Kadett C.D., Noras Bean och Solvato ser ut att försvara de svenska färgerna när Prix de France går av stapeln på söndag.

Superloppen avlöser varandra i Paris och på söndag eftermiddag är det världens kanske förnämsta medeldistanslopp som är huvudattraktionen på kolstybben. Det är såklart tal om Prix de France som körs över 2100 meter med bilstart och erbjuder sin vinnare mastiga 180 000 euro.

Bättre lycka för Solvato nu? Foto: ALN

När anmälningarna gick ut under måndags-förmiddagen fanns tre svensktränade hästar kvar bland de 21 som ännu finns med på listan. Det är titelförsvararen Noras Bean, som ska köras av Stefan Söderkvist, som ansluter till Prix d’Amérique-duon Solvato och Kadett C.D. Anmäld och spekulant på en plats är även Daniel Redén-tränade Luckycharm Hanover.

I övrigt är även just PdA-vinnaren Up And Quick också anmäld till Prix de France och lär kunna se fram mot att betraktas som klar förhandsfavorit. Troligt startande på söndag är också PdA-trean Timoko (ska köras av Björn Goop) och fyran Uhlan du Val. Högintressanta är givetvis även namn som Texas Charm, Tiégo d’Etang samt Jimmy Takter-tränade Maven.

Startlistan spikas definitivt på torsdag. Här är de anmälda hästarna presenterade i ordning efter prissumma, med den rikaste nederst:

Savanna du Hidoux
Ursa Major
Tabriz du Gite
Luckycharm Hanover
Ribelinos
Tripolino
Udayama
Solvato
Linda di Casei
Une Fille d’Amour
Kadett C.D.
Sévérino
Vanika du Ruel
Uhlan du Val
Napoleon Bar
Texas Charm
Noras Bean
Maven
Tiégo d’Etang
Up And Quick
Timoko

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Storhästägaren Lou Guida har avlidit

Storhästägaren Lou Guida har avlidit

En av världens mest välkända travhästägare har gått ur tiden. Lou Guida har avlidit.

Den berömde storhästägaren, amerikanen Lou Guida, avled i fredags efter en tids sjukdom. Han blev 82 år.

Guida blev känd som en av sportens mest inflytelserika, och ibland även kontroversiella, hästägare. Allra mest känd i Sverige blev han som ägare till Mack Lobell efter dennes klassiska seger i Elitloppet 1988. Guida återvände till Solvalla i förhoppning att ta hem Elitloppet även 1994 med Pine Chip, men han fick som bekant stryka på foten mot hemmahjälten Copiad.

Andra stora namn som kan nämnas varit helt eller delvis i Lou Guidas ägo är de legendariska passgångarna Niatross och Nihilator samt travarnamn som Peace Corps, Hambo-vinnaren Park Avenue Joe och på senare år Lisa America.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 2 februari  

Omgången: Mantorp inleder V64-veckan med en fin Jackpot då femmorna brann inne igår, och det blir fyra miljoner att spela om! Jag har två starka spikar, och sedan ska det smälla är planen…

Bästa spiken: 10 Usain Henna (V64-3) går ner flera klasser vad gäller motstånd och allt annat än enkel seger vore ett misslyckande. Fint intryck dessutom efter vila senast.

Spik 2: 8 Diamond Of’Em (V64-4) är en fin häst under utveckling i ny regi, och jag tror att hon körs till ledningen med snabb men vek häst innanför, bra chans sedan och en kul spik!

V6-förslaget är på 1.980 kronor (enbart för alla rätt).

2-7-10-5-8-6-1-3-4 (11-9)
6-4-2-5-8 (1-3)
10 Usain Henna (2-9)
8 Diamond Of’Em (1-10)
2-11-8-1 (6-10)
3-7-11-4-6-1-9-8-10-5-12 (3-7)

9x5x1x1x4x11 = 1980 kr

DD-förslag på 900 kronor:

2 – 3 x 500 

2 – 7,11 x 200

 

V64-1:

Ranking: A: 2-7-10 B: 5-8-6-1-3-4 C: 11-9

Spetsanalys: Klart osnabba hästar med spår 1-4 och allt tyder på att Ballero tar ledningen enkelt och Raffe verkar vilja köra där.

Loppanalys: 7 Flash Oak är en av flera bra chanser för Svanberg på hemmabanan. Hästen var riktigt bra näst senast då han flög fram över upploppet långt ut i banan och hann ifatt Callum med säker marginal. Det hade varit långt mellan loppen innan senast, han öppnade bra men kunde inte ta sig förbi Certification och fick traska i dödens vilket blev för tufft och han blev rejält trött. Det är fel lopp för honom, inte minst mentalt men nu är det risk för samma löpning. Dock bättre att gå där på 1600 och mot dessa enklare hästar – men han såg inte helt rytmisk ut i värmningen och jag garderar som favorit och dödensrisk. Han har vunnit 3/8 på kort distans, och aldrig varit sämre än femma.

5 Ballero är en snygging som tyvärr inte löpt upp till sitt yttre, även om han blivit nyttig. Trost att han är så snabb har han faktiskt aldrig vunnit på 1600 meter på fyra försök, och heller aldrig från ledningen på tre försök. Dock enda gången i spets var det Highspeed Vall som vann och Ballero var bra trea, det var 2013. Han vann inget lopp förra året, men varborta länge till comebacken senast då han höll farten en bit efter täten. Klart han ska vara bättre nu, men risk att han viker sig igen.

Dessa två kan köra mot varandra och jag garderar. 2 Nocturnal är min vinnare, det var positivt upplopp näst senast men hästen blev diskad som tvåa bakom Pericle Bi. Senast var ett bra långlopp och han hängde med från ledarryggen utan att ha någon chans. Skrälldrag med perfekt läge och gynnas om det blir överpace.

Även 10 Elit Sund räknas, han är uppåt i nya regin. Senast fick han gå för tidigt redan drygt 500 kvar och det ebbade ut, men han gick bra före det och kan fälla alla.

V64-2:

Ranking: A: 6-4-2 B: 5-8 C: 1-3-7

Spetsanalys: Global Pleasure körde galopp efter 200 meter senast, men var snabb till spets 1/12 och borde ha bra spetschans mot dessa. Tango Westwood kördes till ledningen efter 500 meter senast och kanske testar samma nu?

Loppanalys: 6 Ludde Palema är klar favorit trots en nolla från senaste starten, men då var han utsäktad då det blev dödens på fine Springover och redan 500 kvar var det tack och godnatt. Före det tog han tre raka segrar för duktige Eric Martinsson, även om det kanske inte direkt imponerade från ledningen näst senast då han fick bestämma och höll undan knappt. Man meddelar att han ska gå i ryggar, och för dagens kusk Claes Svensson vann han enkelt bakifrån då han testade och det är ett givet bud.

Jag testar att gardera då jag har två andra spikar, men visst kan man ställa honom om man vill spela ännu tightare. 4 Global Pleasure galopperade senast men det var i ett V75-lopp och hon har visat bra form före det. Det finns spetschans och med Kern brukar det inte sitta och såsas i loppen. Kul streck och från ledningen har hon raden; 2,1,2,6 på fyra försök.

2 Tango Westwood var klart bra senast då han kördes till ledningen efter ett halvvarv och sedan hade Johan full koll hela vägen. Kanske kan offensive Kim Eriksson köra till spets efter en bit igen? Bra chans i så fall.

V64-3:

Ranking: A: 10 B: 2-9-7-3-5-4 C: 8-1-6

Spetsanalys: Javier Palema är snabb ut och gör som senast, spetsar och släpper.

Loppanalys: 10 Usain Henna är verkligen megafavorit, och det lockar att leta anledning att gardera – men efter att ha kollat upp de andra i arkivet är det svårt att se något annat än favoritseger… 2 Javier Palema vill inte mycket längre, och även om det var bättre hästar senast där Mr Hot Shot vann och Wilda Tigern Jack gick utvändigt, så var det åter ett trist intryck på Javier som bara hänger med.

9 Ritte Drew var seg i kön senast, matade ifatt ryggen i spåren och gick ifrån över upploppet. Det var ändå ett enkelt intryck i ett dåligt lunchlopp. Han gick med skor och är bättre om han får springa barfota.

Dock är det klassblandning här då Usain Henna står billigt inne i klassen och samma start som Ritte. Vid segern för tre starter sedan gjorde han allt jobb sista varvet då han gick först i spåren från till utvändigt ledaren och bara klev ifrån dem på toppfina 13,0/2140! Han var sedan ute på V75 och gick bra upploppet ner långt ut i banan – det blev väl mycket spår helt enkelt. Han var struken till V75-finalen, och hade varit ifrån till senaste loppet då han kördes på chans i andraspår och galopperade då ryggen framför tröttnade och det såg ut som han klev upp lite i vagnen av friskhet cirka 300 kvar. Det var gott om krafter kvar, och som han öppnade då med springspår är han direkt framme i täten och får överta. Annars vinner han från dödens. Bara att spika.

V64-4:

Ranking: A: 8 B: 1-10-13-9-12-5-3-6-2 C: 7-4

Spetsanalys: Effie Marconi höll ledningen från innern mot Djerba Oldeson i somras då det blev 10 första 500. Hon är inte så explosiv första stegen, men kommer bra sedan. Det troliga är dock att mycket rappa Sanna Hall blåser till spets, hon är ruskigt kvick i steget och har spetsat åkade hur lätt som helst de senaste med framspår. Man har även släppt och då blir det Diamond Of’Em till spets i första sväng, hon var snabb senast.

Loppanalys: Här tror jag på bra chans för 8 Diamond Of’Em som är en fin häst och nu i bättre regi tror jag att hon kommer gå en bit uppåt i klasserna. Hon var tunt jobbad till debuten för Croon näst senast och gick felbroddad så det var en fullt godkänd insats efter galopp. Senast var det rätta trycket och efter att ha fått svar om ledningen av Emilia låg Jacob lugn i dödens, svarade då favoriten 10 Legoholm Zon kom farande och visade fin moral och vann säkert om än inte med stor marginal. Nu tror jag att vägen till ledningen ligger öppen då snabba 3 Sanna Hall har släppt de senaste gångerna och borde göra det igen mot bättre hästar och med dålig moral. Diamond öppnade snabbt senast, och nu kan man glida fram och överta lugnt och fint i första kurvan och sedan är det toppchans. Spik!

Det finns bra hästar med och 1 Effie Marconi sköt till riktigt bra senast och tog mycket sista 100, risk att hamna i rygg på sämre häst men håller hon ut Sanna Hall är det aktuellt för formen är fin.

10 Legoholm Zon nämner jag, hon gick en stark långspurt senast och utmanar igen. 9 Eaudevie Akema kom igenom till ledarryggen senast, såg taggad ut men ärligt talat hände inte mycket då hon fick fritt sista biten.

V64-5:

Ranking: A: 2-11 B: 8-1-6-10-3 C: 5-9-7-4 

Spetsanalys: Snabba hästar, Estrella Dorada fick ledarryggen senast hon hade spår 1 och galopperade gången före. Sköter hon sig kan hon hålla upp och få ledarryggen på Nabab di Poggio – men risk att Hamras One More är för snabb och tar sig förbi för att släppa.

Loppanalys: 11 Uranium är favorit och det är inte så konstigt som hon tänt till de senaste två loppen i synnerhet. Näst senast gick hon ruskigt starkt i spåren och via 09,3 sista 700 kunde hon slå sig förbi ledande Quality Questioned på mycket bra vis! Senast fick hon överta ledningen och sedan blev det ett sömnpiller och hon kunde leka hem loppet okörd med norrsken sparad. Klart det är risk att hon är överlägsen igen i ett vanligt lopp, men med bakspår och Haugstad kan det häxa och bli långt fram.

Jag spikar 2 Nabab di Poggio på DD-spelet, han är ruskigt nyttig och alltid långt framme i loppen. Senast var han tapper värre då han tvingades öppna 09 första 500 metrarna på den krävande och dåliga banan, fick sedan snabba Princess Wine över sig i ny snabb speed över sista långsidan och att han tröttnade säger jag inte ett skvatt om. Nu tror jag att han kan köras till ledningen, som han öppnade senast och med vakne Jakobsson i vagnen och det bör släppa runt honom. Bra chans då om det inte blir tokkört igen.

På V64 betalar jag för 8 Leonas Kaiser som har lördagskapacitet och efter ett svart 2014 är han kastrerad och tränar bra. Även 1 Estrella Dorada kommer med, finns chans att hamna långt fram på innerspår och det är viktigt i denna typ av lopp. Skräll från hålet?

V64-6:

Ranking: A: 3-7-11-4 B: 6-1-9-8-10 C: 5-12

Spetsanalys: Ovisst men lite känsla att Natosi Goj kan köra till ledningen då de andra inte är så explosiva. I höstas var han bra med på Tingsryd, och fick ledarryggen senaste med liknande läge.

Loppanalys: Spelar mest på DD med favoriten, den knappa sådan, 3 Natosi Goj som jag tror kan köra till ledningen. I september hade han liknande läge på Tingsryd och höll ut de andra utan att komma förbi de invändiga. Nu gäller det mer att hålla ut och Haugstad tror jag lyckas med det, och han har vunnit lopp tidigare med hästen – då var han bra då han speedade ner dem efter fritt 250 kvar. Hängde mest med senast och inte lika bra, men det för Göran B och nu Kenta igen. För tre starter sedan hade han blivit tvåa bakom Ryan Kronos utan galopp 150 kvar.

Sviker han känns det vidöppet och jag tar chansen att spela för skräll och målar helt enkelt igen. Det kan rensa riktigt bra med skräll just i sista loppet, och då får vi fina jackpotpengar!

7 Tortens Prince är lite oväntat lite spelad med tanke på att han höll bra i debuten för Anders Svanstedt senast, det från ledningen och att få ge sig för B.O.Ris är inget att skämmas över. Skulle han lyckas forceras till spets efter en bit, om favoriten bommar så är det intressant.

11 Elle Joli körde Söderkvist otroligt dåligt med senast då han kom igenom till andra ytter i ett skräplopp, det från tillägg men han glömde ta i högertömmen på långsidan och sedan satt han där han satt med massor av sparade krafter. Struken för transporthinder efter det, men om formen är som i senaste loppen så finns chans för det har varit bra mest varje gång utan att få vinna.

4 Chipen Boy räknas också, tog två enkla segrar och gick bra via fjärdespår senast genom slutsvängen. Bättre kusk och läge och chans men också hårt betrodd.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Quarcio du Chene ströks ur kvalloppet
Nästa nyhet
Quarcio du Chene ströks ur kvalloppet

Quarcio du Chene ströks ur kvalloppet

Det blev inget kvallopp för comebackande Quarcio du Chene. Tävlingsförhållanden ändrade planerna.

Vid söndagens tävlingar på Färjestad var det tanken att den tiofaldiga miljonären Quarcio du Chene skulle göra sitt första framträdande sedan han avslutade karriären i maj 2013. Den nu elvaåriga hjälten var anmäld till ett kvallopp på hemmabanan i syfte att möjligen kombinera sin avelskarriär med lite tävling.

Men det blev aldrig någon start för Quarcio. Fast någon fara med hästen är det inte. Väderförhållanden i Karlstad på söndagen var allt annat än gynnsamma och tävlingarna gick inte att genomföra utan ordentligt fäste i skorna. Av den anledningen tog tränaren Björn Goop det säkra före det osäkra och valde att stryka Quarcio du Chene på grund av banförhållande.

Läs även: Quarcio du Chene tillbaka – i kvallopp

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Indigious och Roxane Griff diskade målettor
Nästa nyhet
Indigious och Roxane Griff diskade målettor

Indigious och Roxane Griff diskade målettor

Det blev dramatisk vid söndagens fina sport på Vincennes. Både Indigious och Roxane Griff fråntogs som målettor sina segrar i storloppen.

Söndagseftermiddagen på Vincennes innehöll en räcka av topptravare, men det var domarna som klev in och tog huvudrollen. I fina Prix de Rouen för fem- och sexåriga hästar, såg Stig H Johansson-tränade Indigious ut att upprepa succén från Prix d’Amérique-söndagen med en ny seger.

Körd av Eric Raffin bjöds han en perfekta resa i rygg på ledande favoriten Anna Mix, körd av Franck Nivard och tränad av Franck Leblanc. In över upploppet kunde Indigious gå till attack och knappt men säkert jobba ned ledarinnan. Men domarna gillade inte den svensktränade hästens aktion sista biten och diskade för orent trav. Indigious fick därmed snopet överlämna förstapriset på 45 000 euro till Anna Mix som noterade 1.13,6 på 2700 meter. Andrapriset här gick till Moving On (14,1).

Du kan se slutet av loppet här.

Roxane Griff diskades även hon. Foto: ALN

Samma öde drabbades stålstoet Roxane Griff som var på väg mot en ny storseger när hon passerade mållinjen först i montéloppet Prix de l’Ille-de-France med 90 000 euro till vinnaren. Det var även här Eric Raffin som satt upp och Roxane Griff avslutade starkt, gick precis som i Prix de Cornulier ut långt ut i banan över upploppet men var först över mål.

Men inte heller Roxane Griffs aktion föll domarna i smaken och även hon diskades för orent trav. Nu var det i stället Prix de Cornulier-fyran Udayma som fick segern för Gaëtan Prat. Hästen, som tränas av Loïc Groussard, klockades till 1.11,9 över 2175 meter och vann före Talicia Bella och Sédusiant Fouteau.

Du kan se loppet här.

I Prix de Champtocé körde Robert Bergh in sin By Air till en fin tredjeplats värd 8400 euro. Vann gjorde Vico du Petit Odon (Nivard/Leblanc) på 1.14,8a/2875.

I Prix de la Marne fick svensklaget nöja sig med Beckmans femteplats som bästa. Juggle Face galopperade. Segern gick till Une Fille d’Amour och David Thomain på 1.13,4 över 2700 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Så avgörs V75 Champions på Solvalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson