Det blev seger direkt då franske kanonen Univers de Pan gjorde comeback efter längre frånvaro. Nu tas jakten på vårens största lopp upp på allvar.

Franske sjuåringen Univers de Pan hade en strålande säsong i fjol med vinster i bland annat Finlandia-Ajo och Oslo Grand Prix. Men sedan satte en skada stopp som gjorde att satsningen mot det franska vintermeetinget fick ställas in.

Philippe Daugeard. Foto: ALN

Men nu är stjärnan åter redo för strid. Hästen gjorde under tisdagskvällen sin första start sedan i somras. Comebacken skedde i belgiska Mons och det slutade på bästa tänkbara sätt – med seger.

Tränaren Philippe Dauegeard satt upp bakom Univers de Pan som länge satt fast på innerspår men in över sista bortre långsidan kunde leta sig ut och då med ens ta upp jakten på ledande Onyx d’Em som samtidigt försökte sig på att rycka från sitt motstånd. Univers de Pan vilade sig i ryggen genom sista sväng och satte in en ny attack över upploppet. Knappt men säkert jobbade 16 för 10-favoriten ned ledaren och kom i mål som segrare på 1.14,3a över 2300 meter.

– Vi fick jobba lite för att ta ned ledaren, men det här var ett resultat helt i linje med mina förväntningar på förhand. Nu ska vi förbereda hästen för att vara i form för Grand Critérium de Vitesse, sa Philippe Daugeard till Paris-Turf efter loppet.

Univers de Pan är titelförsvarare i Grand Critérium de Vitesse som körs i Cagnes-sur-Mer den 8 mars. Därefter är siktet inställt på de nordiska storloppen med Elitloppet som uttalat huvudmål.

Du kan se slutet av loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Onsdag: V4-tips till Axevalla

Onsdag: V4-tips till Axevalla

Omgången
Axevallas lunchomgång denna onsdag är väl kanske inte jätteupphetsande men det går att vinna pengar ändå. Lirar en flerkupong idag där bästa spiken kommer i epilogen. 4 Big Deal övertygade vid triumfen i sitt senaste framträdande och måste ses med bra chans att återigen lotsas till seger av Anders Svanstedt.

Spiken
4 Big Deal (V4-4)

Dubbelspiken
4 Unbelievable L.G. (LD-2)

Skrällen
12 Alfline (V4-2)

V4-förslaget (x6)
V4-1: 2,8,9,11,12 (res 1-6)
V4-2: 3,5,6,7,12 (res 11-4)
V4-3: 4,6,11 (res 3-9)
V4-4: 4 Big Deal (res 2-7)

5x5x3x1 = 75 rader

900 kronor

Dubbelförslaget
6,7 – 4 x 300
3,5,12 – 4 x 100

900 kronor

 

V4-1

RANKING A: 9-11. B: 12-8-5-1-6-7-13. C: 4-3-2-15-10-14.

Spetsanalys:
Sex hästar på främre volten gör upp om taktpinnen och 6 Askö Dollar har spetsat från springspår tidigare. Prickar bara Peter Nilsson på kör kan ekipaget mycket väl ta en längd på innerspårets 1 Gran Torino som är värsta motbudet.

Loppanalys:
Voltstartslopp över medeldistans stängt vid 60 000 kronor. Ganska ovisst vem som kommer ta hem detta och här krävs det nog ett opar streck. 9 Guvernör Sund hade inte startat sedan i början av december innan Åbystarten senast och insatsen var väl därefter. Hästen vek ner sig något enkelt från ledningen men tränare Stenströmer var ändå nöjd med insatsen och hästen borde vara bättre nu. Det här är en travare som visat fin kapacitet tidigare och lever han upp till det är han absolut segeraktuell nu.

11 Anastasia får inte alltid travet att flyta men stoets insats vid segern på Åby i höstas gör henne alltjämt påpassad. Med en liknande prestation duger femåringen långt i detta sällskap då hon tål att göra det själv.

12 Benny Hill var helt överlägsen vid segern näst senast vilket följdes upp med en fullt godkänd insats som fyra på Färjestad. Skor på nu gör att valacken inte hamnar högre på rankingen ett streck på kupongen förtjänar han.

8 Tire Bouchon har radat upp stabila insatser men alltjämt har segern uteblivit. Fuxen blev sent struken senast på grund av munsår men formen ska vara intakt och på sin jämnhet duger han långt.

5 Vikens Enjoy fick ett tufft lopp senast men höll starkt hela vägen hem. Fyraåringen klarade samma startspår senast men har annars haft svårt att sköta sig. Kan överraska felfri.

V4-2

RANKING A: 6-7. B: 3-5-12-11-4-1 C: 10-9-2-8.

Spetsanalys:
3 Listas Skywalker tar sig förbi 2 Cherry Zon och bombar mot spets. Låter inte som att 6 Crazy Foot Mambo kommer laddas vilket troligen placerar Roger Pettersson i spets bakom den förstnämnda.

Loppanalys:
Medeldistanslopp med flertalet segerkandidater kan man lätt beteckna detta som. 6 Crazy Foot Mambo har två bra insatser från ledningen utan att det räckt till mer än tredjeplatserna. Sist var det dock mycket tufft tempo hela vägen och han fick se sig slagen sista biten av bland annat Fossens Bonus. Över medeldistans kan det vara dags för en ryggresa denna gång och utav Åbyhästens fyra segrar har tre tagits just på Axevalla.

7 Axel Fame blev hängande från start senast och felade sedan efter ett halvvarv. Stort streck för den insatsen men gången innan det var han väldigt duktig. Andre Eklundh avancerade då fram till dödens varvet från mål och sen kunde segergreppet kopplas in på upploppet. Med en lika bra insats denna gång blir Dream Vacation-avkomman inte lätt att tas med.

3 Listas Skywalker fungerade inte på banan senast men var fullt godkänd i ett femhästarsfält bakom Global Offshore gången innan det. Kan öppna rappt och har bäst statistik i front.

5 Opus Ribb var bra som trea bakom segerstaplaren B.W.T.Engaged på Örebro och kunde inte slå klorna i Axel Fame från vinnarhålet senast. Given vid gardering.

Varning för 12 Alfline. Där är formen antågande och från sitt dåliga läge kommer han bli lågt streckad. Kan fälla samtliga om det klaffar på vägen.

V4-3

RANKING A: 4-6-11. B: 3-9-7-5-10. C: 8-1-2.

Spetsanalys:
Både 3 Let’s Dance D.E. och 6 I Saw Her kan flytta på sig bakom bilen och det står främst mellan dessa. Håller Tysken ut Kim Eriksson är dock den största frågan och i förhandsintervjuerna lovar Kern laddning som vanligt.

Loppanalys:
Sprinterlopp där 11 Seven Jersey blir favorit från sitt byngliga utgångsläge. Sexåringen har nu gjort en handfull starter för Ulf Stenströmer och har hamnat på pallen i samtliga. Segern för tre starter sedan togs från ledningen och det är väl också där han fungerat bäst. Valacken är gedigen och kan säkert dyka upp i striden men får ses som en av flera.

Min tipsetta i loppet heter dock 4 Unbelievable L.G. som återkom efter kortare paus senast och gjorde det bra i ett omöjligt lopp. Stoet brukar inte vara bortskämd med fördelaktiga startspår men nu står det en fyra på vojlocken och dessutom sitter Magnus Jakobsson i sulkyn. Visserligen inte gynnad av att gå med skor men ändå klart intressant!

6 I Saw Her är också hårt betrodd av spelarna men har många galopper i raden vilket oroar. Senast galopperade hon dock i rena ivern att får fritt fram och utan det felsteget hade hon nog kunna utmana. Ett av spetsbuden i loppet och kan leda länge.

V4-4

RANKING A: 4. B: 11-3-2-5-7-10-1. C: 6-12-15-8-9.

Spetsanalys:
1 Rocky Beer öppnade bra från bricka fyra näst senast på Axevalla och är en kandidaterna förutsatt om han laddas. 3 Quentin Frontline har visat rappa fötter från start i volt men ännu inte övertygat bakom startbilen.  

Loppanalys:
Spårtrappelopp med låg klass och här kommer omgångens bästa singelstreck. 4 Big Deal vann med eftertryck senast och den här hästen ser ut att vara av rätt sort. Anders Svanstedt satt tredje utvändigt men styrde på 600 meter från mål och sen var det bara ett ekipage på banan. Det fanns dessutom krafter kvar och allt pekar i rätt riktning för Flirtin Man-sonen. Nu är dessutom utgångsläget bra och klarar han bara autostartsdebuten är han hästen att slå.

Ytterligare en Flirtin Man-avkomma bör nämnas i sammanhanget som värsta motbudet. 11 Flirtin Boy såg ut att gå mot seger i comebacken men krafterna tröt sista biten. Femåringen har nu ett lopp innanför rustningen men läget drar ner chanserna och oavsett tror jag han får svårt att slå Big Deal.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Axevalla: "Han står på tur för seger"
Nästa nyhet
V4 Axevalla: ”Han står på tur för seger”

V4 Axevalla: ”Han står på tur för seger”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har gjort två bra insatser på slutet och jag tycker dessutom att han inte haft något vidare flyt med löpningarna heller. Han står lite på tur för seger och från ett skapligt utgångläge kan man inte avskriva honom helt. Skor runt om, säger Ulf Stenströmer om Opus Ribb (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Axevalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

6 Askö Dollar – Han var fin näst senast men inte så bra senast. Kanske han inte fick rätta fästet i banan och han vill hellre ha lite hårdare bana. De har väl haft kallgrader och banan borde vara lite hård. Hästen är stor och inte riktigt färdig ännu men det kan vara en outsider. Det kan bli spets och jag förmodar att kusken i så fall kör där. Allt är väl i jobben och det är inga ändringar. Han har broddskor, säger Stig Sjögren.

8 Tire Bouchon – Han verkar fullt bra i jobben och bör svara för en bra insats. Han var struken nyligen bet det var ingen fara då han bitit sig i tungan och det var utläkt nästa dag. Inga ändringar, säger Jenny Nordensson.

9 Guvernör Sund – Han återkom efter kort paus senast och jag tycker att han gjorde en bra insats. Det är tvärtemot vad spelarna tycker men jag hade varnat för att det skulle fattas en del i honom. Han känns fin efter det och borde vara ännu bättre med loppet i kroppen men alltjämt kommer han inte vara på topp. Ändå verkar det här vara en fin häst som säkert kan sluta långt framme om det klaffar. Skor runt om, säger Ulf Stenströmer.

11 Anastasia – Hon har tränat på bra efter senaste loppet har jag kollat upp och det här är en bra häst som tyvärr har nerverna på utsidan. Nu kommer hon heller inte vara gynnad av varken brodd i skorna eller det snäva startspåret och högsta prioriteten är att hon ska sköta sig hela vägen, säger kusken Anders Svanstedt.

12 Benny Hill – Han har fått pusta något men är nu så laddad hemma så vi provar att starta. Han har benen mer i luften än på marken och är riktigt på tårna. Det blir skor runt om med brodd bak och det ska fungera bra. Han brukar löpa bra direkt, säger Joakim Sjöberg.

Lopp 2, V4-2

3 Listas Skywalker – Han har tränat på fint efter senaste starten där han inte alls var som bäst. Han fick inte riktigt fäste på banunderlaget den dagen och nu hoppas jag det kommer fungera bättre. Visst är han bäst barfota men han har faktiskt funkat bättre med skor än vad jag hade trott. Nu fick vi bra läge och ledningen är inte omöjlig. Skulle vi komma dit tror jag på en bra insats. Inga ändringar, säger Ulrik Pedersen.

5 Opus Ribb – Han har gjort två bra insatser på slutet och jag tycker dessutom att han inte haft något vidare flyt med löpningarna heller. Han står lite på tur för seger och från ett skapligt utgångläge kan man inte avskriva honom helt. Skor runt om, säger Ulf Stenströmer.

6 Crazy Foot Mambo – Han är löpt rätt bra och allt är som vanligt i jobben. Han är van att ha brodd i skorna så det är inga problem. Han vill gärna ha ett lopp på rulle. Inga ändringar, säger Olle Elfstrand.

7 Axel Fame – Det blev fel i samband med öppningen senast och hästen blev nog lite uppgiven till slut. Han var mycket fin i torsdagsjobbet och det är nog bästa hästen i loppet. Galopprisken finns dock alltid där. Nu blir det broddskor och det är ovant för honom men han gynnas av bra fäste i banan, säger Per-Emil Henriksson.

12 Alfline – Han känns fullt bra men läget är jobbigt och han är allra bäst med tätkänning. Han är inte borta men vi behöver lite tur. Han har fungerat bra med brodd i skorna tidigare så det bör fungera bra, säger Håkan K Persson.

Lopp 3, V4-3

3 Let’s Dance D.E. – Han ska för första gången tävla med brodd i skorna och det är svårbedömt. Han borde klara det bra och allt är väl i jobben. Får vi spets så kör jag nog där men han är inte beroende av spets. Han blev dragen bakåt senast och spurtade som en demon och han är van tuffa gäng, säger Klaus Kern.

4 Unbeliveable L.G. – Hon var tillbaka efter en månads tävlingsuppehåll senast och först var jag lite besviken på insatsen. Sen kollade jag om på loppet och hon gjorde så gott hon kunde med tanke på förutsättningarna. Nu fick vi för första gången på länge ett bra spår och jag hoppas bara att banan blir fast för lös gillar hon inte alls. Sen får vi hoppas på överpace så kan hon nog spurta ner ganska många till slut. Skor runt om, säger Elisabeth Sandin.

9 Stardust Lady – Hon känns fin och jag är lite optimist. Senast tappade hon fästet i sista kurvan och hon hade varit längre fram annars. Helst kör jag henne barfota fram om vi får. Läget är ovanligt bra för hennes vidkommande och hon gillar att smyga med, säger Daniel Karlsson.

11 Seven Jersey – Han gjorde det bra trots dödens senast och jag hoppas på en snällare lopp nu. Formen kan jag inte klaga på men läget kunde varit bättre. Får han bara sitta still till 400 meter kvar är han med i matchen. Skor runt om, säger Ulf Stenströmer.

Lopp 4, V4-4

2 Lucky Lissie – Det är debut med brodd i skorna och det är debut med bilstart så det finns frågetecken. Hon är knappast startsnabb men hon är mer stark. Hon tränar bra, säger Klaus Kern.

4 Big Deal – Han var väldigt bra senast och vann enkelt med en hel del krafter sparade. Det loppet har han tagit bra och jag hoppas på en lika fin insats. Vi får se hur han hanterar startbil men grejar han bara det momentet måste han väl ses med bra chans igen. Inga ändringar, säger Anders Svanstedt.

11 Flirtin Boy – Han bör ha gått framåt med loppet i sig från senast och han duger bra men läget gör att vi behöver flyt. Skor med brodd blir nytt för honom men det ska nog fungera bra, säger Håkan K Persson.

15 Caiprinha Royal – Hon visade uppryckning senast och verkar släppa till allt bättre men det är tufft från detta läge då det är många att runda. Skor runt om, säger Joakim Sjöberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gör comeback - Edward Ale i Halmstad
Nästa nyhet
Gör comeback – Edward Ale i Halmstad

Gör comeback – Edward Ale i Halmstad

Efter skadan på gaffelbandet – nu är Edward Ale tillbaka. Den finskfödde stjärnan gör comeback i Halmstad på måndag.

Halmstadtränaren Petri Puro har inlett året lysande med för närvarande sju segrar på åtta starter för stallet. På måndag gör en av tränarens stora reklamnamn efterlängtad comeback. Det är Edward Ale som gör första starten på nästan sju månader.

Trippelmiljonären drabbades av en blödning på ett gaffelband i somras och fick stå över en längre period. Edward Ale genomförde ett godkänt kvallopp i julas och är nu alltså fit for fight igen. Måndagens uppgift blir ett stayerlopp hemma på Halmstadtravet där det gäller att hämta in ett tillägg på 60 meter på täthästarna. Bland motståndet skådas segerstaplande Ålands Vikingen, Opitergium och On Hold. Det är 35 000 kronor i förstapris.

3140 volt

1 Twins Nightshift – Peter Untersteiner
2 Vårköpings Drag – Håkan B Johansson
3160 meter
3 Tast of Honey – Timo Nyman
4 Light Brodde – Lutfi Kolgjini
5 Centro – Stefan Söderkvist
6 Ålands Vikingen – Veijo Heiskanen
7 Vivo Per Lei – Johnny Takter
8 Prince Orlando – Stefan Persson
3180 meter
9 Galax Trot – Thomas Uhrberg
10 On Hold – Magnus Jakobsson
3200 meter
11 Opitergium – Johan Untersteiner
12 Rossella Ross – Christoffer Eriksson
13 Edward Ale – Peter Ingves

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Johnny Takter kör Maven i Prix de France
Nästa nyhet
Johnny Takter kör Maven i Prix de France

Johnny Takter kör Maven i Prix de France

När Maven går ut i Prix de France på söndag gör hon det med en ny kusk bakom sig: Johnny Takter.

Amerikanska Mavens satsning i Vincennes vintermeeting har ännu inte fallit särskilt väl ut. En blygsam sjundeplats i Prix Tenor de Baune är bästa resultatet hittills i hennes tre starter i Paris. Senast i Prix d’Amérique blev det galopp på frammarsch.

Johnny Takter. Foto: ALN

Efter att tränaren Jimmy Takter har provat både ordinarie körsven Yannick Gingras och den franske championen Jean-Michel Bazire blir det en ny kusk i söndagens Prix de France. Enligt franska Paris-Turf är det nu avgjort att det blir tränarbrodern Johnny Takter som ska kuska Maven i det prestigefyllda loppet.

21 hästar anmäldes till Prix de France under måndagen. Den färdiga startlistan blir klar på torsdag. Maven är garanterad en plats i loppet på grund av sin höga startprissumma.

Läs även: 21 hästar anmälda till Prix de France

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rekordmånga ville ha Elitloppsbiljetter

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson