B.B.S. Sugarlight är högintressant inför stundande storloppssäsong. Nu är hästen klar för årsdebut. Den sker nästa lördag under Unionstravet.

Elva segrar på sexton starter, segerstaplare på V75 och starka prestationer i såväl Jubileumspokalen som Oslo Grand Prix. Norsktränade B.B.S. Sugarlight var verkligen något av en fyrbent komet under fjolåret.

BBS Sugarlight aviserar årsdebut. Foto: ALN

Nu är den sexåriga valacken redo för spännande årsdebut. Efter ett snabbjobb till full belåtenhet inne på Bjerke under onsdagen lämnades klartecken.

– Planen var att köra 1.16/2000 meter och det gjorde han utan problem. Han travade 1.15 sista kilometern och 1.13 de sista 500 meterna. Jag vill mena att det var ett markant framsteg jämfört med det tidigare snabbjobbet, säger tränaren Fredrik Solberg till rikstoto.no.

B.B.S. Sugarlight som inte startat sedan slutet av oktober kommer gå ut i hetluften direkt. Årsdebuten är satt till Steinlagers Äreslopp vilket utgör Gulddivisionen i nästa lördags gemensamma Unionstrav på Momarken. Därefter stundar Klosterskogen Grand Prix under påskhelgen innan man siktar på en start i Olympiatravet.

Redan nu är landsmannen Support Justice klar för just Olympiatravet och det tycks inte omöjligt att B.B.S. Sugarlight även han kan tilldelas ett wild card till superloppet på Åby.

– Han behöver nödvändigtvis inte vinna, men från min sida hoppas jag på en god prestation. B.B.S. Sugarlight är en väldigt spännande häst, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen till riktoto.no.

Tre deltävlingar till Olympiatravet avgörs med start den 28 mars. Vinnarna av dessa lopp är ”skyldiga” att starta i Olympiatravet. Utöver det ges startmöjlighet till vinnarna av Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad under påsk samt ”Sista Chansen” på Mantorp 18 april. Övriga platser tillsätts genom wild card. Fjolårssegraren Solvato är direktkvalificerad.

– Jag är förväntansfull, man känner att hästen är i form, men glöm inte att det är i maj han ska vara i toppform, avslutar Fredrik Solberg.

Läs även: Support Justice får wild card till Olympiatravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inga problem i kvalloppet för Rusty Dust

Inga problem i kvalloppet för Rusty Dust

Rusty Dust gjorde ett fint intryck då han blev godkänd i sitt kvallopp på onsdagen. Kanske stundar en tävlingscomeback för sjuåringen.

Den danskfödde före detta unghäststjärnan Rusty Dust har inte gjort ett tävlingslopp på nära 3,5 år. Skadebekymmer har sinkat Kriterievinnaren under flera år. Men nu kanske den Tomas Malmqvist-tränade travaren är på väg tillbaka? Hingsten gick i vilket fall ett kvallopp på Jägersro under onsdagen.

Allt föll väl ut. Kasper K Andersen skötte tömmarna bakom Rusty Dust som tog ledningen, men lämnade sedermera över taktpinnen. Det första varvet gick efter 19,1 och det var först in över upploppet som Rusty Dust veks ut i andraspår och då enkelt kunde avgöra till ”seger”.

Efter en avslutning nedåt 1.12 sista halvvarvet kom Rusty Dust i mål på 1.16,8 över 2140 meter, givetvis som godkänd och är nu redo för en tävlingscomeback.

Great Challenger-sonen har i sin karriär vunnit 10 av 19 lopp och travat in lite mer än 1,5 miljoner kronor.

Du kan se kvalloppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Gävle
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Gävle

Torsdag: V4-tips till Gävle

Omgången
Snabba Gävlebanan bjuder kanske inte till någon fartfest, med nästan bara låg klass och medeldistanslopp, men spelmässigt är det alltid intressant på luncherna. Vi har en storfavorit i sista, som det skulle löna sig att gå emot, men jag tror inte att 4 Etosha Boko torskar med tanke på hur han såg ut senast på Solvalla. Däremot löser jag det hela med ytterligare en spik av det mer chansartade slaget och lirar en fleris gånger tjugo.

Spiken
4 Etosha Boko (V4-4)

Chansspiken
7 Kowloon Express (V4-3/LD-2)

V4-förslaget (x20)
V4-1: 3,5,7,9,10,11 (res 4-2)
V4-2: 5,7,8,10 (res 9-11)
V4-3: 7 Kowloon Express (res 4-1)
V4-4: 4 Etosha Boko (res 12-11)

6x4x1x1 = 24 rader

960 kronor

Dubbelförslaget
5,10 – 7 x 300
7,8 – 7 x 200

1000 kronor

 

V4-1

RANKING A: 7-5-10. B: 11-3-9-4-2. C: 8-6-1-12.

Spetsanalys:
2 Harnsta Tula är hyfsat rask från start men inte helt att lita på. 4 Lilltjära Valle har bara haft vettiga lägen bakom bilen två gånger varav en resulterade i spets. 5 Conny Kullers har aldrig haft framspår bakom startbilen men är åtminstone medelsnabb i volt. Som ni ser är det aningen svårt att reda ut detta men min röst faller på 7 Gingsta Gun Bert som tog ledningen från bricka sju näst senast och mycket väl kan göra det igen.

Loppanalys:
Kallblodslopp med lite lägre klass där jag testar med 7 Gingstas Gun Bert som tipsetta. Valacken har radat upp mersmakande insatser och visade näst senast att han kan lägga iväg bra från spår långt ute på vingen. John Reidar Breivik lär ladda igen och från ledningen är man ekipaget att slå för de övriga.

5 Conny Kullers får se som förste utmanare med sina tre raka triumfer i bagaget. Hästens insatser har varit rejäla och med formen i zenit måste Bo Landgrens travare räknas mycket tidigt i detta lopp.

10 Kim spårade runt om senast men det var inte helt utan problem. Åttaåringen var rejält ansatt av Norrskenskongen sista biten men kontrade till en övertygande seger. Minus för utgångsläget men får han chansen att visa sina kvicka fötter på upploppet går ingen säker.

11 Rubus känns lite intressant trots bakspår. Mötte bland annat Kim för tre starter sedan och gjorde det då bra efter halvtung resa. Fuxen har kanske gjort sina bästa insatser i fronten men ska inte nonchaleras här.

3 Spik Vilja har karriärens samtliga tre segrar i raden vilket tyder på utveckling hos stoet. Tidig från bra läge.

9 Stjärnglöd återkommer efter uppehåll men har ändå kapaciteten att slå till direkt.

V4-2

RANKING A: 5-10. B: 7-8-9-11-3-6. C: 4-2-9-12.

Spetsanalys:
5 Action Launcher har ingen direkt konkurrens av de invändiga hästarna och bör ta hand om täten direkt. Värsta hotet är 7 Dream Trotter som dock riskerar en tyngre väg fram.

Loppanalys:
Medeldistanslopp där 5 Action Launcher blir hårt betrodd ihop med Olle Alsén. Hingsten tog faktiskt för första gången en seger bakifrån senast efter att bara ha triumferat från ledningen tidigare. Nu ser det upplagt ut för spets och därifrån leder man detta loppet länge. Jag är ändå inte helt säker att han kan hålla emot hela vägen och väljer att gardera.

10 Jens Patrik smög med invändigt i sin årsdebut och blev fast med en hel del krafter sparade. Det loppet bör ha fört honom framåt en hel del och det här är en häst som matchats mot de tuffaste i årskullen.

7 Dream Trotter har hunnit med triumfer i år och däremellan stod han för en fullt godkänd insats efter att ha blivit utsvarad i spåren. Fick det lite serverat senast men skulle han lyckas hitta ner i vinnarhålet blir han farlig med lucka.

8 Sam Forget har utgångsläget emot sig men har bevisat att han går från alla positioner över samtliga distans. Gedigen och given på lappen.

V4-3

RANKING A: 7. B: 4-1-2-8-9-5. C: 11-6-12-10.

Spetsanalys:
Står mellan de innersta spårens 1 Enzo Boko och 2 Dicks Denja där både Alsén och Pöllänen har uttalat att de vill till ledningen.

Loppanalys:
Lägre klass över 2140 meter och många om budet på förhand. Här tror jag dock på överpace från start och chansar iväg chansspiken till 7 Kowloon Express som gjorde den ganska bra insats i skymundan på Örebro senast. Hästen satt i tredje utvändigt och man varvade på 1.20. Emilia Leo gick med i ryggar på sista bortre långsidan och när hon väl styrde på 500 kvar ökade man tempot där framme. Ekipaget var chanslöst att ta så mycket då men femåringen är ett roligt drag denna gång. Man aviserar rycktussar för första gången och dessutom proffskusk i sulkyn. Lite vingelrisk från bricka sju men nedstruken ett spår nu chansen finns att ettan och tvåan kör mot varandra. Kul idé!

4 Jean G. gick en bra upphämtning efter galoppen på Solvalla senast och var inte alls så tokig som trea gången innan det heller. Den starke valacken kommer inte kunna vara med i spetsrusningen men han är desto starkare till slut.

1 Enzo Boko låter det uppåt på från Olle Alsén efter hästen comeback senast. Fyraåringen visade ganska god uppfattning förra året och har nu fått ett lopp i kroppen. Perfekt läge men kan bli indragen i tuff spetsstrid.

2 Dicks Denja har stått för fyra raka stabila insatser på Solvalla och det dessutom från dåliga utgångslägen. Startspår två smakar nu smaskens för Rauno Pöllänens travare och stoet kan öppna rätt snabbt. Barfota bak!

8 Tantor Krax galopperade kanske bort andra raka segern på Romme näst senast och felade även sist efter tung resa. Gigant Neo-sonen har kunnande som räcker i klassen och ska streckas vid större gardering.

V4-4

RANKING A: 4. B: 11-12-15-6-14-2-8-9-1-13. C: 3-5-10-7.

Spetsanalys:
4 Etosha Boko frontar i första, andra eller i värsta fall tredje skedet av loppet.

Loppanalys:
Medeldistanslopp med spårtrappa och en motiverad favorit i 4 Etosha Boko. Valacken har idel stått för fina insatser i karriären och både segrarna har tagit från ledningen. På Sovalla senast brisade han enkelt ifrån konkurrenterna och jag är inne på att det blir samma visa igen. Valacken ser ut att bära sina slantar med lätthet och från bricka fyra är siktet inställt på täten igen för körande Mattias Djuse. Loppets två värsta motbud har dessutom inte startat på ett tag och för mig är spiken given trots att han blir väldigt stor favorit!

11 Man In The Mirror är en rejäl travare som hade ett fint fjolår med bland annat fyra segrar. Vid segern på Gävle i mitten av augusti kunde han slå av Obi Degato sista biten efter en 800-meters repa i tredjespår och det finns en hel del kunnande i Muscles Memory-sonen. Förste utmanare till mitt singelstreck men under rådande förutsättningar tror jag att han får rikta in sig på silvermedaljen.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Gävle: "Han går hela vägen in mot mål"
Nästa nyhet
V4 Gävle: ”Han går hela vägen in mot mål”

V4 Gävle: ”Han går hela vägen in mot mål”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han fick ett jobb i lördags och han känns allt bättre i psyket. Han var som en valp tidigare. Han får känna på bilen före tävlingarna då det kan vara ett litet frågetecken för honom. Felfri bör han duga bra då han är stark och går hela vägen in mot mål och det är det inte alla som gör. Vi ändrar inte på något, säger Bo Landgren om Conny Kullers (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Gävletravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Harnsta Tula – Hon blev störd till galopp senast och det var tyvärr av min andrahäst i detta loppet som jag själv körde. Vi stryker ett stort streck över det och hästen såg i alla fall fin ut från där jag satt. Utgångsläget är bra men hon möter ett par dugliga hästar och jag tror inte hon vinner detta. Inga ändringar, säger Mats Jonsson.

3 Spik Vilja – Hon var positiv och över förväntan senast så det var skoj. Hon känns fin efteråt och bör vara något vassare nu. Vi reste i natt med sällskap och hon äter och dricker bra. Hon tävlar utan brodd denna gång och ska helst gå i ryggar. Det var några bra emot men hon bör duga, säger Jörgen Berglund.

5 Conny Kullers – Han fick ett jobb i lördags och han känns allt bättre i psyket. Han var som en valp tidigare. Han får känna på bilen före tävlingarna då det kan vara ett litet frågetecken för honom. Felfri bör han duga bra då han är stark och går hela vägen in mot mål och det är det inte alla som gör. Vi ändrar inte på något, säger Bo Landgren.

9 Stjärnglöd – Han var inte riktigt fräsch sista starten ifjol och han fick gå till vintervila men jag har kunnat träna på som jag velat i vinter och allt verkar bra. Normalt blir han bättre med några lopp i kroppen så det är lite svårbedömt så här i första starten för året. Han har bara gått ett lite lättare banjobb. Han kan vara lite vass och får idag gå med ett öppet huvudlag istället för ett halvstängt som han mestadels gick med ifjol, detta för att försöka hålla honom lite lugnare. Annars skor runt om som vanligt, säger Håkan R Eriksson.

10 Kim – Han verkar fin och övernattningen gick ju bra senast så det bör ha fungerat. Det är ingen skillnad på honom i jobben. Jag har varit på praktik och vi har inte startat honom på ett tag. Utgångsläget är inte bra men han fungerar bra i ryggar men det finns liten galopprisk. Han är nog i lika fin form som senast och nu kör vi barfota fram. Tung bana var ingen fördel senast så insatsen var bra. Han räknas tidigt, säger Andreas Lövdal.

Lopp 2, V4-2

1 Blue Line – Han är osäkert startande och blir det start kommer jag ändå ligga väldigt lågt. Han har mest gnetat på den senast tiden och var klart sämre senast på Gävle. Det blir smygresa in i det längsta och vi nöjer oss med en slant. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

5 Action Launcher – Han har visat jättefin form på sistone och fick vinna senast. Utgångsläget klagar jag inte heller på och härifrån bör han kunna sitta i spets tidigt. Blir scenariot så tycker jag faktiskt att han är hästen att slå i loppet. Barfota bak, säger Olle Alsén.

7 Dream Trotter – Han har tävlat bra hos oss och känns fortsatt bra i jobben. Han fick en optimal resa senast och var väl skyldig att vinna men gjorde det också på bra sätt. Han har lite låga trakter bak och vi kör honom inte barfota alltför ofta så idag blir det skor bak. Det är väl närmast lättare emot nu men det luktar lite strul med positionerna med Olles i spets. Ett bud med klaff, säger Oskar J Andersson.

9 Jo Jo Bear – Han gillar att tuffa på i jämn fart och vi får se hur upplägget blir. Vi är i alla fall i andraspår direkt. Jag är nöjd med hur hästen känns för dagen och ändrar inte på något till denna start, säger Robert Skoglund.

11 Teldar Paper – Han trampade igenom i sitt senaste framträdande där på Visby och det resulterade i en gaffelbandsskada. Han har tränat på bra och vi har kört två snabbjobb med honom – ett på 20/2000 och ett på 16,5/1600. Han kommer nog inte att göra bort sig men jag har svårt att se honom räcka till seger från bakspår med lite diffus form. Skor runt om, säger Peter G Norman.

Lopp 3, V4-3

1 Enzo Boko – Han kändes fin i comebacken senast men jag körde nog aningen för fort där när galoppen kom. Han har tagit det loppet på ett bra sätt och läget blev bra. Kanske till och med lite för bra eftersom det kan bli en fälla men skulle vi lyckas hålla upp ledningen kör vi där. Den här hästen har kunnande för att vinna loppet och vi kör barfota fram, säger Olle Alsén.

2 Dicks Denja – Hon har gjort flera fina insatser från dåliga utgångslägen på Solvalla och där är det ju svårare att vinna från kön än någon annan stans. Hästen känns i alla fall jättefin och nu fick bra spår och jag kommer rycka bakskorna idag. Jag tror det är första gången någonsin och kommer vi till ledningen provar jag gärna där, säger Rauno Pöllänen.

4 Jeans G. – Han har ofta galopperat tidigare men skött sig bra för mig. Senast ville han dock bryta ned i första kurvan och med det helstängda huvudlaget på så touchade han i en vagn. Det var ingen stressgalopp som tidigare. Han möter närmast lite lättare nu och med klaff kan han vara bland de tre. Barfota eller skor gör ingen stor skillnad på honom och vi får se vilken balans det blir idag, säger Oskar J Andersson.

7 Kowloon Express – Hon gjorde det bra i spåren på slutrundan senast men satt lite för långt bak samtidigt som det inte blev optimalt kört för min häst. Han hade varit borta lite innan det och borde vara bättre nu. Jag är nöjd med honom för dagen och vi kommer testa rycktussar för första gången och sen byter vi från helstängt till öppet huvudlag eftersom jag inte tycker det gett någon effekt. Spåret är en nackdel för honom men vi fick bra kusk. Skor runt om, säger Emilia Leo.

Lopp 4, V4-4

1 Dark Surprise – Han galopperade efter drygt ett halvvarv senast och Ulf sa att hästen kändes rullig. Annars har han väl gjort okej insatser och spåret är bra. Ulf kör igen, och får lägga upp taktiken som han vill, men jag kan ju tycka att spets och släppt till Djuses häst kan garantera en bra resa. Skulle det lösa sig på det viset är han åtminstone ett platsbud. Barfota fram, säger Olle Alsén.

4 Etosha Boko – Det såg bra ut senast och det verkar fortsatt bra med honom. Förutsättningarna är lämpliga och han är snabb ut. Jag hoppas han känns lika bra som senast och jag ändrar inget. Helstängt huvudlag och skor runt om, säger Mattias Djuse.

9 Dayanna Boko – Hon känns helt okej för dagen och är nog den lite tuffare hästen av mina två i loppet. Även hon kan öppna bra och jag tar rygg på Dark Surprise och med lite flyt för vi smyga med i tredje inner. Därifrån kan det åtminstone bli en hygglig slant. Skor runt om, säger Olle Alsén.

12 Man in the Mirror – Han återkommer inför en ny säsong och var faktiskt väldigt bra flera gånger förra året. Han har tränat på ordentligt och jag körde honom i ett banjobb för 14 dagar sedan. Då kändes han liksom ännu rejälare och jag tycker man kan tyda det som att han utvecklats under vintern. Han kommer duga bra framöver men jag vet inte om han ska runda fram och slå Djupes häst direkt efter vila. Barfota runt om, säger Nicklas Westerholm.

14 Filur Band – Han sköter träningen bra och motståndet är nog något lättare nu än senast även om det finns bra motstånd. Det är dock många att runda så vi får se hur långt det räcker. Jag har inte planerat några ändringar, säger Jacob Croon.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Amerikanske toppkusken tvingas till operation
Nästa nyhet
Amerikanske toppkusken tvingas till operation

Amerikanske toppkusken tvingas till operation

Ron Pierce är en av världens mest välrenommerade kuskar, men de närmaste månaderna kommer han få avstå sulkyn på grund av omfattande operationer.

Den amerikanska superkusken Ron Pierce tillhör världens mest framgångsrika i sitt gebit och har vunnit två upplagor av Hambletonian. I Sverige känner vi honom bland annat som kusk bakom Mr Muscleman som var tvåa i Elitloppet 2007.

Ron Pierce har vunnit nästan 10 000 lopp. Foto: ALN

Genom sin karriär har 58-åringen kört in ofantliga 215 miljoner dollar och noteras för närvarande för 9569 segrar som kusk. Men de närmaste veckorna tvingas Pierce att avstå löpkörningen. Det på grund av ett flertal operationer i ryggen och nacken som han måste genomföra.

– Jag gjorde illa min rygg redan på 80-talet och den har inte funkat riktigt sedan dess. Sedan var jag med i en olycka på Dover Downs för några år sedan och det läkte ihop fel. Läkarna ska försöka fixa till det så mycket de kan, säger han till harnessracing.com.

Ron Pierce körde cirka 3000 lopp förra året och hittills i år har han hunnit med att knipa 102 segrar. Bland de hästar han brukar ses som ordinarie kusk bakom finns Jimmy Takters supersto Shake It Cerry och passgångarkungen Sweet Lou.

– Jag är inte säker på hur lång tid jag blir borta, det beror lite på. Men jag hoppas på fem-sex veckor. Jag vill vara tillbaka när unghästarna kommer ut, men jag måste ge min kropp tid att läka. Jag har fått ta mycket stryk efter alla mina år som kusk och det kommer bli skönt att slippa smärtan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Superskrällen snuvade Shaq is Back

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson