Halsproblemen ger sig inte för stall Stefan Hultmans fyraåriga talang Rolling Stones. Nu måste hästen genomgå en ny operation.

Fyraåriga Viking Kronos-sonen Rolling Stones inledde sin karriär genom att rada upp segrarna och sågs då som kullens mest lysande stjärna. Men efter åtta raka segrar från debuten, den långa E3-finalen inkluderad, började det gå grus i maskineriet för talangen. I år, som fyraåring, har det bara blivit två starter och säsongen har blivit helt spolierad.

I somras genomgick Rolling Stones en halsoperation hos veterinären Fabrice Rossignol på Grosbois i Frankrike. Efter hemkomsten har hästen under hösten tränats för en gryende comeback och då har allt sett bra ut. Till för några veckor sedan.

– Men så, för ett par veckor sedan kom det åter missljud från hans hals och därmed blev det ett besök hos veterinär Anders Ekfalk. Dessvärre kunde han konstatera att hästen inte fick tillräckligt med luft under ansträngning, skriver man på ägarna Travkompaniets hemsida.

Därmed är beslut taget att en ny operation ska genomföras på Rolling Stones i förhoppning att få bukt på hästens efterhängsna halsproblem. Operationen är tänkt att genomföras av Rossignol igen, men denna gång vid hästkliniken i Helsingborg. Därefter en ny prognos göras om fyraåringen kan återkomma till sitt rätta jag.

Rolling Stones har vunnit 8 av sina 14 starter och travat in 1,4 miljon kronor. Senaste starten gjordes i början av juni.

Läs även: Rolling Stones till veterinär – i Frankrike

Läs även: Rolling Stones hemma efter operationen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Goop rycker i allsvenska kuskligan

Goop rycker i allsvenska kuskligan

Vi är inne i november och det är bara åtta veckor kvar av året. Toppstriden i den allsvenska kuskligan lever alltjämt – men nu rycker Björn Goop.

Ulf Ohlsson har hela året bjudit Björn Goop en ordentlig kamp om vilken kusk som vinner mest lopp i landet. Men den senaste veckan har Goop, som tagit det allsvenska championatet de senaste tio åren, återtagit kommandot – och nu rycker han.

Åtta segrar skiljer de båda emot efter måndagens tävlingar där Björn Goop såg till att ta en fyrling på Mantorp. Ohlsson fick nöja sig med en pinne, men har å andra sidan ett fullspäckat schema med uppsittningar varje dag i veckan.

Allsvenska kusktoppen, per den 3 november:

1 Björn Goop, 290 segrar
2 Ulf Ohlsson, 282
3 Jorma Kontio, 202
4 Peter Untersteiner, 169
5 Örjan Kihlström, 166
6 Robert Bergh, 158
7 Erik Adielsson, 148
8 Johnny Takter, 129
9 Johan Untersteiner, 120
10 Torbjörn Jansson, 84

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Increased Workload i franskt getingbo
Nästa nyhet
Increased Workload i franskt getingbo

Increased Workload i franskt getingbo

När det travas på Vincennes på torsdag är dagens höjdpunkt Prix Marcel Laurent där de bästa fyra- och femåriga hästarna möts. Nordiska inslag bjuds i form av Increased Workload och Jonesy.

Torsdag eftermiddag är det full tävlingsdag på Vincennes och Grupp 2-loppet Prix Marcel Laurent har lockat ett riktigt höjdargäng. Racet, som är öppet för fyra- och femåriga hästar och körs med autostart, har ett förstapris på 54 000 euro.

Stefan Melander-tränade Increased Workload blir svensk representant och här dyker även finska Derbyvinnaren Jonesy upp med sin kusk Tuomas Korvenoja. Jean-Pierre Dubois danska Stoderbyvinnare och Europaderbyfinalist Tast of Bourbon finns med även hon.

Tuffa konkurrenter stöter de på i form av Elitloppsfinalisten Pascia’ Lest, Critérium de 4 Ans-vinnaren Akim du Cap Vert och vasse Aladin d’Ecajeul. Det bara för att nämna några. Här är startlistan:

2100 auto

1 Akim du Cap Vert – Franck Anne
2 Princess Grif – Roberto Andreghetti
3 Pascia’ Lest – Franck Nivard
4 Aladin d’Ecajeul –  Eric Raffin
5 Village Mystic – Louis Baudron
6 Axelle Dark – Jos Verbeeck
7 Véra Pierji – Michel Lenoir
8 Vaux le Vicomte – Jean-Michel Bazire
9 Athos des Elfes – Joël van Eeckhaute
10 Increased Workload – Dominik Locquenux
11 Rod Stewart – Gabriele Gelormini
12 Tast of Bourbon – Jean-Pierre Dubois
13 Vittel de Brévol – Sébastien Ernault
14 Jonesy – Tuomas Korvenoja

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Östersund: "Självklart tror jag på chans"
Nästa nyhet
V4 Östersund: ”Självklart tror jag på chans”

V4 Östersund: ”Självklart tror jag på chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han kom inte alls in i matchen senast då han hamnade långt bak och sen var det inget större flyt med löpningen heller. Han visade i alla fall att formen är intakt och förutsättningarna ser intressanta ut. Ledningen är inom räckhåll men alla lopp ska köras. Självklart tror jag på chans men jag är också orolig för hur banan kommer se ut eftersom det regnar något väldeliga här uppe. Helst kör vi barfota runt men som sagt, allt beror på underlaget, säger Jan Schön om Robis Salvation (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Östersundstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Pave Eldvira – Hon tränar alltid bättre än Pave Loma som tjänat mycket pengar men det är en halshäst och i de senaste starterna har det varit problem. Hon är behandlad och har tränat på och hon var fin i söndags då jag testade henne. Skitig bana är inga problem. Hon är snabb iväg och kan leda runt om men det gäller att halsen fungerar. Hon får nu aluminiumskor i stället för järnskor och vi ändrar från dragskygglappar till öppet huvudlag, säger John Mogset.

3 Eldfaksen – Han har varit avelshingst i Norge under sitt tävlingsuppehåll och återkom till mig i augusti. Sen har han tränat på men har bara gått 31/2000 meter som snabbast. Han är lite lagom rund om magen och jag tror han får svårt att vinna det här. Det blir ett snällt upplägg och jag hoppas på pengar. Troligen är banan en sörja uppe på Östersund så vi kör barfota fram, säger Martin P Djuse.

8 Trippa Undan – Hon var inte så bra senast och hon verkar kanske inte trivas så bra på Umåker. Banan var också lite väl hård då. Hon drabbades av blodförgiftning därefter och fick stå över ett jobb men hon känns fin. Ändå lite svårbedömd i form och vi ligger lite lågt även om hon bör streckas i ett öppet lopp. Det snöar och det blir skor runt om och kanske brodd, säger Bror Grönlund.

13 Mel Odin – Han var nära att galoppera fyrahundra kvar senast och kan vara så ibland. Han var annars fin och jag jagade honom inte så mycket. Det gäller att få poäng och få honom att gilla det hela och jag ville inte chansa alltför mycket. Han verkar bra efteråt och här beror det mycket på hur bra vi kommer igenom från start. Han får tävla med skor runt om här och eventuell tung bana är inga problem, säger Mikael Melander.

Lopp 2, V4-2

3 Robis Salvation – Han kom inte alls in i matchen senast då han hamnade långt bak och sen var det inget större flyt med löpningen heller. Han visade i alla fall att formen är intakt och förutsättningarna ser intressanta ut. Ledningen är inom räckhåll men alla lopp ska köras. Självklart tror jag på chans men jag är också orolig för hur banan kommer se ut eftersom det regnar något väldeliga här uppe. Helst kör vi barfota runt men som sagt, allt beror på underlaget, säger Jan Schön.

6 Go D. Aragorn – Han har suttit fast en del men ska också köras på det sättet. Hästen har riktig smygform och allt ska vara bra efter senast enligt tränaren. Hoppas det går att köra barfota fram åtminstone, säger Thomas Nilsson.

8 Navaronne – Han har inte startat på drygt sex veckor och är åtgärdad i höger bakben sedan Dannerostarten. Hästen känns fin på alla sätt men vi fick ett dåligt läge samtidigt som jag tror att han kommer behöva loppet i kroppen. Grundkapacitet är det inga fel på, och den räcker nog en bit i det här loppet, men det ser väl ut som att Robis Salvation tar ledningen och sen blir den svårslagen. Bakom den är min tidig. Barfota fram, säger Jessica Sidbäck.

Lopp 3, V4-3

2 Barbora Bob – Hon gör väl sin sista start och vi kör invändigt som vanligt. Den här hästen ska smygas och köras på speed sista 200-300 och med rätt lopp kan det åtminstone bli en hygglig slant. Skor runt om, säger Jan Schön.

3 Mr Concept – Han var riktigt duktig senast och allt verkar fortsatt bra med honom efter den segern. Det skulle vara bra om vi kom till ledningen någon gång men han är inte så snabb ut. Det kan också vara bra att inleda lite lugnare om banan skulle vara krävande. Inga ändringar är planerade, säger Håkan Skoglund.

5 Brightman – Han gör första starten för oss och har känts fin i jobben. Han har gått 18,5 full väg som snabbast och får väl bedömas på gamla meriter men så vitt jag förstår är det här en rätt så duglig häst. Vi kör skor runt om och det ska bli intressant att se vart han står, säger Jan Schön.

9 Amino Håleryd – Han har varit väldigt bra på sistone och stod för en rejäl repa i spåren senast. Gången innan det vann han så formen är på topp. Jag tycker att motståndet ser lite tuffare ut den här gången och från det här läget får han väl ses med platschans främst. Barfota fram, säger Lars Wikström.

10 Athos Amok – Han har visat fin form. Han var lite sämre i ett jobb nyligen men vi fann inga fel och han har känts bra efter det så vi provar. Det snör på väg mot Östersund och banan lär inte bli torr i alla fall. Min förhoppning är ändå att vi ska kunna köra honom barfota runt om idag, säger Henrik Svensson.

Lopp 4, V4-4

1 Spik Vilja – Hon har ett lopp i kroppen och känns fin. Jag vill nog helst se henne i ryggar då hon körts mycket i spets i Norge och ledsnat lite på det. Vi kör henne sommarskodd och hon kan nog greja en bra placering då hon är uppåt i form och bör klara banunderlaget bra, säger Jörgen Berglund.

5 Norrlands Bonus – Han är lat i jobben men hästen verkar i ordning. Han kan öppna bra även från detta spår och trivs med tätkänning. Vi kör med skor runt om och han ska inte vara helt borta, säger Lars-Åke Ericsson.

6 Solmaja – Hon var inte alls bra senast vilket var förvånande eftersom hon var fullt godkänd gången innan på Östersund. Det här är en humörbetonad häst som man aldrig vet vart man har men 1640 är en fördel och sen får man se om hon vaknat på rätt sida, säger kusken Martin P Djuse.

8 Rubus – Han vann på bra sätt senast och är nog som mest effektiv över kort distans. Allt är väl i jobben. Jag oroar mig för vädret men skitig bana är inga problem. Han kan vara bökig i volten och är inte helt stabil. Hoppas inte tilläggshästarna hinner på oss innan vi tagit oss ut. Inga ändringar, säger Malin Bylund.

9 Minelli – Hon var inte som bäst senast men det var nog stänket som störde henne. Hon var ändå laddad för dagen och allt är bra hemmavid. Hon har ett lurigt läge men bör kunna vara bland de tre främsta utan strul. Skor runt om igen och jag tror att formen är likvärdig som vid segern, säger Anders Hafstad.

11 Rikungen – Spurten ebbade lite senast och det var inte riktigt bra. Det hade gått lite långt mellan loppen och han kan vara vassare nu. Skitig bana är nog ingen fördel och då han kan tappa lite från start så kan det bli långt fram. Jag har inte tyckt han kämpat dåligt och hade räknat med någon seger i år. Nu återgår vi nog till halvstängt huvudlag från att ha haft helstängt. Skor runt om, säger Stig Engstrand.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svante Båth kan var på väg från Bergsåker
Nästa nyhet
Svante Båth kan var på väg från Bergsåker

Svante Båth kan var på väg från Bergsåker

Till våren lämnar Robert Bergh Bergsåker för att bli Åbytränare. Nu säger banans andre stjärntränare Svante Båth att även han letar gård söderöver.

För några veckor sedan släpptes nyheten trav-Sverige väntat på: Robert Bergh flyttar från Bergsåker och etablerar sig som tränare knuten till Åbytravet till våren. Nu visar det sig att även Sundsvallsbanans andra stora affischnamn Svante Båth varit på väg mot Solvalla.

För Kanal 75 bekräftar han att han lagt ett bud på den stora gården Angarn i Vallentuna, utanför Stockholm, men att det nu blivit klart att han inte fått köpa. Hade så varit fallet hade han flyttat sin tränarrörelse från Bergsåker till Solvalla.

– Jag har länge jagat efter en filial och nu när det här dök upp att Angarn var till salu så tyckte jag att det var så pass intressant. Men tyvärr så fick jag det inte och det blev ett nej för några dagar sedan. Grundtanken med det här är att köpa en egen filial i södra Sverige som jag vill ha permanent, inte hyra som jag har gjort tidigare, säger Svante Båth.

Svante Båth går mot sin bästa säsong som travtränare och stallet har till dags dato kört in drygt 15 miljoner kronor. I fjol travade Båths hästar in 9 miljoner på lika många starter. Årets siffror gör honom till den för närvarande fjärde vinstrikaste tränaren i Sverige. Planerna på en filial och en eventuell flytt kvarstår.

– I dagsläget är det ingenting som är klart. Nu hade jag lagt ett bud på Angarn som jag ville vänta in först innan jag gick vidare med något annat. När det nu blev ett nej så får vi se om det dyker upp något annat som kan vara intressant. Jag har haft en filial nästan varje vinter i Malmö, utom i fjol, och det har funkat bra sportsligt sett men det har inte varit så fördelaktigt ekonomiskt. Det har försvunnit pengar genom bostäder, transporter och personal och det är mycket bättre att ha folk på plats som bor där permanent, säger Båth till Kanal 75 och avslutar:

– Meningen har hela tiden varit att försöka köpa något i södra delen av landet men nu när Angarn dök upp så tyckte jag att det var så pass stort och intressant nära Stockholm. Det är klart att det är en fördel att vara närmare någon av de större städerna och det är främst i de områdena som jag tittar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hot Tub har lämnat jordelivet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson