Admir Zukanovic körde Bengt Holms Renda L.B. till segern. Det efter att ha haft ledningen loppet igenom. Det femåriga stoet ryckte undan över sista bortre långsidan och höll sedan säkert undan för följande Reims Gasti. Segertiden: 1.13,7a över 2140.

V75-6: Fredrik Persson har en riktigt kapabel sort i sexårige Folli som i Klass 1 tog andra raka V75-segern. Med Johnny Takter i vagnen fixade Folli det den tunga vägen: hästen gick fram i dödens på Photoboy och var starkast till slut och höll säkert undan. Favoriten Research fick sin dag spolierad efter en tidig galopp. Segertiden: 1.12,2a över 1640.

Folli är en rejäl sort. Foto: ALN

V75-7: Örjan tog en seger till med en ”Tarzan”-häst, nämligen i Brons med Talk the Talk. Denne, som fått en dryg inledning i spåren fångande in Super Otto kort före mål. Super Otto såg annars ut att gå mot en säker och välförtjänt seger efter att ha svept fältet halvvarvet kvar, men stannade totalt sista 100 meterna. Stora plus även för Vacquerays som avslutade fint som trea trots startgalopp. Segertiden: 1.13,5a över 2640.

Rätt V75-rad:

4 Wingait Ida – Björn Goop 5,49
4 Zonguldak – Björn Goop 1,58
7 Royal Prince – Björn Goop 2,73
6 Digital Ink – Örjan Kihlström 1,42
2 Renda L.B. – Admir Zukanovic 4,00
6 Folli – Johnny Takter 6,91
6 Talk the Talk – Örjan Kihlström 6,49

7 rätt: 986 kr (21 472 system)
6 rätt: 23 kr
5 rätt: jackpot

Omsättning: 81 508 641 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Kalmar
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Kalmar

Fredag: V64-tips till Kalmar

V64 Kalmar 13 mars 

Omgången: Som vanligt en del ihåliga lopp på Kalmar och inte så många anmälda heller. Största favoriten har toppchans och jag spikar även en formstark hemmahäst!

Bästa spiken: 5 Kemas Magic (V64-3) är det grymma rapporter på och han möter inget. Trots att han är storfavorit är det bara att spika.

Fräcka spiken: 3 Staro Bobcat (V64-1) har visat mycket bra form och mot gamla trötta hästar tror jag åter att det är dags att få segerdefilera.

V64-förslaget är på 2.016 kronor (enbart för alla rätt):

3 Staro Bobcat (4-7)

6-5-1-2-3-7 (8-6)

5 Kemas Magic (7-1)

7-1-10-3-5-15-14-2 (12-6)

5-3-10-9-2-1-12 (7-4)

12-11-1-13-7-3 (8-10)

1x6x1x8x7x6 = 2016 kronor

DD-förslag på 1000 kronor:

5-12 x 500

3,10-12 x 200

3-11 x 100

 

V64-1:

Ranking: A: 3 B: 4-7-2-5 C: 6-1

Spetsanalys: Prince Tagg kan öppna bra och nu lär det laddas, men det kommer kosta att ta emot Zapdos Håjt som kommer flygande.

Loppanalys: 4 Attack Diablo har hittat tillbaka till formen och han var fullt godkänd även senast även om han inte lyckades plocka någon i Guldloppet. Vid segern fick han det perfekt kört i halsen, och löser det sig lika bra nu lär det bli ny seger. Dock kanske han måste göra mer själv och då blir det inte lika roligt.

Andrahandare är 2 Prince Tagg som gick sig trött senast efter att ha gått en rejäl repa, och han ser lite less ut. Nu måste han öppna rejält och då tar det emot igen och den tar jag gärna bort.

Bland gamla trötta hästar tror jag att det är dags för 3 Staro Bobcat som går jättebra varje gång. Näst senast gick han utanpå Henke Diablo och höll bra, och senast var han mycket rejäl i spåren då han tvingades göra jobbet utan rygg. Nu borde det bli öppning på loppet och han slog liknande hästar vid förra segern och kanske kan han få spara speeden i det lilla fältet. Då borde han bli svår att stå emot och han känns mest rejäl av dessa och jag spikar fräckt! Han har raden 3-3-1-0-3-2 sex senaste starterna i Kalmar och trivs verkligen på hemmaplan.

 V64-2:

Ranking: A: 6-5-1 B: 2-3-7 C: 8

Spetsanalys: Dizzy River kan öppna bra och springspår borde vara perfekt och jag tror att han kommer öppna snabbt. Bra spetschans om nu inte Roblox Memphis travar som omväxling för då kan den öppna bra.

Loppanalys: 6 Dizzy River är en fin häst som tar mycket mark då han får sträcka ut. Han var riktigt rejäl senast då han plockade ner en bra häst utvändigt sista varvet, och höll skallen först då Tequila F. försökte kontra. Före det höll han farten bra bakom Frankie Brodde och känslan är att han är under kraftig utveckling. Han öppnade bra från andraspår och springspår bör passa fint då han är långstegad och lyckas han komma till spets är det bra chans.

5 Alleyson har hittat formen och var överlägsen näst senast och visade bra inställning senast båda gångerna från ledningen. Nu måste han gå bakifrån men har ändå chans då han blir allt bättre.

Loppets rysare som jag rankar upp är fartfyllda 1 Roblox Memphis som gick vasst efter galopp på Åby och visade fart mellan galopperna även senast. Det var krafter kvar då han galopperade i sista sväng och han såg inte fräsch ut. Nu har han fått vila lite och fungerar han så kan han öppna snabbt och har chans både i spets och ledarryggen. Han klockade still 15-fart i 1900 meter näst senast och fart finns som duger, om han travar…

V64-3:

Ranking: A: 5 B: 7 C: 1-4-2-3 

Spetsanalys: Takter kör till ledningen när han så vill med favoriten Kemas Magic.

Loppanalys: 5 Kemas Magic är en fin häst som brukar prestera som bäst efter vila som han nu återkommer från. Vid segern var han jättefin då han kördes till ledningen och bara dundrade undan på spända linor. Fredrik Persson låter märkbart nöjd med träningen och hyllar veckans jobb obegränsat. Han möter hästar av helt annan kaliber och Johnny Takter upp är såklart ett plus. Han kan köra lite som han vill, men siktar säkert mot ledningen efter en bit och över 2640 meter finns ingen som ska svara. Toppchans och given spik trots obefintligt spelvärde.

7 Penatly Fare såg klart bra ut senast och hade inte Kemas Magic varit med skulle han haft bra chans att spetsa hem ett nytt lopp. Nu får han nog nöja sig med andrapriset.

V64-4:

Ranking: A: 7-1-10-3 B: 5-15-14-2 C: 12-6-11-9-8-13

Spetsanalys: Thomas Jonsson är en duktig startkusk och han verkar inne på att köra i ledningen med Pomerans Dag och så är det favorit på att det blir.

Loppanalys: Om inledande loppen varit tunna är detta mer öppet, om nu inte 7 Wild Cat är så bra som Peter Untersteiner tror för han låter riktigt nöjd med träningen. Hon vann två lopp för honom i höstas, men Peter var inte nöjd ändå och har laddat om och startat från början. Loppet är dåligt och det är risk att favoriten bara vinner, men jag vill inte gissa på det som jättefavorit och garderar för blir det svar om ledningen kan det bli tuffare.

Det finns inte mycket att ta på bakom favoriten och det gör att hon blir ännu större. Andrahandaren 1 Pomerans Dag är nyttig och såg bra ut senast då hon fick chansen sent och gick med fart över mål. Perfekt läge och kan leda runt om, hon vann överlägset enda gången man kört henne i ledningen.

10 Crednette var fin vid segern senast då hon kördes till ledningen och vann enkelt, och liknande insats duger långt om favoriten inte är så bra som rapporterna lyder. 3 Lady Sunshine är en luring som gick rätt bra i skymundan senast där Dizzy River vann och läget kan man inte klaga på.

V64-5:

Ranking: A: 5-3-10 B: 9-2-1-12 C: 7-4-6-11-8

Spetsanalys: Ont om riktigt startsnabba hästar och det är bra chans att Nice Moon blåser till ledningen och körs där. Han har öppnat bra varje gång på sistone.

Loppanalys: 9 Mellby Ciceron är favorit i första starten för Peter Untersteiner och han har inte övertygat i gamla regin, utan det är bara på misstanke och vettiga träningsrapporter man gör honom till favorit. Jag vill se honom göra ett bra lopp innan jag tror på honom som så hårt betrodd, inte minst mot bra hästar för klassen.

Jag trodde att 5 Nice Moon skulle bli favorit och nu spelar jag mest med honom på DD då han ”bara” är andrahandare. Han har ryckt upp sig rejält och vann efter vass värmning näst senast, och senast följde han bra bakom märkligt bra vinnare på en bana som var opassande lös och kladdig. Nu ser det ut som bra spetschans och väl där kan han få bestämma då flera andra troligen vill köra lite avvaktande.

Kapabel är 3 Delicious Brown som var lite seg senast på V75, men han bör vara bättre med det loppet i kroppen då han var lugnt jobbad. Vid segern visade han kapacitet som duger en bit upp i klasserna och nu bör han få ett bra rygglopp och kan fälla dem till slut.

10 Staro Glory Days är en stark spurtare som var bra vid segrarna och senast var han nog inte som bäst på V75 och har vilat lite. Om formen sitter där är det chans.

V64-6:

Ranking: A: 12-11 B: 1-13-7-3 C: 8-10-4-6-9-5-2

Spetsanalys: Favoriten Tudor vill man köra i ledningen och det finns lite chans att man håller upp, men det är ingen startblixt. Lookahere är nog raskare från springspår, och släpper till Falk Nalan eller möjligen om favoriten hittar loss?

Loppanalys: 12 Arn Hammering är en tanks som inte är rolig att få över sig, han vann tretton lopp under förra året och var bra igen senast. Då gick han utvändigt en bra häst i Tokio Hotel Hall och kämpade tappert hela upploppet ner. Med dunkel form på bästa hästen är det bra chans att Thomas Jonsson mosar dem och fixar hemmaseger! Jag noterar att hästen var anmäld till V75 i helgen men hans 1780 startpoäng räckte inte för att komma med i Bronsdivisionen.

Bäst är 11 Super Streamline som isade mycket hög kapacitet för klassen förra året och skulle han ha den formen han visade på V75 som tvåa bakom Shiraz Brodde så rundar han dem. Dock var han inte lika vass i senaste starterna och kommer från tävlingsuppehåll. Jocke Lövgren brukar vara noga med förberedelserna och i ett vanligt lopp måste hästen räknas direkt – även om det kan bli tufft att orka matcha Arn Hammering som kommer med form.

Favorit är 1 Tudor som har rätt inställning, men ändå är begränsad. Segern togs efter kämpainsats men senast var hon inte i ordning och har vilat lite. Det känns inte rätt att hon är favorit mot de hårda på tillägg.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedt tillbaka - på Svensk Travsport
Nästa nyhet
Svanstedt tillbaka – på Svensk Travsport

Svanstedt tillbaka – på Svensk Travsport

Svensk Travsport presenterar en efterlängtad förbättring av sin sajt; numera kan man även se historik för aktiva som avslutat sin licens.

Svensk Travsport meddelar att man nu via deras sajt travsport.se även kan söka historik på kuskar, ryttare och tränare vilka av någon anledning avslutat sin licens.

Tidigare har aktiva vilka inte längre haft kvar sin licens helt försvunnit ur rullorna, något som renderat en del klagomål. Men nu är alltså det problemet åtgärdat, så exempelvis kan man åter kolla upp till USA utflyttade Åke Svanstedts historik och statistik.

– Historiken för dessa är inte alltid komplett. Bland annat saknas resultatrader äldre än 1998 och delar av senare års tränarresultat är ofullständiga för dessa personer. Vi har dock valt att visa ”det vi har” i sportdatabasen trots att underlaget inte är komplett, skriver man på travsport.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Hon var jättebra i comebacken"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson